Surroundi tagumiste kõlarite kaabel
Re: Surroundi tagumiste kõlarite kaabel
Tulekski alustada esmalt asjadest mida ühendatakse, mainida võiks võimenduse andmeid ja kõlarite takistust. 1-2W taha kanalitesse on ehk natuke vähevõitu, kuid sõltub ka mida vaadata. Mingi action/scfi võib vabalt kogu saadaoleva ära kasutada (eriti kui kuulatakse mitte 5.1 vaid 5.0 reziimil).
Üldiselt, elu on liiga lühike et seda raisata vaidlustele kõlarikaabli hinna ja omaduste peale. On piisav kui hea tulemuse saamiseks kasutada pehmete kiududega 2,5-4mm kaableid, ei pea olema mingid "spetskaablid". Minul on esikanalitel 4mm hõbekeerutisega kaabel, hind oli ca 55.-jm, taha läheb aga lihtsalt vask 2,5mm, tundub piisav olema, hind oli ca 15.-jm (mõlemad küll laohinnad).
Üldiselt, elu on liiga lühike et seda raisata vaidlustele kõlarikaabli hinna ja omaduste peale. On piisav kui hea tulemuse saamiseks kasutada pehmete kiududega 2,5-4mm kaableid, ei pea olema mingid "spetskaablid". Minul on esikanalitel 4mm hõbekeerutisega kaabel, hind oli ca 55.-jm, taha läheb aga lihtsalt vask 2,5mm, tundub piisav olema, hind oli ca 15.-jm (mõlemad küll laohinnad).
Paistab, et muidu asjalikud tegijad Sat ja Digi-TV vallas on ikka täiesti teadmatuses "Kõlarikaablitest"
Ainus, mida kuulen, et oleks võimalikud "trossid"
kõlari ja võimu vahel.
Asjatundjate foorumites on juttu küll, palju ja milleks just sellised kaablid ja mida võidad sellega.
Kaablite hinnast, ja miks nad on "sellised" eraldi isoleeritud kiududega:Inakustik Reference LS-1108 Speaker cable Single-Wire Black 2x3,0m
Surroundidele selliseid kaableid ei paigaldata, sinna ikka suht tavaline"kõlarikaabel" nagu esimeses postis juba kirjutasin.
Antud lingi kaablid on ikka stereokõlarite jaoks. Surroundidele selliseid minu teada ei toodeta.
Siin keegi mainuis, et 50 eeku kõlarikaabli meeter on "kallis" Lubage naerda
vaata linki ülevalpool.
Ega üle pingutada selle kaabli hinnaga ei maksa, osta mingi 1,5mm2 a´5.-jm. ja asi ants.
Ainus, mida kuulen, et oleks võimalikud "trossid"

Asjatundjate foorumites on juttu küll, palju ja milleks just sellised kaablid ja mida võidad sellega.
Kaablite hinnast, ja miks nad on "sellised" eraldi isoleeritud kiududega:Inakustik Reference LS-1108 Speaker cable Single-Wire Black 2x3,0m
Surroundidele selliseid kaableid ei paigaldata, sinna ikka suht tavaline"kõlarikaabel" nagu esimeses postis juba kirjutasin.
Antud lingi kaablid on ikka stereokõlarite jaoks. Surroundidele selliseid minu teada ei toodeta.
Siin keegi mainuis, et 50 eeku kõlarikaabli meeter on "kallis" Lubage naerda

Ega üle pingutada selle kaabli hinnaga ei maksa, osta mingi 1,5mm2 a´5.-jm. ja asi ants.
Noh,ma arvan kui sa jõuad osta mingid üüratu kallid kõllid (kas asjal muidugi mõtet ka on),siis sinna juurde vast ei sobi a´la 5 krooni meeter kaabel.Aga vahest sa niikuinii kõrvaga aru ei saa,räägitagu neis testides mida iganes,see on nagu kullatud otsetega kablad ainus vahe mis on nad ei oksüdeeru,aga noh muidugi võib olla on maja korter nii niiske et peavad olema kullatud ehk peavad kauem vastu.Ostsin ka kunagi oma odavate otsade Technicsi kõllidele jämmema ja kallima kaabli,andke andeks aga kõrvaga küll vahet ei tee,aga noh kes soovib andke aga minna kui raha mujale panna pole.Muideks Eestis vist kalleiaid kõlle pole ma netist leidnud,aga "audiocenteris" on sellise hinnaga:
http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=661" onclick="window.open(this.href);return false;
Jube hind ju
http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=661" onclick="window.open(this.href);return false;
Jube hind ju

AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

90E-30W

- valgekotkas
- Admin
kulla mustkass ... paistab, et koolis jäi sul füüsikas kõvasti tunde vahelemustkass kirjutas: see on nagu kullatud otsetega kablad ainus vahe mis on nad ei oksüdeeru,aga noh muidugi võib olla on maja korter nii niiske et peavad olema kullatud ehk peavad kauem vastu.

"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Oh ma olen oma sõpruskonnaga sellel teemal vaielnud ja vaielnud. See ei ole 1:1 alati nii ja sõltub asjaoludest. Kas hdmi kaabel 1,5m peab olema kullatud kontaktidega või mitte? Scart? Kasutame me seda toas, saunas või hoopis autos?
See on ka minu jaoks kahjuks tihti müügimehe argument lollile ostjale, kes ise mõelda ei taha ja ei oska. Kuld, kuld, kuld ...... bla bla.
Ma ei ürita kuidagi sinu väidet ümber lükata ja see on ka kindlasti tõde, kuid kas minu eelnevate vihjete peale on ikka alati vaja rahakott kaablite jaoks selga võtta? Loevad väga palju ikka ka olud ja milleks ning kus kaablit kasutad.
See on ka minu jaoks kahjuks tihti müügimehe argument lollile ostjale, kes ise mõelda ei taha ja ei oska. Kuld, kuld, kuld ...... bla bla.
Ma ei ürita kuidagi sinu väidet ümber lükata ja see on ka kindlasti tõde, kuid kas minu eelnevate vihjete peale on ikka alati vaja rahakott kaablite jaoks selga võtta? Loevad väga palju ikka ka olud ja milleks ning kus kaablit kasutad.
Toroidal T90 39E <---> 5W, Amiko Viper 4K, Drembox 920HD, LG UHD OLED 55" ja LCD UHD 75"
- valgekotkas
- Admin
seda millised ühendused iga mees oma kodus, autos või saunas teeb on tema oma asi aga kui keegi hakkab ajama suust pläma siis seda ma ei kannata, ma saan väga hästi ka enda rahakotti vaadates aru, et elu on kompromiss aga ma ei hakka selle pärast lämisema teemal "hapud viinamarjad kõrgel jne ... " selge on see, et 500.- maksnud kodukinole teise pooletonnise investeeringu kaablite poolelt tegemine on ilmne overkill aga kui viiekohalise hinnasildiga pilli taga turritavad 25.- poola juhtmed siis andke andeks - pilli peremees on totuvedrumuhv kirjutas:Oh ma olen oma sõpruskonnaga sellel teemal vaielnud ja vaielnud. See ei ole 1:1 alati nii ja sõltub asjaoludest. Kas hdmi kaabel 1,5m peab olema kullatud kontaktidega või mitte? Scart? Kasutame me seda toas, saunas või hoopis autos?

PS ... erinevalt paljudest olen ma enamuse oma analoogkaablitest ise kokku jootnud kasutades selleks komponente mille kvaliteet ületab kõvasti "keskmist eestit" ja mis uskumatul kombel täiesti kaubandusvõrgus saadaval ja ma ei nurise sugugi tulemuse üle - ütleme nii, et 2 x 1,5 m RCA - RCA kaablite omahind ca 150.- (poes analoogsete omadustega 500 ja üles)
EDIT: ma olen 100% kindel, et 99% eesti elektroonikapoodide müüjatest ei tea tegelikku põhjust miks kontaktpinnad tegelikult kullatakse ja "leiutavad" oma lolluse pealt igasugu hallituse juttu - mingu juustuletti ja müügu hallitusjuustu
Tahad sa "valgekotkas" väita,et kullatud hdmiga tuleb su telekasse parem pilt või?Ma arvan siiski et lihtsalt peab paremini ühendusele vastu muud midagi.Hm maksimaalselt "hea" kontakt,ma pole küll aru saanud,et mul oleks nagu heli vahepeal ära kadunud
Ma arvan,üks asi on teadmine,teine asi aga see mida sa reaalselt kõrvaga kuuled ja kullatud kontaktidega pillidki maksavad rohkem.Ma saan muidugi aru et kõrgema klassi asjades neid kasutataksegi,aga kas tast reaalselt ka tolku on,selles kahtlen küll sügavalt.Olen sinuga 100% nõus kui pappi sitaks ja soetatud hirmkallis süsteem siis võiksid küll ka kõik ülejäänud asjad mis sinna külge käivad ka kõrgklassi standardile vastama,aga kas see reaalselt ka toimib,ma mõtlen kõrvaga kuulates mitte testritega mõõtes,see on kaheldav...

90E-30W

90E-30W

- valgekotkas
- Admin
esmalt defineeri "parem pilt" aga ma väidan vaid seda, et teatud signaaliallika puhul jääb mõni vigane pildiosa ära ... teiseks: defineeri "peab paremini ühendusele vastu" ... esiteks - kullatud otsetega kaablist on kasu alles siis kui ka seadmetel mille vahel ühendus tehakse on kullatud pindadega pesad, teiseks - hetkel käib jutt rohkem nagu analoogsignaalist aga kui sa viitsiksid natuke lugeda kas või enese harimise eesmärkidel enne kui vaidlema kipud siis jah - ka hdmi puhul on seos kaabli pikkuse, kontakti ja läbi mahtuva datavoo vahel või õigemini vigade arvu vahelmustkass kirjutas:Tahad sa "valgekotkas" väita,et kullatud hdmiga tuleb su telekasse parem pilt või?Ma arvan siiski et lihtsalt peab paremini ühendusele vastu muud midagi.

Ega ma suurt viitsigi vaielda,teoreetiliselt on sul muidugi õigus,aga praktikas sa neid pixleid ju ei näe mis vigased.Ma leian siiski et kallimatel või tippmudelitel on kõikidel need kullatud pesad see lihtsalt jälle üks nipp hind ülesse kruvida,ma ei tahagi väita et selles midagi halba on (peale hinna muidugi
),aga kas ta ka praktikas toimib...noh olgu kuidas on,mis me siin ikka vaidleme,mina olen selline inimene kes peab ka heast helist pildist lugu,aga no lolliks pole ka mõtet minna.

90E-30W

90E-30W

Mind see asi huvitaks, tutvusta palun siin või privas.valgekotkas kirjutas:
PS ... erinevalt paljudest olen ma enamuse oma analoogkaablitest ise kokku jootnud kasutades selleks komponente mille kvaliteet ületab kõvasti "keskmist eestit" ja mis uskumatul kombel täiesti kaubandusvõrgus saadaval ja ma ei nurise sugugi tulemuse üle - ütleme nii, et 2 x 1,5 m RCA - RCA kaablite omahind ca 150.- (poes analoogsete omadustega 500 ja üles)
- valgekotkas
- Admin
tasker (kaablid) + neutrik (pistikud) + yeint (kauplus) on näiteks üks valik aga see pole ainuke kombinatsioonsatik kirjutas:Mind see asi huvitaks, tutvusta palun siin või privas.valgekotkas kirjutas:

Tänud vihete eest.
Jäänud on veel täpsustada need omadused mis eesmärgiks on, sest pelgalt kaabel "Made By Tasker" ilmselt ei ole asja võti.
Jäänud on veel täpsustada need omadused mis eesmärgiks on, sest pelgalt kaabel "Made By Tasker" ilmselt ei ole asja võti.
lahe diskussioon siin
tegelikult tuleb võtta aluseks metraaz võimendist kasti ja sagedusala
kus on sinu kasti crossover point on see alla 100 või üle 100hz?
kui üle 10m siis vähemalt 2,5m2
vahet pole kas neid kaste kasutatakse 1 kord elus või iga päev
kui teha siis juba teha
ja tavalise elektri-spets kõlari kaabli vahet 95% inimestest kindlasti ei tee (tehke pimetest telefoni kaabel vs. kõlarikaabel 1m pikkusega ja te veendute et vahet pole)
ja igas ruumis teevad kõlarid ise häält, juhe on teisejärguline tegelt
üldiselt on kombeks kastidele panna 2,5m2 kui just pole 100v süsteem
ps. osta tavaline 2,5m2 elektri kiud ja asi vask
tegelikult tuleb võtta aluseks metraaz võimendist kasti ja sagedusala
kus on sinu kasti crossover point on see alla 100 või üle 100hz?
kui üle 10m siis vähemalt 2,5m2
vahet pole kas neid kaste kasutatakse 1 kord elus või iga päev
kui teha siis juba teha
ja tavalise elektri-spets kõlari kaabli vahet 95% inimestest kindlasti ei tee (tehke pimetest telefoni kaabel vs. kõlarikaabel 1m pikkusega ja te veendute et vahet pole)
ja igas ruumis teevad kõlarid ise häält, juhe on teisejärguline tegelt
üldiselt on kombeks kastidele panna 2,5m2 kui just pole 100v süsteem
ps. osta tavaline 2,5m2 elektri kiud ja asi vask
PVR:Gigabyte GA-EP45-DS4, 4g RAM, Paar TB HDD, Zalman HD160 korpus, 3xDigital Everywhere Floppy DTV kaart conaxiga, AVerTV Dual Tuner Hybrid PCI-E II, op. syst. W7 MCE
Rõõm näha, et meie juttu sekkus spetsialist ja seda mitte halvas mõttes.
Olen ka kõrvalt kuulnud seda audio meeste juttu ja tuli tuttav ette.
Mis puudutab seda kullatud või mitte kullatud teemat, siis mina kaldun ka vägisi mustakassi leeri, seda eeldusel, et see on elutuba.
Valgekotkas, kuna sa oled nii hästi asjaga kursis, siis äkki näiteks ütled mulle lollikesele-ullikesele kui palju siis see vigade arv on suurem hdmi 1.5m kaablil elutoas kullatul ja mitte kullatul versioonil?
Kaabli pikkuse kasvades olen jälle sinuga nõus.
Eriti on jäänud erinevates poodides meelde see kullatud scart ... No minge kukele oma kullatud scart pistikuga ...
Saunas ja autos oleks veel ehk asjaga nõus, ekstreemsed temperatuuri ja niiskuse kõikumised, mis tava ühenduse ära võivad süüa ...

Olen ka kõrvalt kuulnud seda audio meeste juttu ja tuli tuttav ette.
Mis puudutab seda kullatud või mitte kullatud teemat, siis mina kaldun ka vägisi mustakassi leeri, seda eeldusel, et see on elutuba.
Valgekotkas, kuna sa oled nii hästi asjaga kursis, siis äkki näiteks ütled mulle lollikesele-ullikesele kui palju siis see vigade arv on suurem hdmi 1.5m kaablil elutoas kullatul ja mitte kullatul versioonil?

Kaabli pikkuse kasvades olen jälle sinuga nõus.

Eriti on jäänud erinevates poodides meelde see kullatud scart ... No minge kukele oma kullatud scart pistikuga ...
Saunas ja autos oleks veel ehk asjaga nõus, ekstreemsed temperatuuri ja niiskuse kõikumised, mis tava ühenduse ära võivad süüa ...
Toroidal T90 39E <---> 5W, Amiko Viper 4K, Drembox 920HD, LG UHD OLED 55" ja LCD UHD 75"
Kullal ja kullal on ka vahe.
Need juhtmed mis tavainimese hinnataseme juures müüakse võivad kullatud ju olla kuid see nn kuld oksüdeerub esimese asjana seal roheliseks. Tsink ei tee kõrval teist nägugi.
Scart juhtmed mis Omitron maale tõi läksid miski paari aastaga silmnähtavalt roheliseks (sorry Ints, tean et see oli vaid miski partii mis selliseks osutus).
Kui küsija räägib surround kõlaritest ja hind on määrav siis ei ole mõtet unistada et ta 1) teaks midagi täpsemalt kõlari sagedusfiltri lõikepunktidest ja 2) odavad tagakõlarid reeglina on filtris lõikepunkt 1-2kHz vahel.
2,5m2 muidugi on siiski overkill
, piisaks kui soone D=2,5mm, nii oleme siin ka enne pakkunud.
Tavalise kõlariga ei kuulegi ühelgi juhtmel vahet, kõlar ise on reeglina juba selline et nüansid surevad, polegi võimelised esituma.
Need juhtmed mis tavainimese hinnataseme juures müüakse võivad kullatud ju olla kuid see nn kuld oksüdeerub esimese asjana seal roheliseks. Tsink ei tee kõrval teist nägugi.
Scart juhtmed mis Omitron maale tõi läksid miski paari aastaga silmnähtavalt roheliseks (sorry Ints, tean et see oli vaid miski partii mis selliseks osutus).
Kui küsija räägib surround kõlaritest ja hind on määrav siis ei ole mõtet unistada et ta 1) teaks midagi täpsemalt kõlari sagedusfiltri lõikepunktidest ja 2) odavad tagakõlarid reeglina on filtris lõikepunkt 1-2kHz vahel.
2,5m2 muidugi on siiski overkill

Tavalise kõlariga ei kuulegi ühelgi juhtmel vahet, kõlar ise on reeglina juba selline et nüansid surevad, polegi võimelised esituma.