Maapealne Digi-TV

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Foorumil
Kasutaja avatar
Scott
Digivanake

Postitus Postitas Scott »

sgraf kirjutas:... ETV väljastad kõigile soovijaile (loomulikult vastavasisuliste kokkulepete ja lepingute olemasolul) SDI 270 Mbit/s signaali mille siis teenusepakkuja vastavate seadmetega kokku pakib või edasi kannab. ...
Parandage, kui eksin, aga minu mälu järgi oli ETV stuudioväljund 300 Mbit/s. Või on seda nüüd muudetud?
Kasutaja avatar
renee
DigiTVfänn

Postitus Postitas renee »

jaanuse kirjutas: Ma mõtlesin selle konvertimise all seda, et too PCMCIA pesa mingit RGB signaali otsi vaevalt et omab. Mõeldud on sedasi, et telerile tundmatud signaalid (MPEG4) suunatakse tollesse lisapessa, kus ta transleeritakse telerile arusaadavale MPEG2 kujule kasvõi tollesama NEotioni mooduli abil. Sellepärast siis ka jutt mitmekordsest konvertimisest.
just seda ta ei teegi - ta ei tee seda mpeg4 signaali uuesti -> mpeg2-ks, telekas ise pole mpeg2telekas, vaid ainult omab mpeg2tyynerit ja analoogtuunerit ning kuna signaal on mpeg2 tyynerile tundmatu, siis suunatakse see lisapessa, mis selle mpeg4 lahti kodeerib, kindlasti ei oska teleka ekraani osa mpeg2 signaaliga midagi teha, (mida muidu mpeg2 signaali puhul teeb mpeg2 tyyner), mpeg4 signaali puhul ei kasutata enam mpeg2 sisemist osa, vaid signaal läheb otse telekale. (muidugi mõnedel telekatel võib see vahelüli olla analoogne - ka rgb)
miks peaks selle veel rgb otstele pane kui signaal digis on ja lcd maatriks ka digitaalne on? rgb suht analoogne osa seal vahel!?
Kasutaja avatar
sgraf
Uudistaja

Postitus Postitas sgraf »

Scott kirjutas:
sgraf kirjutas:... ETV väljastad kõigile soovijaile (loomulikult vastavasisuliste kokkulepete ja lepingute olemasolul) SDI 270 Mbit/s signaali mille siis teenusepakkuja vastavate seadmetega kokku pakib või edasi kannab. ...
Parandage, kui eksin, aga minu mälu järgi oli ETV stuudioväljund 300 Mbit/s. Või on seda nüüd muudetud?
Kahjuks peab jah parandama ... ei ole se väljund mitte 300Mbit/s ega pole ka kunagi olnud :)
Kasutaja avatar
dvbstats
Entusiast
Kontakt:

Postitus Postitas dvbstats »

renee kirjutas:
jaanuse kirjutas: Ma mõtlesin selle konvertimise all seda, et too PCMCIA pesa mingit RGB signaali otsi vaevalt et omab. Mõeldud on sedasi, et telerile tundmatud signaalid (MPEG4) suunatakse tollesse lisapessa, kus ta transleeritakse telerile arusaadavale MPEG2 kujule kasvõi tollesama NEotioni mooduli abil. Sellepärast siis ka jutt mitmekordsest konvertimisest.
just seda ta ei teegi - ta ei tee seda mpeg4 signaali uuesti -> mpeg2-ks, telekas ise pole mpeg2telekas, vaid ainult omab mpeg2tyynerit ja analoogtuunerit ning kuna signaal on mpeg2 tyynerile tundmatu, siis suunatakse see lisapessa, mis selle mpeg4 lahti kodeerib, kindlasti ei oska teleka ekraani osa mpeg2 signaaliga midagi teha, (mida muidu mpeg2 signaali puhul teeb mpeg2 tyyner), mpeg4 signaali puhul ei kasutata enam mpeg2 sisemist osa, vaid signaal läheb otse telekale. (muidugi mõnedel telekatel võib see vahelüli olla analoogne - ka rgb)
miks peaks selle veel rgb otstele pane kui signaal digis on ja lcd maatriks ka digitaalne on? rgb suht analoogne osa seal vahel!?
Kas oled väga kindel selles?

Mõtle mis juhtub kui tegemist on tavalise MPEG2 DVB-T signaaliga
mis krüpti lahti võtmiseks läbi CI mooduli saadetaks?
Kas siis teeb moodul MPEG2'st otse pildisignaali (RGB v.m.s)?
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

Postitus Postitas mesilane »

dvbstats kirjutas:kindlasti ei oska teleka ekraani osa mpeg2 signaaliga midagi teha, (mida muidu mpeg2 signaali puhul teeb mpeg2 tyyner), mpeg4 signaali puhul ei kasutata enam mpeg2 sisemist osa, vaid signaal läheb otse telekale. (muidugi mõnedel telekatel võib see vahelüli olla analoogne - ka rgb)
Dekodeeritakse riistvaraliste MPEG2 dekoodritega ja vahelüli on enamasti analoog - RGB või YUV komponentvideo (mitte PAL vms.).

On muidugi ka HDMI'ga variante:
http://www.neotion.com/news/pr/PR_Boxer-Neotion.pdf
Kasutaja avatar
mĆønster
Edasijõudnu

Postitus Postitas mĆønster »

renee kirjutas:minumeelest ei pea etv mitte olema mpeg2 - see ainult nende soov kellel vanad seadmed.
Oskad sa nimetada mõnda telekat, millel oleks sisseehitatud MPEG4 dekooder? Mul on päris uus mudel, Eestis seda vähemalt möödunud nädalal veel müügis polnud, aga mul on küll kahtlus, et tal on mpeg-2 DVB-T tuuner... kuigi ega ma ei tea. User manualis ja spetsis on kirjutatud vaid DVB-T freeview tuner, mpegidest mitte sõnagi. Muude telekate puhul enamasti sama lugu.
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

mønster kirjutas:Oskad sa nimetada mõnda telekat, millel oleks sisseehitatud MPEG4 dekooder? Mul on päris uus mudel, Eestis seda vähemalt möödunud nädalal veel müügis polnud, aga mul on küll kahtlus, et tal on mpeg-2 DVB-T tuuner... kuigi ega ma ei tea. User manualis ja spetsis on kirjutatud vaid DVB-T freeview tuner, mpegidest mitte sõnagi. Muude telekate puhul enamasti sama lugu.
Kas freeview tähendab seda, et puudub isegi CI pesa ? Sellist telekat ei leia isegi Internetiotsinguga - järelikult veel ei toodeta...
Kasutaja avatar
mĆønster
Edasijõudnu

mesilane kirjutas:
dvbstats kirjutas:kindlasti ei oska teleka ekraani osa mpeg2 signaaliga midagi teha, (mida muidu mpeg2 signaali puhul teeb mpeg2 tyyner), mpeg4 signaali puhul ei kasutata enam mpeg2 sisemist osa, vaid signaal läheb otse telekale. (muidugi mõnedel telekatel võib see vahelüli olla analoogne - ka rgb)
Dekodeeritakse riistvaraliste MPEG2 dekoodritega ja vahelüli on enamasti analoog - RGB või YUV komponentvideo (mitte PAL vms.).

On muidugi ka HDMI'ga variante:
http://www.neotion.com/news/pr/PR_Boxer-Neotion.pdf
Kui see CI moodul lisaks PCMCIA kujule ka PCMCIA või tõenäolisemalt CardBus-i interfeissi kasutab, siis olgu väljund RGB või mis tahes - ta on digitaalsel kujul - ei PCMCIA-l ega CardBus-il pole analoogsignaale va AUDIO optional pin. Kas peale seda tuleb siis telekas A/D muundur ja kohe seejärel D/A muundur, sest vaevalt LCD teleris analoogkujul signaalitöötlust tehakse?
Kasutaja avatar
mĆønster
Edasijõudnu

mesilane kirjutas:
mønster kirjutas:Oskad sa nimetada mõnda telekat, millel oleks sisseehitatud MPEG4 dekooder? Mul on päris uus mudel, Eestis seda vähemalt möödunud nädalal veel müügis polnud, aga mul on küll kahtlus, et tal on mpeg-2 DVB-T tuuner... kuigi ega ma ei tea. User manualis ja spetsis on kirjutatud vaid DVB-T freeview tuner, mpegidest mitte sõnagi. Muude telekate puhul enamasti sama lugu.
Kas freeview tähendab seda, et puudub isegi CI pesa ? Sellist telekat ei leia isegi Internetiotsinguga - järelikult veel ei toodeta...
CI-pesa on olemas (1 tk). Telekas ise on samsa LE40M87BD.
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

mønster kirjutas:Kui see CI moodul lisaks PCMCIA kujule ka PCMCIA või tõenäolisemalt CardBus-i interfeissi kasutab, siis olgu väljund RGB või mis tahes - ta on digitaalsel kujul - ei PCMCIA-l ega CardBus-il pole analoogsignaale va AUDIO optional pin. Kas peale seda tuleb siis telekas A/D muundur ja kohe seejärel D/A muundur, sest vaevalt LCD teleris analoogkujul signaalitöötlust tehakse?
PCMCIA'ga on tegemist ainult kaardi välise konstruktsiooni ja pistiku poolest, kuid analoogi sealt tõesti välja ei tule.
http://en.wikipedia.org/wiki/PCMCIA
"The form factor is also used by the Common Interface form of Conditional Access Modules for DVB broadcasts."

Mõned on tõesti ka PCMCIA ühilduvad
http://en.wikipedia.org/wiki/Conditional_access_module
"Dragon and Matrix, two popular cams with satellite television enthusiasts are multicrypt meaning each is capable of handling more than one encryption system. Matrix is more likely to be used by a novice as it can be upgraded via the PC card port in a laptop personal computer whereas a Dragon cam update is done via separate programmer hardware."

Paljudest MPEG2 dekoodri kividest tuleb välja RGB/YUV analoogsignaal.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

mesilane kirjutas:Sellist telekat ei leia isegi Internetiotsinguga - järelikult veel ei toodeta...
Siin nagu midagi oleks, kuigi täpsem seletus puudub...
37PF9731D/10 LCD large 30" - 40" Flat TV (plasma, LCD) TV PhilipsLCD Full HD display 1920x1080p. Integrated Digital DVB-T tuner. HD Ready ... JPEG still pictures, DivX 3.11, DivX 5, MPEG1, MPEG2, MPEG4, XviD.
Kasutaja avatar
a1
DigiTVfänn

Postitus Postitas a1 »

See mpg4 käib ilmselt ainult külge ühendatava meedia mahamängimise kohta.
Foorumil
Kasutaja avatar
Scott
Digivanake

Postitus Postitas Scott »

sgraf kirjutas:
Kahjuks peab jah parandama ... ei ole se väljund mitte 300Mbit/s ega pole ka kunagi olnud :)
Tänud. Siis oli allikal valed andmed. 8)
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”