Miks ma ei osta kunagi LCD-d ostaks OLED

Siin räägitakse seda mis sülg suhu toob
Vasta
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Re: Miks ma ei osta kunagi LCD-d ostaks OLED

Postitus Postitas tigekala »

pets1 kirjutas:Ostke julgelt normaalse hinnaga LCD, arvestage ainult vaatenurka kui see ei hakka segama, pole plasmaga vahet!
pets1
Su jutt on täielik bullshit.
Sa vaata ka, mida kirjutavad teised kasutajad ja mida kirjutasid Tehnika Maailma spetsid.
Minu isiklik arvamus on - Sa pole kunagi saanud võrrelda oma kodus, ühest hinnaklassist, sama suuruselt ja ühest signaaliallikast tulevad PLASMA ja LCD pilti.

Küürakat parandab ainult haud. Mul on lihtsalt kahju Sinust.
Kui päris aus olla, ei julgeks mina kah tunnistada, et mul polnud niipalju raha või, et olin ise loll, et ostsin ükskõik kui hea LCD televiisori.
Hr. Bljumkinil oli 1000% õigus >
bljumkin kirjutas:Isand Tigekala võib siin kasvõi Teise Relatiivsusteooria kokku kirjutada aga seni, kuniks
Eesti Mehel Vankadeaegsest Metsast seisab kodus ell-tsee-deee, niikaua raiub Eesti Mees Vankadeaegsest Metsast vastu ell-tsee-deeee... ell-tsee-deeee... ell-tsee-deeee... ell-tsee-deeee..., :mrgreen:
Edu ja Päikest kõigile !
Kasutaja avatar
pets1
Entusiast

Postitus Postitas pets1 »

kala soovib oma ühte ainuvõimalikku päikest, aga võrreldes võrreldavat, peale nurga probleemi vahet pole.
kui me läheme mõistete juurde a'la naturaalsed värvid, siis on suht sarnane olukord lamp vs. transistorvõimenditega. need lambimehed räägivad ka sellistes mittemõõdetavates kategooriates. põhiline aga ilmselt on, et need lampv-d on väljanägemiselt ilusamad ja neid lihtsalt eriti paljudel pole. seega mainstrem vs. exclusive, muud midagi.
aga kalale ka head tervist ja tavaliselt tasuks see esimene süljelärakas kuhugi mujale lasta kui siia foorumisse!
selle haru side lõpp.
lõpetuseks toost kala äri eduks, viva la dream!
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

pets1 kirjutas:Lõpetuseks toost kala äri eduks, viva la dream!
Ma ei nimetaks mingeid tehinguid, kus võidan 500 - 2000 kr. ärideks.
Mu ärid, jäävad krooni algus aega. Ja viimane suurem, oli 2003. aasta kevadel.
Nüüd on juba üle 7 aasta sellest möödas ja võiks nagu nendest rääkida...
... Aga, parem karta kui kahetseda...
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Postitus Postitas satik »

Kalibreerimise mõte on iga konkreetne eksemplar häälestada täpselt nõutule vastavaks. Vahet pole mis tüüpi ekraaniga on tegu. Kuskilt lehelt mingite sätungite võtmine ja nende kasutamine on tegelikult üsna paras enesepettus. Selliselt "kalibreerimine" on tegelikult lihtsalt järelhäälestus.
Näiteks Philipsi mudeleid on toodetud kahe väga erineva paneeliga, LGPD ja Sharbi omaga.
Kuna mudelinimed on samad ja tavaliselt ei vaevu keegi erisusi täpsustama siis on väga lihtsalt võimalik saada nn "kalibreerimisandmed" täiesti vale paneeli jaoks. Ok, plasma puhul pole kerge mõelda et on kasutusel erinevat tüüpi paneele kuid reaalses elektroonikas esinevaid kõikumisi selline enesepettus ei arvesta.
Kui kolorimeetrit kasutatakse konkreetse isendi peal siis on tegu kalibreerimisega, kui seda tehti kuskil krt teab kus siis on kalibreeritud ikka ainult see eksemplar SEAL.

Eraldi veidrus on hinnaklassi sidumine võimaliku (pildi)kvaliteediga. Kuigi suundumus on tõesti sedapidi et kallim apastraat võib olla parema pildiga. Jälle kasutan Philipsit näitena, tema eelmise aasta 7,8,ja osaliselt 9 seeria telekad olid täpselt sama chipsetiga, erinedes vaid lahtikeeratud lisafunktsioonide poolest. Enamgi veel, 37PFL5604 oli samuti sama sisuga kuid lihtsalt puudusid lisandid ja 100Hz moodul. Hinnad nendel aga kõiguvad 7-18 tuhandeni. Kasutades samu paneele on pilt võimalik saada täiesti samasuguseks! Nüüd astub lavale keegi kes ütleb et sorry mehed, teil maksab üks pillidest 18k ja teine 10k - neid ei saa võrrelda! ?? Miks ei saa kui tehnika ON TÄPSELT SAMA??
Selle hinnajutu juurde veel - see sisendatud teadmine et võrrelda vaid sama hinnaklassi asju viib tegelikult selleni et KUI keegi ON saanud hakkama odava aga tehniliselt HEA tootega siis hinnasildipeded ei lase seda võrdlusse võtta! Sest siis on nad ostja rollis lolliks tehtud, müüja rollis aga jäävad kallimad junnid müümata. Seepärast on kellegile kasulik et consumer ei saaks aimu asjade tegelikust olemusest.

Ja mis moodi muutub (näiteks) roheline värv mittevõrreldavaks kui üks on 50" ja teine 42" ekraan? Kas rohelistel toonidel on midagi nii kapitaalselt vahet? Kui on siis tuleks ju igale ekraanimõõdule omi saateid teha või kuidas? :wink: Heledus, kontrast, värvsused võivad ja peaksid olema ju samaväärselt head kõigil ekraanidel, vaid ridade mõõtmed erinevad. Saan aru, on vaja eristada enda oma teistest, teha kunstlik piirang et vähendada võrreldavust...
Mina tahan näha loomulikke värve ja normaalset heledust mis iganes mõõdus ja tehnoloogias ekraanilt - ei näe küll õigustust et erinev mõõt võiks olla üht või teistpidi loomuliku suhtes hälbes.

See aga on juba uus tase, panna teiste suhu sõnu mida nad pole öelnud ja selleks et ennast paremas valguses näidata... tõesti täitsa pees. Vankadeaegses metsas poleks tal pikka pidu olnud.
2003 oli viimane äri... viisid laualt õlletaara ära?
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Jah, võib ka nii üelda... Viisin kuu ajaga 350 tuhande eest taarat ära ja ostsin Mazda esindusest Mazda6 Sportswagon, täislaksu.
Automaat, nahksisu... jne.
Aga see selleks... Ja igaühele oma, teisisõnu, iga kingsepp jäägu ikka oma liistude juurde.

Võrrelda tuleb ühesuurustel ekraanidel sellepärast, et siis on hinnaklass ka ju umbes sama.
Ei saa ju võrrelda 37, 42, 46, 50, 60 ja 65 tolliste hindu.

Pilt

LED taustavalgustus on rohkem marketing'uline käik kui kasu.
Ainuke mida ta annab, on taustavalgustuse heleduse dünaamiline muutmine.

Pilt
Teate kah, mis elukas see on ?
Või see : http://www.bang-olufsen.com/beovision4-103_press" onclick="window.open(this.href);return false; ... ja kelle paneeliga ?
Viimati muutis tigekala, 16:01, 15 Aug 2010, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
karla
Tegija

Postitus Postitas karla »

pets1 kirjutas:kala soovib oma ühte ainuvõimalikku päikest, aga võrreldes võrreldavat, peale nurga probleemi vahet pole.
kui me läheme mõistete juurde a'la naturaalsed värvid, siis on suht sarnane olukord lamp vs. transistorvõimenditega. need lambimehed räägivad ka sellistes mittemõõdetavates kategooriates. põhiline aga ilmselt on, et need lampv-d on väljanägemiselt ilusamad ja neid lihtsalt eriti paljudel pole. seega mainstrem vs. exclusive, muud midagi.
aga kalale ka head tervist ja tavaliselt tasuks see esimene süljelärakas kuhugi mujale lasta kui siia foorumisse!
selle haru side lõpp.
lõpetuseks toost kala äri eduks, viva la dream!
Mine seisa nurka ja arene veidi, hari ennast ja ehk saad teada selle mis vahe on lamp ja transistorvõimenditel ning miks on lambist tulev heli kõrvale hea kuulata.

Tige, on sul ikka viitsimist selgitustööd teha, sa ikka veel ei saa aru et vägisi tarkust pähe ei topi ja vähese haritusega seltsimehi ümber ei muuda, ta võib küll sinu juttu uskuda aga suu väidab sel mehel vastupidist, uhkus ei luba ju sulle õigust anda. Mees kes ei tea elektroonika põhitõdesid pole sulle vääriline vastane. Vanad mehed rääkisid juba ammu: " Pimeda viid metsa, sea tapad ära, aga mis kurat lolliga teha?"
Panasonic TX-P60ST60Y, DM800HD, GM Spark One, 1W, 4,8E, 9E, 13E, 19,2E, 28E, 36E
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Lõpetuseks.

Suurimad tänud hallile massile, kes on ostnud LCD, kasvõi LED taustavalgustusega.
Võib olla saavad uute tehnoloogiate arendajad siiski teie plönniga uued OLED, SED või mis iganes, telekad ka ükskord kasutamiskõlblikuks.
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Ma rääkisin mitte hinnast vaid kvaliteedist. Kui kvaliteet ei rahulda, siis hind pole üldse määrav. Kui roheline on sitakarva siis pole vahet kas see maksab 6k või 60k - ma ei osta sitakarva rohelist isegi mitte 600.- eest, mitte ühegi hinnaga. Hind tuleb mängu alles siis kui olen näinud kvaliteeti mis mind rahuldab. Kui saan endale lubada, siis ostan. Kui ei saa siis tegelen sellega et saaksin.
tigekala kirjutas:
Võrrelda tuleb ühesuurustel ekraanidel sellepärast, et siis on hinnaklass ka ju umbes sama.
Ei saa ju võrrelda 37, 42, 46, 50, 60 ja 65 tolliste hindu.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

karla kirjutas:
Mine seisa nurka ja arene veidi, hari ennast ja ehk saad teada selle mis vahe on lamp ja transistorvõimenditel ning miks on lambist tulev heli kõrvale hea kuulata...

Mees kes ei tea elektroonika põhitõdesid pole sulle vääriline vastane. Vanad mehed rääkisid juba ammu: " Pimeda viid metsa, sea tapad ära, aga mis kurat lolliga teha?"
karla, 12 poängs...
Tegelikult teab ta elektroonika põhitõdesid päris kindlasti, ega sealt TPI teise korpuse teiselt korruselt ka niisama vist välja ei lastud :mrgreen:

Aga teadmine paaris- ja paarituarvuliste harmooniliste lisandumise kohta erinevat tüüpi võimendite ( noh, lamp ja transistor) korral ei kuulu teps mitte elektroonika põhitõdede hulka.

Nujah, ise olen nüüd tõsise probleemi ees, milline panasoonik 50" peatselt hankida,
va rahakott ei ole mitte põhjatu ja tahaks parimat tulemust normaalse raha eest.

peeter3000 valikus on
PANASONIC TX-P50G20 Plasma 127 cm (50") / 100 Hz THX,HDMI 1.4,PVR USB SALVESTAMINE,KURO TEHNIKA-Infinite Black

ja

PANASONIC TX-PF50G20 Plasma 127 cm (50") / 100 Hz THX,HDMI 1.4,PVR USB SALVESTAMINE,KURO TEHNIKA-Infinite Black

ja

PANASONIC TX-P50GW20 Plasma 127 cm (50") / 100 Hz THX,HDMI 1.4,PVR USB SALVESTAMINE,KURO TEHNIKA-Infinite Black,DVB-T/C/S2 HD.

ja

PANASONIC TX-P50V20E Plasma 127 cm (50") / 600 Hz,Processor V-Real Pro 5,THX,Infinite Black Pro ,Viera Cast,USB PVR,DVB-T/S2/C,Ethernet,WIFI READY,DLNA

Karmimate variantide peale (PANASONIC TX-P54Z11 54"137cm PLASMA-TV) ei anna juba rahakott valikuvõimalust :evil:

3D ei huvita absoluutselt, PVR USB variant on ka mõttetu (vähemalt minu jaoks, selleks on mul muud vahendid)
aga mis vahe on nendel erineva nimega G seeria pilidel (OK, GW 20 on DVB-S2 tuuner sees - pole paha, aga ega teda eriti vaja ka pole...kuigi teisest DiSEqC võtmest on allatulev LNB kaabel täitsa olemas)
ja kas V seeria on G seeriast oluliselt parem???
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

satik kirjutas:Kui roheline on sitakarva siis pole vahet kas see maksab 6k või 60k - ma ei osta sitakarva rohelist isegi mitte 600.- eest, mitte ühegi hinnaga.
Muuseas, Pioneeri Kurol saab muuta läbi telekamenüü 6 värvust...
Punane / sinine / roheline / kollane / roosa / must.
Kuidas sellega on LCD telekate puhul ? Või on ainult setingutes heledus, kontrast, värv ja tint ?
Henkka kirjutas:Ja kas V seeria on G seeriast oluliselt parem ?
G seerial pole Kuro tehnoloogiat, V seerial on.
Kasutaja avatar
karla
Tegija

Postitus Postitas karla »

Henkka kirjutas:
karla kirjutas:
Mine seisa nurka ja arene veidi, hari ennast ja ehk saad teada selle mis vahe on lamp ja transistorvõimenditel ning miks on lambist tulev heli kõrvale hea kuulata...

Mees kes ei tea elektroonika põhitõdesid pole sulle vääriline vastane. Vanad mehed rääkisid juba ammu: " Pimeda viid metsa, sea tapad ära, aga mis kurat lolliga teha?"
karla, 12 poängs...
Tegelikult teab ta elektroonika põhitõdesid päris kindlasti, ega sealt TPI teise korpuse teiselt korruselt ka niisama vist välja ei lastud :mrgreen:

Aga teadmine paaris- ja paarituarvuliste harmooniliste lisandumise kohta erinevat tüüpi võimendite ( noh, lamp ja transistor) korral ei kuulu teps mitte elektroonika põhitõdede hulka.
Mnjah, pean vabandama, ei teadnud et mees TPI kooli teise korpuse kasvandik, samas... huvitav kus ta nende loengute ajal siis oli? :D
Panasonic TX-P60ST60Y, DM800HD, GM Spark One, 1W, 4,8E, 9E, 13E, 19,2E, 28E, 36E
Kasutaja avatar
MultiUser
Entusiast

Postitus Postitas MultiUser »

tigekala kirjutas:
Henkka kirjutas:Ja kas V seeria on G seeriast oluliselt parem ?
G seerial pole Kuro tehnoloogiat, V seerial on.
Olen näppinud 42" G20 ja oman V20. Eriti suurt vahet pole. G20 puhul jäi pildil (AINULT täisekraani 50% hallis MENÜÜS) silma kerge värelus. V20:l see enam tähele pandav pole. Mõlemad on superhea SD pildiga. HD:st ei tasu rääkidagi. Ise tulen suhtkoht hea CRT pealt, ehk siis silmad pole LCD:ga ära rikutud ;-)
V20:l on kolmas kõlar (ehk siis supaka asendaja). Erilist tümpsu sealt ei tule aga heli on parem, kui G20. Ehk, kui eraldi kõlareid ei kasuta, siis on sel mingi point. Aga enamus selle hinnaklassi telekate omanikel on niiehknaa normaalne helisüsteem lisaks.
V20 (42") omab kolme ventikat. Kuulda neid praktiliselt pole. Pigem kuuleb kerget toiteploki sirinat (krt. need kõrvad pole veel vanadusele alla vandunud, muidu ehk ei kuulekski seda). Antud probleem võib olla konkreetse eksemplari mure mul, uurin garantiist mis nad sellega teha saavad.
V20 on natuke võimsama prosega ning suudab mingisugust PiP funktsiooni (välise sisendi kombinatsioon sisese tuuneriga) välja vedada. Praktiline väärtus sellel funktsioonil "tänu" viletsale menüüsüsteemile, millega toda funktsiooni aktiveeerida, suhtkoht nullilähedane.
V20 tuleb WiFi adapteriga ning DVB-S2 tuuneriga. Need on juba kasutajas kinni, kas on vaja või mitte.
V20 loetakse üheks parimatest oma pildi poolest, G20 loetakse hinna-kvaliteedi suhtes väga heaks. Samas on ka flatpanelsi ülevaates mainitud, et G20->V20 pildikvaliteedi vahe on väike võrreldes V20->VT20.
Kolmandiku jagu rohkem maksta... maitse asi. Mina paraku tegin seda. Hetkel ei kahetse.
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Minu telekal on lisaks heledusele, kontrastile, värvile, tindile võimalik seada veel järgmisi parameetreid - White Point Red, White Point Green, White Point Blue, Red Black Level Offset, Green Black Level Offset. On seda vähe või palju, minul õnnestus vähese vaevaga saada pilt väga sarnaseks CRT profimonitoriga (mis uuena maksis 16,2keeki - kellele see oluline tundub).
Kasutaja avatar
Yks
Entusiast

Postitus Postitas Yks »

Olen juba pikalt kadestanud inimesi kes ei tee heal ja halval vahet. Toit pole oluline kas on baltijaama bufet või mõni gurmaani söögikoht,vahet pole, kõhu saab ju täis. Kodukino? milleks telekal ju on kõlarid. lcd ka ainult sellepärast, et naabrimehel ju on "õhuke" Autosse ostetaks suur võim ja woofer, et kõik ikka kuuleksid = MUL ON aga peale netist alla laetud mürina ei tule sealt midagi.
Mõtetu seletada inimesele kes ei tunne heast asjast naudingut olgu see siis pilt, heli või hea auto. kõlbavad vene keeles peale plärisetud filmid, youtuubist tõmmatud mono heliga muusika jne.
Ta saab asja olemusest aru, et üks on kallim kui teine, teine on parem, sest foorumis räägitakse, aga asja nautida ei suuda, pole looduse poolt kaasa antud. Ja nii need lõputud vaidlused tekivad.. :D
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Kood: Vali kõik

[18:50:18] T: Heh... Loed ?
[18:51:20] A L: teie mingit audio teemat, jah
[18:52:41] T: loe parem seda : http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=41&t=12570&st=0&sk=t&sd=a&start=30  ... kui viitsid
[18:53:46] A L: Hehh, tead, ma polnud ammu elektroonikapoes käinud telereid kaemas, aga kuna mul vanemad avaldasid soovi oma vana CRT välja visata ja midagi õhemat seinale riputada siis tuli minna...
[18:54:09] A L: sattusin esimese hooga Sikupilli On/Off'i ja seal poe terve tagumine sein telereid täis...
[18:55:39] A L: kuna hinnapiir oli seal 'kuni € 800' siis lasin silmadega üle erinevaid  variante, kuni jõudsin ühe telerini, mis maksis ~10k aga pilt oli sigahea. Hakkasin siis uurima, et millega tegu ja üllatuda ei tulnud. Pea poole kallimatest LCD'dest oli sellel 40" Pana PLASMAl peajagu parem pilt
[18:56:43] A L: kuna OLED'i ja LASER'it ei pakuta veel laiadele rahvamassidele siis rahulduda tuleb parima kättesaadava tehnoloogiaga ning selleks on PLASMA
[18:57:20] T: ma kopin selle foorumisse... Nimed muudan muidugi ära
[18:57:57] T: Sinu lahkel loal...
[18:58:29] A L: aga palun
[18:59:04] A L: kusjuures ma olin sigaüllatunud kui õhukeseks on Panasonic suutnud PLASMA teha
Nii mõnigi, siit foorumist, teab, kes on A L.
Vasta

Mine “Muidujutt”