arkoko kirjutas:Kusjuures minu IMHO, et see on ka puhas PR ja ahnus (kelle iganes: EBU, FIFA, vms), sest pilt võetakse ju üles ammu juba HD kaameratega. Vastupidi, insenerina ma pakuks, et SD-le allakonvertimine peaks isegi kallim olema - lisatöö koos kuludega ju

Kusjuures olen samal arvamusel, et lisakulusi HD puhul pole, kuna tänapäeval liigub nagunii kõik juba HDs.
Aga eks kui ühe asjana on bitrate, mille pealt annab teenida siis teine asi on HD mille pealt annab veel rohkem teenida
Muidugi eesti puhul on tore veel see jutt, et kui HD kanal käivitada ja SD kinni panna, siis enamustel pilt kaob.
Ega boksid ju alla skaleerida ei mõista

Enamustel DVB-T puhul nagunii starmani pakutavad boksid, mis saavad HDga hakkama. Mingi väike % vast on neid, kes omal ajal vaid SD toega boksid soetasid - aga ei, meil ikka kobeks liialdada, et 50% eestimaast kohe pildist ilma kui HD peaks tulema.
Samuti see jutt, et raha vähe 2 kanali tööshoidmiseks (SD ja HD siis) - no tere hommikust, sa hoiad ju töös vaid HD kanalit. SD lihtsalt tehakse HD kanalist.