Ja enne seda põlnd satelliitegi, mis nad siis tegid?Sombi kirjutas: Ja ennevanasti ei olnudki kaableidMis võimendusega päid siis küll kasutati?

Sugu vist

Seda kohe kindlastixxmen kirjutas:Ja enne seda põlnd satelliitegi, mis nad siis tegid?Sombi kirjutas: Ja ennevanasti ei olnudki kaableidMis võimendusega päid siis küll kasutati?
![]()
Sugu vist![]()
![]()
Mina vaatasin analooge aastast 93. Tegin tüünerile ribakitsenduse kehvade kanalite jaoks. 19,2 ; 13 ; 5 tulid mis mühises.Henkka kirjutas:Seda kohe kindlastixxmen kirjutas:Ja enne seda põlnd satelliitegi, mis nad siis tegid?Sombi kirjutas: Ja ennevanasti ei olnudki kaableidMis võimendusega päid siis küll kasutati?
![]()
Sugu vist![]()
![]()
![]()
Aga tegutsema tuli jah hakata vene ajal, kui paraboolantenn katusel oli ise juba kindel "ohu märk"...
Minul oli hea positsioon selles mõttes, et olin tööl raadiokeskuses kohas, mis nagunii KGB-le ööpäev läbi sidet tagas.
Sealtkandist ei olnud ju põhjust ohtu valitsevale riigikorrale otsida![]()
Signaali nivoo oli suht väike, aga tegu oli ju analoogiga - pilt paistis ka siis, kui "kriipse" ( ehk FM müra pärast dekodeerimist) oli pea et kasuliku pildiga pooleks.
Eutelsat 13 E andis ühe polarisatsiooni pealt sky (nii oligi ilusti ekraani nurgas logo) ja teise polarisatsiooni pealt SUPER , signaal oli mõlemal üsna lahja, aga LNB mürategur oli ka 1,2 dB , võimenduse numbrit kahjuks ei mäleta...
Tolleaegsetel LNB-del oli see võimendus alati nagu RollsRoyce auto mootori võimsus - "piisav"![]()
Noh ja hind õnneks ei olnud RR vääriline, aga sita Ziguli turumaksumuse andis välja küll.
Mul oli ka "au" olla LNB röövi ohver - tulid mingid vennad keset päeva, ronisid katusele ja oligi mu parabool juba ilma LNB-ta...Õnneks korterisse tuuneri järgi polnud "seltsimeestel" planeeritud tulla.
Kõige kõvem signaal tuli aga 27,5W Intelsati pealt, kust sai CNNi ja liiga vara lahkunud Country Music Television'i (CMT) - selle järgi tunnen siiamaani igatsust.
27,5W tõusunurk Eestis on aga suht madal, seega puud tekitasid probleeme.
Vene ajal loodust ei hoitud ning Husqvarna mootorsaag osava mehe käes lahendas "ajutised" vastuvõtuprobleemid