Hetke kellaeg on 16:04, 09 Sept 2010

Kõik ajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Postita uus teema Vasta teemale  [ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Postituse teema: Toaantenn digiboksi jaoks
PostitusPostitatud: 14:26, 27 Juul 2010 
algaja

Vajaks natuke abi või nõu .Nimelt kasutan hetkel Liivalaia tn piirkond tv antennina sellist antenni http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=ANT%20111-KN kuid aegajalt siiski pilt n.ö. hakib päris tugevalt , võimalik et soojad ilmad jne mõju . Samas vaadates kanali infot nt ETV siis "kvaliteet" hüppab tugevalt ,kord rohelises suunas ja taas allapoole punase poole, "tugevus" on enamasti paigas. Kas selline antenn väikse võimendiga kui osta parandaks probleemi http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=ANT%20110-KN või see mis sobiks toa interjööriga paremini http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=2632 ?

Profiil  

Postituse teema: Re: Toaantenn digiboksi jaoks
PostitusPostitatud: 19:18, 27 Juul 2010 
satifänn
Kasutaja avatar

Digi jaoks on vajalik hea antenn, mis tagab kindla vastuvõtu võimendit mittekasutades.

Võimendi on see viimane, mida tuleks appi võtta, sest kehva/nõrga signaali puhul ei pruugi võimendamine anda head tulemust.
Foorumil on seda palju kordi rõhutatud.

Kõige vähem tuleks antenni valikul pöörata tähelepanu sobivusele interjööriga.

Nn. rusikareegel on, et heal antennil on palju (optimaalne arv) elemente, mis tulusalt töötavad vastuvõetavas sagedusvahemikus.

Profiil  

PostitusPostitatud: 22:23, 27 Juul 2010 
satifänn
Kasutaja avatar

.....kuna võtad vastu signaali ilmselt Kristiine saatjast, peaks sa antenni elemendid vertikaalasendisse pöörama :roll:

Profiil  

PostitusPostitatud: 22:40, 27 Juul 2010 
algaja

officer Wrote:
.....kuna võtad vastu signaali ilmselt Kristiine saatjast, peaks sa antenni elemendid vertikaalasendisse pöörama :roll:

Jah,Kristiine on lähim saatja mulle.
Eks peab siis veelkord proovima erinevaid antenni pöördeid, kuid suurt muutust ei too arvatavasti. Samas ei saa tuppa tv taha suuremat antenni ka nagu panna.

Profiil  

PostitusPostitatud: 22:46, 27 Juul 2010 
satifänn
Kasutaja avatar

remy Wrote:
officer Wrote:

Jah,Kristiine on lähim saatja mulle.
Eks peab siis veelkord proovima erinevaid antenni pöördeid, kuid suurt muutust ei too arvatavasti. Samas ei saa tuppa tv taha suuremat antenni ka nagu panna.

tegu on kristiina saatjaga ikka. oleme korrektsed :mrgreen:

Profiil  

PostitusPostitatud: 22:56, 27 Juul 2010 
satifänn
Kasutaja avatar

Ma julgeksin toaantennidest soovitada seda tugeva võimendusega (kui ma ei eksi, siis oli karbil kirjas 42dB) Thomsoni antenni, ostsin selle kunagi ise ja andis väga häid tulemusi, kodus, tööl ja puhkehetkel metsas:
http://euronics.delfi.ee/tootekaart/28212/Telerid_ja_digiboksid/Antennid/00131119

Teleskoopantennid seal küljes on FM'i jaoks, need võib maha kruvida, siis peaks paremini interjööri sulanduma kah :)

Loomulikult ei pruugi ka see antenn tulemust anda, nagu eelpool juba mainitud; ma arvan, et küsi poes, kas võid tagasi tuua, kui pilt ette püsima ei jää.

Profiil  

PostitusPostitatud: 09:52, 28 Juul 2010 
satifänn
Kasutaja avatar

Äkki on abiks.
viewtopic.php?f=44&t=11303&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=toimivad

Profiil  

PostitusPostitatud: 10:36, 28 Juul 2010 
satifänn
Kasutaja avatar

Ma ostsin kõike odavama ca 150 kr lauaantenni, selline väike rida ja kaks vuntsi. Vuntsid jätsin külge panemata. Vastuvõtja Edision 2in1. Olen ca 15 km Valgjärvest. Mängib hästi. Emal Rõngus samasugune antenn ja Samsa telekas tüüneriga. Natuke on kehvem, mõni kord hangub aga parem kui katusel olev kuusk. Teleka tüüner pidi ka natuke nõrgem ja kehvem olema

Profiil  

PostitusPostitatud: 08:31, 26 Aug 2010 
satifänn
Kasutaja avatar

väga hea võimendiga toaantenn,
kinnitusklamber kaasas ja puha.
http://www.elfaelektroonika.ee/artnr/78-250-32/vhf-uhf-toaantenn-da-1200-dvb-t-dab

väike A5 formaat ja kinnitus keeratav 90kraadi
näitab pilti ka paksuseintega sisehoovis sise aknalaual, kus muidu suure antenniga oli vaja katusepeegeldusest asukohta otsida.
üks parimaid siseantenne mida kohanud olen, just tema mõõtmete ja kinnitusaukude tõttu klambril.

ja pistik antennil ka selline, et pane kohe kasvõi korralik kaabel taha ilma midagi ehitamata ja keera rõdu külge

Profiil  

Näita postitusi viimasest:  Sorteeri:  
Postita uus teema Vasta teemale  [ 9 postitust ] 

Kõik ajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: kreisi, valgekotkas ja 3 külalist

Sa ei saa postitada uusi teemasid siia foorumisse
Sa ei saa vastata teemadele siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada manuseid siin foorumis

Otsi: