Parandage, kui väga rängalt eksin, aga kas pole siis tegelikult nii, et MPEG4 puhul pakitakse striim 2x tihedamini kokku kui MPEG2-s? Ehk teisisõnu pakkimisest tekkiv kadu on MPEG2 puhul väiksem ja MPEG4-l jälle suurem? Ma vaatan SAT MPEG2 pilti SD-s ja ausalt ma ei näe mingit põhjust miks ma peaks samu kanaleid vaatama MPEG4-s. OK saan aru, et HD puhul tõesti on probleem ressurssi puuduses, et ribalaiust kokku hoida siis minnakse seda teed, MPEG2-s mahuks ühele transpondrile äkki vaid 2 HD kanalit, on nii???
Mis puudutab maapealset DVB-T-d siis on küsimus ehk selles et multipleks maksab ning MPEG2-s optimaalse kanaliarvu tagamiseks tuleks multipleksidesse rohkem investeerida ehk siis küsimus on puhtalt rahas...
Kui mul oleks valida siis mina eelistaks küll MPEG2-te. Jumal tänatud et SAT SD kanaleid pole MPEG4 üle viidud, see tähendaks mulle automaatselt ühte suurt topeltväljaminekut 2 MPEG4 võimelise tüüneri ostmiseks. Tõenäoliselt sat operaatorid ja provaiderid seda selle pärast ei teegi, kuna SD-s ja CRT-ga

kanaleid vaatavaid kliente on liiga palju. Idee järgi oleks muidugi võimalik et seda tehakse, DVB-S bokside tootatele oleks megapapp garanteeritud elu lõpuni. Samamoodi, miks tasuliste pakettide operaatorid ei kiirusta HD-le üleminekuga- kliente vähe. On muidugi suurtegijad nagu S*y It ja teised kellel 50% kanaleist juba HD-sse üle viidud (dubleeritud), aga muud operaatorid piirduvad healjuhul 16:9-le pildi edastamisega. Porrikanalid on SD-s ja avalikõiguslikud FTA kanalid on ka SD-s, suure erandiga mõned isegi 16:9 suhtega. See näitab seda et tavaline eurooplanegi, on rahul vähesega, st SD ja CRT pildiga. Hea küll, HD vähese leviku põhjuseks on äkki see et sellele üleminek on kulukas ka programmi tootjale ja levitajale...