Soome digi
Re: Soome digi
üks variant ehk lihtsalt mitu antenni üles laduda ja vastavalt vajadusele sisendis vahetada?
- peeter3000
- Digivanake
kl.1115 Fiskars
e32 s48 q5.....s78 q70
e35 s92 q83
e44 s64 q78
e46 s52 q40...s62 q66
e58 s78 q70
Fiskarsi pealt püsib levi kõige paremini e44 peal,teistel hakkab juba vaikselt 0-poole kiskuma.
e32 kõige ebastabiilsem.
e32 s48 q5.....s78 q70
e35 s92 q83
e44 s64 q78
e46 s52 q40...s62 q66
e58 s78 q70
Fiskarsi pealt püsib levi kõige paremini e44 peal,teistel hakkab juba vaikselt 0-poole kiskuma.
e32 kõige ebastabiilsem.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
peeter3000 kirjutas:kl.1115 Fiskars
e32 s48 q5.....s78 q70
e35 s92 q83
e44 s64 q78
e46 s52 q40...s62 q66
e58 s78 q70
e32 kõige ebastabiilsem.
Lugupeetavad, mul oleks teile selline väike ettepanek - teha levinäitajate jaoks eraldi teema,
sest asjalik info mattub siinsesse infomürasse ja abivajajal on seda suhteliselt raske leida.
Kuigi tegelikult mulle tundub juba, et on hilja midagi ette võtta

- TarmoTanilsoo
- Digivanake
- Kontakt:
Tegelikult täitsa hea mõte!kain kirjutas: Lugupeetavad, mul oleks teile selline väike ettepanek - teha levinäitajate jaoks eraldi teema,
sest asjalik info mattub siinsesse infomürasse ja abivajajal on seda suhteliselt raske leida.
Kuigi tegelikult mulle tundub juba, et on hilja midagi ette võtta
- vanemleitnant
- DigiTVfänn
Aga milleks neid näitajaid üldse vaja on - see on ju vääramatu jõud, vanasti öeldi, nagu s***häda või vene valitsus, mille vastu ei saa midagi teha. Minu meelest: kui on head näitajad - vaadake saateid, mitte häälestamise tabelit.
Tavaliselt on nii, et nende näitajate ja antennimajanduse ning vastuvõtutehnika täiustamise ja muude peensuste vastu hakatakse just siis huvi tundma, kui soovitud programme ilma raskusteta vaadata ei saa. Ise hakkasin ka selle DX vastu huvi tundma, kuna omal ajal maal olles siinsamas Kunda kandis Soome TV-d halvasti nägi. Ja kui Tartus elades kuulsin, et entusiastid antenne on ehitanud ja midagi kätte saanud, ja võrreldes ETV ja KTV-ga sealt ikka palju põnevamat kraami tuli, sai ka kaugvastuvõtuga tegelema hakatud. Nüüd on jätkuv huvi seevastu, et Soomest vana hea analoogvastuvõtt läinud, aga harjumuse jõu vastu kergesti ei saa, näha ikka tahaks.vanemleitnant kirjutas:Aga milleks neid näitajaid üldse vaja on - see on ju vääramatu jõud, vanasti öeldi, nagu s***häda või vene valitsus, mille vastu ei saa midagi teha. Minu meelest: kui on head näitajad - vaadake saateid, mitte häälestamise tabelit.
Ei saa ise kh aru. Minu jaoks on digis vaid 2 näitajat. Pilt on/pilti ei ole. Rohkem pole vajagi.vanemleitnant kirjutas:Aga milleks neid näitajaid üldse vaja on
Näitajaid ju hea võrrelda - kellel on parem vastuvõtusüsteem (-antenn)
Selleks sobib kõige paremini just keskpärane levi. Mida sa ikka võrdled kui kõigil pilt must või vastupidi, "punnid põhjas"...

DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
- peeter3000
- Digivanake
nüüd jälle Espoo kadunud!
aga samaaegselt need DVB-H signaalid tugevad:
e27 s24 q70
e35 s92 q80
oleks antenni keeramine mootoriga võiks jälle mõne teise masti peale keerata..
aga samaaegselt need DVB-H signaalid tugevad:
e27 s24 q70
e35 s92 q80
oleks antenni keeramine mootoriga võiks jälle mõne teise masti peale keerata..
Siin Espoo olemas.Aga su algatus ok
paneks kõik leviga seotud parameetrid sinna st.kas tuleb või mitte ja üldised probleemid siia.
Ma ei vähenda sinu teeneid ega pole närvihaige nagu keegi väitis aga hoiaks need asjad lahus,muidu see teema hajub meeletult laiali ja keegi ei saa aru mis ja kus.
ja paneks levi mured soome dx ja üldised vastvõtu mured soome digi.Loodan jälle Paldiski maantee ravi ees
Mis teha kui veres 

Eile õhtul kesköö paiku jäin Soome A mux'i(Lahti E33) pealt filmi vaatama,kuna Espoo oli ziiro. Umbes peale kella 1 hakkas Lahti ärakaduma ja proportsionaalselt Lahti lahkumisega hakkas Espoo tulema, nii et sain filmi vadatud valikute kiire
vahetusega !
to faas: võibolla seekord pole kliinilist ravi vajagi
?

to faas: võibolla seekord pole kliinilist ravi vajagi

Viimsi poolsaare alguses,Triax100+antenni ajam RAK380;
TV'd: Sam. QE65-Q ja LE40D550 + Elion boxid ARRIS VIP1113 ja VIP5305
soundb:Sam.HW-K450
blue-ray: Sam.BD-J5500
Raadio: Yam. R-N303D ja Imperial DABMAN i200 + 9el.vert. DAB-yagi az.WE
TV'd: Sam. QE65-Q ja LE40D550 + Elion boxid ARRIS VIP1113 ja VIP5305
soundb:Sam.HW-K450
blue-ray: Sam.BD-J5500
Raadio: Yam. R-N303D ja Imperial DABMAN i200 + 9el.vert. DAB-yagi az.WE
- peeter3000
- Digivanake
jäähokit tuleb vaadata Fiskarsi pealt kuna lihtsalt mujalt ei saanud pilti ette
den:cze
2 : 4
(kas peale YLE TV2 kusagilt veel jäähoki MM-i näeb?)
reguleeritav võimendi ei aita.proovisin."faas" ka rääkis õiget juttu,et ega ERITI võimendil vahet pole.
AGA vot antenni keeramine on küll alati mind aidanud

den:cze
2 : 4
(kas peale YLE TV2 kusagilt veel jäähoki MM-i näeb?)
reguleeritav võimendi ei aita.proovisin."faas" ka rääkis õiget juttu,et ega ERITI võimendil vahet pole.
AGA vot antenni keeramine on küll alati mind aidanud

See võimude proovimine viis mind selle mõtteni,et äkki peaks mingi antenni süsteemiga üritama üldse Lahtilt signaali saada kah tava levi korral.Peeter ega sa ei ole proovinud otse Lahtile suunata oma antenne ja sealt levi püüda.Sest selektiivsed ega kah lairiba võimud olukorda minul ei muutnud.Proovimiseks olid minu meelest eriti soodasad tingimused ülelevist nullini,kurvastuseks tõdesin ei ole võimus asi.Kahjuks ei saanud antenni suunata, suht keeruline katusel asja seada(keermed kah otsa korral)
võib juhtuda,et ei saagi enam kinni keerata.

- peeter3000
- Digivanake
ei ole eriti "sompus"ilmaga Lahtit proovinud.täna ei tulnud Lahtilt pilti ette.Pernaja e50 aga tuli.Espoost ei tulnud ka midagi.Turust ka ei tulnud hästi.(keerasin antenni ja proovisin kõik läbi)
Pilti polnud kusagilt.jätsin siis Fiskarsi peale ja praegu tuleb täiega.
Minu asukohas aitaks: 2(kaks) unixit liidetud,kõrvuti ja nii ,et Suruks maha vastavalt kas Fiskarsit või Espood(vastavalt kuhu antenn keeratud).
Pilti polnud kusagilt.jätsin siis Fiskarsi peale ja praegu tuleb täiega.
Minu asukohas aitaks: 2(kaks) unixit liidetud,kõrvuti ja nii ,et Suruks maha vastavalt kas Fiskarsit või Espood(vastavalt kuhu antenn keeratud).
Kas foorumlased Soome digit ilma võimendita ka on proovinud? Eriti need, kes maapinnast kõrgemal pesitsevad?
Minu kogemus antennivõimendit kasutada ei olnud edukas, sest müra vaid suurenes. Siiani ilma läbi ajanud, signaali tugevus kolme-neljakümne vahel, kvaliteet 60 -100, olenevalt ilmast. 12-elemendiga logoantenn näeb vaevu üle puude latvade, puudest edasi on meri.
Meenub ka DrDishi soovitus sativastuvõtul, kus atenuaatoriga signaali nõrgendamine peaaegu vastuvõtja signaalilukustamise piirini tõstis kvaliteeti, kuigi oleks arvanud vastupidist.
Minu kogemus antennivõimendit kasutada ei olnud edukas, sest müra vaid suurenes. Siiani ilma läbi ajanud, signaali tugevus kolme-neljakümne vahel, kvaliteet 60 -100, olenevalt ilmast. 12-elemendiga logoantenn näeb vaevu üle puude latvade, puudest edasi on meri.
Meenub ka DrDishi soovitus sativastuvõtul, kus atenuaatoriga signaali nõrgendamine peaaegu vastuvõtja signaalilukustamise piirini tõstis kvaliteeti, kuigi oleks arvanud vastupidist.