Eesti DVB-T vastuvõtul toimivad arvutikaardid

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

Postitus Postitas mesilane »

and414 kirjutas:Jah. Võib olla asi on selles EC300 kaardis mis oli kaasas selle HP arvutiga k-arvutisalongis. Olen juba kõik proovinud aga ei midagi.
Kontrolli kas BDA draiverid on installeeritud. Selge on see, et kaasasolev tarkvara Eestis sellega pilti näitama ei hakka. "Yuan EC300" kohta on palju küsitud, kasuta otsingut.
goodeye kirjutas:endal on siis Yuan EC300, toimib edukalt. Vista ja XP media center leiavad kanalid üles aga peale seda kahjuks ütlevad et signaal on kättesaamatu, muidu ProgDVB ga toimib eduliselt
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

and414 kirjutas:Jah. Võib olla asi on selles EC300 kaardis mis oli kaasas selle HP arvutiga k-arvutisalongis. Olen juba kõik proovinud aga ei midagi. Kas keegi saaks veel mõne nõu anda kes ostis HP arvuti selle kaardiga. Kuidas seda tööle panna. Aga kas HP ise ei peaks selle töökorda ajama. Garantii asi ju. Olen neile helistanud selle kaardi suhtes, nad ei osand midagi öelda. Kuid ütsid et saatku nende juurde nad teevad testimise, aga kuidas nad saavad teha testi kui seda kaarti pole võimalik tööle saada. Pärast ütlevad et kõik on korras aga ise ju nad vaevalt saavad selle tööle. Ei oskagi midagi enam peale hakata. Milleks siis nad müüvad selle kaardi kui see ei tööta kaasas oleva tarkvaraga meil siin eestis. Usun et kellegil oli vaja selle kaardi lihtsalt maha müüa kuna see pole mingi TV tuuneri kaart ja kus seda võiks maha müüa on muidugi meil siin eestis.
kaart töötab!!!(Soomes,Saksas ja teistes euroopa riikides) aga Eestis on kasutusel mingi ülemineku dvb-t (mpeg-4 AVC)variant,millele
tarkvara ei ole kasulik ainult Eesti jaoks kellelgi toota(ma arvan).
järgmine aasta juba tuleb uuem,dvb-t2.
kui üldistada,siis dvb-t toodetest töötab Eestis ainult Starmani Zuumtv dvb-t digibox(mis on spetsiaalselt Eesti turu jaoks tehtud!!)
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

@peeter3000
Palun ära külva segadust!

Täpsustaks natuke olukorda reaalsete faktidega.
1. Eestis on kasutusel täiesti tavaline ja standardile vastav MPEG-4 AVC. Pildi teevad Tandberg-i enkoodrid, millest on siin ka varem juttu olnud.

2. DVB-T toodetest töötavad Eestis kõik seadmed, mis suudavad MPEG-4 AVC-ga hakkama saada!
Näiteks uuemad Sony ja Loewe telerid, lisaks osa vanematest teleritest koos Neotion NP4 mooduliga, tuuneritest Dilog, Topfield, Finlux, Sagem, Humax jpt. Järgmise aasta lõpuks on MPEG-4 lahendused olemas enamusel eesrindlikest tootjatest.

3. Unistada võib, aga DVB-T2-te ei tule niipea.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

buhh kirjutas:@peeter3000
Palun ära külva segadust!

Täpsustaks natuke olukorda reaalsete faktidega.
1. Eestis on kasutusel täiesti tavaline ja standardile vastav MPEG-4 AVC. Pildi teevad Tandberg-i enkoodrid, millest on siin ka varem juttu olnud.

2. DVB-T toodetest töötavad Eestis kõik seadmed, mis suudavad MPEG-4 AVC-ga hakkama saada!
Näiteks uuemad Sony ja Loewe telerid, lisaks osa vanematest teleritest koos Neotion NP4 mooduliga, tuuneritest Dilog, Topfield, Finlux, Sagem, Humax jpt. Järgmise aasta lõpuks on MPEG-4 lahendused olemas enamusel eesrindlikest tootjatest.

3. Unistada võib, aga DVB-T2-te ei tule niipea.
aitäh valgustamast!!!(et midagi kalli hinnaga ikka on saada!)
aga mis standardiga hakkavad nt.Saksa ja Soome dvb-t hd kanaleid vastu võtma?
ootavad ära dvb-t2 tuleku...
http://www.eetimes.com/news/latest/show ... =201804951
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/11081.cfm
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Postitus Postitas Martini »

Sa ise ikka loed oma linkide juttu? Teise lingi artiklis oli veenvalt öeldud, et "MacAvock arvioi ensimmäisten DVB-T2-laitteiden saapuvan markkinoille vuoden 2009 lopulla tai vuoden 2010 alussa." Midagi pole teha, vahetult 2007. aasta järel ei tule kuidagi 2010. aasta, isegi 2009. mitte, seega pole erilist põhjust rääkida järmisel aastal saabuvast DVB-T2st.

Ja kui sa veel vaevuks soomlaste lehte lugema, leiaks sa sealt sellise lingi:

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8450.cfm

mis lühidalt kokku võetuna räägib, et käesoleva aasta jaanuaris tegid soomlased DVB-T kaudu HDTV demo, Pasila tornist. Arva, mis tehnoloogiat nad selleks kasutasid - loomulikult MPEG-4 AVC kodeeringut.

Tõsi ta muidugi on, et ka AVC on üsna uus asi ja sellest tulenevalt on kompatiiblit rauda vastikult vähe. Ma näiteks ei tea siiamaani et kuskil siinkandis müüdaks AVC toega kõvakettaga ja HDMI väljundiga tuunerit.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Martini kirjutas:Sa ise ikka loed oma linkide juttu? Teise lingi artiklis oli veenvalt öeldud, et "MacAvock arvioi ensimmäisten DVB-T2-laitteiden saapuvan markkinoille vuoden 2009 lopulla tai vuoden 2010 alussa." Midagi pole teha, vahetult 2007. aasta järel ei tule kuidagi 2010. aasta, isegi 2009. mitte, seega pole erilist põhjust rääkida järmisel aastal saabuvast DVB-T2st.

Ja kui sa veel vaevuks soomlaste lehte lugema, leiaks sa sealt sellise lingi:

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8450.cfm

mis lühidalt kokku võetuna räägib, et käesoleva aasta jaanuaris tegid soomlased DVB-T kaudu HDTV demo, Pasila tornist. Arva, mis tehnoloogiat nad selleks kasutasid - loomulikult MPEG-4 AVC kodeeringut.

Tõsi ta muidugi on, et ka AVC on üsna uus asi ja sellest tulenevalt on kompatiiblit rauda vastikult vähe. Ma näiteks ei tea siiamaani et kuskil siinkandis müüdaks AVC toega kõvakettaga ja HDMI väljundiga tuunerit.
see on MINU arvamus ja jään sellele kindlaks:
kui kevadel dvb-t2 standardid paigas, hakkavad kõik tootjad seadmeid selle jaoks "tootma" ja mpeg-4 avc jääb minevikku/ülemineku standardiks..
MacAvock`i mure on kiiresti standard välja töödata ja tootjate mure kiiresti toode turule tuua.
igalühel võib olla oma arvamus!!
ja ega sel teemal enne järgmist suve ei ole mõtet vaielda :wink:
Kasutaja avatar
dvbstats
Entusiast
Kontakt:

Postitus Postitas dvbstats »

peeter3000 kirjutas:see on MINU arvamus ja jään sellele kindlaks:
kui kevadel dvb-t2 standardid paigas, hakkavad kõik tootjad seadmeid selle jaoks "tootma" ja mpeg-4 avc jääb minevikku/ülemineku standardiks..
Aru ka saad millest räägid või?
Ja mida need lühendid tähendavad?

Üks asi on signaali ülekande tehnika (DVB-S, DVB-C, IPTV, DVB-T, DVB-T2)
ja hoopis teine on video pakkimise tehnika.

MPEG-4 AVC on video pakkimise tehnika, ka uus DVB-T2 kasutab seda.

Kui kunagi tulevad DVB-T2 boksid siis oskavad need ka DVB-T MPEG-4 AVC pilti näidata.
Kasutaja avatar
ttt
Entusiast

Postitus Postitas ttt »

...
Viimati muutis ttt, 02:30, 28 Dets 2012, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

Ainult arvamused ei maksa midagi ja enne 2009 ei juhtu tõesti midagi.
DVB-T2 toob kaasa antennide vahetuse ja võib-olla isegi topeltkaabelduse, niiet...
Tunduvalt keerulisem kui lihtsalt boxivahetus.
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Ma saan aru, et T2 lubab (salajaste :D ) imetehnoloogiate abil uskumatut ribalaiust. Seda läheb HDTV jaoks mehelt vaja, isegi kui AVC-d kasutada. Panite tähele minu antud lingist, et soomlased tegin oma HDTV testi nii, et AVC feedi tuli 18Mbit/s. Võrrelge seda sellega, palju meil keskmiselt kanali peale riba ohverdatakse... kes see raatsib oma muxe selliste bitratede jaoks raisata. Eks ilmselt tuleb ka DVB-T2 pealt ikkagi AVC stream, see paistab valdavaks HDTV kodeeringuks kujunevat (sisuliselt sama koodek on kasutusel ka blue-rayl). Aga kui DVB-T2 peal on riba oluliselt rohkem, pole kahju seda ka 18 mega kaupa raisata.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

seda ma tahtsingi,et keegi sel teemal sõna võtaks/valgustaks mind... :lol:
..aga kokkuvõte oleks HETKE INFO PÕHJAL siis selline:
Kui Soomes tulevad hd kanalid dvb-t2,pean mina oma antennid ümber vahetama,Soomest uue digiboxi ostma(Soome digi vaatamise jaoks) ja sellega näen ka Eesti digikanaleid?
:oops:
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

jah DVB-T2 standard on allapoole ühilduv ehk DVB-T-ga kompatiibel
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Muide, kui juba HP arvutitest jutt käis, kas keegi teab täpsemalt, mis tuuner on sellise HP vidina nagu Pavilion S3130SC sees? Datasheedid on napisõnalised :( Eesti tootelehtedelt suudan ma teada saada ainult seda, et arvutis on TV-tuner ning UK tooteleht lubab, et tegemist on "Analog + DVB-T" tuuneriga. Kas on põhjust loota, et kui arvutil on peal Windows Media Center, siis on tuuner ikkagi BDA-kompatiibel ning ma võin lisaks kasutada ka DVBViewerit vms või on see ikkagi liiga sinisilmne seisukoht?

Kui kellelgi on muidugi selle riistaga personaalsem kokkupuude, on arvamused teretulnud. Aitäh.
Kasutaja avatar
glen
Uudistaja

Veel üks kaart

Postitus Postitas glen »

Vaatan digi TV Leedus. Kaart on Avermedia Hybrid Cardbus. Originaalsoft ei näita, kuigi tootja veebilehele on ilmunud driver, mis peaks toetama MPEG-4. Mul ei õnnestunud seda installida.
Kasutan praegu PROGDVB ja Elecard pluginat. Signaali tugevus on umbes 62-65, komplektis oleva magnetantenniga ja pilt on päris normaalne.
Praegu näitab 8 kanalit ja pärast aastavahetust peaks veel paar lisanduma.
Kasutaja avatar
mĆønster
Edasijõudnu

Postitus Postitas mĆønster »

* WinTV 6 ej har stöd för HDTV i mpeg4 format.
Kas see tähendab, et ei toeta?
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”