HDtest ETV
See kõik pole nii lihtne. Kui Voom ja Luxe mõlemad olid, siis oleks ma tahtnud öelda, et Luxe pilt oli visuaalselt palju ilusam, kuigi Voom jooksis vist suurema osa ajast parema bitrate peal. Aga Luxe puhul oli näha, et content oli valitud ja optimeeritud HD edastuse jaoks, alates stseenide valikust ja lõpetades postprocessinguga.
Minu meelest on soomlastel see osa, mis eelneb pildi DVB-Tsse paiskamisele, paremini korraldatud.
Minu meelest on soomlastel see osa, mis eelneb pildi DVB-Tsse paiskamisele, paremini korraldatud.
- valgekotkas
- Admin
Kusjuures Luxe TV resolutsioon on väiksem, kui Voom-l, aga selle osas on Sul õigus, Luxe.TV on hoolega tehtud asi, et hästi välja paistaks. Luxe.TV pilt on väga staatiline, mistõttu on bitrate ainult 8 Mbit/s, Voom-l 14 Mbit/s MPEG-4 AVC-s siis. Voom-i kvaliteedi üks probleeme on signaali transport Long Island-lt Nittedahl-i, mis on MPEG-2 47 Mbit/s.
Selle jutu jätkuks ütlen, et selle asemel, et vehkida ETV HD testiga (tänu suuremale bitreidile on selle pilt mõnevõrra parem mux1 ETV SD pildist), võiks selle asemel mingit teist HD kanalit mujalt näidata.Martini kirjutas:See ETV HD on sihukene tehnikaime, mis lubab moodsate vigurite nagu h.264 AVC koodek (mida ju teadagi ka BlueRay peal kasutatakse) abil saavutada pildi, mida ongi peaaegu sama ilus vaadata kui soomlaste YLE kanalite SD pilti MPEG2 standardis.
Ma ei hakka sõna võtma teemal, kas süüdi on content providerid või edastajad, aga midagi pole teha, meie DVB-T pilt on koledam, kui võrrelda riigitelevisioone, mitte kuhugi tagumistesse muxidesse kokku pressitud kommertskanaleid. Soomlaste valikust on SubTV kah mõnikord üsna õudne, eriti, kui nad vanu 80-date sarjakaid näitavad, aga YLE pildid on siinpakutavaga võrreldes ikka imelised.

Re: HDtest ETV
Kas lillad "raamid" on kadunud?
Milliste seadmete (lcd, crt) ja ühendusviisiga (scart, hdmi) need "raamid" nähtavad on?
Milliste seadmete (lcd, crt) ja ühendusviisiga (scart, hdmi) need "raamid" nähtavad on?
Pole iialgi mingit lillat raami näinud. Vaatan Philips 1080i plasmaga ja tüüneriks on Ctech5000Combo. Muide Samsung 32" LCDtelekas koos mooduliga ei anna kah mingit raami.
sama siin, sony 40" lcd näitab ka korrektselt
aga paljudel oli siin probleem,
sai pisut seadistatud ja nüüd sooviks tagasisidet
aga paljudel oli siin probleem,
sai pisut seadistatud ja nüüd sooviks tagasisidet
tundub, et see on mingi arvutikaartide eripära 

Pigem on tegemist telekate/boxide eripäraga, mis lõiguvad tumedad servad ära, arvutikaart ja arvutitarkvara näitavad pilti nii nagu see tuleb, midagi ei muudeta.
aga mul hvr 4000-ga on ikka see lilla raam, monitor on lg 24 tolline 1920x1200 resol.aandra kirjutas:Pole iialgi mingit lillat raami näinud. Vaatan Philips 1080i plasmaga ja tüüneriks on Ctech5000Combo. Muide Samsung 32" LCDtelekas koos mooduliga ei anna kah mingit raami.
Mul samuti HVR-4000 ja Benq 1920x1200 monitoriga lilla raam alles.tom1245 kirjutas:aga mul hvr 4000-ga on ikka see lilla raam, monitor on lg 24 tolline 1920x1200 resol.aandra kirjutas:Pole iialgi mingit lillat raami näinud. Vaatan Philips 1080i plasmaga ja tüüneriks on Ctech5000Combo. Muide Samsung 32" LCDtelekas koos mooduliga ei anna kah mingit raami.