jyri403 kirjutas:Õhtul jälle ETV vastuvõtt 48.kanalil Kohtla-Nõmmelt Kundas häiritud. Q ja S mõlemad 95-100%. Katsetasin: Lahtist Nelolnn analoogis pressib sisse. Jälle ebaõnnestunud sageduse valik. Ei tohi panna samadele sagedustele soome analoog-ega digisaatjatega meie saatjaid siinkandis. Tekivad jamad ilusa ilma puhul ülilevidega siin mereäärses kandis. Siis ei näe ei Soome ega Starmani digi.
No seda ma räägingi.Mul endal suvekodu Kunda lähedal ja tean väga hästi olukorda seal.Lahti,Pernaja,Anjalankoski,Espoo - kõik need on tugeva ja puhta signaaliga jälgitavad.Ei tohi panna põhja-eesti saatjaid nende saatjatega ühistele kanalitele!! Kõige pealt pandi Koeru ETV analoog millegipärast 39. kanalile,kuigi samal kanalil töötab võimas Pernaja saatja.

Tulemus - kumbki saatja pole sealkandis jälgitav.Koeru ja Pernaja vahekaugus linnulennult - 170km! Reeglite järgi tohiks kanalit taaskasutada aga alles 300km tagant,sellest ei hoolitud...
Nüüd siis 48. kanal Kohtla-Nõmmel....no hüva,see Lahti saatja vähemalt sügisest suletakse,seni tuleb ära kannatada.Annaks jumal et seda vaid taas digitaaliks kasutusele ei võeta....
Aga mis kõige nõmedam - Kohtla-Nõmme 1.mux tahetakse nüüd panna kanalile 33! No andke andeks...33.kanalil töötab võimas Lahti digisaatja,lisaks ülivõimas analoogsaatja Peterburis,mis ilusa ilmaga ulatub Kundast kaugemalegi läände,Ida-Virumaast rääkimata...pealegi sealsamas Kohtla-Nõmmel töötab kohe kõrvalkanalil väikese võimsusega(32) Kanal2 analoogsaatja,mille vastuvõtt oleks kohe häiritud...
Ainult 34 sobib tegelikult ja see oligi seal kasutuses.
Loodetavasti Roska loeb seda ja suudab vahele sekkuda.
Ja Koeru 57...jälle Lahtiga samal kanalil...
58. kanal Kohtla-Nõmmel on see-eest igati õnnestunud valik.Siiski ma ei saa aru,miks see nii väikese võimsusega tööle pandi (700W),kui 48. kanali saatja töötab 3000W võimsusega...
Ja mis juhtus TV3 29. kanali saatjaga Kohtla-Nõmmelt? 2002a. oli ilus pilt ees 50km kaugusel mastist,eelmisel aastal proovides aga ei enam...antenn on seesama ja korras endal,teised kanalid on endise või paremagi kvaliteediga...