jyri403 kirjutas:Välistada seda ei saa, et segaja ligidal on. Aga mis-ei tea. Imelik on see, et häire aeg-ajalt ilmub ja siis kaob. Veel imelikum on see, et näitaja Q ei lange häire ajal maha. Kui mobiiliga kõnelesin ja vastuvõtt oli Anjalankoski pealt (varasemad tähelepanekud), siis Q vajus ka maha koos vastuvõtu kadumisega.
Automaatikast(elektriseadmetes?) tulenevad häired ei mõjutanud S'i ega Q'd mingil määral.
Tglt,peale antenni ümberpaigutust S isegi tiba langes.
Moblale reageeris jah,nagu ütlesid - Q kadus.
Huvitav, mis automaatikat ikka siin Kunda linnas elurajoonides on. Kunda tehas jääb Kohtla-Nõmme suunale ette, aga sinna on ca 1km. Seal kasutatakse ohtralt sagedusmuundeid igasuguste masinate ajamitel. Need vaevalt nii kaugele mõjuvad. Mobiil see ikka olla ei saa, S ja Q ei lange, seda enam ,et soomlased tulevad täna Anjalankoskist kõik normaalselt, aga õhtul kuskil 7 ajal oli K-Nõmme jälle p..s. Muidugi antenniks on kurikuulus rest. Aga Televõrk ka seda ei sega oma KÕU-ga, analoogid on ilusad ilma triipudeta. Eks peab asja jälgima.
Palun kasutage kvaliteetseid antenne ja võimendeid.
Kui poola restiga vastuvõtt on probleemidega, siis ei ole mõtet hakata kahtlema saatjate töös ja kvaliteedis.
See ei ole näitaja, et sama antennisüsteemiga Soome vastuvõtt töötab.
Viimati muutis buhh, 08:29, 31 Juul 2007, muudetud 1 kord kokku.
Soovitan poola antenn välja vahetada detsimeeter antenni vastu. Omal on detimeeter antenn maja katusel Ja tavaline võimendi on vahel.Nüüd on ni 45 kui ka 59 muxi pildid korras. Ja näitajad on S 98%, Q 100%.Enne oli tavaline logoprjoodiline antenn 5-69. See oli madalamal ja teise maja katus jäi ette.Lisaks veel jagas teise telekajoks signaali Hiinas toodetud jagaja. Nagu antennifirma projektijuht ütles.Nüüd on jagajaks euroopas toodetud jagaja. Ja kõik on korras. Nii, et minul oli viga oma antennisüsteemis. Mitte aga Levir süsteemis.Veelkord vaheta poola antenn välja proovi tesimeeter anteniga.
nipi2tiri kirjutas:Soovitan poola antenn välja vahetada detsimeeter antenni vastu. Omal on detimeeter antenn maja katusel Ja tavaline võimendi on vahel.Nüüd on ni 45 kui ka 59 muxi pildid korras. Ja näitajad on S 98%, Q 100%.Enne oli tavaline logoprjoodiline antenn 5-69. See oli madalamal ja teise maja katus jäi ette.Lisaks veel jagas teise telekajoks signaali Hiinas toodetud jagaja. Nagu antennifirma projektijuht ütles.Nüüd on jagajaks euroopas toodetud jagaja. Ja kõik on korras. Nii, et minul oli viga oma antennisüsteemis. Mitte aga Levir süsteemis.Veelkord vaheta poola antenn välja proovi tesimeeter anteniga.
Tundub, et see "Hiinas toodetud jagaja" on oma mõju juba avaldanud, keelekasutusele nimelt!
Kõik see jutt on poolaka kohta õige. Pikka yagi ma soomlaste jaoks katusele panna ei saa, ühistu on selle ära keelanud. Vaja oleks suure võimendusega mingi 18dBd (see ilma võimendita) paneelantenni, selle saab kinnitada korrusmaja kirde- või loodepoolsele seinale, kus sobivad suunad saatjatele vabad. Rest on praegu just sel põhjusel kasutuses. Eesti jaoks lühikesest yagist on küll. On mingeid lahendusi veel?
buhh kirjutas:võta algatuseks poola restil võimendusplaat välja ja pane ainult sobitus,
Soomet sellega ei näe aga Zuum peaks korda minema
Mul sama mõte, isegi sobitus 300/75 oomi on olemas. Enne ei viitsi jantima hakata, kui jama jälle käes on. On veel 25dB Venemaal toodetud välistingimustesse mõeldud UHF antennivõim ka olemas.
Arvutad dm jaoks.
Kiirelt: võtad 5cm penotahvli, liimid ühele poole fooliumi, teisele poole fooliumist antenni elemendid, kinnitad kaablid, kilekott pähe ja seina.
Kui saatja suund on risti seinaga, siis võid ilma kilekotita voodrilaudade alla panna.
Leviral peaks häbi olema.Pidevalt on häireid signaali transmissiooniga Kohtla jaamas,st. signaal mastist on hea,kuid juba mast ise ei saa korralikku signaali ja sellised lühemad või pikemad katkestused toimuvad pidevalt ja juba pikemat aega...eile jäi Seal'i kontsert jälle normaalselt nägemata selle pärast :/ Üks enesest lugupidav firma ei tohiks küll sellist asja lubada,et rohkem kui kuu aja jooksul vigase asjaga keegi ei tegele.
Lisaks sellele vajab 58. kanali saatja või antenn ülevaatamist,kuna selle signaal on tunduvalt nõrgem kui 48. kanali saatjal,mitme erineva antenniga proovitud ja Q ikka üle 19% ei lähe 50 km kaugusel.(48. kanali Q on samas 50-60%)
Ja veelkord tuletan meelde - mitte mingil juhul mitte võtta kasutusele kanalit 33 esimese muxi jaoks! Olen sellelt kanalilt Lahti saatjat vaadanud korduvalt lausa 100% Q-ga,nii et see kanal on oioi kui kinni...
Chill kirjutas:Leviral peaks häbi olema.Pidevalt on häireid signaali transmissiooniga Kohtla jaamas,st. signaal mastist on hea,kuid juba mast ise ei saa korralikku signaali ja sellised lühemad või pikemad katkestused toimuvad pidevalt ja juba pikemat aega...eile jäi Seal'i kontsert jälle normaalselt nägemata selle pärast :/ Üks enesest lugupidav firma ei tohiks küll sellist asja lubada,et rohkem kui kuu aja jooksul vigase asjaga keegi ei tegele.
Lisaks sellele vajab 58. kanali saatja või antenn ülevaatamist,kuna selle signaal on tunduvalt nõrgem kui 48. kanali saatjal,mitme erineva antenniga proovitud ja Q ikka üle 19% ei lähe 50 km kaugusel.(48. kanali Q on samas 50-60%)
Ja veelkord tuletan meelde - mitte mingil juhul mitte võtta kasutusele kanalit 33 esimese muxi jaoks! Olen sellelt kanalilt Lahti saatjat vaadanud korduvalt lausa 100% Q-ga,nii et see kanal on oioi kui kinni...
Chillil on õigus. Mina olen samast asjast siin foorumis varem ka korduvalt kirjutanud. Samas Koerust jookseb telepilt ilusti, sellist jama pole, nagu Kohtla-Nõmme puhul, kus 48. ja 58.mux mõlemad korraga jamavad, kui S ja Q mõlemad 100% ligidal on.
Meie võimegi siin karjuma jääda, Leviral on asjast sügavalt p....i! Nii nagu see saast seal analoogist eetrisse läinud on ja siiani läheb, nii on ka digis. Kaevata pole kuhugile ja vabandused alati varnast võtta. Ei ole ju normaalne et mastist 20km kaugusel korralikku analoogpilti pole. Soomlased ja venelased tulevad ka paremini kui kohalikud kanalid mille saatemast silmaga näha. Olen juba sügavalt tüdinenud ka zuumi klientidest kes minult abi otsivad sest ei suuda pilti vastu võtta, K2 analoogsaatjast ma parem ei räägigi. No ei suuda mina mõista mis kuradi firma see on kes mingit teenusekvaliteeti tagada ei suuda, analoog ei levi ja on katkendlik (vahel lihtsalt kaob signaal) digi on nii jubeda kvaliteediga ja vahelduva eduga puuduva signaaliga et lausa õudne. Ärge nüüd tulge rääkima et Leviral pole mingit pistmist zuumi pildikvaliteediga - on ikka küll kui ollakse osanik selles kupatuses. Kui asi nii edasi läheb siis on minul küll tunne et digitaalsele ringhäälingule üleminekuga astus eesti ikka kahe jalaga ämbrisse. (Olin kaks päeva Peipsi kaldal Alajõel ja Uuskülas, naljakas lugu on seal kandis, nimelt saab seal eetri kaudu vastu võtta ideaalses kvaliteedis lätlaste 1 ja 2 riigikanalit, LNT erakanalit, venelaste 1 ja rossiat ning NTV baaskanalit, samuti tartlaste Alo TV on korraliku pildiga, eesti kanalid on aga vaatamata ponnistustele nagu vaimude rändamine uduse ilmaga, digitaallevist pole aga mõtet üldse rääkida. Kui nüüd keegi püüab sõna võtta et see jutt ei pea paika, siis tulgu külla, viin kohale ja näitan. Vahel tekkib lihtsalt tunne, et televisioon piirdub Tallinna ja Tartuga, kui siis kogematta veel mingi asustatud punkt juhtub selle piirkonna mastide lähedusse jääma on neil inimestel lausa vedanud.) Uskuge või mitte, aga näiteks Toilas on praktiliselt iga ilmaga võimalik vaadata soome digikanaleid, zuum levib seal aga väga vähestes kohtades, analoogis tulev K2 on samuti allapoole igasugust arvestust. Nüüd kui EE oma Kõu nimelise interneti käivitas on sealsel televaatajal kvaliteetselt võimalik vastu võtta ainult selle teenusega kaasnevaid häireid.
P.S.
Asi pole antennis, saatja ju töötab ja signaal on olemas, puudub lihtsalt pilt ja seda juhtub viimasel ajal juba päris tihti.
Viimati muutis karla, 19:41, 05 Aug 2007, muudetud 4 korda kokku.
Chill kirjutas:Leviral peaks häbi olema.Pidevalt on häireid signaali transmissiooniga Kohtla jaamas,st. signaal mastist on hea,kuid juba mast ise ei saa korralikku signaali ja sellised lühemad või pikemad katkestused toimuvad pidevalt ja juba pikemat aega...eile jäi Seal'i kontsert jälle normaalselt nägemata selle pärast :/ Üks enesest lugupidav firma ei tohiks küll sellist asja lubada,et rohkem kui kuu aja jooksul vigase asjaga keegi ei tegele.
Chillil on õigus. Mina olen samast asjast siin foorumis varem ka korduvalt kirjutanud. Samas Koerust jookseb telepilt ilusti, sellist jama pole, nagu Kohtla-Nõmme puhul, kus 48. ja 58.mux mõlemad korraga jamavad, kui S ja Q mõlemad 100% ligidal on.
millegipärast arvan, et see hoopis antennist sõltub, enamus antenne on keskmisetele sagedustele paremini sobivad kui ülemisele otsale.
renee kirjutas:
millegipärast arvan, et see hoopis antennist sõltub, enamus antenne on keskmisetele sagedustele paremini sobivad kui ülemisele otsale.
Kohtla- Nõmmega on asi järgmine: nimelt kui streigib 48. kanali mux, streigib ka 58. kanali mux samal ajal. Ja häire esineb kohati- paar tundi on asi OK, siis kaob pilt ära, algul hakkides, hiljem sootuks. On olnud ka seda, et pilti pole, audio tuleb, kohati hakkides, kohati kaob sootuks. S ja Q mõlemad praktiliselt maksimumis. Keeran antenni siis Koeru peale 63.kanalile, S ja Q on kuskil 60 peal, pildid ja heli tulevad talutavalt vaatamata peegeldusega vastuvõtule. Koeru on Kundast veel 10km kaugemal kui Kohtla- Nõmme. Nii et ülemise otsa läbilaskmisega ei tohiks probleeme olla. Järgmine nädal teen ilma võimuta antenniga katse, eks näe, mis saab.
Kohtla Nõmme mastil on minu teadmist mööda koguaeg mingi kala sees olnud.
Muide, omal ajal ,kui TV1 alustas,oli see hirmtugeva signaaliga , veidi hiljem aga selline, et Valaste kandis seda vaid pika Yagi ja hea võimuga näha oli (mast ca 10km)
Lahendus - võtame signaali mujalt Valaste kandis (noh Toilast veidi läände) saab kanal2 ja tv3 pildi ideaalselt Narva saatjalt.