MultiUser kirjutas:Energizer kirjutas:Niisiis teema lõpetuseks: Ostetud sai ITShop i270, täiskomplekt koos 500GB SATA 2GB RAM 3 Ghz Intel Pentium E5700 ja ID lugejaga.
Natuke hämmingusse ajab aga IT Shopi tarkvara müügipoliitika: kettal peal eelinstalleeritud Win7, 32 BIT. Aga võtit ei ole ehk win on trial režiimis 30 päeva.
...
Ka MS üldse lubab sedasi opsüsteeme ilma võtmeta paigaldada...?!?
Tõsi jah, Win7 DVD-d kaasa ei tulnud.
Julge ost. Nagu põrsas kotis
Kui arve peal on kirjas, et Windows on masinas, siis pöördu tarbijakaitsesse ja MS Eesti esindusse.
IT Shop e. PT Mikro e. Mikromaailm. Kahju, et see firma ennast nii põhja on suutnud viia... Varem leidis sealt nii üht kui teist kasulikku.
250 € eest loomulikult legaalse Windowsiga masinat ei saa. See juba ise peaaegu pool summast ju.
Ja ega Ubuntu halb variant pole. Või Estobuntu, kui tahad kohe töötavat täislahendust kogu ID-kaardi ja muu kompotiga kohalikus ugri-mugri keeles. Lihtsalt, mõningad üksikud asjad on siin maailmas vaid Windowsi jaoks valmis treitud. Enamus lähevad Wine'ga käima, õnneks.
Jah, minu jaoks oli see lihtsalt segadusseajav. Müüja ütles küll et Win7 on peal ja vajab aktiveerimist, aga ma ei kujutanud ette et saan selle trial versioonis ilma võtmeta. Ei viitsi tarbijakaitsega sebima hakata, kuigi põhimõtteliselt on selline windowsi reklaamimine suht kummaline.
Mul lihtsalt polnud valikut.Käisin kõik arvutipoed läbi, kaalusin nii sülearvutit kui lauaarvutit, aga ausalt öeldes pani hind kõik paika. Päris "light" konfiguratsioonis käkki ka ei tahtnud osta. Mis puudutab konkreetset riistvaralist konfiguratsiooni siis sain täpselt selle mis garantiikaardil kirjas. Koduse arvuti kohta pole päris paha.
Tänapäeval on üldse arvutipoodides suht nigel valik stiilis valmis arvutid ja heal juhul saad osta ehk välist kõvaketast ja muud "valmis kasutamiseks" riistvara nagu väline kõvaketas jne. Vanasti võisid kõike osta alates PCI võrgukaardist kuni sisemise USB piniga ID lugejani. Võisid tuunida, aga nüüd kui poodi lähed, pole ühte, pole teist saadaval ning kontrollerid ja muud "advanced" riistvara tuleb osta netist a` la Pixmania või elfa elektroonika.
Minul jääb nüüd karul kõhu avamine ära sest korpusel on garantiikleebis, isegi puhastada ise ei tohi, pead esindusse viima. Tõenäoliselt on sellise müügipoliitika taga kaks põhjust, esiteks dumbuserid, kelle eest sedasi arvutit kaitstakse ja teiseks vajadus teenida. Kui sa muidu arvutit teenindusse ei too, siis sunnitakse tooma... smile36 Samastekib õigustavalt küsimus kui teenindus ise arvuti puhastamisel mingi käki kokku keerab kuidas sa pärast tõestad... Isiklikult ei usalda neid arvutiteenindusi ja IT shopi oma kohta olen igasuguseid linnalegendeid kuulnud.
Eks IT teeninduse turul on palju tegijaid ja solkijaid, see pole just suur leivaraha...
Ubuntu 10.10 installer hangus, pidin astuma sammukese tagasi: Ubuntu 10.04 LTS ja hetkel uuendan Ubuntut.
Mis puudutab id kaardindust siis pole minu jaoks probleem see käsitsi selga ajada. Vana arvuti 9.01 Karmicu peal sain ilusti ise hakkama. Ees on nüüd väike töö vanadelt IDE ketastelt andmete kopeerimine jne.
Ahjah: Win 7 oli alates sisselülitamisest suht võõras.tekkis suur igatsus Ubuntu järele
Ubuntu pani Win7 bootloaderisse nii, et 29 päeva veel saan siis Win7-t proovida smile11