Rootsi maapealne digilevi
Re: Rootsi maapealne digilevi
Siin mõned korrad aastas kaob E45, sest lätlased oma signaaliga asuvad samas suunas Uuemõisa mastiga, kuigi Uuemõisa asub 7,8km kaugusel ainult. E28 puhul pole veel kadumist täheldanud, aga ega ma kogu aeg telekat ei vahi kah, eriti suvel.
Umbes poole tunni tagused andmed. Rootsi suunal kõik sama nagu eile, ainult signaal oli kübeke nõrgem, aga selle eest tulid täna ka Turku sagedused.
Kas Ahvenamaa tuleb tõesti pea igapäevasena? Mis kanalilt ja mida sealt tuleb? Mäletan aegu kui Ahvenamaa tuli 28 kanalilt ja suutis mõnikord isegi Tallinnas kohaliku saatja pildi virvendama panna.Sombi kirjutas: Isegi pea igapäevasena suvel tulevat Ahvenamaad ei tulnud sel korral.
Ahvenamaa tuleb pea igapäevaselt ikka suvel ja reeglina selge ilmaga. Näiteks kõva 5-6 aastat tagasi, kui hakkasin majale uut ühisantenni süsteemi tegema, oli uus antenn katusel keeratud just Ahvenamaa poole ja nädala jooksul polnud ühtegi päeva, kus pilti poleks olnud. Rohkem ei testinud, sest antenn läks kohalike kanalite vastuvõtuks kasutusse. Suvilas oli eelmisel aastalgi väga tihti signaalid olemas, kuigi metsa jäi kõvasti ette.
Minu teada peaks Ahvenamaa saatekanalid olema E25 ja E35, vähemalt sealt suunast need tulevad, esimesel on rootslased ja teisel soomlased.
Minu teada peaks Ahvenamaa saatekanalid olema E25 ja E35, vähemalt sealt suunast need tulevad, esimesel on rootslased ja teisel soomlased.
E35 pealt tuleb ka MTV3 HD Espoost. Huvitav, kas segavad ka üksteist, kuigi üks DVB-T ja teine DVB-T2.
Eks kindlasti segavad, kui mõlemad antenni jõuavad. Muide, E29, E32, E35, E44, E46 ja E58 peal box täna isegi mõtles midagi, see tähendab, et mingi väga hägune signaal oli, aga midagi tarka ta välja ei mõelnud, E25 oli boxi arvates täiesti olematu signaaliga. Tundub, et Fiskars kippus sisse tulema, aga jäi väheke nõrgaks, et arusaadav signaal kinni püüda.