Kas ma vajan digiboxi ja kas poes on mind petetud?
Re: KAS MA VAJAN DIGIBOXI JA KAS POES ON MIND PETETUD?
Olen kindel, et Anu ei saanud eelnevast jutust muhvigi aru.
Eeldusel, et su teler toetab kaabeltelevisiooni, on sul vaja juurde osta veel Conax CI moodul ehk CAM ehk kaardilugeja, mille sisse käib Starmani vaatajakaart ja mis teeb lahti lepingulised kanalid.
Moodul käib CI pessa, mis on teleri tagaküljel.
Siin veel üks sarnane moodul, soodsama hinnaga.
Edit: pöörake tähelepanu ka esimesele postitusele: "Kleepsud DBV-C, DBV-T ja Cable ready peal."
Eeldusel, et su teler toetab kaabeltelevisiooni, on sul vaja juurde osta veel Conax CI moodul ehk CAM ehk kaardilugeja, mille sisse käib Starmani vaatajakaart ja mis teeb lahti lepingulised kanalid.
Moodul käib CI pessa, mis on teleri tagaküljel.
Siin veel üks sarnane moodul, soodsama hinnaga.
Edit: pöörake tähelepanu ka esimesele postitusele: "Kleepsud DBV-C, DBV-T ja Cable ready peal."
Re: KAS MA VAJAN DIGIBOXI JA KAS POES ON MIND PETETUD?
peeter3000
Sa ikka ei mõtestanud läbi mu posti (millele viitasid), sest jutt puudutas vana (koop)teleri kasutamist pärast 01.07.2010.
Juba muretsetud uuel teleril on ju ainult üks läbiv trakt ning siis (peale 01.07.2010) saab vaadata vanast telerist sama pilti, millele parasjagu on häälestatud uus teler, mis arvatavalt ei rahulda kahe teleri vaatajaid.
Kui uuel teleril on isegi nii DVB-T ja DVB-C võimalus, siis on nad kordamööda/mitte üheaegselt kasutatavad, mis kodeeritud teenuste vaatamiseks toob kaasa ülitülika kaartide vahetamise moodulis (mida, kahjuks, saab telerisse panna ainult ühe, sest sisseehitatud mooduli kohta ka märget ei leidnud) või halvimal juhul isegi moodulite vahetamise.
Teler on mõeldud siiski ühele sõltumatule vaatajakohale.
Nii, et ikkagi tuleb mõelda millegi juurdeostmisele (boks või teler) säilitamaks kaks sõltumatut vaatajakohta mistahes teenuste pakkujate puhul (va. analoog kaablis puhul).
Tänapäeva teleritel peaks olema vähemalt üks sisseehitatud moodul (vastavalt regioonile) ja vähemalt üks PCMCIA pesa.
Sa ikka ei mõtestanud läbi mu posti (millele viitasid), sest jutt puudutas vana (koop)teleri kasutamist pärast 01.07.2010.
Juba muretsetud uuel teleril on ju ainult üks läbiv trakt ning siis (peale 01.07.2010) saab vaadata vanast telerist sama pilti, millele parasjagu on häälestatud uus teler, mis arvatavalt ei rahulda kahe teleri vaatajaid.
Kui uuel teleril on isegi nii DVB-T ja DVB-C võimalus, siis on nad kordamööda/mitte üheaegselt kasutatavad, mis kodeeritud teenuste vaatamiseks toob kaasa ülitülika kaartide vahetamise moodulis (mida, kahjuks, saab telerisse panna ainult ühe, sest sisseehitatud mooduli kohta ka märget ei leidnud) või halvimal juhul isegi moodulite vahetamise.
Teler on mõeldud siiski ühele sõltumatule vaatajakohale.
Nii, et ikkagi tuleb mõelda millegi juurdeostmisele (boks või teler) säilitamaks kaks sõltumatut vaatajakohta mistahes teenuste pakkujate puhul (va. analoog kaablis puhul).
Tänapäeva teleritel peaks olema vähemalt üks sisseehitatud moodul (vastavalt regioonile) ja vähemalt üks PCMCIA pesa.
:o)
Hea kui inimesed positiivseid asju leiavadanu kirjutas:see ikka siis üks jama telku-ainult tuleb on vahvad.

linni oma viimases postis mõtles vist seda moodulit (link oli murdunud tal)
Re: Kas ma vajan digiboxi ja kas poes on mind petetud?
Vähemalt Philipsi soome tootjapoolne info ei anna et ta oleks DVB-C sees:
http://www.p4c.philips.com/files/3/37pf ... ss_fin.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Muideks,Anu telekal ka kasutusjuhend (inglise keelne sulle ikka vast anti),seal ka täpsemalt spetsifikatsioonis kirjas mis tal seal sees on ja mis mitte.
http://www.p4c.philips.com/files/3/37pf ... ss_fin.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Muideks,Anu telekal ka kasutusjuhend (inglise keelne sulle ikka vast anti),seal ka täpsemalt spetsifikatsioonis kirjas mis tal seal sees on ja mis mitte.
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

90E-30W

Näiteks antud Philipsi 9-seeria telekas on ka varustatud DVB-C tüüneriga,mis ka manuaalis kirjas:
http://www.p4c.philips.com/files/3/32pf ... ss_eng.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Kardan siiski et sinu oma Anu mitte.
http://www.p4c.philips.com/files/3/32pf ... ss_eng.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Kardan siiski et sinu oma Anu mitte.
90E-30W

90E-30W

lugesin siin teie vastuseid mulle. suur tänu.
näppisin oma telkut siis veel.
eestit ei leiagi seal maade nimekirjas, kui automaatselt sooviks kanaleid otsida. on 'muu'. kas peaksin siis soomega proovima?
mind ikka paneb imestama, et kaupluses on nii telekal kui pakendil olemas kõiksugu infokleepsud, aga see pole midagi. ja peale targa näo need müüjad teha midagi ei mõista. no kelle käst siis seal poes peaks küsima.
ei tea, kas peaksin hoopis tagasi viima...
lasen sellel tehnikul peale digiboxi ka siis selle conax mooduli kaasa tarida. kuigi, kui telekal ikka sees miskit pole, ei tasu vist garantii ajal hakata midagi sinna lisama. või mis arvate?
näppisin oma telkut siis veel.
eestit ei leiagi seal maade nimekirjas, kui automaatselt sooviks kanaleid otsida. on 'muu'. kas peaksin siis soomega proovima?
mind ikka paneb imestama, et kaupluses on nii telekal kui pakendil olemas kõiksugu infokleepsud, aga see pole midagi. ja peale targa näo need müüjad teha midagi ei mõista. no kelle käst siis seal poes peaks küsima.
ei tea, kas peaksin hoopis tagasi viima...

lasen sellel tehnikul peale digiboxi ka siis selle conax mooduli kaasa tarida. kuigi, kui telekal ikka sees miskit pole, ei tasu vist garantii ajal hakata midagi sinna lisama. või mis arvate?
veel küsimus. kas 5000 seerial oleks siis ka conax moodul sees?
Mingil määral haakub teemaga. Enne jõule käisin ühes elektroonikat müüvas poes (nime ei hakka mainima) uurimas turul pakutavaid digiboxe. Klienditeenindaja ilusti hopsi kõrval, et kas saab aidata? Ütlesin, et näet Teil müügis 5 erinevat digiboxi ja ainult ühel minu arusaamist mööda Digilevi märk, et kas ostjad on teadlikud sellest märgist... Noormees siis vaatab mulle otsa ja laseb silmadega ka boxidest üle ning küsib, et mis see Digilevi märk on??? Üritasin siis seletada, et Levira poolt antud tunnistus, et sobib praegu ja edaspidi Eesti digitv vastuvõtuks. Seepeale ei osanud ta miskit kosta...anu kirjutas:mind ikka paneb imestama, et kaupluses on nii telekal kui pakendil olemas kõiksugu infokleepsud, aga see pole midagi. ja peale targa näo need müüjad teha midagi ei mõista.

See näitab Digilevi märgi vajalikkust, ostjate teadlikust + kõige paremini siiski meie poodides tööl olevate inimeste profesionaalsust...

- peeter3000
- Digivanake
ma korra juba mainisin,et sellist pole sees ühelgi telekal.anu kirjutas:veel küsimus. kas 5000 seerial oleks siis ka conax moodul sees?
need telekad on juba täiesti Eestisse sobivad ja omavad "Digilevi" märki:
31.08.2009 Philips 32/37/42/47/52 PFL5604H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 32 PFL5404H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 32/42 PFL5624H/12 - 0.26.38.14
31.08.0200 Philips 32/42/47/52 PFL7404H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 32/37/42/47 PFL8404H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 32 PFL7674H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 32 PFL7684H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 32 PFL7694H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 32/42/47 PFL7864H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 32/37 PFL9604H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 37/42 PFL8684H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 37/42 PFL8694H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 42 PFL8654H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 42/47 PFL9664H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 40/46/52 PFL9704H/12 - 0.26.38.14
31.08.2009 Philips 56 PFL9954H/12 - 0.26.38.14
siit ostes on paigaldamine ja abi tasuta
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Anu
1. Ole hea ja tee endale selgeks, mitmelt vaatajatekohalt on vaja sõltumatult vaadata st. et teise teleri vaatamine ei sõltu esimesest telerist?
2. Missugused programmid ja missugustelt pakkujatelt huvitavad?
3. Kas vana kineskoop-teler jääb kasutusse?
Alles pärast selgust eelpool esitatud küsimustes osta midagi juurde (konsulteerides foorumiga), sest kauplusest pädeva inffi saamine on pehmelt öeldes kahtlane, kuna neid huvitab ainult kaubast lahtisaamine.
Foorumil on palju inimesi ja nad oskavad kompetentselt soovitada.
1. Ole hea ja tee endale selgeks, mitmelt vaatajatekohalt on vaja sõltumatult vaadata st. et teise teleri vaatamine ei sõltu esimesest telerist?
2. Missugused programmid ja missugustelt pakkujatelt huvitavad?
3. Kas vana kineskoop-teler jääb kasutusse?
Alles pärast selgust eelpool esitatud küsimustes osta midagi juurde (konsulteerides foorumiga), sest kauplusest pädeva inffi saamine on pehmelt öeldes kahtlane, kuna neid huvitab ainult kaubast lahtisaamine.
Foorumil on palju inimesi ja nad oskavad kompetentselt soovitada.
starman pakub mulle hetkel kõige sobivamat varianti.
1 digitv + x analoogtv
kaabel tv on hetkel kasutuses.
ja ma ei tahakski poest midagi juurde osta, las annab op.firma, siis pole vist põhjust pärast kurta, et sai poest midagi sellist ostetud, mis miskipärast ei tööta hästi või üldse.
probleem siin tekkis sellest, et miks on telekal peal teatud infokleebised, kui sisule need ei vasta. et kas peaks tagasi viima näiteks?
ostma seal kõrvaloleva sony? hind sama.
kusjuures igalpool on nagu erinev info. kauplused vannuvad, et sellel telekal on kõik sees, teised siin et mitte.
seega nagu mainitud eespool, ootan aga tehnikut ja vaatan mis saab.
aga igasugune info teadjate poolt on teretulnud. sest kus ma tean, et see tehnik nii tark on?
1 digitv + x analoogtv
kaabel tv on hetkel kasutuses.
ja ma ei tahakski poest midagi juurde osta, las annab op.firma, siis pole vist põhjust pärast kurta, et sai poest midagi sellist ostetud, mis miskipärast ei tööta hästi või üldse.
probleem siin tekkis sellest, et miks on telekal peal teatud infokleebised, kui sisule need ei vasta. et kas peaks tagasi viima näiteks?
ostma seal kõrvaloleva sony? hind sama.
kusjuures igalpool on nagu erinev info. kauplused vannuvad, et sellel telekal on kõik sees, teised siin et mitte.
seega nagu mainitud eespool, ootan aga tehnikut ja vaatan mis saab.
aga igasugune info teadjate poolt on teretulnud. sest kus ma tean, et see tehnik nii tark on?
No kui peal on ikka infokleebised siis need asjad on ka olemas. Ei ole ikka nii,et suvaliselt pannakse kleepse aga probleem tundub olema võhiklikkuses ja ilmselt pole seda ka võimalik siin foorumis õpetada. Siin anti ju piisavalt selgeid juhised kust mida otsida ja mooduli lisamine ei käi ju nii et võtad kaane lahti ja kukud jootma, selleks on ju olemas kindel koht. 

Kuna antud teler on juba mpeg4,siis on talle conax kaardilugejat vaja,mitte conax moodulit.
90E-30W

90E-30W

tore, et mind võhiklikkuses süüdistatakse. näed ei taipa seda asja. oleks teadnud oleksin õppinud telkumeheks.
siis ei peaks siin muetsema,teeksin ikka ise ja aitaksin ka teisi vähemalt 'hea' sõnaga. aga eks need foorumid ongi rohekem 'tarkade (IT?)' eneseväljenduse kohtadeks.
kahju, et nii läks.
aitäh aga kõigile, kes normaalsed olid/on!
asi seega ammendatud.
siis ei peaks siin muetsema,teeksin ikka ise ja aitaksin ka teisi vähemalt 'hea' sõnaga. aga eks need foorumid ongi rohekem 'tarkade (IT?)' eneseväljenduse kohtadeks.
kahju, et nii läks.
aitäh aga kõigile, kes normaalsed olid/on!
asi seega ammendatud.
Mina usun, et antud mudel töötab üsna edukalt Starmani võrgus.anu kirjutas:Palun mulle ka abi! ja asjatundlikku.
Soetasin 37PFL7603H/10 teleka. Kleepsud DBV-C, DBV-T ja Cable ready peal.
... kes siis asja tunneb-andke abi.
Lisaks vaja ainult eelmainitud Conax CAM moodul osta (hind 700 - 1000 EEKu, sõltub kust osta).
Soovitan RemondiEksperti, sest jutu järgi võtavad nad mooduli tagasi, kui ei sobi. Samuti usun, et neil on ka viimane tarkvara versioon peal.
Moodulisse (n.n. kaardilugejasse) pistad Starmani kaardi (krediitkaardi mõõtudes kaart, kiibiga, nagu pangakaart).
Kaart tuleb panna õiget pidi (kiibi metallist kontaktid samale poole, kui mooduli peal olev suur "CONAX" tekst, mitte sinna poole, kus mooduli pisikeses kirjas seerianumbrid ja muus info!). Starmani digi-tv kiipkaardi võid Conax moodulisse pista juba enne, kui moodulit telekasse toppima hakkad.
Moodul pistetakse teleka küljel olevasse pesasse (ca 5 mm x 6 cm auk). Sellega saad kindlasti ise hakkama. Moodulit soovitatakse telekasse pista ainult siis, kui telekas on välja lülitatud.
Moodul läheb telekasse ainult õiget pidi sisse, sellega probleeme pole. Teleka juhendis on selle kohta kindlasti info olemas ja teleka peal märk, kuidas pidi see sisse panna. Kontakti otsad ees ja suur "CONAX" kiri koos noolekesega seina poole (mitte ekraani poole).
Lükkad mooduli korralikult lõpuni, tunde järgi, kuni saad aru, et kontaktid on pesas.
Seejärel peaks piisama, kui telekas panna Soome seadistuste peale (menüüde keelt peaks saama ka eraldi muuta). Edasi teha kanalite automaatotsing, määrates ühanduseks Cable (kaapeli - kui on soome keeles). Kuskil menüüs peaks olema ka määrang ,et kasutad Digi vastuvõttu. Vastasel juhul võib juhtuda, et otsib analoogkanaleid. Hiljem näed, et Digi kanalitel ilmuvad automaatselt programmi nimed. Analoogi puhul näitab ainult numbreid.
Teiste vanemate telekatega saab sama Starmani kaabli otsas analoogi vaadata.
Peaks olema üsna lihtne ja teostatav... Starmani tehnik ei pruugi Conax CAM moodulit tuua, minuteada nad müüvad ainult digi bokse, mitte CAM mooduleid. Aga tehnik peaks olema võimeline teleka seadistused paika panema, kui Sa ise hakkama ei saa. Kui tehnik hakkama ei saa, siis ei tähenda autmaatselt, et pole võimalik. ... selline mulje on jäänud lugedes imelistest juhtumistest Starmani tehnikutega...