Nüüd, kus mul peamised 13E ja 19,2E on ees, on tekkinud uued probleemid. Ühesõnaga tundub, et LG UM7050 seeria telekas ei taha hästi läbi saada Opticumi DiseqC lülitiga (4>1). Kui Astra peal on kõik korras, siis ümber lülitudes esimeselt pordilt teisele on mingi kala ja HotBirdi kõrgemate sageduste kanaleid ei näita. Ütleb et signaali pole. Otse tuleb läbi (Ka läbi lüliti ilma diseqC settinguta). Enne kui lülititeni jõudsin, proovisin välja vahetada antennikaablit, LNB-d, samuti vahetasin Diseqcs-id omavahel ära (Mul 2 sat tüüneriga telekat). Vanem, aasta 2013 mudel tundub, saab hakkama ja sama jama ei esine.
Hetkel probleem lahendatud nii, et kasutan Octagoni FTA HD tüünerit, mis samuti saab selle lülitiga hakkama (tänud siinkohal veelkord kasutajale tolmupea abi eest)- mulle on väga oluline kanal Radio Italia TV HD (11662V@13E). Kuna DVB-S tüüneriga teleka tüünerit t asendades oleks ma sellest ilma, siis Octagon aitas hädast välja

Küsimus ka kogemustega kasutajatele: Millised DiseqC lülitid on töökindlamad?
Varem kasutasin Königi 4X1 omasid, aga need surid 3-4 aastaga maha. Neil võib kirjas olla, et on ilmastikukindlad, aga tegelikult pole nad seda teps mitte. Tean, et on olemas kõrgema standardi omad (ISO?!?), aga kas keegi võiks midagi konkreetselt soovitada peale Centauri?
Ma ei taha mingit ultrakallist lahendust, kas switchide seas on ka keskmise hinnaga , mis on paremad, kui need kõige odavamad 5 eurised , aga ei ole ka kõrgklassist kümnete eurode eest. Plaanis on osta esialgu 2 4X1 lülitit, sest kaugemas/lähemas tulevikus tahan 31,5E ja võib-olla sinna kõrvale veel midagi. Telerid toetavad kuni 4X1. Eks tulevikus võib-olla saab ka rohkem satelliite, siis peab juba midagi kobedamat vaatama.