internet ei tööta

Tarkvara ja riistvara probleemid
Vasta
siil udus
DigiTVfänn

Re: internet ei tööta

Postitus Postitas siil udus »

Ärge seda clean installi jaanus- poisile siin nii hoolega soovitage. Pärast ei saa teine enam netist võrgukaardi draivereidki kätte, et siin oma muret saaks edasi kurta.
Kasutaja avatar
Sombi
In Memoriam

Postitus Postitas Sombi »

Siil, siis on asi lihtne. Vaatab järgi võrgukaardi andmed näiteks emaplaadilt ja läheb külapeale netist draivereid otsima ja paneb CD-plaadile, sest äkki tal arvutil ei toimi ka USB mälupulga tarvis smile15

Tegelikult aitab reeglina peale formatti ka kõige tavalisem XP install, sest praegune winn on kindlasti peeti keeratud ja sodi täis. Sellest ka arvuti venimine. Ma ei teagi, kui paljutel arvutitel olen pidanud puhta installi tegema just nimelt aegluse tõttu. Näiteks aastake tagasi olin oma arvutile sunnitud format c: tegema, sest arvuti käivitus lõpuks üle 8! minuti :D Peale kõikide programmide uuesti installi jäi käimamineku aeg alla 2 minuti. smile85
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

Postitus Postitas jaanus- »

ma ei taha enam midagi muuta, asi jääb videokaardi võimekuse taha!
kõik asjad on juba maha keeratud ainult ekraanivärvid start ribal on alles, ülejäänud mittevajalikud proged on maha installitud ja peatatud, ainult viirustõrje ja windowsi oma proged aegajalt töötavad!
ja mu arvuti käivitub ühel ajal amino digiboksiga kui nad ühel ajal vooluvõrku surata!!!!
kuidas ma üldse peaks siis "kellad-viled" maha keerama ma ei oska rohkem smile18
E: ja see elioni tehniku jutt ei ole nali, mulle öeldi et neil on olemas arvuti tehnikud keda saab isiklikult koju tellida elioni rikketelefoni kaudu!!!!! smile25
Viimati muutis jaanus-, 12:27, 27 Juul 2011, muudetud 1 kord kokku.
elu koosneb üllatustest
Kasutaja avatar
kokku123
Digivanake

Postitus Postitas kokku123 »

ja mis videokaart siis ka on?
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

NVIDIA GeForce FX 5200
elu koosneb üllatustest
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

jaanus- kirjutas:NVIDIA GeForce FX 5200
FX5200 on hea kaart ja socket 478 klassi kodumasinale päris sobiv. Tegemist lihtsalt FX seeria kallimate versiooni odavama klooniga millel kallimate funktsioonid-jõudlus, mälu jäeti välja(FX5200-l ainult 128 MB). Mängurile vist siiski natuke lahja aga koduseks meelelahutuseks päris sobiv. Mul ei jooksnud kordagi pilt kokku, kuid stabiilsuse huvides üritasin küll filmide vaatamise ajal teisi asju mitte töös hoida (netibrauser, Evolutioni mei jne) Ise olen seda kaarti kasutanud nii Xp kui ka linuxi peal ka laiendatud töölauana (eraldi X-server meediakeskuse jaoks, TV out läks TV-sse....). Ääremärkus et teaksid: MSI P4MAML FX5200, Celeron 2,4GHz RAM 512+256 kokku 768 (laiendatud), 2x 80 GB HDD. Kasutanud XP ja hiljem Fedora Core 2. Viimane upgrade Ubuntu Linux 9.10-le.

Kui sul raha on siis kutsu pealegi Elionist tehnikud kohale pärast maksad töötundide eest rohkem kui su kast praegu väärt on.

Aga mõned vihjed mille peale võiksid veel mõelda:

Kas jõudlus ja visuaalefektid on sul keeratud "Best for Performance" peale? Kas Swap pagefile suurus on optimaalne? Kas ketas on sul defragmenteeritud? Kas kasti sisemus on tolmust puhas? Jahutus OK??? Minu vana kast, kus see FX5200 jooksis hakkas ka eelmisest suvest tegema trikke. Siis leidsin leevendust selle näol et lisasin täiendava ventika korpusesse puhuma. Aitas, aga kahjuks mitte väga kauaks.

Sulle natuke lugemist minu kogemusest: linuxuser selles foorumis olen mina.

http://pingviin.org/viewtopic.php?t=7849&highlight=
Raud, mis ma nimetasin oli vanas arvutis.
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

aga midagi on arvutil viga, sest kui see FX5200 on nii hea siis ei tohiks ju sellesama digi-tv foorumi ettelaadimine 6 sekundit võtta??? ja facebooki mängud jooksevad mõni kuu hiljem peale rami juurde panemist jälle aeglaselt ja kokku
elu koosneb üllatustest
siil udus
DigiTVfänn

Masin on puhast paska täis lihtsalt. Igast TEMP kataloogid on täis. SpyBotti oled ikka käima pannud? Krt teab mis troojaid ja rootkitte seal olla võib. (See ei loe, et eile panin. Pasa saad sisse 3 minutiga sellise, et välja roogid 3 päeva seda).
Registrid on ka nagunii kõik ammu tagumikus.
Seda üldse tead, mida su masin algkäivutsel ülesse laeb? Oskad vaadata?
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

ja, oskan küll vaadata olen igasugu asjad käivitusel ära blokkinud! ainult win ise ja viirustõrje lähevad käima
elu koosneb üllatustest
siil udus
DigiTVfänn

Aga seda ikka tead, et rootkitid ei näita ennast nii väga lihtsalt?
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

jaanus- kirjutas:aga midagi on arvutil viga, sest kui see FX5200 on nii hea siis ei tohiks ju sellesama digi-tv foorumi ettelaadimine 6 sekundit võtta??? ja facebooki mängud jooksevad mõni kuu hiljem peale rami juurde panemist jälle aeglaselt ja kokku
Foorumi esilehe avanemise kiirus sõltub konkreetsest olukorrast. Mul on nüüd ka 5 mbitine ühendus aga sellegi poolest server alati ei vasta kohe.

Mida sa mängid online veebimänge smile21 ? Sul cache ammu ummistunud. Siil räägib õiget juttu, vabasta Temp, History kaustad, vähenda Cache suurust, 50 MB-ni. History säilituspäevade arvuks pane nt 5. Ära jäta 20-le nagu vaikimisi. Siis sa ei korjas igast paska. Pagan sulle olen seda juba soovitanud, aga kas sa ei võtnud seda kuulda või?

Ok tõsiselt, kas sa Operat või Mozillat oled proovinud, isikliik kogemus on selline, et Windowsi IE on ka täiesti puhtal kujul mitu korda aeglasem kui FF ja Opera. KUi tõesti masin NIII aeglane, pane siis Google Chrome peale ja vaata mis siis juhtub... Paljud veebimängud jooksevad Java baasil. Java aga võib mõnes olukorras olla tõeline ressurssiõgard. Eriti vanema põlvkonna protsessoriga arvutitel.

Ja veel, mis protsessor su arvutil on?

Endal oli 2,4 Ghz Celeron 128 kb L2 Cache. Ja ka ajas asja ära, samas sõbral oli natuke varem ostetud Celeron 1,7 Ghz, SIS integreeritud kividega( nii LAN, heli kui ka VGA) emaplaat ja oh sa jumal, tal pidevalt XP kalas, muutus aeglaseks. Isegi plaadile kirjutamine oli probleemne. See arvuti sobis pigem kontoritöödeks kui mängimiseks. Äkki on sul ka miskine konf mis lihtsalt ei kannata rohkemat kui openoffice ja Outlook Express mail? smile01

Ahjah, videokaardist veel: Eraldi VGA kasutegur tuleb välja rakenduste puhul mis oskavad seda maksimaalselt ära kasutada, nt mängud ja graafilise disaini rakendused. EGa see 128 MB (või näiteks 256-512 MB) pole ka imetegija. Kui kasutaja kasutab rakendusi mis on opsüsteemipõhised, siis on kasutegur väike, kui aga kasutatakse rakendust mis on mõeldud eraldi VGA jaoks siis on sellest rohkem kasu. SEst videokaart töötleb graafikat siis eraldi, oma prose ja oma mäluga. Muidugi see ei tähenda seda et CPU üldse siis tööd ei tee, teeb, aga eraldi graafikakaart teeb selle töö lihtsamaks. Seepärast tulebki enne mõelda sellele et arvuti RAM oleks piisavalt suur et opsüsteem ei peaks hakkama andmeid saalealasse puhverdama ehk siis topelttööd tegema.
Linuxi opsüsteemid on selles mõttes väga efektiivsed et kasutavad ära RAM-i niipalju kui võimalik, mul pole kordagi swappima hakanud, ei vana ega uue arvutiga. Kuid windosis on pagefilesse saalimine suht aeglane tegevus...

Windows kipub teinekord aeglaseks jääma kui ketas täis ja vaja kõik kaustad uuesti "üle lugeda" ehk indekseerida. Mida rohkem täis seda aeglasem on see on FAT ja NTFS failisüsteemide eripära.

Seda enam, ext2/3/4 on ka kiiremad failisüsteemid ja seetõttu on ka linux vanemates arvutites palju stabiilsem, kui riist-ja tarkvara omavahel hästi "läbi" saavad. Ehk targemad seletavad paremini, aga niipalju kui ma onu google käest küsisin, räägitakse erinevates foorumites umbes sellist juttu et ext3/4 pole vaja tihti fragmenteerida ega kettakontrolli teha.
Viimati muutis Energizer, 16:47, 27 Juul 2011, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

protsessor on intel pentium 4 2.80 GHz ja palun ütle kus on need temp ja cache kaustad mida tühjendada, muidu kustutan kogemata veel win põhikonfi ära smile06
elu koosneb üllatustest
Kasutaja avatar
kokku123
Digivanake

Postitus Postitas kokku123 »

jaanus- kirjutas:aga midagi on arvutil viga, sest kui see FX5200 on nii hea siis ei tohiks ju sellesama digi-tv foorumi ettelaadimine 6 sekundit võtta??? ja facebooki mängud jooksevad mõni kuu hiljem peale rami juurde panemist jälle aeglaselt ja kokku
Niisama netis brausimine ei vaja põhimõtteliselt mingit videokaarti. Mul on videokaardi kasutus niisama netis liikudes 0% (tegelikult midagi on aga see on nii vähe et ei näidata). mingi 16mb videokaardiga käib netis vabalt ära.

Soovitaks clean install teha, viirusetõrje peale, mingi spybot juurde, samuti ccleaner, brauseriks firefox või opera. Firefoxile noscript ja see adblock peale. Ning vähemalt kuus korra disk defragementi teha, ccleaneri ja spybotiga üle lasta.

Ise hankisin kh 1 pentium 4 2.8 GHz prosega arvuti mõni aeg tagasi, winxp jookseb nagu ludinal peal. Lehed plaks lahti jne (kuigi kasutuseesmärk vähe teine)
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

clean installi ma ei oska, mul pole muid progesid mis mul praegu kuskilt tagasi saada, ei saa kuskilt igasugu drivereid kätte smile26 jne ma tegin defragmenti, ma just lasin spybotiga ja ccleaneriga üle ja tegin viirustõrjet!

nüüd võiks öelda kus asuvad need tühjendust vajavad temp ja cache kaustad?
elu koosneb üllatustest
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

jaanus- kirjutas:clean installi ma ei oska, mul pole muid progesid mis mul praegu kuskilt tagasi saada, ei saa kuskilt igasugu drivereid kätte smile26 jne ma tegin defragmenti, ma just lasin spybotiga ja ccleaneriga üle ja tegin viirustõrjet!

nüüd võiks öelda kus asuvad need tühjendust vajavad temp ja cache kaustad?
Sul on palju kodutööd sel teemal tegemata. Võta google lahti ja küsi onu google käest:

Clean History Internet Explorer?

MIna kuna Windowsit ammu ei kasuta ning eri IE versioonidel käib see puhastamine natuke erinevalt siis:
Mine sinna lehele ja tee step by step järgi.

http://browsers.about.com/od/internetex ... istory.htm

History päevade arvu saad muuta nii:

# Open Internet Explorer
# Click Tools in the main menu
# Go to Internet Options
# Click the General tab
# In the History section, find the text field saying Days to keep pages in history
# Now you can choose the count of days you want Internet Explorer to store your browsing history
# Click OK. Soovitaks panna 5 päeva, mitte rohkem.
IE cache suuruse muutmine:
http://support.microsoft.com/kb/155353

Cache antud mõistes on IE ajutiste failide kausta suurus. Minul on 50MB mitte rohkem.
Kui Clean install sulle üle jõu käib siis jah, pead abi küsima. Ise ei saa sind aidata rohkemaga kui näpunäidetega. Pole IT mees ja ma ei võta mingil juhul vastutust arvuti eest millega on tehtud jumal teab mida... Arvuti on minu erahobi ja leiba ma sellega ei teeni.
Viimati muutis Energizer, 17:12, 27 Juul 2011, muudetud 2 korda kokku.
Vasta

Mine “Arvutid”