Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

Siia võid lisada netist leitud uudise
Vasta
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

Postitus Postitas tigekala »

Bushido kirjutas:«Venemaa ei lange iial põlvili. Meil on reservid, mis aitavad vaadata üle suhted paljude maadega ning leida teisi partnereid»,
ütles raadio Baltcom eetris Vene Föderatsiooni suursaadik Lätis Aleksandr Vešnjakov.
«Aga mis Lätisse puutub... Ma kahtlen, et ameeriklased teie sprotte ostavad», vahendab Dienas Bizness saadiku poolt lätlastele lausutud sõnu.
Tõsiselt vahva ütlemine mingi banaaniriigi suursaadiku poolt, mis müüb oma loodusvarasid, et osta sisse toiduaineid oma rahva jaoks,
lausa 50-60% ulatuses, kuna ise toiduaineid toota ei oska.
Saab järeldada - Läti sprotid kõlbavad ideaalselt venemaalastele, aga ei kõlba ameeriklastele...
Kusjuures veel uhkeldada sellega, et ise toota ei oska, isegi mitte sprotte, aga "meil on partnerid"... smile133
Huvitav, mitme oina eest, see nn. suursaadik, Putini käest oma töökoha ostis... smile119
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

18:30
Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Президент РФ Владимир Путин лично контролирует вопрос о гуманитарной помощи востоку Украины. Как сообщает пресс-служба Кремля, об этом он сообщил по итогам встречи с лидерами Армении и Азербайджана.

По словам министра, консультации на эту тему ведутся с украинской стороной, Международным комитетом Красного креста и различными гуманитарными организациями, действующими под эгидой ООН.

"Считаем, что вопрос срочный, не терпит отлагательств и вопрос на контроле у Президента Российской Федерации. Ожидаем, что мы сможем договориться о доставке этой помощи как можно скорее тем, кто в ней нуждается", - заявил глава МИД России.

Лавров сообщил, что обсуждал этот вопрос со своим украинским коллегой, а также с главой МИД Великобритании, госсекретарем США, руководством Международного Комитета Красного Креста.

"Сейчас в качестве приоритетной задачи мы договариваемся и с украинской стороной, и с Международным Комитетом Красного Креста, с международными гуманитарными организациями системы ООН об отправке в Луганскую и Донецкую области гуманитарной помощи", — сказал министр. Он напомнил, что в этих районах нет электричества, лекарств, воды и охарактеризовал происходящее как "острейшую гуманитарную ситуацию".
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

Venemaa naftatootmise keskmes, elavad inimesed nagu kiviajal ( video) - http://inforesist.org/v-centre-rossijsk ... nnom-veke/
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Postitus Postitas Plinn »

Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Bushido
Digivanake

Postitus Postitas Bushido »

10:20
Ukraina 95. õhuväebrigaad võttis Torezis relvastatud venemeelsetelt ära tanki, mis Krimmi okupeerimise ajal kuulus Ukraina relvastusse Krimmi poolsaarel
Pilt

Terrorismivastase operatsiooni piirkonnas haavatuid sõidutanud kiirabi tabas relvastatud venemeelsete miinipilduja
http://zaxid.net/news/showNews.do?teror ... Id=1318219
Vene Föderatsioon tulistas täna öösel Макарове ja Комишне rajooni.
Kahe mitmelasulinse raketiheitjaga BM-21 Grad-iga tulistati Luganski lennujaama. Kolm sõidukit said kahjustada.
Venemeelsed pommitasid Піски küla Donetski oblastis ning ka ukraina sõdureid aga rünnak suudeti tagasi tõrjuda.

Intervjuu Ігор Долговiga, kes on Ukraina asjaajaja NATO-s ja suursaadik Lukesmburgis ning Belgias
http://www.radiosvoboda.org/media/video/26521455.html
NATO on lõpetanud kõik koostööprogrammid Vene Föderatsiooniga. Septembris toimuval NATO tippkohtumisel hakatakse arutama Venemaa agressiooni vastaseid tegevusi.

10:24
"Luganski Rahvavabariigi" jõud on koondunud Luganski oblasti Sverdlovski linna, et minna rünnakule Donetski poole
https://twitter.com/VestiRadio/status/4 ... 3402210304

10:25
11. augusti hommikust kella 05:00-st on Donetskis pommitatud iga kahe minuti tagant linna
https://twitter.com/VestiRadio/status/4 ... 4095164418

Ukraina siseministeeriumi teatel vahistati spioonid, kes andsid teavet helikopteriga allakukkunud piloodi asukoha kohta
http://www.0522.ua/article/594626
Mariupoli elanik Ukraina олександрійської väeosast andis venemeelsetele teada, et Karatšuni mäele saabub ukraina sõjaväehelikopter.
Ukraina siseministeeriumi pressiesindaja Геращенко: "Reetur oli Girkiniga isiklikult tuttav ning hooples sellega pidevalt. Kuid Girkin ei aita enam teda."
Juhul, kui ta süüdi mõistetakse, saab ta eluaegse vanglakaristuse.

Ukrainameelse pataljoni Dnepr-1 ülem Владимир Шилов Dnipropetrovskist: "Andme mulle rohkem mehi ning me võtame ise Donetski ära."
http://roadcontrol.org.ua/node/2278
https://www.youtube.com/watch?v=TS7Grhrpt_M

Ukraina partei "Paremsektor"i liider Dmitri Jaroš teatas, et neil on olemas üks soomustransportöör ja üks tank T-64.
http://galinfo.com.ua/news/169242.html
Eelmisel nädalal võitlesid nad Stepanovkas relvastatud venmeelsete vastu.

MTÜ Правое дело aktivist Дмитрий Снегирев: "Täna hommikul kell 05:00 hävitasid Ukraina õhujõud Luganski oblastis Суходольскis relvastatud venemeelsete õhutõrje raketikompleksi"
http://news.eizvestia.com/news_politics ... erroristam

Sõda Ukrainas tekitab lasnamäelaste vahel paksu verd. „Nüüd ma tean, mida juudid ja moslemid tunda võivad," kommenteerib Lasnamäe ukrainlane.
http://www.nelli.ee/news.php?nsID=be1bc ... 0&lang=est
„Vanasti elasime sõbralikult, aga nüüd pean taluma kõiksugu alandusi! Ja mitte mina üksi," räägib ukraina juurtega Bogdan (64). Mehe sõnul on Putini propaganda terve ühistu tema vastu üles keeranud. „Isegi väike Pavlik kolmandast trepikojast, kellele ma ikka poest kommi tõin, sõimas mind joobannõi hoholliks! Kas ta üldse teab, mida need sõnad tähendavad?"
„Veel detsembris olid suhted majaelanike vahel täiesti normaalsed, aga kui meil seal (Ukrainas) madinaks läks, siis hakati mind alguses vältima ja seejärel juba mokaotsast sõimama," räägib mees.
„Meie majas on jäänud vaid neli inimest, kes mul rahulikult elada lasevad. Üks väga intelligentne vene mees, eesti vanapaar ja valgevenelane. Korteriühistu koosolekutele pole meil juba ammu asja, eriti pärast seda, kui Tamara teisest paraadnast meid fašistide kvartetiks sõimama hakkas. Kummaline on muidugi see, et Tamara enda juured on ka Ukrainas. Aga tema elab eitusfaasis, kiidab Stalinit, Putinit ja Janukovitšit. Holodomor olevat ka lääne meedia väljamõeldis," vangutab Bogdan pead.
80ndatel ehitusbrigaadiga Eestisse tulnud valgevenelase Ivaniga on aga eriti totrad lood. „Tema oli meil alguses ka tugev Putini pooldaja. Aga kui vanamutid ta Lukašenka sõnavõttude pärast läbi sõimasid, eraldus temagi sellest „fašistide" kambast."
Lasnamäega kavatseb Bogdan lõpparve teha. „Kolin Võrru. See on ilus väike linn ja kuna mul keelebarjääri ei ole, siis ei ole karta mul midagi. Praeguse korteri eest saab üsna kopsaka summa ning jääb raha reisimisekski. Kuigi käin igal aastal Ukrainas sugulastel külas, siis on mul ka väike unistus käia Kreekas."

Venemaa on koostanud nimekirja riikidest, kust saaks importida toiduaineid ja põllumajandussaadusi, et asendada sanktsioonide tõttu ärajäänud Euroopa Liidu, USA ja teiste riikide toiduaineid, ütles põllumajandusminister Nikolai Fjodorov
http://majandus24.postimees.ee/2883951/ ... importida/
Puuvilja ja aedvilja on võimalik tuua Aserbaidžaanist, Usbekistanist, Armeeniast, Tadžikistanist ja Kõrgõzstanist, samuti Türgist ja Serbiast. Perspektiivikate tarnijatena nimetas minister Iraani, Marokot ja Egiptust, kuhu Venemaa saab eksportida vilja ja õli ning vastu tuua aed- ja puuvilja, marju ja tsitruselisi.
Minister mainis ka lootusrikka partnerina Ladina-Ameerika riike Tšiilit, Argentinat, Paraguayd, Ecuadori ja Peruud.
«Peame nendega kõnelusi ja loodame sealt importi suurendada,» ütles Fjodorov.
Norra lõhe loodab Venemaa ise asendada, kuna kalakasvatusel on tohutu potentsiaal. Eelmisel aastal eksportis Venemaa kalatooteid kaks miljonit tonni, nüüd tuleb see suunata siseturule, lisas ta.

Juba Venemaapoolsete sanktsioonide kehtestamise päeval hakkas levima kuuldus, et mingi osa kalatoodetest on piirangutest pääsenud. Tänaseks on selgunud, et edasi saab Venemaale eksportida koodi 1604 olevaid tooteid ehk kalatooted ja -konservid, kaaviar ja kalamarjast valmistatud kaaviariasendajad.
http://majandus24.postimees.ee/2883869/ ... lakonserve
Külmutatud kilu ja räime on hakatud viima näiteks Nigeeriasse ja Keeniasse, eesti sprotte ja mõningaid heeringaid võib maikuust leida juba ka Jaapanist.
«Nii ei ole, et Venemaa kukub ära ja kohe joostakse riigi käest almust paluma,» sõnas Noormägi.
Eestis on Noormägi sõnul alles vaid kaks konservivabrikut, üks neist ühe jalaga pankrotis.

Ukraina sõjaväe esindaja sõnul on valitsuse väed väga lähedal Donetski linna ülevõtmisele pärast märkimisväärsete võitude saavutamist venemeelsete separatistide üle. Donetski linna nõukogu sõnul tabasid tänased valitsuse vägede raketirünnakud aga vanglat, kus hoiti eriti ohtlikke kurjategijaid. Rünnakus hukkus üks, põgenema sai 106 vangi.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/14b091 ... c8a6fd6f29
„Me töötame selle suunas, et vabastada mõlemad linnad, kuid kasulikum on esmalt vabastada Donetsk, mis on meie jaoks suurema tähtsusega,“

Esmaspäeval 18. augustil külastab Lätit Saksamaa kantsler Angela Merkel
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=f7 ... 58165c56ca
Merkel kavatseb arutada Läti juhtidega Ukraina konflikti aenguid.
Merkel on varem kahel korral külastanud Riiat. 2006.aastal, kui seal toimus NATO tippkohtumine ja 2010. aastal Saksa-Läti majandusfoorumit.

Andrij Geruse uksele Kiievis koputati ühel juulikuisel esmaspäeva õhtul. Värskelt Londonist ärijuhtimise kraadiga naasnud Ukraina investeerimisfirma Concorde Capitali tegevdirektor oli just lapsevankrit välja lükkamas, et titaga väike tiir teha...
http://majandus24.postimees.ee/2883691/ ... l-armeesse
Nüüd oli tal näpuvahel kutse sõjakomissariaati. Gerus tunnistab, et süda hakkas kõvasti puperdama. Tulirelvadest ei teadnud ta sisuliselt midagi. «Kujutasin end ette marssimas, püss käes,» ütles 32-aastane mees Bloomberg Businessweekile. Maha rahunenud, seadis Gerus sammud komissariaati.
«Kõigil on kaks valikut,» ütles Gerus. «Sa kas kuuletud Ukraina seadustele ja oma südametunnistusele ning valmistud mobilisatsiooniks – või lipsad linnast minema ja riskid kolme kuni viie aastaga vanglas. Ma eelistan seda esimest.»
Ukrainas on käimas juba kolmas mobilisatsioon alates märtsist. Üldiselt võetakse seda kui pahaendelist märki, et sõda pole kaugeltki läbi.

Ukraina president Petro Porošenko vestles USA välisministri John Kerryga humanitaarolukorrast riigi kaguosas
http://www.postimees.ee/2883685/porosen ... u-ukrainas
«Porošenko tänas Ühendriike toetuse eest ja teavitas Kerryt, et Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) esindajad on kutsutud piirkonda humanitaarabi jagamist koordineerima
Vene välisminister Sergei Lavrov oli varem öelnud, et Venemaa üritab Ukraina võimude, ÜRO humanitaaragentuuride ja ICRCga kokku leppida abisaadetistes Luganski ja Donetski piirkonda.

Soome üks tuntumaid Venemaa eksperte Pekka Sutela jagas reedel Helsingis Äripäevale oma mõtteid Venemaa juhtkonnast ja lääne sanktsioonide poliitika tulemuslikkusest.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=f4 ... b92d4135dc
Kui EL sanktsioone arutas, oli Soome vaoshoituma kursi poolt. Soome Venemaa naabrina justkui ei jaga Balti riikide ja Poola hirme?
Oleme targemad. (Naerab.) Me arvame, et oleme näidanud, et oskame Venemaa kõrval hakkama saada mistahes oludes. Isiklikult arvan, et Putin on ­Venemaale praeguses olukorras parim juht, järgmine tuleb hullem.
Mis mõttes?
Järgmine on natsionalistlikum, tagurlikum ja riigikesksem. Ta arvab, et Putin tegi suure vea, kuna polnud piisavalt järjepidev ega tugev. Läks liiga palju läänega kompromissidele. Ja ma ei arva, et sanktsioonide poliitika võib Venemaal tuua positiivse poliitilise muutuse. Ma ei näe selleks mehhanismi ega poliitilisi jõude. See on ka kogu Soomes üsna levinud arvamus.
Mida Venemaa president Vladimir Putin tahab? Kus ta peatub? Kus ta saab peatuda?
Ma kardan, et venelased tõesti arvasid, et Ukrainast saab Euroopa Liidu riik, NATO liige ja et Sevastopolis hakkab kihama USA sõjalaevadest. Miski sellest ei pea paika. Kõik, mis nad tegid, rajanes ekslikul analüüsil. See lükkas käima protsessi, mida keegi ei suuda kontrollida. Ida-Ukraina separatistid sõltuvad Venemaa abist, kuid see ei tähenda, et nad on Kremli kontrolli all. Niisamuti teevad ukrainlased iseseisvaid otsuseid. Ma ei näe praegusest olukorrast prognoositavas tulevikus väljapääsu. Putin ei saa lõpetada Ida-Ukraina võitlejate toetamist. See oleks ta poliitiline lõpp. Olukord läheb halvemaks. Ja ma olen väga mures ka selle pärast, mis toimub Ukraina majanduses. Oleme (EL – toim) de facto lubanud, et toetame Ukraina majandust. See võib minna väga kalliks.
On lääs selleks valmis?
Jälle – teist võimalust ei ole. Kas tahame Ukrainast miljoneid põgenikke Helsingisse ja Tallinna?
Lääs üllatus Venemaa sanktsioonide ulatusest.
Jah, sest see on nii ilmselt Vene enda tarbijate vastu.
Millest see kõneleb?
Aastatuhande alguses oli Putini poliitiline toetus tihedalt seotud Venemaa majanduskasvuga, praegu see enam nii ei ole.
Olete varem öelnud, et Putin improviseerib.
Arvan, et ta kõhkleb. Ta tegi analüüsis maailmas toimuvast fundamentaalse vea, kuid  on piisavalt tark, et analüüsis kahelda. See teeb otsustamise raskeks.
Kas Balti riigid peaksid muretsema?
Ma ei arva seda. Balti riikidega on Venemaa mõtlemises alati teiste endiste Nõukogude Liidu riikidega vahe sees olnud. Venemaa suuremad huvid on Kesk-Aasias.
NATO kaitse?
See on parim kindlustus, mis on võimalik, aga ... olen püüdnud jälgida USA diskussiooni Ukrainast ja mulle teeb muret end realistideks nimetavate vabariiklaste tugev kalduvus aktsepteerida ja mõista, mida iganes Putin teeb. Kui USA saab vabariiklasest presidendi, on suur tõenäosus, et see inimene on isolatsionistlikum. Ja (demokraat – toim) Hillary Clinton nimetab oma uues paksus raamatus Venemaad vaid korra. Selline president kavatseb ta olla. Mulle teeb väga muret, et Washingtonis on nii vähe arusaamist ja nii vähe huvi Euroopa asjade ja Venemaa vastu. Aga seda on mulle öeldud, et Varssavi pärast USA sõtta ei lähe.
Kas lääs saab Putinit mõjutada oligarhide kaudu?
Ei. Ei. Ei. See on väga vale analüüs Venemaa eliidist. Putin ei sõltu oligarhidest, oligarhid sõltuvad Putinist. Seda on neile näidatud nii, et pole kahtlust. Mõelge Vene riigi tegevuse pärast kannatanud Hodorkovski, Berezovski, Gussinski peale. Inimestele, kes elavad kapitalistlikus ühiskonnas, on loomulik mõelda, et omanikud on kõige olulisemad (naerab). Venemaal nii ei ole.
Sanktsioonidega saab kahjustada majandust, kuid ei muuda Venemaa välispoliitikat. Isegi venelased, kellest seda ei arvaks, on veendunud, et Krimm on iidne Venemaa osa, ehkki on seda vaid 200 aastat. Mõeldakse Tšehhovi terminites. Kui me ei aktsepteeri Krimmi annekteerimist, oleme Venemaa vastased. Seis, kus keegi ei saa võita.
Kas Venemaa suudab asendada lääne kaubad ja kapitali?
Venemaa põllumajandus võiks toota paljut, mida seni ei toodetud, sest sektor on olnud unaruses. Kõik võtab aga aastakümneid aega.
Kapitali, ma arvan, on võimalik saada ka Venemaalt. Majanduses on suured säästud. Paljusid  investeeringuid rahastab juba praegu valitsus kas riigi kontrolli all firmade või riigi kontrolli all pankade kaudu. On ka riigi kontrolli all keskpank, mis suudab raha luua. Võib muretseda, mis saab rubla vahetuskursist, aga kapitali liikumisele saab kontrolli kehtestada. Majanduse rahateenimise võime on väga tsentraliseeritud ja kontsentreeritud.
Kindlasti püütakse ka kapitaliturgudele kehtestatud juurdepääsupiirangutest mööda hiilida.
Hiinlased samas pole eriti huvitatud Venemaale investeerimisest. Venelased müüvad neile ressursse ka ilma investeeringuteta. Nn BRICS riikidesse kui läänele arvestatavasse alternatiivi ma eriti ei usu.
Kuidas ikkagi keerulise naabri kõrval elada. Soome endine president Mauno Koivisto tavatses öelda, et Soome idee on ellu jääda.
Ellu jääda ja võimalikult palju Venemaa rahast osa saada.
Kas praegu toimuv tekitab umbusku Vene raha vastu? 
Rosatomi tuumaprojekt võib saada poliitilise tagasilöögi, teisalt räägib kogemus Prantsuse reaktoriga selle poolt. Ja väidetavalt on Soomes tavatult palju müügitehinguid venelaste villadega.
Kui Venemaa endasse pöördub, milline on mõju Balti regioonis?
See võib tähendada välismaalaste suuremat huvi investeerida otse Venemaale, mitte enam näiteks Läti kaudu.
 Kui kaua peab vastu Euroopa solidaarsus?
Ma arvan, et solidaarsus kukub kokku, kui inimesed mõistavad, et sanktsioonide poliitika Venemaa käitumist ei muuda. Euroopa ei pööra Venemaa vastu, vaid otsustab, et Venemaa pole tegelikult nii tähtis. Tähtis on võimalus energiakandjaid osta.
Kuidas näete toimimas Ukraina assotsiatsioonilepingut ELiga?
Ma ei näe sellel Ukraina jaoks mõtet. Nad peavad üle võtma ca 80% ELi seadustest, kuid neil ei ole ELiga liitumise perspektiivi.
Kas ELi ühtsus on muutnud Putini suhtumist?
Enne ta arvas, et eurooplased ei suuda kokku leppida, nüüd ta mõtleb, et ­eurooplased suudavad kokku leppida vaid selles, et on Venemaa vastu.
Kas Euroopa on valmis kaitsekulutusi suurendama?
Ei usu. Kui ameeriklased materiaalselt ja ka mentaalselt Euroopast välja tõmbuvad, alles siis kerkib see küsimus päriselt üles. Võimekuse loomine, mida tegelikult vaja on, on väga kallis.
Kuhu on jõudnud Soome NATO debatt?
Arvamused on, debatti ma ei näe. Teema muutub väga tähtsaks vähem kui 10 aasta jooksul, kuna Hornetid (hävitajad – toim) jäävad vanaks ja uued maksavad väga palju. Soome vajab õhuruumi kontrollimiseks vähemalt 60 lennukit. Arutatud on koostööd Rootsiga, aga see on seni võimatu, kuni kasutatakse erinevaid lennukeid. Rootsi tahab kodumaist lennukitootmist elus hoida.
Soome hindab praegu, kas julgeolekuolukord Euroopas on muutnud. Niipalju on Soome seisukohast muutnud, et meid ei võetaks enam NATO liikmeks, kui me kavatseks seda taotleda.
Kuidas?
Sest paljude NATO liikmete julgeolekuolukord halveneks Soome liitumisest.
Kas Soome valitsus leevendab sanktsioonide mõju?
Jah. Räägime neljandikust Soome toidukauba ekspordist, umbes 400 miljonit eurot. Ettepanek on edasi lükata tänavu plaanis olnud põllumajandustoetuste vähendamine 50 miljoni ­euro võrra ja väike summa on ekspordi edendamiseks. 
Omamoodi paradoks – Soome on püüdnud ­Venemaaga paremini läbi saada, nüüd ollakse üks riike, mis enim kannatab.
Kõige rohkem kannatab Leedu. Soome osales ELi otsuse tegemisel ja nii ei ole põhjust, miks Venemaa peaks vahet tegema. Soome pole üritanud Venemaaga eraldi läbi rääkida. Ka sellist ettevõtete lobi pole olnud.
Mida ettevõtjatele soovitate?
Ma ei soovita kellelgi Vene turult lahkuda.

Euromaidani aktivistid tegid juunis katse, mis juhtub, kui Ukraina sümboolikat kandev naisterahvas kõnnib ringi Moskvas ja Vene lippu rüütatud mees mööda Maidani.
http://www.postimees.ee/2884097/video-m ... ga-kiievis
Moskvas ilmnesid video põhjal mitmed probleemid, mis päädisid metroos sellega, et politsei eskortis ta minema. Vene Föderatsiooni lipp Kiievis pälvis samuti inimeste tähelepanu, kuid see oli ka kõik.

Ukrainameelsed pataljonid «Донбас», «Азов», «Шахтарськ» ja «Правий сектор» üritavad Iljovaiskit vallutada 10. augustil
http://youtu.be/Inawozhg2qo

Relvastatud mehed võtsid enda valdusesse Ukraina ettevõtte Київстар kontori Simferoopolis
http://watcher.com.ua/2014/08/11/ozbroy ... h-v-krymu/
Firma on juba oma töö lõpetanud Krimmi poolsaarel.
Relvastatud mehed palusid ettevõtte töötajatel jääda siseruumidesse ning paigaldasid firma kommunikatsiooni masinatese midagi.
Київстар peatas oma tegutsemise poolsaarel ebaturvalisuse tõttu ning ei taha oma klientidele halba tekitada.
Київстар ootab Ukraina kommmunikatsioonikomisjonilt juhiseid edasiseks käitumiseks.

Steven Seagal sai Putini pildiga T-särgi Sevastoopoli mootorratta üritusel tasuta aga USA näitleja Mickey Rourke ostis selle
Pilt

3000 langevarjurit eskorditakse Pihkva oblasti kahte rajooni õppuste jaoks
http://en.itar-tass.com/russia/744380

Euroopa Liidu anonüümne esindaja: Vene Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov ja Ukraina välisminister Pavlo Klimkin kohtuvad 12. ja 13. augustil Moskvas. Kohtumise peateemaks on Ukraina liitumine Euroopa Liidu vabakaubanduslepinguga.
http://www.theinsider.ua/politics/53e8b05a16b47/
Pärast Moskva kohtumist plaanitakse arutelu jätkata Kiievis ning nädaka pärast konsultatsioon Brüsselis.
Euroopa Liit osaleb läbirääkimistes vaatlejana.
See on osa ettevalmistusest 12. septembri kohtumiseks, kui Ukrainasse tuleb Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Karel De Gucht.

Vene peaminister Dmitri Medvedev tegi asepeaministritele Igor Šuvalovile ja Arkadi Dvorkovitšile ülesandeks seada sisse toiduainete hindade monitooringusüsteem, mille põhjuseks on mitmete kaupade sisseveokeeld.
http://www.postimees.ee/2884329/medvede ... onitoorida
Valitsusjuhi korraldusel tuleb hindade liikumiste jälgimisse kaasata põllumajanduse ja tööstuskaubanduse ministeeriumid ning tolliamet. 
«Äärmiselt oluline on jätkata suhtlemist toidukaupade tarnijatega, sest sellest, kuidas nad korraldavad oma töid uutes tingimustes, sõltub olukord meie maa toiduaineteturul,»

Venemaa president Vladimir Putin osales laupäeval telesillas West Alpha puurplatvormi avamisel, mis rajatakse koostöös Rosnefti ja USA ettevõttega ExxonMobil. Sealsamas jagas Putin ka õpetussõnu lääne ettevõtjatele, kuidas Venemaal äri ajada.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=6a ... f165b0fede
Tema sõnul on äriedu keskmes „efektiivne rahvusvaheline koostöö“, mida ettevõtted peavad tegema vaatamata sanktsioonidele ja „keerulisele poliitilisele konjunktuurile“.
Rääkides ärist üldiselt teatas Putin, et ettevõtjad peaksid äri ajades juhinduma pragmatismist ja kainest mõistusest.
„Täna määrab äriedu efektiivne rahvusvaheline koostöö. Äri, sealhulgas suured korporatsioonid – nii kodu- kui ka välismaised, mõistavad seda hästi ja vaatamata kujunenud tänase poliitilise konjunktuuri raskustele, jäävad pragmatism ja talupojatarkus peale. See teeb rõõmu,“

NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni sõnul on väga tõenäoline, et Venemaa sekkub sõjaliselt Ida-Ukraina konflikti. Venemaa väidab aga samal ajal, et ei saada Ukrainasse humanitaarmissiooni enne, kui kõik osapooled sellega nõustuvad.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/61879a ... 071e927491
Rasmusseni sõnul ei ole siiani näha mingeid märke sellest, et Moskva tõmbab Ukraina piiri ääres paiknevaid vägesid tagasi. Pigem peegeldub Venemaa tegudest see, kuidas otsitakse riiki sisse tungimiseks ettekäänet, mis võimaldaks operatsiooni läbi viimise humanitaarmissiooni nime all.
Venemaa president Vladimir Putini pressiesindaja Dmitry Peskovi tänase avalduse kohaselt saadab Venemaa Ukrainasse humanitaarabi aga vaid siis, kui kõik konflikti segatud osapooled sellega nõustuvad.

Venemaa õhujõud saavad omale lähitulevikus perspektiivse kiirkopteri
http://www.postimees.ee/2884223/vene-oh ... iirkopteri
Uue kopteri projekti puudutavad teaduslikud uurimistööd lõpetatakse 2015. aastal.
«Tööd on pooleli, meil on olemas hea mootor, mis suudab arendada suuri kiirusi. Kõik, mis puudutab seda kopterit, on normaalne,»
Tema sõnul peab uus kiirkopter suutma lennata tavapärasest 1,5-1,8 korda kiiremini.   
Kopterhanke väljakuulutamise dokumentides oli kirjas, et kopteri maksimaalne lennukiirus peab olema 360 kilomeetrit tunnis ja see peab võtma pardale 21 reisijat või 3,5 tonni kaaluva laadungi.

Sõjalist operatsiooni Ida-Ukrainas ei peatata ning Donetski ja Luganski elanike jaoks oleks parem, kui nad piirkonnast lahkuksid, teatas Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) pressiesindaja Andri Lõssenko esmaspäeval.
http://www.postimees.ee/2884213/kiiev-d ... st-lahkuma
«Terroritõrjeoperatsioon jätkub. Rahumeelsed elanikud peaksid Donetskist ja Luganskist vahetult enne nende vabastamist lahkuma,»
Igas linnas on humanitaarkoridorid, mille kaudu on ohutsoonist võimalik ära minna, ütles ta.
Ukraina sõjavägi peab oma pealetungi jätkama, et ennetada mässuliste ümbergrupeerumist ning varustamist, sõnas Lõssenko.

Venemaa suurim laevafirma Sovcomflot tellis Arctech Helsinki laevatehaselt 280 miljoni euro eest kolm jäämurdjat.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/2328c0 ... a14a5fb167
Tehing tähendab laevatehase juhi Ekso Mustamäki sõnul uusi töökohti ja äritegevuse elavnemist kogu Soome meresektorile.
Esialgu varulaevadeks mõeldud jäämurdjad valmivad 2016. aasta septembris ja 2017. aasta märtsis ning need hakkavad sõitma Sahhalini nafta- ja gaasiväljade juures.

Ukraina riikliku julgeoleku ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko teatel oli täna hommikul kella 11 seisuga Venemaa koondanud Ukraina piiri lähistele 45 000 sõjaväelast ja rohkelt sõjatehnikat, sealhulgas 160 tanki ja 1360 soomukit.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/fdf534 ... d95d578554
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=b5 ... fe72d68a31
Veel on ukrainlaste andmeil piirile toodud 150 raketisüsteemi Grad, 192 hävitajat ja 137 ründehelikopterit.
"Venemaa jätkab Ukraina piiri lähedale oma sõjalise jõu koondamist,"
President Vladimir Putin ütles täna Euroopa Komisjoni presidendile Jose Manuel Barrosole, et Venemaa koordineerib abi saatmist Ukrainasse Punase Ristiga. Barroso hoiatas Putinit, et Venemaa ei tohi Ukrainas alustada ühepoolset sõjalist tegevust mitte ühegi ettekäände alusel.
Hiljem teatas Ukraina presidendi Petro Porošenko pressiteenistus, et Punane Rist aitab koos Venemaa, Ukraina ja Euroopa Liiduga koordineerida rahvusvahelist operatsiooni, mille eesmärgiks on saata separatistide kontrolli all olevasse Luganski linna humanitaarabi.
Putin jagas Barrosoga oma hinnangut Ukraina kriisile, rõhutades „Ukraina sõjaväeoperatsioonide katastroofilisi tagajärgi Kagu-Ukraina piirkonnas“. Samuti ütles Putin, et Ukrainasse tuleb saata viivitamatult humanitaarabi, teatas Kremli pressiteenistus.
Punane Rist pole olukorda veel kommenteerinud.

«Olukorra küünilisis seisneb selles, et tappes Ukraina sõdureid ja rahulikke elanikke, hävitades Ukraina külade ning asulate infrastruktuuri, on Venemaa ja tema kontrollitavad terroristid ise selle humanitaarkriisi põhjustajateks,» seisab kirjas ministeeriumi avalduses.
http://www.postimees.ee/2884615/ukraina ... -kuuniline
Parimaks abiks Donbassile oleks see, kui Venemaa lõpetaks ära agressiivse tegevuse.
Välisministeerium avaldab taas protesti Venemaa käitumise vastu ja nõuab otsekohest Ukraina-vastase avaliku agressiivse tegevuse lõpetamist.
«See oleks Vene poole parim panus reguleerimaks olukorda Ida-Ukrainas ja annaks ühtlasi Ukraina võimudele võimaluse alustada majanduse taastamise ja sotsiaalse rehabilitatsiooni protsessi regioonis.»

Juhtkiri | Krimm ja Ida-Ukraina ei tohi korduda
http://www.ohtuleht.ee/590907/juhtkiri- ... hi-korduda
Terroristide mahitajad peavad saama Ida-Ukrainas valusa õppetunni, et kaoks isu midagi sarnast mujal korrata.

Leedu valitsus otsib võimalusi, kuidas tulla toime, kuni Venemaa kehtestatud sanktsioonid toiduainetele kehtivad.
http://uudised.err.ee/v/majandus/7ddbab ... 19d7e62e56
Leedu autofirmade liidu andmeil on Venemaa importöörid juba tühistanud Leedus ligi 1500 veotellimust, umbes 30 veokit on saadetud Vene piirilt tagasi.
Kaalumisel on riiklikud kokkuostud ning uute turgude otsimine.
"Peamine puudutatud sektor põllumajanduses on piimasektor. Mõjusid on tunda, kuid olukord pole traagiline. Võib-olla on see nii vaid mõne ettevõtte jaoks, sest enamik on varasemast õppinud ja teinud oma kodutöö eelmistest Vene sanktsioonidest. Nad on leidnud turge teistes riikides,"

13:21
Relvastatud venemeelsed hõivasid Стахановскis rauasulami tehase УкрФА
https://twitter.com/JuMistress/status/4 ... 8162860032

10. augusti õhtul nähti Vene Föderatsioonis Rostovi oblastis maanteel M4 kuute veokit, mis tarnisid tanke
Pilt

18:48
Ukraina sõdurid vabastasid Donetski oblastis Кринична linna
https://twitter.com/YevhenS/status/498828200555085824

17:08
Relvastatud venemeelsed lasid Ukraina piirivalvureid Luganski oblastis Меловомi läheduses kassettmiinidega
https://vk.com/donbasstv?w=wall-35099627_21487

Vene Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov: Lääneriikide vastu suunatud sanktsioonid pole vastuolus WTO normidega
http://www.ntv.ru/novosti/1195378/

17:44
Pangale Privatpank kuuluv rahaautomaati rikuti Harkivis
Pilt

USA president Barack Obama ütles esmaspäeva õhtul Ukraina presidendile Petro Porošenkole, et igasugune Venemaa sekkumine Ukraina siseasjadesse ilma Kiievi nõusolekuta on «vastuvõetamatu ja rahvusvahelise õiguse rikkumine»
http://www.postimees.ee/2884719/obama-i ... uvoetamatu
Porošenko kinnitas Obamale telefonivestluses, et Ukraina territooriumi tulistamine Venemaalt on pidevalt jätkunud
Obama kutsus Porošenkot üles vaoshoitusele sõjaväeoperatsioonides, et vältida tsiviilohvreid.
Venemaa teatas esmaspäeval, et on jõudnud Ukraina valitsusega kokkuleppele nö humanitaarabi osutamises venemeelsete separatistide kontrollitavatele aladele Ida-Ukrainas, Kiiev kinnitas kokkulepet humanitaarabimissiooniks Luganski linnas.
Vene välisminister Sergei Lavrov avaldas lootust, et Lääs ei sekku kokkuleppesse. Lääneriigid ja Ukraina kardavad, et Venemaa kasutab humanitaarabi andmist ettekäändena sõjaliseks sissetungiks Ida-Ukrainasse.
Pilt

"Donetski Rahvavabariigi" peaminister Aleksander Zahartšenko: "Oleme valmis andma vastulöögi."
https://twitter.com/euromaidan/status/4 ... 4985573376

19:09
SBU vahistas Петроваs relvastatud venemeelseid
https://twitter.com/serobga/status/498863753384189952
Куб kasakate "kindralmajor" ja «Батя» olid nende hulgas.

11. augustil nähti Rostovi oblastis Taganrogi lähistel sõitmas Vene Föderatsiooni sõjamasinaid
Pilt

300 Vene Föderatsiooni humanitaarabi pakkuvat Kamazi veoautot
Pilt

Putini pildiga ja lausega "Tervitused Krimmist" T-särgi ostmise ooteaeg Moskvas on umbes kaks tundi
http://instagram.com/p/rkMyiOOj3q/
Pilt
Ühe päevaga müüdi 7000 särki.

Norra otsustas ühineda Euroopa Liidu sanktsioonidega Venemaa vastu
http://ria.ru/world/20140811/1019647101.html
Viimati muutis Bushido, 22:38, 11 Aug 2014, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Postitus Postitas satik »

puutin ja lavrik Co teatas et viiakse Ukrainasse humanitaarabikonvoi...
http://www.postimees.ee/2884593/putin-j ... ukrainasse
---
Грузовики из Чечни готовятся пересечь границу Украины
Из Чечни на Восточную Украину снарядили грузовики с гуманитарной помощью

Ситуация в Луганске : в луганскую область из Чечни отправлены девять грузовиков с гуманитарной помощью на сумму 7,5 млн долларов.

"Региональный общественный фонд имени Героя России Ахмата-Хаджи Кадырова отправил в юго-восточные районы Украины еще одну крупную партию гуманитарной помощи. Колонна состоит из девяти большегрузых машин, в которых медоборудование, лекарства, перевязочные материалы и много другое", - написал Рамзан Кадыров в субботу в инстаграме .

Глава Чечни добавил, что получил от главы самопровозглашенной "Луганской народной республики" Валерия Болотова благодарственное письмо, в котором отмечается, что больницы ЛНР две недели остаются без электричества, а благодаря генераторам, направленным фондом Кадырова, появилась возможность оперировать раненых.

В субботу власти Луганска сообщили, что по состоянию на утро 9 августа ситуация в городе остается критической: седьмой день Луганск без света, воды, не работает мобильная и стационарная связь.

Очевидцы говорят о том,что центр города практически полностью разгромлен. Чтобы получить эту гуманитарную помощь, ополченцы даже готовы на время прекратить бои.
http://joinfo.ua/incidents/982237_Gruzo ... nitsu.html
---
45 тыс. солдат и более 1,5 тыс. единиц военной техники сосредоточила Россия в непосредственной близости от границы с Украиной

Такие цифры озвучил спикер информационно-аналитического центра СНБО Андрей Лысенко, передает Интерфакс-Украина.

"По состоянию на 11.00 на границе сосредоточено 45 тыс. военнослужащих Вооруженных сил и Внутренних войск Российской Федерации", - сообщил он на брифинге сегодня.

Как уточнил спикер, в их распоряжении находится 160 танков, 1,350 тыс. БТРов, 390 артиллерийских систем и до 150 установок БМ-21 Град, а также 192 боевых самолета и свыше 100 ударных вертолетов.

Кроме того, в Псковской области РФ начались очередные военные учения, участие в которых берет около 3 тыс. военных и 30 самолетов.
http://nvua.net/ukraine/Rossiya-styanul ... -7186.html
---
Международный комитет Красного Креста собирается направить дополнительные группы сотрудников в Мариуполь и Старобельск. Об этом говорится в сообщении пресс-службы международной организации на Facebook.

"Гуманитарная обстановка на востоке Украины ухудшается. Мы активизируем свою деятельность по оказанию помощи пострадавшему населению и направляем дополнительные группы наших сотрудников в Мариуполь и Старобельск. Наша первоочередная задача - помочь переселенцам и местному населению Донбасса и оказать медицинскую помощь раненым во всех пострадавших районах", - говорится в сообщении.

Красный Крест сообщает, что будет действовать в строгом соответствии с принципами нейтральности, беспристрастности и независимости, которые лежат в основе деятельности организации.
http://www.rbc.ua/rus/news/society/kras ... 2014191200
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

..nüüd vist on ainult lahtine.. kas "humanitaar-sõdurid" viiakse sisse täna öösel või hiljem sel nädalal..
lahtine on ka veel III. maailmasõja ulatus..
:twisted: :twisted:

(minu arvamus)
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

"Rahutuvid" päevasel kogunemisel: https://www.youtube.com/watch?v=X72AmOy ... e=youtu.be
Sinna lõppu on jäänd peale ka humanitaarotstarbeline õhutõrjeradar :mrgreen:
Üldiselt, putin ja Co on nagu head peremehed kunagi, teavad et ega tali taeva jää ning seepärast varustavad oma varustuse valge camoga juba nüüd, sest hiljem võib kiireks minna :wink:
Rege rauta suvel, vankrit määri talvel...
Bushido
Digivanake

Vene humanitaarabikolonn, mis liigub Vene-Ukraina riigipiiri poole, ületab selle Harkivi oblastis asuvas tollipunktis, rääkis ekspresident Leonid Kutšma
http://www.postimees.ee/2885177/kutsma- ... i-oblastis
Ukraina endise riigipea sõnul suunduvad Kamazid seejärel Luganskisse, sest just nii otsustati kontaktgrupi istungil.  

Täna asus Moskva oblastist Naro-Fominskist Vene-Ukraina piiri suunas teele humanitaarabikolonn, mis koosneb 280 Kamazi veokist.
http://www.postimees.ee/2885231/galerii ... hakkamist/

Soome toiduainetööstuse Valio Peterburis asuvat kontorit puistasid täna Vene võimud.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=ea ... 3892e27831
Fontanka.ru andmetel sisenesid 12. augusti hommikul Peterburis Primorskoje prospektil asuvasse Valio esindusse uurijad ja operatiivtöötajad, keda saatsid relvastatud eriteenistuse töötajad.
„Läbiotsimist teostatakse algatatud kriminaalasja raames,“ teatas Interfaxile allikas õiguskaitseorganitest. Fontanka.ru andmetel on Valio töötajate tegevust piiratud ning uurimistoimingud viiakse praegu läbi teisel korrusel.
Valio peakontoris Soomes läbiotsimisest midagi ei teatud. „Me pole olukorraga kursis,“ teatas Valdio kommunikatsioonijuht Pia Kontunen.

Kui Punane Rist võtab humanitaarabikonvoi enda vastutuse alla, ei saa enam Venemaa ega ükski teine osapool sellesse sekkuda. Seni pole aga Punane Rist Venemaa saadetud 280 valgeks värvitud Kamazi veokist koosnevat laadungit enda hoolde võtnud, mis tähendab, et endiselt on kõik lahtine, selgitas Eesti suursaadik Ukrainas Sulev Kannike.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/b579d7 ... af09c39682
Lääneriikide juhid kahtlustavad, et tegemist võib olla varjatud katsega Venemaa sõjalise abi toimetamiseks terroristidele.
Ukraina valitsus ja ka president on kinnitanud, et on valmis vastu võtma rahvusvahelist abi rahvusvahelise Punase Risti kaudu.
"Põhimõtteliselt tähendab see, et ei saa välistada, et humanitaarabi saabub Venemaa poolelt, küll Punase Risti ja rahvusvahelise üldsuse toetusel,"
"Seda, kas see saabub nendel nimetatud Kamazidel, seda ei oska öelda."
Punane Rist on Kannikese sõnul selle projektiga tegelemiseks võtnud teatava arvu päevi. Konvoi on Ukraina piirist paari päeva kaugusel. "Selle tõttu on venelased rahvusvahelisest üldsusest ees,"
Seega on aega paar päeva, et jõuda välja töötada protseduur, kuidas konvoid kontrollida ja kohale toimetada.
Kannike on aga veendunud, et Punane Rist suudab humanitaarabilaadungi ka väga keerulistes olukordades kohale toimetada. Seda eeskätt seetõttu, et hetkest, kui Punane Rist on konvoi eest vastutuse üle võtnud, on rutiin paigas.
Seega tasub Kannikese sõnul jälgida esmaselt hoopis Punase Risti teateid, sest Punane Rist vahendab humanitaarabi edastamist ainult juhul, kui kogu laadung läheb nende kätte ja need, kes on laadungi kokku pannud või toetanud osapooltel pole enam mingit võimalust sekkuda.
Praeguseks ei ole Punane Rist Kannikese sõnul teatanud, et nad oleksid selle konvoi eest vastutuse üle võtnud.
Kui ühel hetkel tuleb Punase Risti teade, et nemad on võtnud selle laadungi toimetamise enda peale, siis see garanteerib, et tegu ei ole millegi muu kui vaid humanitaarabiga.
Ukraina on teatanud, et neile meeldiks, kui konvoi ületaks piiri nende kontrolli all olevas piiripunktis, mis antud juhul tähendaks Harkivit.
Kui konvoi toimetamine läheb Punase Risti kätte, on aga piiriületuskoha suhtes otsustamisõigus ainult Punasel Ristil, mis apoliitilise organisatsioonina ei lase end kummagi poole otsustest mõjutada.

Luganski oblasti linnade Antratsit ja Krasnõi Lutš vahel sattusid piiramisrõngasse Ukraina armee 30. ja 95. brigaad, teatas täna nn Luganski rahvavabariigi sõjaväeüksuste staap. Ukraina ametlikku kinnitust sellele ei ole.
http://www.interfax.ru/390867
http://uudised.err.ee/v/valismaa/79b90f ... 6bd4dedbaf
http://army.unian.net/950225-siloviki-u ... istov.html
Staabi teatel on need väeosad teistest ära lõigatud ning neid tulistatakse pidevalt suurtükkidest ja mitmelasulistest raketiheitjatest Grad. Neil on puudus toidust, kuid laskemoona veel jätkub.
"Maakaitseväelaste kõigile ettepanekutele alla anda, kusjuures vastutasuks garanteeritaks neile turvalisus, vastavad sissepiiratud seni keeldumisega,"
Ukraina terrorismivastase operatsiooni pressikeskus seevastu teatas, et 95. brigaad tegi äsja 470-kilomeetrise kiirrännaku, millest 170 kilomeetrit läbiti vaenlase tagalas. Reidi käigus hävitati kolm kasakate valveposti, suurearvuliselt vastase elavjõudu ja tehnikat.

Kolm juhtivat muusikakontserni Sony, Universal ja Warner Music andsid Peterburis kohtusse Euroopa populaarsuselt teise sotsiaalvõrgustiku VK (VKontakte), süüdistades seda piraatluses.
http://majandus24.postimees.ee/2885089/ ... u-kohtusse
Venemaa Facebookiks nimetatud VK lubab oma kasutajatel üles laadida muusikat ja videosid, kuid ei ole samas sõlminud nende teoste õiguste omajatega selleks vastavaid kokkuleppeid.
Ettevõtted nõuavad VK-lt kokku miljon dollarit kahjutasu, samuti nõutakse autoriõiguste kaitsmiseks selle muusikateenuse kasutamise tingimuste muutmist.

USA välispoliitikaajakiri Foreign Policy arutleb oma veebiblogis Passport selle üle, mis tõmbab närtsinud eas musklimägesid – nagu näiteks eile Moskvas Vladimir Putini särgis patseerinud Mickey Rourke – Vene presidendi poole.
http://www.postimees.ee/2885269/foreign ... e-guevara/
Foreign Policy kirjeldab, kuidas Rourke’ilt hiljuti Putini kohta päriti ja too vastas: «Ma olen temaga paar korda kohtunud. Ta vaatas mulle otse silma. Ma usun, et ta on hea mees
«Kuid asi on ka milleski muus,» jätkab ajakirjanik Simon Engler. «Nagu see Che Guevara T-särgiga kanepinarkar su keskkooliklassist, on need mehed ikonoklastid, kes otsivad ikooni.»
Tekst lõpeb Rourke tsitaadiga: «Poliitika ei huvita mind si**agi.»

Kuna Kasahstan ja Valgevene ei kavatse loobuda Euroopa Liidu toidutoodangust , toetamaks Venemaa kehtestatud sisseveokeeldu, ähvardab ühtset tolli- ja majandusliitu tagasilöök
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=06 ... 549572531a
Nii keeldus Valgevene president Aleksandr Lukašenka toetamast Venemaa toiduainete sisseveokeeldu lääne riikidest. „Kui meil on vaja poola õunu, siis ostame, kuid mitte Venemaa jaoks, vaid siseturule,“ teatas Lukašenka oma kodulehel. „Kui on vajalikud mingid saksa delikatessid, samuti soetame need sisemiseks tarbimiseks. Kui meil on vaja midagi ümber töödelda, siis ostame ja töötleme ümber,“ lisas Lukašenka.
Samas kinnitas ta, et kindlasti ei hakka importtoiduained läbima Valgevenet transiidina Venemaale, sest vastava lubaduse andis Lukašenka Venemaa presidendile Vladimir Putinile.
Teine Venemaa partner ühtses tolliliidus Kasahstan hoiab Valgevenega ühte. Riigi presidendi Nursultan Nazarbajevi pressiteenistus teatas, et toiduainete sisseveokeeld on Venemaa ühepoolne meede ega eelda teiste riikide kaasamist – ei tolliliidu ega ühte majanduspiirkonna riike.
Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov aga möönis vaid, et Venemaa on tolliliidu partneritega vastastikuses sõltuvuses ning koordineerib õigeaegselt kõiki oma tegevusi.
Venemaa kehtestatud sisseveokeeld ei lähe vastuollu ei tolliliidu ega ühtse majanduspiirkonna reeglitega, selgitas Gaidari Instituudi analüütik Aleksandr Knobel. Tema selgitusel võetakse selliseid otsuseid ühiselt vastu vaid sügava integratsiooni korral, mida praegu ei ole.
Venemaal, Valgevenel ja Kasahstanil puudub endiselt ühtne kaubanduspoliitika ning Venemaa ühepoolsed otsused triivivad aina kaugemale võimalusest luua tegelikult ühtne tolliliit.
Kõrgema majanduskooli professor Aleksei Portanski arvab, et teatud transiidi kasvule läbi Valgevene sulgeb Moskva tõenäoliselt silma. Tema sõnul saab Lukašenka aru, et geopoliitiliselt on Euraasia majandusliit Kremlile liiga oluline ning mängib sellele. Kuid seni on majandusliidu projekt, vaatamata allkirjastatud lepingutele, siiski nõrgas olekus. Portanski hinnangul on Moskva nõudmisel liiga kiiresti läbitud eelnevad integratsioonistaadiumid. Sisuliselt pole loodud isegi tolliliitu ühtse kaubanduspoliitikaga.
Valgevene ja Kasahstan on juba korra varem keeldunud ühinemast Venemaa kaitsemeetmetega, mis kehtestati Ukraina kaupadele. Vedomosti allikate sõnul saigi Venemaa toona õiguse tegutseda liidu raames iseseisvalt.

Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin lubas, et gaasiturbiinmootorite tootmine mereväe fregattide jaos viiakse Mõkolajivist (Ukraina) üle Rõbinskisse (Jaroslavli oblast Venemaal).
http://www.postimees.ee/2885145/rogozin ... ainast-ara
Rogozin rõhutas, et mootorite tootmine tuleb 100-protsendiliselt tuua Vene territooriumile. «Need tähtajad, mis president kehtestas  importtoodete asendamise osas, peavad saama täidetud. See on maksimaalselt kaks-kolm aastat.»

Prantsusmaa hoiatas täna, et Ukraina suunas liikuv Vene humanitaarabikolonn võib olla salajase sõjalise operatsiooni kattevari, ning teatas, et missiooni peab esmalt heaks kiitma Rahvusvaheline Punane Rist.
http://www.postimees.ee/2885085/fabius- ... -ettekaane
«Praegusel hetkel ei ole need tingimused täidetud,» ütles Fabius. Juhul kui tingimused ei ole täidetud, ei tohiks kolonni läbi lasta, lisas ta.

Venemaa automüüjad esitasid valitsusele ettepaneku keelata ära autode ostmine riigihangete kaudu maadest, mis kehtestasid Vene-vastased  sanktsioonid
http://www.postimees.ee/2885055/kommers ... iigihanked
Ettepanek hõlmab ka automudeleid, mida pannakse kokku Venemaal.
Teised turuosalised leiavad, et taoline keeld annaks löögi sisetööstusele, aga mitte välismaistele autokontsernidele.
Automüüjad edastasid oma ettepanekud pärast seda, kui peaminister Dmitri Medvedev oli ähvardanud kehtestada autotööstustes mõningad kaitseabinõud ja seda vastuseks lääne sanktsioonidele.
Edasimüüjaid ehmatas võimalus, et riik keelab välismaiste autode impordi üldse ära ja nii «otsustasid nad pakkuda välja adekvaatsema variandi».
Favorit Motorsi (KIA, Ford Chevrolet’, Volvo jt automarkide edasimüüja) direktori Vladimir Popovi selgituse järgi kardavad automüüjad, et kaitsemeetmed viiakse sisse sama ootamatult, nagu tehti seda põllumajandustoodetega, kus need kehtestati turuosalistega konsulteerimata.  
Välismaiste autode edasimüüjad on ettevõtluses igasuguste piirangute vastu, kuid kui need on poliitilises mõttes vältimatud, siis tuleb mõelda välja kõige valutum variant.
Automüüjate ettepaneku järgi võib riigihangetes kasutada näiteks Lõuna-Korea, Hiina või kodumaiseid automarke.

Venemaa president Vladimir Putin sõidab neljapäeval Krimmi ja peab parlamendiliikmetele kõne, kinnitas riigipea pressisekretär Dmitri Peskov.
http://www.postimees.ee/2884969/putin-s ... val-krimmi
«Tõepoolest toimub kohtumine, millest võtavad osa (riigiduuma) peaaegu kõigi fraktsioonide liikmed
Peskovi sõnul koguneb kohtumisele riigi poliitiline aktiiv. See on seotud tõsiasjaga, et mõne nädala pärast algab Venemaal sisepoliitika hooaeg.
Lisaks plaanib Putin töistel eesmärkidel külastada Sevastopolit ja Jaltat ning kohtuda kultuuritegelastega.

Venemaa on kehtestanud mitmele riigile toiduainete sisseveo keelu, kuid Tallinna ülikooli ajakirjanduse õppejõu Vitali Belobrovtsevi sõnul saab Venemaa varsti aru, et olukord muutub keeruliseks.
http://uudised.err.ee/v/eesti/d2091f6f- ... 7afce316d2
Suurem osa Venemaa elanikest arvab, et pärast piirangute kehtestamist saab Venemaa enda põllumajanduskultuurile ja tootmisele jalad alla. Samas märkis õppejõud, et Venemaa põllumajanduse jalgadele panemine on ülimalt raske, kui mitte võimatu protsess.
"Arvan, et Venemaa võim saab aru, et olukord muutub keeruliseks, sest äsja tegi peaminister Dmitri Medvedev ülesande luua komisjon, mis hakkab jälgima, et kauplejad ja tootjad ei spekuleeriks. Ma arvan, et nad saavad aru, et probleemid kindlasti tulevad,"
Õppejõud rääkis, et väga paljud venelased arvavad, et Venemaa võitleb Ukrainas enda rahva vabaduse eest ning ühe sotsioloogiakeskuse uuringu andmetel toetab 70% venelastest praegu riigis toimuvat.
Belobrovtsevi sõnul usuvad venelased seda, mida televisioon neile ütleb ning alternatiiv kohalikus meedias on väga väike.
Ta lisas, et Vene inimesed ei ole harjunud ise otsustama ning tahab, et võim teeks seda nende eest. "Neile see ei meeldi, sest Vene inimene ei taha olla kõva ja jõuline isiksus, ta tahab olla kõva ja jõulise ühiskonna osa. See, mida praegune Vene valitsus teeb, inimestele meeldib,"

Tuumariigi hirmutamine mingite sanktsioonidega – see on täielik valearvestus, totaalne ämbrisseastumine, leiab Saidafarmi juhataja Juhan Särgava.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=9a ... 03b965291c
Leningradi blokaad Venemaal elati üle. Sanktsioonide väljamõtlejad, paikapanijad ja välja hõikajad ei ole sellest uduundki  näinud.
Mida kiiremini eksimust tunnistatakse, seda kiiremini saab kahjude süvenemist peatama asuda! Siiamaale on aga upsakus jätkuvalt suur ja kannatused aina suurenevad. Poliitiline ärplemine ja jutupidamatus on muutumas ülemäära kulukaks, nii kulukaks, et majandus ei suuda seda enam kinni maksta
Nüüd tuleb asuda ärplemise eest lõivu tasumaEttevõtetelt kandub surutis tarbijateni, järjest laiemale tarbijaringile.
Tulemas on eriti karm “harvendamine”.

Venemaa kodakondsuse saanud Prantsuse näitleja Gérard Depardieu külastas möödunud nädalalõpul Viiburit, kus ta pidas ülistuskõne Venemaa presidendile Vladimir Putinile.
http://www.postimees.ee/2884899/venemee ... -ulistamas
Depardieu tänas venelaste külalislahkust ning kiitis Viiburi ilu.
«Armastan Venemaad. Öeldakse, et vene hingest on keeruline aru saada. Minu silmis on venelase hing nagu Venemaa – sügav ja kaunis. Viiburi on ilus linn ning jättis mulle sügava elamuse. Viiburlastega oli mõnus vestelda,»
Depardieu oli külalisena Viiburi rahvusvahelisel filmifestivalil, mis kannab nime Aken Euroopasse.
Depardieu esitles sellel festivalil oma uut filmi «Viktor», mis räägib isast, kes asub Moskvas oma poja tapmise eest kätte maksma.
Depardieu jättis Viiburis oma käejälje betooni ning ta sai selles linnas Kuulsuste Alleele oma tähe.
«Venemaal tunnen end täiesti vabana, olen siin armastatud ja uhke selle üle, et olen Venemaa kodanik,»
«Ma ei tea ühtegi teist presidenti, kes hooliks inimestest nii palju kui Putin,»
Depardieul on ka Prantsuse kodakondsus, kuid ta ametlikuks elukohaks on märgitud Morvdas asuv Saransk, mis on endine soomeugri ala.
Depardieu teatas vene meediale, et ta ei karda USA ja Euroopa Liidu poolt Venemaale kehtestatud sanktsioone.
«See on vaid suur poliitiline mängi, mitte midagi rohkemat,»

Eilsest reedeni toimuvad Venemaa Föderatsiooni Pihkva oblastis 76. Tšernigivi kaardiväe dessantründediviisi õppused. 15 transpordilennukilt IL-76 visatakse korraga välja 12 sõjatehnikaobjekti ja umbes 3000 inimest
http://www.ohtuleht.ee/590930/eerik-nii ... ei-muretse
"Eestlastel oli otsene kokkupuude 76. diviisiga 1991. aasta augustis. Need olid need üksused, kes tulid alt sisse."
Tol korral jõudis diviis kiiresti Tallinnani.
"Tänase ohu­stsenaariumi puhul on arvatavasti oluline, et Petseris on üks nendest GRU Spetsnazi brigaadidest, kes põhimõtteliselt on need vennad, kelle uut modus operandi’t (lad. tegutsemisviisi – toim) vaatasime Krimmis. Nad istuvad praktiliselt Eesti piiril,"
GRU Spetsnazis Petseris on mõni tuhat meest. "Kui kujutleme mingisugust väga halba päeva, mingisugust võimalikku stsenaariumi, tõsist sõjalist operatsiooni, siis kindlasti tuleb mängu seesama Petseri üksus,"
"Kuigi see venelastele ei meeldi ja meie suhtume sellesse esialgu ka veel natukene ebalevalt, on vaieldamatu fakt, et Eesti on NATO," usub Kross, "Võime rahulikult magada, kuid tulevikku silmas pidades ei maksa Venemaa suhtes ohutunnet siiski kaotada."

Eile lendas Kiievisse FIFA delegatsioon, et arutada Krimmi jalgpalliklubide edasist saatust
http://epl.delfi.ee/news/sport/fifa-ots ... d=69520047
Möödunud aastal Ukraina kõrgliigas üheksanda koha saanud FK Sevastopol ning eelviimaseks jäänud ja seega kõrgliigast välja pudenenud Simferopoli Tavrija (uue nimega Simferopoli Skif) on mõlemad avaldanud soovi mängida edasi Venemaa liigasüsteemis. 

EL loodab, et teised riigid ei kasuta enda huvides Venemaa uut toiduembargot
http://epl.delfi.ee/news/valismaa/el-lo ... d=69519429

Väliskaubandusminister Anne Sulling lubab kasutada saatkondade võrgustikku, et leida Eesti piimatoodetele uus turg Aasias ja Aafrikas.
http://epl.delfi.ee/news/eesti/anne-sul ... d=69520495
Haapsalu PKC tehase sulgemist peab minister paratamatuks, sest firma kolis väiksema palgakuluga Leetu
Väliskaubandusminister Anne Sulling, räägitakse, et eestlased on aeglase loomuga. Ja mis ma näen: kui Venemaa teatas eelmisel nädalal, et nad alustavad sanktsioone Euroopa Liidust pärit toiduainetele, siis lätlased ajasid valitsuse kohe juba eelmisel nädalal kriisikoosolekule. Eestlased aga kogunevad alles homme (täna – toim).
Sanktsioonid tulid neljapäeval – lätlased siis tegid kohe ära?
Järelikult oli siis ettevalmistamata koosolek! (Naerab.) Selleks et koosolekul mõtet oleks, tuleks natuke uurida ja materjalid paika panna. Mulle näiteks on tänase päeva jooksul saabunud palju materjale, mida kõiki ma pole jõudnud veel läbi töötada, sest mul on hommikust saadik olnud koosolekud. Aga kui eelmise nädala neljapäeval sanktsioonidest teatati, siis – hommikul tulid, lõuna ajal palusin piimaliidust, et pange kokku ülevaade, et mis seis meil on – millised on kogused, tooted, mis potentsiaalsed turud. Eile saabus piimaliidult, täna tuli Terelt. Kui lätlased eelmisel nädalal kohtusid, siis see pidi olema ilma materjalideta. Teeme seda step by step.

Argentiina on riigi ajaloos juba kaheksandat korda maksevõimetu. Samal ajal aga räägitakse üha enam võimalikust majandussuhete soojenemisest Venemaa ja Lõuna-Ameerika riikide vahel, millega Venemaa püüab asendada EL-ist imporditavat kaupa näiteks Argentiina omadega.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/35b2f6 ... 2d37851d18
Lõuna-Ameerika asjatundja Laura Alvin leiab aga, et nii Venemaa kui Argentiina on oma olukorras isoleeritud, mis viimase puhul tähendab, et välisvõlgade tõttu pole riigil võimalik saada mingit laenu kuni pole taastatud maksejõudu.
Teine ühine joon, millele Alvin viitas oli see, et Krimmi probleemi juures teatas Argentiina, et toetab Venemaad ega saa aru, kuidas Falklandi saartel viidud küsitluse tulemusel jäävad saared endiselt Inglismaale, kuid Krimmi referendumi tulemusel ei lähe Krimm Venemaale.

Venemaa humanitaarabikolonnil ei lubata Ida-Ukrainasse siseneda, teatas Kiiev teisipäeval.
http://www.postimees.ee/2885321/kiiev-e ... ukrainasse
Vene 280 veoautost koosnev konvoi ei ole saanud abiorganisatsiooni Punane Rist heakskiitu, teatas Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko. «Konvoil puudub Punase Risti tunnistus,» rõhutas ta.
Punane Rist teatas, et neil pole mingit informatsiooni selle kohta, mis on kõnealuse autokolonni lastiks.
Punane Rist teatas varem, et ei ole andnud Vene konvoile lõplikku heakskiitu.

Danske Banki majandusanalüütikute hinnangul loobub Euroopa Liit Venemaa vastastest majandussanktsioonidest lähima 1-3 kuu sees. Pärast seda peaks ka Venemaa oma vastumeetmetest loobuma.
http://danskeanalyse.danskebank.dk/abo/ ... 120814.pdf
http://uudised.err.ee/v/majandus/b28a96 ... 69d4385e21
„Laienev kaubandussõda oleks mõlemale poolele talumatu,“
„Nii Euroopa Liidul kui ka Venemaal oleks liiga palju kaotada, kui energiakaubandus ei püsi väljaspool konflikti.“
Ukraina kriis avaldab ülevaate kohaselt Euroopa majandusele siiski tagasihoidlikku mõju. Põhjamaadest kannatab kõige rohkem Soome, mille sisemajanduse kogutoodang jääb Danske Banki hinnangul 0,2 protsenti prognoositust väiksemaks.
„Soome on Põhjamaadest kõige haavatavam Venemaaga seotud kaubanduse, turismi ja investeeringute tõttu.

Ukraina parlament võttis esimesel lugemisel vastu valitsuse esitatud seaduseelnõu sanktsioonidest, mille kehtestamise korral võib Ukraina teiste riikide suhtes majanduslikke ja muid piiravaid sanktsioone kehtestada. Praegu ei ole selleks õiguslikku alust.
http://www.unian.net/politics/950339-ve ... siyah.html
http://uudised.err.ee/v/valismaa/579985 ... 7c781c008f
29 liiki sanktsioone võimaldava eelnõu poolt hääletas 308-st saalis viibinud saadikust 243.
Regioonide Partei ja grupi Rahu ja Stabiilsuse Eest fraktsioonid ei andnud selle eelnõu toetuseks ühtki häält.
Arutlusel eelnõu üle pidas hulk saadikuid vajalikuks seda enne teist lugemist põhjalikult muuta.

Venemaa humanitaarabikolonn ei sisene Ukraina territooriumile, kinnitas presidendi administratsiooni ülema asetäitja Valeri Tšalõi.
http://www.postimees.ee/2885421/tsaloi- ... e-ei-paase
Veokid laetakse Punase Risti töötajate juuresolekul tühjaks, abipakid tõstetakse ümber Ukraina transpordivahenditele.
«See kaubavedu peaks läbima tavapärased protseduurid piiri transiiditsoonis, kus vormistatakse tollidokumendid,»
«Minu andmetel on seisukoht täna selline: kaubad laetakse ümber Punase Risti renditud veokitele. Me ei luba Venemaa eriolukordade ministeeriumil ega mõnel muul sõjalisel üksusel korraldada mingit konvoeerimist, see on selge.»
Tšalõi sõnul võtab Ukraina omale vastutuse humanitaarabi julgeoleku eest.   
President Petro Porošenko administratsiooni ülema asetäitja rääkis, et piiriületamise katset võetakse kui agressiooni akti.  

Saksa keemiatoodete firma Henkel hoiatas täna, et aasta teises pooles käibekasv peatub, sest Venemaa-Ukraina konflikt ja rahutused Lähis-Idas panevad ärile põntsu.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=b7 ... 8b0397b96a
„Meie hinnangul on Ukraina-Vene konflikti eskaleerumisel ning poliitiliste rahutuste jätkumisel Lähis-Idas turgudele tõsine negatiivne mõju,“ teatas Henkeli juht Kasper Rorsted täna. „Ootame aasta teisel poolel aeglasemat käibekasvu ja väiksemat kasumit aktsia kohta,“

Ukraina Kiievi tankitehasest varastati tank, põhjustades riigile kahju 200 000 grivna ehk 11 400 eurot.
http://www.postimees.ee/2885485/kiievi- ... stati-tank
Prokuratuuri andmetel varastati tehasest üks kaitseministeeriumile kuulunud tank, lisaks valmistati ette veel seitsme T-72 illegaalset müüki.
Kiievi tankitehase ametnikud olid ilma kaitseministeeriumi korralduseta remontinud seitse tanki ja valmistasid arvatavasti ette nende maha müümist välisturul, rääkis Ukraina peaprokuratuuri pressisekretär Juri Boitšenko.
Uudisteportaali Korrespondent.net andmetel võeti 18. juulil vahi alla Kiievi tankitehase direktor. Teda kahtlustatakse riigile kuuluvate varade kuritahtlikus kulutamises.

Eesti venekeelne meedia kajastab Ukraina sündmusi mitmekülgselt. Eesti ajakirjanikele võib teatud heas mõttes aga ette heita erapoolikust, leiab Raadio 4 ajakirjanik Ivan Makarov.
http://uudised.err.ee/v/eesti/dd874da5- ... e347366cd2
Makarov juhtis tähelepanu huvitavale nüansile, et kui Ukrainas põletati Ukraina lippe ja peksti Maidani meeleavaldajaid, pandi Ukraina lippude asemele Vene lipud. Paljudel nendel peksjatel ja märatsejatel oli näha väga palju Georgi linte.
Enne 9. maid aga oli Eestis näha tavapäratult vähe Georgi linte. Neid oli küll 9. mail, kuid mitte enne ega pärast seda. See omakorda annab aimu Eesti venekeelse elanikkonna meelsusest Ukrainas toimuva kohta.

Venemaa ei maksa kahe Mistral-klassi helikopterikandja eest Prantsusmaale enne, kui mõlemad laevad on Moskvale üle antud, teatasid ametnikud teisipäeval.
http://www.postimees.ee/2885591/venemaa ... ttesaamist
Laevade eest tasutakse lõplikult 2015. aasta novembriks, teatas Vene relvaekspordiagentuuri Rosoboronexport juht Anatoli Issaikin..
Issaikini sõnul on aga Prantsuse pool senini oma lepingukohustusi täitnud. «Ärge pöörake kuulujuttudele tähelepanu,» ütles ta.

Kaitseminister Sven Mikseri sõnul üritab Venemaa Ida-Ukrainas oma strateegilisi eesmärke saavutada sõjalise sissetungita nii kaua, kui see president Vladimir Putini arvates edu toob.
http://www.postimees.ee/2885545/mikser- ... sissetungi
«Kui Kremlil õnnestub oma strateegilisi eesmärke saavutada või nad usuvad, et neil õnnestub oma strateegilisi eesmärke saavutada otsese sõjalise sissetungita, siis nad eelistavad neid lahendusi, mis ei sisalda otsest sõjalist sissetungi,»
«Kreml on seni toetanud separatiste varjatumalt ja toimetades Ida-Ukrainasse nii inimesi kui relvastust ning andes muud abi. Kui nad usuvad, et sel viisil on võimalik neil edu saavutada, siis nad eelistavad sellist tegutsemisjoont. Kui Putinile või tema lähikonnale tundub, et sel viisil pole võimalik edu saavutada, siis peame olema valmis selleks, et tehakse midagi, mis läheb kaugemale.»
«Ma ei usu, et eesmärgiks oleks täiendavate maa-alade hõivamine ja Venemaaga liigendamine nagu tehti Krimmiga. Kindlasti on Putini üheks eesmärgiks see, et Ukraina ei oleks keskvõimu poolt täiesti kontrollitav, et Venemaal oleks tulevases Ukrainas võimalik poliitikat mõjutada ja sellesse sekkuda.»
Mikser kohtus täna Soomes kaitseminister Carl Haglundiga, kellega arutati, millised on Ukraina kriisi õppetunnid ja järeldused Läänemere regiooni julgeolekule.

Välisminister Urmas Paeti sõnul peavad humanitaarabi kohaleviimist Ida-Ukrainasse korraldama Punane Rist ja ÜRO ehk neutraalsed ja vastava kogemusega organisatsioonid.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/4076ca ... cfdb88df56
Paet ütles, et humanitaarabi osutamine saab toimuda ainult Ukraina valitsuse nõusolekul.
"Humanitaarabi ei saa olla ettekääne ega õigustus Venemaa jätkuvale sekkumisele Ukraina asjadesse,"

Venemaa ja Egiptus kaaluvad vabakaubandustsooni loomist, teatas president Vladimir Putin pärast kohtumist Egiptuse ametikaaslase Abdel Fattah al-Sisiga.
http://uudised.err.ee/v/majandus/fc8cec ... 2228d6b850
Putini sõnul tarnib Venemaa tänavu Egiptusesse vähemalt viis miljonit tonni nisu ja suurendab samas põllumajandustoodete importi riigist.
Putini sõnul on Egiptus valmis suurendama põllumajandustoodete eksporti Venemaale 30 protsendi võrra.
President lisas, et arutluse all on ka vabakaubandustsooni loomine Egiptuse ja Moskva juhitud Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliidu vahel.

Venemaa saatkond Eestis süüdistas täna tehtud avalduses nädalavahetusel toimunud skautide sportliku Erna matka pärast Eestit natsismi ülistamises.
http://rusemb.ee/news/pressreleases/12-08-2014/
Saatkond märkis oma avalduses, et Erna matka aitasid korraldada ja rahastada teiste seas Eesti kaitseministeerium, Kaitseliidu kohalikud struktuurid, Eesti Punane Rist, samuti mitu ettevõtet, teiste seas Jaapani autotootja Nissani kohalik esindus.
«Korraldades taolisi üritusi, tegelevad Eesti võimustruktuurid faktiliselt noorema põlvkonna «hiltlerjugendiseerimisega», romantiseerides noorte silmis fašistlikke timukaid ja natsistlike kuritegude täideviijaid,»
«Erna mängud ja hiljutine Relva-SSi veteranide kokkutulek näitavad Eesti võimude nostalgiat hitlerliku sõduri saapa järele ja jätkata Eesti ühiskonnas natsismi ja selle kaitsjate ülistamist,»
Erna võistlusega meenutati 1941. aasta sõjasuvel toimunut, kui nõukogude okupatsiooni eest Soome põgenenud eestlastest koosnev luurerühm saabus Eestisse.  
Rühma tegevus päästis muuhulgas ka nõukogude üksuste terrori eest Kautla piirkonna metsadessse varjunud ligi 2000 inimest, neist enamik olid naised, lapsed ja vanurid. Et tagada põgenike pääsemine kindlast surmast, ründas Erna löögirühm leitnant Oleg Marnoti juhtimisel Nõukogude hävituspataljoni üksusi. Sellega tõmbas Erna Nõukogude üksuste jõud enda peale ning võimaldas põgenikel ja metsavendadel piiramisrõngast väljuda.  
Kuigi ametlikes aruannetes kuulutati Erna rühm hävitatuks,  suutis see piiramisrõngast välja murda. Hävituspataljonid vastasid ebaõnnestumistele terroriga. Kurikuulsaks sai Kautla talu hävitamine, mille elanikke hävituspataljonlased piinasid ning seejärel põletasid elusalt.
Pärast seda hävitasid Nõukogude julgeolekuüksused haarangu piirkonnas veel kümmekond talu ning mõrvasid nende kätte langenud tsiviilelanikke vanusest ja soost sõltumata. 

Välisministeerium teatas, et Venemaa saatkond õhutab oma tänase avaldusega valet ja vaenu ning taunis, et selleks on valitud ajaloo üks traagilisemaid sündmusi ehk Teine maailmasõda.
http://www.ohtuleht.ee/591030/valismini ... levitamine
Välisministeeriumi kinnitusel on Eesti mõistnud ja mõistab hukka kõik inimsusevastased kuriteod ning repressiivsed režiimid.
"Kutsume üles Vene saatkonda lõpetama valede levitamine ning austama Teises maailmasõjas hukkunute mälestust," seisab välisministeeriumi teates.  

On oluline, et Venemaa kehtestatud sanktsioonidest rääkides toetutaks õigetele faktidele, mida analüüsitaks rahulikult, ilma paanikata. Nende põhjal koostatud tegevusplaanid tuleks omavahel kooskõlastada nii Eestis kui ka Euroopa tasemel. Tuleb kiirustada aeglaselt ja rahulikult, sest selge pea ja olukorra tundmine annab ka parimad lahendusteed.
http://uudised.err.ee/v/arvamus/3c1b1ec ... 76e45d3e3d

Swedbank kinnitas, et on Venemaa kehtestatud toiduainete impordikeelu tõttu valmis pakkuma raskustes klientidele maksepuhkusi, graafiku muudatusi ja ka käibevahenditeks laenusid.
http://uudised.err.ee/v/majandus/b1264d ... 9423edbed6

Venemaa välisministeerium kinnitas, et humanitaarkonvoi, mis suundub praegu Ukraina poole, ületab piiri Punase Risti egiidi all.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/55bbad ... 8405543234
"Pärast seda, kui Venemaa-Ukraina piir on ületatud, läheb konvoi üle Punase Risti egiidi alla,"
Ukraina teatas täna, et humanitaarabi tuleb Venemaa veokitelt ümber laadida Punase Risti veokitele, et need selle laiali jaotaksid. Venemaa välisministeerium ei viidanud oma kirjas aga sellele tingimusele.

Põllumajandusminister Ivari Padari sõnul on Venemaa kehtestatud sanktsioonide tõttu Eesti riiklik kulude-tulude plaan väga suure surve all ning sügisel pole välistatud negatiivse lisaeelarve koostamine.
http://uudised.err.ee/v/majandus/e10d35 ... f4494e0546
Kõige tõhusam vastulöök Venemaa kehtestatud sanktsioonidele on Euroopa Liidu liikmesriikide ühtne poliitika, kõlas täna põllumajandusministeeriumis toidusektori esindajate osavõtul toimunud erakorralise kohtumise kokkuvõttena.
Homme arutab spetsialistide ring sanktsioonidega seonduvat Brüsselis ning Padar loodab, et liikmesriikide põllumajandusministrid kohtuvad juba uue kuu alguses.

Riigiametnike ja toidutootjate tänasel erakorralisel kohtumisel tõdeti, et Venemaa sanktsioonde tõttu võib paljude talumeeste olukord kiiresti kriitiliseks muutuda. Samuti kutsuti üles kõiki inimesi tarbima eelkõige eestimaised tooteid.
http://www.ohtuleht.ee/591032/tv3-video ... lumeestele

Venemaa ja Ukraina jõudsid kokkuleppele humanitaarkonvoi suundumises üle piiri Ida-Ukrainasse, väidab Moskva. Ukraina presidendi esindaja kinnitas täna aga seda, et üle piiri venelastel tulla ei lubata, abi võivad nad tuua piirile ja seal maha laadida.
http://www.postimees.ee/2885735/moskva- ... kkuleppele
Väidetavalt saadavad ligi 300 veokist koosnevat kolonni Rahvusvahelise Punase Risti esindajad. Konvoi ületab piiri Šebekino piiripunktis, ütles Vene välisministeerium.
«Venemaa ootab Ukraina poolt täielikku koostööd humanitaarabisaadetise turvalisuse tagamises teel Donetskisse ja Luganskisse,» teatas ministeerium.
Belgorodi piirkonna, kus Šebekino piiripunkt asub, omavalitsuse esindaja ütles, et kohalikel võimudel ei ole konvoi kohta mingit informatsiooni.
Moskva sõnul transporditakse veokitel elektrigeneraatoreid, teravilja, konserve, piimatooteid, vett, imikutoitu, meditsiinitarbeid jms.

Vene Föderatsiooni humanitaarabi konvois märgati õhutõrjevastast radarit 5n66m "CLAMSHELL" koos kõrgetasemelise S-300PM "SA-20" SAM süsteemiga
https://www.youtube.com/watch?v=X72AmOyFN-M
PiltPilt

Vene humanitaarabi konvoid saatvad minibussid Kalininetsi lähedal
Pilt

12:05
Venemeelsed üritasid läbi murda ukraina sõdurite kontrollpunktist
PiltPiltPiltPilt

"Donetski Rahvavabariigi" võitlejad teatasid, et Donetskis on 200 soomustatud sõidukit valmis Ukraina vägede ründamiseks
http://inforesist.org/terroristy-dnr-za ... netexniki/

Transnistria liider Евгений Васильевичи Шевчук teatas, et Transnistria on valmis end kaitsma igauguse sõjalise rünnaku eest
http://en.itar-tass.com/world/744538
Nende julgeolekujõud töötavad tavalises rütmis ning plaanis pole naabreid ründama hakata.

Zaporižžjas ei lasknud ukrainameelsed aktivistid venemeelseter terrorismivastase operatsiooni meeleavaldust läbi viia
PiltPiltPilt

Euroopa Komisjon suunab 2,5 miljonit eurot humanitaarabiks, et aidata Ida-Ukraina sõjategevuses kannatanuid.
http://europa.eu/rapid/press-release_IP ... ?locale=en
http://uudised.err.ee/v/valismaa/6c0b0d ... 355ff604a9
Raha läheb konfliktis kannatanud tsiviilelanikele peavarju, toidu, vee ja arstiabi tagamiseks. Euroopa Liidu hinnangul vajab Ukrainas abi ligi 3,9 miljonit inimest.

Terrorismivastase operatsiooni lennundusjõud hävitasid Gorlivka lähedal Суходольска rajoonis grupi relvastatud venemeelseid ning mobiilse õhutõrje raketikompleksi
http://inforesist.org/aviaciya-sil-ato- ... gorlovkoj/

11. augustil plahvatas Ukrainast tulnud mürsud Куйбышево külas Rostovi oblastis
http://russian.rt.com/article/45004
https://www.youtube.com/watch?v=NXnu0jOJWms
Eramaad said kahjustada.

11. augusti öösel kella 21:30 paiku märkas Ukraina piirivalve, et Luganski oblastis Мілове külla (Ukrainas) lendas Vene Föderatsioonist Чортково külast helikopter Mi-24
http://www.theinsider.ua/politics/53e9ecb7b2779/
Kella 02:25 paiku öösel märkasid ukraina piirivalvurid Luganski oblastis Красна Талівка piirivalvepunkti juures drooni (mehitamata õhusõidukit), mis sisenes 2 km kaugusele Ukraina territooriumile.

Vene Föderatsiooni president Vladimir Putin ja Prantsuse president Francois Hollande vestlesid telefoni teel Ukraina humanitaarabi teemal
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 4-aj0g.htm

Video, kuidas ukrainameelne pataljon "Dnipro-1" võitleb relvastatud venemeelsete vastu koos 93. brigaadiga Пески külas Donetski oblastis
https://www.youtube.com/watch?v=0EI3A3fP8qA
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Näedsa, zirik on kah jälle lõuad laht ajanud, ähvardab Poolat ja Baltimaid: http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/1786 ... in-advisor
Bushido
Digivanake

Venemaa riiklik meediakontsern Rossija Sevodnja kavatseb laieneda ülemaailmseks uudiste- ja raadiokanaliks. Soome avaõigusliku ringhäälingu Yle andmetel on esimeste „vallutatavate“ linnade hulka plaanitud Washington, London, Berliin ja Helsingi.
http://yle.fi/uutiset/venalainen_valtio ... sa/7407744
http://uudised.err.ee/v/valismaa/57ced9 ... 625fb2c919
Miljoneid eurosid maksvat meediaoperatsiooni rahastab Venemaa valitsus läbi riikliku meediakontserni Rossija Sevodnja.
Küll aga on teada, et ainuüksi Helsingisse kavatseb Rossija Sevodnja tööle võtta 25 inimest, kes peaksid tootma Venemaa vaatenurgast lähtuvaid soomekeelseid uudiseid. Samuti on meediakontsern otsinud vahendaja kaudu Helsingi kesklinnast sobivaid ruume.
Ettevõte ise mainib oma ametliku eesmärgina erinevatele sündmustele Vene vaatenurga pakkumist ning Venemaa ja vene kultuuri esitlemist. Samamoodi on Soomes juba mõnda aega tegutsenud näiteks Hiina.
Yle uudise kohaselt on Rossija Sevodnjale siiski teada antud, et Helsingi piirkonnas on raadio ultralühisagedustega kitsas käes. Ettevõte otsibki nüüd võimalusi teha oma programmi edastamiseks koostööd Soome raadiojaamadega.
Soome välisminister Erkki Tuomioja ei poolda tegevusloa andmist Rossija Sevodnjale.
Minu arvates ei peaks Soome raadio- ja telelitsentse andma ühegi välisriigi esindajatele,“ ütles Tuomioja Ylele.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter teatas, et tema hinnangul pole “päris” venelaste osakaal Eesti kinnisvaraturu mõjutamiseks suur ning soov raha Venemaalt välja viia tegelikult kasvab.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=f4 ... dbfeb5f231
“Otsest mõju ega pauku Eesti kinnisvaraturule Vene-Ukraina sündmustest ei tule. Mõni kinnisvaratehing võib jääda olemata, kuid oht on pigem vastastikuste sanktsioonide laiem mõju majandusele,”
Ta lisas, et iga päev toob uut informatsiooni ning pikki prognoose on võimatu teha.
“Teatud tõrkeid ja ebamugavusi võib äri tegemisel esineda, ülekannete tegemine Venemaalt välja on piiratud ja selleks kasutatakse muid keerdteid.
“Suures plaanis tahavad Vene ärimehed raha maalt välja viia, sest Euroopas on kindlam kui kodumaal. Läbi fondide jõuab raha ka Eestisse, aga see ei tule niikuinii otse, vaid pigem läbi teiste riikide nagu Küpros, Šveits või Austria ja eks jääb edasi tulema. Venelased peavad Baltikumi suhteliselt turvaliseks, kuid kindlasti mitte esimeseks rahapaigutuskohaks – enne tulevad Helsingi või London,”

Venemaa valitsus koostas nimekirja toiduainetest, mis ei tohi Lääne vastu kehtestatud impordikeelust hoolimata kallineda.
http://majandus24.postimees.ee/2886249/ ... ristatakse
Asepeaminister Arkadi Dvorkovitš saatis kohalike omavalitsuste ametnikud poodidesse hindu jälgima, et oodatavasse hinnatõusu operatiivselt sekkuda.
Kaubandusketid said eelmisel nädalal nimekirja 40 toidukauba kategooriaga, mis sisaldab muu hulgas järgmisi nimetusi: nisujahu, riis, tatrakruup, makaronid, päevalilleõli, suhkur, sool, tee, vesi, erineva tehnoloogiaga valmistatud vorstid, looma-, sea- ja linnuliha, erinevate säilitustehnoloogiatega kala, konservid, munad, leib, sai, joogipiim, kohupiim, kefiir, hapukoor, kõva juust, kartul, sibul, kapsas, porgand, kurgid, tomatid, pipar, õunad, banaanid, viinamarjad, apelsinid, mandariinid.   
Kuigi valitsus asus nüüd hindu kõigest jälgima, võib see tulevikus viia hindade sundkülmutamiseni, mis toob kaasa kaubandusfirmade rentaabluse languse. Supermarketite marginaal võib kokku kuivada ning odavmüügipoed võivad seevastu kliente juurde võita.
Põllumajandusminister Sergei Fjodorov ei välistanud, et õiguskaitseorganid hakkavad vormistama protokolle põllumajandustoodete hinna põhjendamatu tõstmise eest.
Ametnike selgituse kohaselt ei hakata tülitama üksikut poodi, kui see müüb juustu näiteks 10 kopikat kallimalt, kuid kaubandusketid ja suured tarnijad tõmmatakse liistule.

Vene välisminister Sergei Lavrov kutsus teisipäeval oma Saksa ametivenda Frank-Walter Steinmeierit hõlbustama Vene humanitaarabi saatmist Ukrainasse
http://www.postimees.ee/2886177/lavrov- ... ukrainasse
«Vestluse käigus arutasid ministrid Ukraina tegelikku olukorda. Nad omistasid eritähelepanu teravnevale humanitaarkriisile Ukraina kaguosas, millel on sealsele elanikkonnale katastroofilised tagajärjed,»
«Vene minister kutsus Steinmeierit kasutama iga võimalust, et aidata kaasa selle humanitaarmissiooni rakendumisele kooskõlas olemasolevate lepetega ning mitte lubada missiooni häirimist.» 
Lavrov rõhutas konfliktipiirkonda humanitaarabi saatmise hädavajalikkust ning mainis, et Venemaa on kokku pannud humanitaarkonvoi ja saatnud selle koostöös Kiievi ning Rahvusvahelise Punase Risti Komiteega Ukraina poole teele. Moskva ootab konvoi kiiret ja turvalist sihtkohta jõudmist.

Venemaa rikkaim mees Ališer Usmanov müüb oma partneritele 10%-lise osaluse holding-firmas USM, kuna peab praegust olukorda aktsiaturgudel tehinguks igati sobivaks.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=bf ... 6a7600de57
Ettevõtte teatel on see osa stiimulprogrammist, mida on planeeritud juba kaks aastat ja praegune ajastus on peamiselt tingitud aktsiaturgude liikumisest.
„Täna, mil Vene ettevõtete aktsia hind sõltub pigem kõigest muust kui ettevõtete tegevusest, on aktsia hind kukkunud piisavalt palju, et juhtkonna motiveerimisprogramm käiku lasta,“
„Mis puutub sanktsioonidesse, siis pole härra Usmanov kunagi arvanud, et need mõjutavad kuidagi tema tegevust. Ta on ärimees ega võta osa poliitikast,“

Eesti Punase Risti peasekretäri Riina Kabi sõnul vajab Rahvusvahelise Punase Risti Komitee detailset ülevaadet, mida ja kui palju Venemaalt Ukrainasse teele saadetud abisaadetis sisaldab ning mis tingimustel ja kes selle kohale toovad.
http://media.kuku.ee/intervjuu/intervju ... 130800.mp3

Venemaa töötab 40 tehnoloogiaprojektiga kuuenda põlvkonna ehk tulevikurelvastuse loomiseks, teatas Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin.
http://www.rg.ru/2014/08/12/orujie-site-anons.html
http://uudised.err.ee/v/valismaa/5c43bf ... 7dfc4650a9
Varem on ta rääkinud, et tulevikus viib selline tehnoloogiline suund sellise relvastuse ja sõjalise eritehnika loomiseni, mis võimaldavad üle minna uut tüüpi kontaktita sõdadele. Põhimõtteliselt ei ole neis peetavates lahingutes kaotusi.
"Me ei saa endale lubada anda võimalust rõõmustada meie ebaedu üle vaenlastele, kes arvavad, et nad võivad meid vähemalt ühele põlvele suruda," ütles Venemaa asepeaminister.

Venemaa juhtivaid kaubandusfirmasid X5 Retail Group teatas punase kala ja krevettide sisseostuhindade tõusust viiendiku võrra.
http://majandus24.postimees.ee/2886157/ ... -kallinema
Kolme tuntud kaubandusketti Pjatjorotška, Perekrestok ja Karusel haldav X5 sai oma krevetitarnijalt teate, et alates 11. augustist  tõusevad nende lülijalgsete hulgihinnad 20-30 protsenti. Hinnatõusu põhjendatakse transpordi ja hoiustamiskulude tõusuga ning tarnijatepoolse üle minekuga ettemaksusüsteemile.
Kaubandusministeeriumile polnud eilseks veel ettevõtjate taotlusi hindade tõstmiseks laekunud, kuid ametnikud kinnitasid, et nad on valmis ära kuulama ka mitteametlikke teateid.
Kaubandusfirma SK Riteil selgitas Kommersandile, et hinnatõus ei puuduta embargo alla langenud Norra lõhet, mille varud ettevõtte ladudes juba otsa hakkavad lõppema, vaid Tšiilist pärit lõhet, mille muudab kalliks kulukam logistika.
Samas ei osanud kaubandusfirma lõhe hinnatõusu suurust öelda, sest Tšiilist pole kala veel ostetud.
Venemaa valitsuse allikas kinnitas Kommersandile, et võimud on märganud tarnijate katseid «spekuleerida» liha hinnaga. Kuid valitsus on juba pannud tööle uurimisgrupid, mille ülesanne on hinnatõusule piir panna.

Poola välisministeerium kutsus välja Venemaa suursaadiku, et pärida aru Vene liberaaldemokraatide liidri Vladimir Žirinovski väljaütlemise kohta.
http://www.postimees.ee/2886143/poola-v ... ku-vaibale
Žirinovski teatas pühapäeval riiklikule telekanalile Rossija24, et Venemaa võib pühkida Baltimaad ja Poola maamunalt minema.
Suursaadiku nö vaibale kutsumist kinnitas eile välisministeeriumi pressisekretär Marcin Wojciechowski.
Vene riigiduuma eetikakomisjon tunneb samuti huvi Žirinovski jutu vastu. Komisjoni liige Mihhail Brjatšak (Õiglane Venemaa) kinnitas, et komisjon vaatab väljaütlemised võimalikust Kolmandast maailmasõjast läbi.

Vene «vääramatu jõud» rikub Balti partnerite ärisuhteid
http://majandus24.postimees.ee/2886085/ ... arisuhteid

Venemaa juhitud tolliliitu kuuluvate riikide motiivid liitumiseks on liiga erinevad, et sellest toimivat tervikut saaks, arvab Soome üks tuntumaid Venemaa eksperte Pekka Sutela.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=5d ... 9911886da4
Valgevenet huvitavad Venemaa subsiidiumid, Kasahstani Venemaa kohalolek Kesk-Aasias vastukaaluna Hiinale ja talibanile, liitumist kaaluvate armeenlaste ainus põhjus on, et nad tahavad Venemaalt sõjalist toetust aserite vastu. "Kõigil on head poliitilised põhjused, kuid need põhjused on täiesti erinevad," ütles Sutela. "Täielik mõistuseabielu. Ma ei näe sel majanduslikku mõtet."
Tollipiiri puudumine riikide vahel loob tagaukse keelatud kauba sisseveoks.
Venemaa kehtestatud impordikeeld lääne toodetele võib avada Kasahstani ja Valgevene tootjatele ahvatlevad ärivõimalused, ent samas ohustada negatiivse mõjuga, kui toidukauba hinna üles ajab. "Hoolimata lõbusatest ideedest Kasahstanile avanevatest kirjeldamatutest võimalustest, ei ole selles kõiges midagi head. Inflatsiooni on kergem eksportida kui jogurtit," märkis oma FB kontol endine riikliku investeerimisfondi asejuht ja Visor-Capitali kaasomanik Aidan Karibzhanov.

Venemaa kehtestatud sanktsioonid avaldavad Eesti põllumajandus-kaubanduskoja hinnangul Euroopa Liidu (EL) põllumajandustoodangule senistest hinnangutest tunduvalt ulatuslikumat mõju.
http://www.ohtuleht.ee/591097/eesti-pol ... latuslikum
Venemaa impordipiirangud on juba valusalt tabanud Eesti põllumajandus- ja toidusektori ettevõtteid. Sisuliselt ilma etteteatamiseta on välispartnerid taganenud tarnelepingutest, mis on keeruliseks muutnud kiiresti riknevate toiduainete realiseerimise. Samuti on sanktsioonide ettekäändel langetatud kokkulepitud hindu, teatas koda.
Teravilja hinnad on langenud teist aastat järjest, toorpiima kokkuostuhinnad on langenud alates käesoleva aasta kevadest.
Sealihatootjatele tekitab aafrika seakatku leviku oht lisakulusid, kauplemispiiranguid ja täiendavaid riske. Tänavu saavad nii piimatootjad kui veise- ja teraviljakasvatajad kuni 40 protsenti vähem otsetoetusi, kuna riigieelarves pole vahendeid täiendavate üleminekutoetuste maksmiseks. Aasta alguses otsustas valitsus vähendada ka maaelu arengukava kaasfinantseerimist. Jätkuvalt on päevakorras Eesti piimatootjaid ähvardav kvooditrahv.
Kui toidutoorme hinnad langevad, siis satuvad kõige suurema löögi alla esmatootjad põllumehed.
"Venemaa piirangute tõttu on häiritud tavapärased tarnekanalid ja paljude EL liikmesriikide tootjad otsivad uusi turge. Kui Venemaa turule samas mahus alternatiivseid turge ei suudeta leida, siis on oht, et "ülejäägid" jõuavad tootmiskuludest madalama hinnaga Eesti turule ning suruvad konkurentsist välja kohaliku toidukauba ja –toorme," ütles põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Hiljutiste uuringute kohaselt soovib iga kümnes venelane oma kodumaalt lahkuda. Suurem osa potentsiaalsetest emigrantidest on noored inimesed, kes ajavad taga kõrgemaid elustandardeid ja sissetulekuid. Uuringu läbiviijad rõhutasid, et ükski inimene ei maininud põhjusena lahkarvamusi valitsuse poliitiliste vaadetega.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/d47c19 ... 539355bfad
47% potentsiaalsetest lahkujatest innustas kõrgema elustandardi ja parema palga saamine, 14% soovisid paremaid võimalusi karjääriredelil tõusmiseks ning 12% paremat sotsiaalset kaitset.
Vene väljaanne rõhutas, et ükski vastaja ei nimetanud põhjusena poliitilisi lahkarvamusi valitsusega. Sellegi poolest pakuvad analüütikud, et lahkuda soovijad võivad kuuluda just nende 13% inimeste hulka, kes Putini poliitikat ei toeta.

280 valgeksvõõbatud Vene veoauto lähenemist Ukrainale saadavad segadus, hirm ja satiir – üldlevinud on võrdlused Trooja hobusega.
http://majandus24.postimees.ee/2886109/ ... lahenemine
Kiievi viimaste kinnituste kohaselt nad autosid üle piiri ei luba – mis tähendaks ühe asjaga kursisoleva Euroopa diplomaadi sõnutsi seda, et «me võime kolmapäeval ärgates seista silmitsi üüratu liiklusummikuga [Ukraina] piiril».
«Teoreetiliselt võiks väita, et kogu kauba saab piiril Punase Risti autodele ümber laadida, kuid see on soovmõtlemine,» ütles diplomaat. «Seda on käigu pealt võimatu teha, kontrollpunkt ummistuks mitmeks päevaks.»
Ja see oleks veel optimistlik stsenaarium. Nagu hoiatab Kremli-meelne poliitanalüütik Sergei Markov, võib Ukraina valitsus abi kinni pidada. Mõned vaatlejad kardavad, et Vene võimud võivad seetõttu Harkivi poole liikuva konvoi Voroneži juures ümber suunata ja üritada ületada piiri mõnes Ida-Ukraina piiripunktis, mis on veel mässuliste käes.
Markovi sõnutsi võib puhkeda sõjaline konflikt, kui Ukraina võimud konvoid blokeerida üritavad. «Palju on spekuleeritud Vene sõdurite sisenemise üle konvoisse. Keegi ei tea kui palju selles tõtt on, aga seni kui sõidukid on teel, pinge tõuseb,» ütles Markov.
«Putini Suurvenemaa-jutt aasta alguse poole on inspireerinud paljusid, ning mitte üksnes natsionaliste,» ütles Moskva välis- ja kaitsepoliitika nõukogu juht Fjodor Lukjanov. «Neid inspireerib samuti see liikumine Ida-Ukrainas, mida nad peavad kohalike poolt organiseerituks ning milles näib olevat poliitilist elu ja vaimu, mida Venemaal üha enam napib.»
«Rõhudes raskelt oma konvoile demonstreerib Putin, et ta pole pelgalt pealtvaataja, kes midagi ei tee, vaid et ta astub läänele vastu, astub vastu neile kes inimeste häda ignoreerivad. Isegi kui konvoi läbi ei lähe, saab ta pärast teisi süüdistada,» leiab Lukjanov.
Isegi Ukraina ametnikud mõistavad, et missioonil on propagandaväärtust. Nagu ütles Financial Timesile olukorraga tuttav valitsusallikas: «See pole miskit muud kui mega PR-trikk.»

«Minu nägemuse järgi saab olukorra lahendada vaid Soome või siis Austria juhitav neutraalne rahuvahendusprotsess, mis tooks Putini ja Porošenko läbirääkimiste laua taha,» rääkis Briti ülikoolis London School of Economics töötav professor Zubok.
http://www.postimees.ee/2886081/profess ... oi-austria
Seni, kuni Venemaa ei suuda suhelda läänega muudmoodi kui kaubanduse ja üksikisikute tasandil, oleks Ukraina «eriseisund» parim alternatiiv Euroopa rahule.
«Kui Ukraina tahab enesemääramisõiguse kindlustamiseks Venemaa vastu toetuda Ameerika Ühendriikidele või NATOle, on see ohtlik, lühiajaline ja ebarealistlik otsus,»
Professori sõnul oleks väga paha, kui Ukraina kasutaks NATO-le lootes relvajõudu Vene humanitaarabikolonni vastu.  
Soome on hea näide sellest, kuidas eriseisund Venemaa osas toimib praktikas ja on ka muidu hea lepitaja, lisas ta.

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles ajaleheintervjuus, et Venemaa president Vladimir Putin on jätkuvalt potentsiaalne läbirääkimiste partner, ehkki EL on Venemaa majanduse suhtes sanktsioonid käiku lasknud.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=52 ... 17018e291d
"Ma olen alati toetanud kostruktiivset koostööd Venemaaga ja olen valmis seda ka tulevikus tegema,"
Merkel ütles, et pingutab kõvasti , et Putiniga dialoogi hoida, ehkki koostööks, nagu ta ütleb, on vaja enam kui ühte poolt.

Pärast kriisi lõppemist Ukrainas üritab Venemaa president Vladimir Putin destabiliseerida olukorda Moldovas või Balti riikides, arvab ajakirja The Economist analüütik Edward Lucas.
http://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/l ... d=44837924
http://uudised.err.ee/v/valismaa/844563 ... 6fe149be07
"Olukord Venemaal vaid halveneb. Putin mängis ennast nurka. Ta kujutab Ukrainat ja Läänt saatanlikena. Putin püüab veenda, et Ukrainas valitsevad fašistid, kes tapavad lapsi ja sooritavad teisi halastamatuid kuritegusid. See on vale, aga vene rahvas usub seda valet,"
"Ta võib hakata tegelema räpaste asjadega Moldovas või isegi Balti riikides," ütles ta ning toonitas, et see toimub nii kaua, kui Venemaal valitseb Putini režiim.
"Putin jätkab oma agressiivset ja repressiivset poliitikat ja üritab seda suunata teistele riikidele. Isegi kui Putinil tuleb pärast sündmusi Ukrainas lahkuda, ootab Venemaad ikkagi sünge tulevik. Lõppkokkuvõttes osutub Venemaa isoleeritud ja ebastabiilseks riigiks,"

Punase Risti esindajate sõnul puudub neil siiani täielik informatsioon Moskvast saadetud humanitaarkonvoi kohta ning seetõttu vajavad paljud asjaolud veel kooskõlastamist. Ukraina peaminister mõistis aga Venemaalt Ida-Ukrainasse humanitaarabi saatmise hukka ning nimetas tegu küüniliseks. Siseministri sõnul abisaadetisega veokeid Ukraina territooriumile ei lasta.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/04d213 ... fdd61cc961
„Venemaa küünilisus ei tunne mingeid piire. Esiteks saadavad nad siia tankid, raketid ja bandiidid, kes tulistavad ukrainlasi ning seejärel saadavad nad vett ja soola,“
Siseministri Arsen Avakovi sõnul ei lasta Putini humanitaarkonvoid Kharkivi regioonist edasi. „Me ei kiida heaks küüniliste agressorite provokatsioone,“
Punase Risti ametniku Andre Loerschi sõnul on kauba üleandmist puudutavad tehnilised üksikasjad alles väljatöötamise staadiumis.
Kooskõlastamist vajab veel see, kas need veokid võivad Vene-Ukraina piiri ületada ning kus see toimub. Loersch nentis, et hetkel on neil vaid konvoi üldine kirjeldus, kuid lõplike järelduste tegemiseks on neil vaja veel täiendavat informatsiooni selle kohta, mis nendes veokites täpselt on

Venemaa äriajaleht Vedomosti hinnangul riskib Venemaa okupeeritud Krimmi klubide oma jalgpalli meistrivõistlustele kaaperdamisega kaotada 2018. aasta MMi korraldusõigus.
http://www.ohtuleht.ee/591040/krimmi-kl ... gpalli-mmi
Venemaa jalgpalliliit teatas augusti alguses kolme Krimmi jalgpalliklubi (Simferopoli TSK (endise nimega Tavrija), Jalta Šemtšužina ja Sevastopoli SKChF) liitmisest Venemaa meistrivõitluste esiliigaga, mis tähendab potentsiaalset konflikti Rahvusvahelise Jalgpalliliiduga (FIFA), sest Ukraina jalgpalliliit pole säärast luba andnud ning on teinud üheselt selgeks, et ei kavatse seda ka kunagi anda.
Põhimõtteliselt on võimalik Venemaa Jalgpalliliidu volituste peatamine FIFAs, millega kaasneks kõigi Venemaa klubide ja koondiste rahvusvahelisest jalgpallielust isoleerimine.
"Vladimir Putini välispoliitika ei vastandu enam ainult heale maitsele, Venemaa kodanike elustandardile ja Kremlile lähedalseisvate oligarhide heaolule, vaid ka suurprojektidele (nagu jalgpalli MM), mille korraldamisele Venemaa juhtkond viimastel aastatel jõuliselt on panustanud."

Politsei vahistas teisipäeval Moskvas Ukraina saatkonna ette kogunenud umbes 200 inimesest kümned, kes olid sinna tulnud avaldama toetust Kiievile selle püüdluses mõista hukka separatistide vägivald Ukraina idaosas.
http://www.postimees.ee/2885899/moskva- ... d-inimesed
Moskva eraraadiojaama Echo teatel oli saatkonna ette kogunenud umbes 200 inimest, kelle politsei kiirelt laiali ajas.
«Politsei käitus päris karmilt naistega, kes olid end riietanud Ukraina lipu värvidesse,» rääkis raadio Echo reporter. «Politsei lohistas üht naist, kes keeldus politseiga koostööd tegemast, mööda sillutist kuni politseibussini,»

Vene valitsusele lojaalne meedia hakkas küll kohe pärast Lääne toiduainetööstusele piirangute kehtestamist rääkima sellest, et see on suurepärane võimalus kohalikule põllumajandusele, kuid tegelikult ei ole Vene põllumajandussektor ERRi Moskva korrespondendi Anton Aleksejevi sõnul riigi elanike vajaduste katmiseks piisav. Lisaprobleeme võib tekitada asjaolu, et põllumeestele laene andev pank ise Läänest pikaajalist laenu enam ei saa.
http://uudised.err.ee/v/majandus/57baa2 ... f7d176dd20
"Venemaal on oma põllumajandus, aga ta ei ole nii võimas, et Vene elanike vajadusi katta ja Vene kaup, isegi kui ta on sama kvaliteetne, on ikkagi kallim,"
Aleksejevi sõnul toetas Venemaa siiani oma põllumajandust rahaliselt läbi Põllumajanduspanga, kuid see on üks neist pankadest, kes sattus Lääne sanktsioonide alla ning pank ei saa Läänest enam krediiti kauemaks kui 90 päeva.
Tühjasid lette on tema sõnul eelkõige näha Moskva kallimates toidukauplustes, kus ei ole enam Prantsuse juustu või Itaalia pastat, kuid neid inimesi, kes võisid enne sanktsioone neid tooteid endale lubada, on üsna vähe. Tavapoodides pilt eriti palju muutunud ei ole.
Küll aga on probleemiks see, et Vene tarbijad ei tea tegelikult, kui palju nende söögilauale jõudvatest asjadest pärines lääneriikidest. "Kui aastavahetusel kehtestas Venemaa piirangu Eesti kilule, siis seda lettidel näha ei olnud, sest Moskvas ei olnudki Eesti kilu müügil. Aga siis selgus, et Vene kilukonservid on tehtud Eesti kilust, et see kilu on Vene tööstusele väga oluline,"
Teated, et Venemaal on lõhe kilohind tõusnud juba 12-13 euroni, ei vasta tema sõnul tõele. "Mina seostaksin seda sellega, et (lõhega tegelev - toim.) kontsern Russkoje More kuulub Moskva oblasti kubernerile Andrei Vorobjovile ja tema lähedastele. Vorobjov ei riskiks niisama hinda tõsta, sest ta teab, et praegu kõrgem Vene juhtkond - president, peaminister ja kõik ministrid - jälgivad olukorda turul, et kes tõstab hinda, kes kasutab sanktsioone oma huvides ja kes ausalt teenib oma riiki,"

Ligi 71% kokku 438 500 tonnist juustust, mis Venemaa mullu importis, tuli riikidest, kust import on Venemaa sanktsioonidega nüüd keelatud.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=e8 ... a21c688075

Allikate sõnul võib Itaalia moedisainer Roberto Cavalli müüa enda moefirma enamusosaluse sanktsioneeritud Vene panga VTB investeerimisüksusele VTB Capital. Sellega suureneks venelaste haare Itaalias veelgi.  
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=fd ... dcb79b21ea
Käesoleva aasta alguses omandas Vene suurim naftatootja Rosneft kaudse osaluse Itaalia rehvitootjas Pirelli.
Vene viinatootja Roustam Tariko ostis eelmisel aastal Itaalia veinitootja Gancia. Miljardär Viktor Vekselbergile kuuluv konglomeraat Renova Group ostis veebruaris Itaalia telemaatikafirma Octa Telematics.
Vene päevalehe Vedomosti andmetel võib VTB Capital Cavalli moegrupi 60protsendilise osaluse eest pakkuda üle 500 miljoni euro. Kuid Ukraina kriisi tõttu kehtestatud sanktsioonid võivad tehingu määramata ajaks edasi lükata. „VTB Capital loodab kokkuleppele jõuda suve lõpuks, kuid sanktsioonide tõttu on kõnelused hakanud praegu venima,” ütles üks allikas, kes soovis anonüümseks jääda.   

«Ukraina saab mis tahes moel humanitaarabi vastu võtta üksnes rahvusvahelise õiguse raames ja Punaselt Ristilt,» ütles Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk täna valitsuskabineti istungil.
http://www.postimees.ee/2886541/jatsenj ... lt-ristilt
Ühtlasi teatas Jatsenjuk, et valitsus eraldab täiendavalt raha esmatarbekaupade ostmiseks ja riigi idapiirkondadesse saatmiseks.
«Ukraina valitsus ja president saadavad esmatarbekaupu kõikidele vabastatud territooriumidele. Ukraina riik on suuteline oma kodanike vajadusi ise katma ning seetõttu eraldab valitsus täiendavalt 10 miljonit grivnat esmatarbekaupade ostuks,» ütles peaminister.

Eesti piim võib Valgevene ja Kasahstani tehaste kaudu Venemaale jõuda, sest nende riikide kaudu prognoositakse kuni viiendiku embargo alla pandud kaupade läbi imbumist.
http://majandus24.postimees.ee/2886525/ ... estlastele
„Kui Venemaa tolliliidu partnerid võtavad meie piima või piimapulbri oma tehastes tooraineks ja lisavad retsepti midagi omalt poolt juurde, siis võib see meile mingisuguse võimaluse pakkuda,“ ütles Eesti Põllumeeste Keskliidu tegevjuht Kalev Kreegipuu.
Seetõttu on juba praegu ilmunud Moskva kauplustesse müügile ebaloogilise päritoluga toidukaubad nagu näiteks Valgevene austrid.
Kuna Venemaa, Valgevene ja Kasahstani piiril ei viida enam läbi tolliprotseduure, võib kaubaauto Euroopast Valgevenesse toodud kaubaga takistamatult Venemaale vurada. Ekspertide hinnangul võib niimoodi mustale turule jõuda 10-20 protsenti sellest kaubakogusest, mille importimisele Putin kriipsu peale tõmbas.
Venemaa kontrolliametnukud töötavad juba praegu Valgevene piiripunktides ning nö filtreerivad Euroopa Liidust saabuvaid kaubakoormaid. Ühiskondliku organisatsiooni Delovaja Rossia põllumajanduspoliitika komitee juhi Andrei Danilenko sõnul hoiab see ära Venemaale müümiseks deklareeritud kaupade edasipääsu.
Kuid advokaat Vsevolod Sazonovi kinnitusel ei takista praegu mitte miski deklareerimast Valgevenet saadetise sihtmaana, kuid sellest hoolimata võib kauba kohe Venemaale edasi saata. Sellise teo eest ähvardab füüsilist isikut kuni 50 eurone trahv, juriidilist isikut 2500 eurone trahv ning kauba konfiskeerimine. Kuid võidakse piirduda üksnes kauba konfiskeerimisega. Suure tõenäosusega hakatakse Euroopast pärit kaupa Valgevenes ümber pakkima.
Veelgi kindlama meetodina embargost mööda hiilimiseks peavad RBCga rääkinud asjatundjad Euroopa toiduainete ümbertöötlemist.
Putin jõudis täna oma tolliliidu kolleege hoiatada Venemaale soovimatu kauba transiidi eest läbi Kasahstani ja Valgevene.

12. august 13:57
Ukraina võimu alusel "Donetski Rahvavabariigis" tapsid kahe musta autoga võitlejad ühe relvastatud venemeelsete masina kaks juhti
Pilt

SBU vahistas spiooni, kes lekitas 2014. aasta aprillis infot Николаеве ja Чугуеве lennujaamadest
http://24today.net/open/108626
https://www.youtube.com/watch?v=QSVeVzgRMbc
Ta jagas infot ühele "Donetski Rahvavabariigi" sõjalise grupi liidrile Бонаквеle.

12. august 16:10
Ukraina sõdurid said oma kontrolli alla Donetski oblastis Корсуньi, Верхнюю Крынку, Монахово ja Криничное.
https://twitter.com/myrevolutionrus/sta ... 9755590656

12. august 16:38
Raadioside: Углегорскis nähti Ukraina tanke
https://twitter.com/YevhenS/status/499188224955518976

Kiievi metroojaamale Вокзальна tehti pommiähvardus 12. augustil aga pommi ei leitud
http://www.5.ua/kijiv/item/391165-na-st ... vybukhivku

Rahandusminister Jürgen Ligi kutsub Venemaa poolt lääne toidule kehtestatud embargot mitte üle dramatiseerima.
http://majandus24.postimees.ee/2886591/ ... te-roomuks
«Seda teemat ei tohi üle dramatiseerida, sest sanktsioneeritud Vene liidrid ainult seda tahavadki, et Euroopa hädaldaks,» ütles Ligi. «Vene rahvas tunneks enda märksa suuremate kannatuste pärast aga uhkust.»
Vastates põllumajandusminister Ivari Padari eilsest sõnavõtust inspireeritud küsimusele, milliseks ta hindab võimalust, et Eesti valitsus peab eelarve või reservide abil asuma embargo mõjusid siluma, vastas Ligi, et  arutusel on Euroopa lahendused ning turuotsingud mujalt.
«Põllumajandusminister rääkis negatiivsest lisaeelarves selles mõttes, et riik tunneb  kaubandussõja kahjusid koos tootjatega ja jääb ka ise sellest vaesemaks, mitte ei saa rikkamaks,» selgitas rahandusminister. «Puudutatud saavad kõik, mitte ainult need, kes on võtnud Venesse ekspordi riske või kannavad neid kaudsemalt, Euroopa turu küllastumise tõttu.»

Bosnia tahab "Donetski Rahvavavabariigi" sõjalist juhti Igor Girkini Bosnias toime pandud sõjakuritegude eest kohtusse anda juhul, kui Ukraina konflikt tema viimaseks ei jää
http://www.ukrinform.ua/eng/news/bosnia ... mes_325202

Jassõnuvatas sai 12. augustil 55. kvartalis elumaja pommist kahjustuse ning üks kortermaja elanik sai surma.
PiltPiltPiltPilt

Ukraina sõdurid vabastasid Pervomaiski venemeelsetest
https://www.youtube.com/watch?v=g_2vNZvSRwA

Ukrainameelne pataljon Київ-1 võttis kinni Kiievis Ülemraada ees miitingut ja miilitsaid provotseerinud isiku
http://www.hromadske.tv/society/pid-rad ... z-donechc/
https://www.youtube.com/watch?v=N5cnmHDaENI

Estover OÜ juhatuse liige Ago Teder rääkis, et neid tabas Vene turust ilma jäämine kaheksa kuu eest ning mingisuguseid lisamuutusi tänased Venemaa sanktsioonid neile kaasa ei toonud.
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=f9 ... 73e90b2e69
„Meie täna toodame lihtsalt selle koguse võrra toodet vähem, mis varem Venemaale läks ja võib olla laiendame oma sortimenti, et säilitada perspektiivis sarnast piima käitlemiskogust, millega parematel aegadel harjunud oleme ja ega siin muid variante ei ole,“
Ta lisas, et ehk sunnib täna toimuv rohkem mõtlema Valgevene, Kasahstani ja Ukraina peale.
Teder arvab, et parima lahendusena sobib kõige paremini see, et Euroopa Liit ja Venemaa suudavad kokkuleppele jõuda
„Me ikkagi loodame, et selle üldise embargo taustal on võimalik kõik muud probleemid ära lahendada. Kui see embargo ühel hetkel ära lõppeb, siis ka meie ettevõte kuulub nende hulka kellel on Venemaa poolne tunnustus ja kes saab siis vabalt seda toodet sinnapoole müüa,“

Kirjanik ja ettevõtja Armin Kõomägi leidis, et kuna sanktsioonid on poliitiline otsus, siis lasub riigil moraalne kohustus aidata oma hädas ettevõtjaid.
http://www.aripaev.ee/article/2014/8/13 ... ipannkooke
„Tegelikult mitte ainult riik ei peaks toetama, me kõik peaksime omi ettevõtteid toetama. Riik olemegi ju meie,“ lausus Kõomägi. Ta lisas, et kui riigile on tema ettevõtted olulised, kannab ta oma ettevõtete eest ka hoolt.
Naljaga pooleks lausus Kõomägi, et näiteks võiksid eestlased iga päev süüa nii-öelda sanktsioonipannkooke, mille kõik koostisosad on toodetud Eestis. „Ja peale paneme Eesti metsadest korjatud marjadest keedetud moosi,“ lisas ta. Kõomägi ütles, et me ise saame väga palju ära teha, et meie ettevõtete käekäik paremaks läheks.

Vastastikuste majandussanktsioonide kehtestamise tõttu Lääne ja Venemaa vahel seoses olukorraga Ukrainas on mõned Venemaa investorid lükanud edasi oma projektidega alustamise Narva tööstuspargis.
http://uudised.err.ee/v/majandus/91c153 ... 278871a64a
Seetõttu on sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus hakanud otsima investorite uusi sihtgruppe.
Febparts OÜ, Estin Warehousing OÜ, Emlak Eesti OÜ, Westaqua Invest OÜ - kõik need firmad on registreeritud Eestis, kuid põhinevad Venemaa kapitalil.
Tööstuspargi juht Vadim Orlov rääkis portaalile, et neli Vene investorit, kelle äriprojektid olid sihtasutusega kooskõlastatud ning kellega seisis ees kruntide ostu- ja müügilepingute allkirjastamine, lükkasid oma projektide alustamise edasi oktoobrisse-novembrisse.
Nähes ette võimalikku pingete edasist eskaleerumist, suhtuvad ettevõtjad Orlovi sõnul miljoniliste investeeringute tegemisse ettevaatlikult ja kaalutletult.
"Kõik see tähendab, et Narva tööstuspargi edasine areng venib ajas ning sellise arvu uute töökohtade teket, millele kõik lootsid, ei maksa lähemal ajal oodata,"

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees IRL-ist Aivar Kokk: Venemaa toiduembargo mõju võib olla arvatust laiem
http://www.ohtuleht.ee/591149/repliik-v ... tust-laiem
Halvemal juhul oleme mõne aja pärast tunnistajaks, kuidas uus pankrotilaine pühib üle Eestimaa.

The Interpreteri teatel pole Vene humanitaarkonvoi Voronežist lahkunudki. Vene uudisteagentuurid on kogu päeva vastupidist väitnud.
http://www.postimees.ee/2886989/interpr ... -voronezis
Mitmed Voronežis viibivad ajakirjanikud on sellist infot Twitteris koos pildimaterjaliga säutsunud. Ajakirjanik Tom Bartoni sõnul kinnitas seda ka Voroneži lennujaama – mille väravate taga konvoi paikneb – valvur. Kaadrid konvoi edasiliikumisest pärinevad väidetavalt eilsest.
Hetkel pole kindel, mis suunas konvoi oma teekonda jätkab ja kuidas pikem seisak veokites olevaid toiduaineid mõjutab.
Ukraina valitsus lubas homme oma humanitaarabi riigi idapiirkondadesse saata.
Rahvusvahelise Punase Risti Komitee pole siiani kinnitanud, et Vene missioon nendega kooskõlastatud oleks.

Igor Girkin ehk Strelkov on separatistide uudistekanali Novorossija sõnul raskelt haavata saanud.
http://www.postimees.ee/2887007/strelko ... lt-haavata
Uudist vahendas ITAR-TASS, kes pole aga iseseisvalt infot kinnitada suutnud. Nn Donetski rahvavabariigi esindaja eitasid RIA Novosti vahendusel uudist.

Ukraina ülemraada avas täna seadusakti arutluse, millega on neil võimalus sulgeda internetiportaalid ja meediaväljaanded ilma kohtu loata juhul, kui need rikuvad Ukraina rahvuslikku julgeolekut
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=51915
http://en.rsf.org/ukraine-ukrainian-par ... 46793.html

Lvivi saabus täna hommikul rong, mis tõi Ізварине piiripunktist teenistuses olnud linnavalvurid koju tagasi
http://www.hromadske.tv/society/lviv--- ... varinskog/
https://www.youtube.com/watch?v=LVdPcclHfmE

12. august 20:54
Harkivi kinos visati filmi "Maidan" linastumise ajal ukseaknast sisse molotovi kokteil.
https://twitter.com/JuMistress/status/4 ... 9208653824

Ukraina sõdurid ehitasid improviseeritud relvastatud sõiduauto
http://foxtrotalpha.jalopnik.com/ukrain ... 1619942859

Ukrainameelse partei "Paremsektor"i pataljoni bussi varitseti 12. augustil
PiltPiltPiltPilt

Serbia jälgib Ukrainasse suunduvaid oma kodanikke
http://delo.ua/world/serbija-mozhet-vve ... ra-244334/
Serbia peaminister Александр Вучич kutsus välisriikides võitlevaid serblasi naasma koju oma perekonna juurde ning mitte võitlema kellegi teise huvide eest.
Serbia kaalub ilma valitsuselt heakskiidu saanud välismaal sõdivate kodanike karistamist.

Täna öösel tulistasti Vene Föderatsioonist BM-21-dega Ukraina piirilinne Степановкаt ja Ильинкаt
http://inforesist.org/rossiya-nachala-i ... i-sil-ato/
Lisaks said kahjustada terrorismivastase operatsiooni jõudude positsioonid Стукалова Балка, Шишково, Нижний Минченок, Иловайск, Петровское ja Кринички külades. Kaks korda tulistati tankidest Luganski lennuvälja.

Ukrainas relvastatud venemeelseid toetav Oleg Tsarev tutvustas "Novorossija" ("Uus-Venemaa") uut lippu - valge, kuldne, must.
Pilt

Sevastoopolis müüakse Venemaa presidendi Putini ja peaministri Medvedevi piltidega bikiine
Pilt

14;33
Ukrainameelne pataljon "Donbass" leidis relvastatud venemeelsete asjade hulgast Vene Föderatsiooni erivägede lipu
Pilt

Riigiduuma saadikud palusid Vene Föderatsiooni kaisteministeeriumi poole, et kontrollitaks kiiresti kõikide pommivarjendite seisukorda ning viia need täielikku valmisolekusse
https://twitter.com/VestiRadio/status/4 ... 8328583168
Viimati muutis Bushido, 23:03, 13 Aug 2014, muudetud 2 korda kokku.
aivo
Edasijõudnu

Postitus Postitas aivo »

"Humanitaarabi" kolonni saatjad on juba piiri ääres ootamas
http://www.liveleak.com/view?i=eef_1407931889
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Из РФ в Украину дошла еще одна «гуманитарная» колонна: 142 единицы военной техники.

13 августа через н.п. Дубровка Амвросиевского района Донецкой области зашла колонна российской военной техники. 142 единицы тяжелого вооружения направились в сторону города Снежное (Донецкая обл.)
«Колонна зашла через Дубровку, прошла через село Дмитровка (Донецкая область). Колонна насчитывает 142 единицы техники, включая радиолокационные станции, медицинские передвижные госпитали и даже 20 бензовозов», – сообщает Информатор.

На всех машинах нанесены белые отметки. Войска выдвинулись в сторону города Снежное. Жители города наблюдали большое количество военных в форме с белыми повязками.

Напомним, 11 августа президент России Владимир Путин заявил, что РФ во взаимодействии с представителями Международного комитета Красного Креста (МККК) направляет в Украину гуманитарный конвой.

Во вторник, 12 августа, колонна из 280 белых «КамАЗов» с грузами для пострадавших жителей юго-востока Украины, прежде всего, Луганской и Донецкой областей, выехала из России.

Пресс-секретарь президента Петра Порошенко Святослав Цеголко не исключает вторжение российских войск на территорию Украины под видом «гуманитарной помощи».
http://nbnews.com.ua/ru/news/129494/
---
В Краснодоне появились российские танки - журналист.

Из Краснодона поступила информация, что со стороны Изварино через город поехали танки под российскими флагами.
Об этом в Facebook пишет главред проекта InformNapalm Роман Буртко.

"Подтвердились наши предположения, изложенные в сводке за 12 августа о том, что колонна "Белых троянских коней" будет разделяться на "гуманитарную" и "условно гуманитарную" части.
http://www.0642.ua/news/596979
---
Kasutaja avatar
laika
Entusiast

Postitus Postitas laika »

aivo kirjutas:"Humanitaarabi" kolonni saatjad on juba piiri ääres ootamas
http://www.liveleak.com/view?i=eef_1407931889
Tegu võib olla sama asjaga:
Еще одна «гуманитарная» колонна: 142 единицы военной техники (добавлена карта) - http://informator.lg.ua/?p=21296

Selline teooria:
Bu8CM4JCEAA1k2S.jpg
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Vasta

Mine “Uudised ... Netist”