Sain sellest dokumendist nii aru, et MUX5 sagedused antakse MUX3-le. On ju kokkuvõttes nii üks MUX Eestil vähem.Carat_EST kirjutas:... peaks lähiajal olema oodata MUX3 (Orissaares ja Sauveres ka MUX2) kolimist madalamatele sagedustele.
FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Rahvale tuleks öelda, et ärge omale kanalivõimendeid, -antenne 790-862MHz sagedusalasse rohkem muretsege 2 aasta pärast pole neid ju vaja.Carat_EST kirjutas:Pisut OT kuid:
Leidsin paar huvitavat dokumenti:
http://www.mkm.ee/public/DD_kasutamise_kava.pdf ja
http://www.mkm.ee/?id=387916
Kus muuhulgas kirjas:
Raadiosagedusala 790 – 862 MHz tuleks vabastada olemasolevast kasutusest, viies seal töötav AS Levira MUX 3 üle raadiosagedusalasse 470 – 790 MHz. Raadiosagedusalas 470 – 790 MHz on peale seda võimalik anda veel kaks üleriigilist ja üks regionaalne (kolm üksikut levipiirkonda: Kohtla, Tallinn, Koeru) sagedusluba digitaaltelevisiooni edastamiseks. Nimetatud sagedusload oleks otstarbekas anda välja avaliku konkursi korras vastavalt ESS § 9 lõikele 4. AS Levira MUX 3 üleviimine eeldab ERSP muutmist.
Kuna sagedusala 790 – 862 MHz vabastamine piirab raadiosageduste kasutaja ehk AS Levira õigusi, siis vastavalt ESS § 10 lõikele 3 on nimetatud raadiosagedusvahemik võimalik vabastada hiljemalt peale kahe aasta möödumist pärast ERSP vastavate muudatuste avaldamist.
Vabanenud 790 – 862 MHz sagedusalas antakse sagedusluba(load) avaliku konkursi korras vastavalt ESS § 9 lõikele 4. Konkursile ei seata tehnoloogilisi piiranguid, kuid antakse ette tehnilised piirangud, mis tulenevad vajadusest kaitsta naaberriikide raadiosageduskasutust tulenevalt rahvusvaheliste kokkulepete kohaselt võetud kohustustest.
Miks sa arvad, et seal vahemikus TVd edastama ei hakatasinira kirjutas:Rahvale tuleks öelda, et ärge omale kanalivõimendeid, -antenne 790-862MHz sagedusalasse rohkem muretsege 2 aasta pärast pole neid ju vaja.Carat_EST kirjutas:Pisut OT kuid:
Leidsin paar huvitavat dokumenti:
http://www.mkm.ee/public/DD_kasutamise_kava.pdf ja
http://www.mkm.ee/?id=387916
Kus muuhulgas kirjas:
Raadiosagedusala 790 – 862 MHz tuleks vabastada olemasolevast kasutusest, viies seal töötav AS Levira MUX 3 üle raadiosagedusalasse 470 – 790 MHz. Raadiosagedusalas 470 – 790 MHz on peale seda võimalik anda veel kaks üleriigilist ja üks regionaalne (kolm üksikut levipiirkonda: Kohtla, Tallinn, Koeru) sagedusluba digitaaltelevisiooni edastamiseks. Nimetatud sagedusload oleks otstarbekas anda välja avaliku konkursi korras vastavalt ESS § 9 lõikele 4. AS Levira MUX 3 üleviimine eeldab ERSP muutmist.
Kuna sagedusala 790 – 862 MHz vabastamine piirab raadiosageduste kasutaja ehk AS Levira õigusi, siis vastavalt ESS § 10 lõikele 3 on nimetatud raadiosagedusvahemik võimalik vabastada hiljemalt peale kahe aasta möödumist pärast ERSP vastavate muudatuste avaldamist.
Vabanenud 790 – 862 MHz sagedusalas antakse sagedusluba(load) avaliku konkursi korras vastavalt ESS § 9 lõikele 4. Konkursile ei seata tehnoloogilisi piiranguid, kuid antakse ette tehnilised piirangud, mis tulenevad vajadusest kaitsta naaberriikide raadiosageduskasutust tulenevalt rahvusvaheliste kokkulepete kohaselt võetud kohustustest.

- TarmoTanilsoo
- Digivanake
- Kontakt:
Mujal näib küll, et sagedused võidakse mingitele teistele raadiosidedele maha ärida.
- TarmoTanilsoo
- Digivanake
- Kontakt:
Nii. Väike nurin nüüd EPG kohta. TV6 ja TV3 kavades on tekkinud sellised mustad augud ilma programmiinfota, seda just nimelt kohtadele, kus muidu peaksid olema ära mainitud filmid. Katsetasin nii oma Kaonmedia KTF-S660HDCO, kui ka õe Topfield TF7720HTCO'ga ning mõlemad näitavad musti auke. Minu oma ütleb, et "No title", õe oma ei näita üldse midagi. Kanal 2 ja Kanal 11 ei ole enam oma kavades märkinud ära filmide originaalpealkirja ning loomisaastat. Mis toimub?
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Ühineks siit harjumaalt eelkõnelejaga sama probleemi asjus.. digiajastu ja EPG 

Nii see päris ka pole - Levira ja "muu riiklik" s.h üldiselt FTA jääb alla 790MHz kanalitele. Ülespoole jääb kommerts-TV (tõenöoliselt nii -T kui -T2 ja vast vaid erinevate kodeeringutega).TarmoTanilsoo kirjutas:Mujal näib küll, et sagedused võidakse mingitele teistele raadiosidedele maha ärida.
- peeter3000
- Digivanake
E61-E69 ei hakata Euroopas kasutama TV edastuseks.
Pigem E5-E12 ja E21-E60.
E5 toimib Berliinis väga edukalt ja E6,E8 Soomes DVB-T2.
Eestis hakatakse ka uuel aastal katsetama DVB-T2-e (Roska väide..)
Nii olen mina aru saanud,aga erandid on võimalikud.
Pigem E5-E12 ja E21-E60.
E5 toimib Berliinis väga edukalt ja E6,E8 Soomes DVB-T2.
Eestis hakatakse ka uuel aastal katsetama DVB-T2-e (Roska väide..)
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Pole veel dvb-t süsteemigi korralikult käima saanud,leviga igavene jama ja juba hakkavad uut süsteemi katsetama,tüüpiline eestlane,teeme kõik teiste järel peaasi et kiiresti ja sitalt teekspeeter3000 kirjutas: Eestis hakatakse ka uuel aastal katsetama DVB-T2-e (Roska väide..)

AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

90E-30W

mis sa kiunud, katsetama peab, ega see kasutusse ei tule. süsteem jääb ikkagi dvb-t !!!mustkass kirjutas:Pole veel dvb-t süsteemigi korralikult käima saanud,leviga igavene jama ja juba hakkavad uut süsteemi katsetama,tüüpiline eestlane,teeme kõik teiste järel peaasi et kiiresti ja sitalt teekspeeter3000 kirjutas: Eestis hakatakse ka uuel aastal katsetama DVB-T2-e (Roska väide..)
tyypiline eestlane, vaja iga asja peale kiunuda ja halada..

ERR
Tundsid ennast kuidagi puudutatuna võikreisi kirjutas:mis sa kiunud, katsetama peab, ega see kasutusse ei tule. süsteem jääb ikkagi dvb-t !!!mustkass kirjutas:Pole veel dvb-t süsteemigi korralikult käima saanud,leviga igavene jama ja juba hakkavad uut süsteemi katsetama,tüüpiline eestlane,teeme kõik teiste järel peaasi et kiiresti ja sitalt teekspeeter3000 kirjutas: Eestis hakatakse ka uuel aastal katsetama DVB-T2-e (Roska väide..)
tyypiline eestlane, vaja iga asja peale kiunuda ja halada..![]()
![]()

Kust sa tead et kasutusse ei tule

90E-30W

90E-30W

tean et ei tule, sellest ka juttu olnud.
puudutatuna nii palju et häbi on eestlane olla ...

ERR
Mul savi ole kas või venelane.Sa ise aru ei saa et me ahvime ülejäänud maailma järgi,endal pole rahvale töödki enam anda...Mul ka tegelt häbi,aga teises kontekstis...kreisi kirjutas:tean et ei tule, sellest ka juttu olnud.
90E-30W

90E-30W

oi tra, mis puutub siia rahvale tööd, digile üleminek on riiklik kava. tööd ei pea riik rahvale andma, sssr ajal andis riik kõigile tööd.mustkass kirjutas:Mul savi ole kas või venelane.Sa ise aru ei saa et me ahvime ülejäänud maailma järgi,endal pole rahvale töödki enam anda...Mul ka tegelt häbi,aga teises kontekstis...kreisi kirjutas:tean et ei tule, sellest ka juttu olnud.
ERR
Leiba tahaks siiski riigilt saada..
..tsirkusest on küll kõriauguni.