FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Tutakas, eile kirjutasin ma oma arvamuse, et inimesed hindavad valikuvõimalust ja programmi sisu ehk siis liigitasin selle põhiõiguseks . Loe nüüd selle sama elu24.ee artikli kommentaare ja sa näed et paljud just hindasidki digilevi selle TV6 ja mingil määral ka Kanal11 pärast, osteti digobksid ja nüüd on valdav osa nendest pettunud. Põhjendatult. Mida teha selle 1000 EEK maksva boksiga kui sellega ei näe seda mida taheti??? Keegi nendest ei arvestanud sellega, et kanalid ära kaovad. Jah, kanali omanikul on õigus litsentsist taganeda, aga sellega petetakse televaatajat. Igatahes kogu projekti juures ON NEGATIIVNE MEKK ja HÄBIPLEKK. Ei ole enam absoluutselt mingit kindlust, millised kanalid jäävad 2010 juulis digilevisse ja veel suurem teadmatus , mida me näeme aastal 2012 kui kogu EL peab olema digis.
Nii või teisiti jõuame tagasi, hea küll võib-olla mitte põhiõiguse, siis vähemalt diskrimineerimise juurde. Oled kaabelTV klient, näed kanalit, kui pole, liitu ja maksa. Miks peab inimene mitmekordselt selle digi kinni maksma? Ostab digiboksi või poest isegi DIGILEVI märgiga teleka. Pärast tuleb välja et näed sellega heal juhul ETV-d, kuigi tegelikult ostsid selle näiteks TV6 ja K11 jaoks. Siis maksa Viasatile või mõnele teisele operaatorile et soovitut näha. See on ju mõnitamine.Kui mitte kaabeltv klientide siis nende mõnitamine küll kes saavad telepilti kätte hetkel ainult katuserehaga kolme analoogkanalit. Üheski teises riigis ei ole DVB-T kanalid tasulised. Meil eestis kipub olema nii, et tahad näha digilevi (mis oli lubatud tasuta teenusena) , maksa Zuumile (et näha rohkem kui paari kolme kanalit). Pole mingi vabandus ega argument et inimene peab leppima ETV+ETV2 ja HETKEL VEEL (kui kauaks) eksisteerivad K2 TV3 K11 -ga. See võrdub maainimeste sildistamisega "orjastaatusesse". Kas neil polegi õigust valikuvabadusele, mida näevad linnasaksad ja vurled???
Ja veel suuremad orjad on need kes on sunnitud liituma viaga.
Mina olen küll rahul et minu digile üleminek piirdus Elioni IPTV-ga. Oleks hakanud boksi ostma, poleks sellega nagunii midagi varsti teha olnud. Isegi kui ma ise Eesti telekanaleid eriti ei vaata, käivad mul sugulased oma lastega ja nemad vaatavad.
Lõppkokkuvõttes, kui Kanal11 ka ära kaob, siis võib sajaprotsendiliselt väita et Eesti üleminek digile on totaalselt läbi kukkunud.
Nii või teisiti jõuame tagasi, hea küll võib-olla mitte põhiõiguse, siis vähemalt diskrimineerimise juurde. Oled kaabelTV klient, näed kanalit, kui pole, liitu ja maksa. Miks peab inimene mitmekordselt selle digi kinni maksma? Ostab digiboksi või poest isegi DIGILEVI märgiga teleka. Pärast tuleb välja et näed sellega heal juhul ETV-d, kuigi tegelikult ostsid selle näiteks TV6 ja K11 jaoks. Siis maksa Viasatile või mõnele teisele operaatorile et soovitut näha. See on ju mõnitamine.Kui mitte kaabeltv klientide siis nende mõnitamine küll kes saavad telepilti kätte hetkel ainult katuserehaga kolme analoogkanalit. Üheski teises riigis ei ole DVB-T kanalid tasulised. Meil eestis kipub olema nii, et tahad näha digilevi (mis oli lubatud tasuta teenusena) , maksa Zuumile (et näha rohkem kui paari kolme kanalit). Pole mingi vabandus ega argument et inimene peab leppima ETV+ETV2 ja HETKEL VEEL (kui kauaks) eksisteerivad K2 TV3 K11 -ga. See võrdub maainimeste sildistamisega "orjastaatusesse". Kas neil polegi õigust valikuvabadusele, mida näevad linnasaksad ja vurled???
Ja veel suuremad orjad on need kes on sunnitud liituma viaga.
Mina olen küll rahul et minu digile üleminek piirdus Elioni IPTV-ga. Oleks hakanud boksi ostma, poleks sellega nagunii midagi varsti teha olnud. Isegi kui ma ise Eesti telekanaleid eriti ei vaata, käivad mul sugulased oma lastega ja nemad vaatavad.
Lõppkokkuvõttes, kui Kanal11 ka ära kaob, siis võib sajaprotsendiliselt väita et Eesti üleminek digile on totaalselt läbi kukkunud.
mõtle nüüd veel ja kirjuta uuesti!Energizer kirjutas: Lõppkokkuvõttes, kui Kanal11 ka ära kaob, siis võib sajaprotsendiliselt väita et Eesti üleminek digile on totaalselt läbi kukkunud.
Digile üleminek ei ole kuidagi seotud kanalite arvuga. analoogi ajastu saab läbi nagu sai secam aeg. siis oli samuti ohkijaid aga praegu ei nuta keegi secamit taga.
kui hakata nn pööbli soove ja tahtmist kuulama ei jõua kuhugi

Kas soomlaste "Taevas TV7" ei laienda end dvb-t platvormile? saunajuttude tasemel olen sellest plaanist kuulnud...
ERR
- valgekotkas
- Admin
ega see juhuslikult kõhh tähega erakond ei ole kuhu kirjasaatjana Veinihaualt nupukesi treid?Energizer kirjutas: ... ON NEGATIIVNE MEKK ja HÄBIPLEKK ...

"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
ei, olen täiesti apoliitiline.valgekotkas kirjutas:ega see juhuslikult kõhh tähega erakond ei ole kuhu kirjasaatjana Veinihaualt nupukesi treid?Energizer kirjutas: ... ON NEGATIIVNE MEKK ja HÄBIPLEKK ...

Tead, asi on põhimõttes. OK otseselt kanaliarv muidugi ei tähenda digilevi läbikukkumist, aga see põhimõtteliselt võrdub umbes samasuguse olukooraga nagu MPEG2 telekad vs MPEG4 telekad. Paar aastat tagasi müüdi inimestele ohtralt MPEG2 tüüneriga telekaid, millega tegelikult midagi Eesti DTT-s üldse vaadata pole. Nüüd on risk et DVB-T digiboksi soetamine on üldse mõttetu, erandina muidugi kaabeloperaatorite DVB-C ja IPTV digiboksid.kreisi kirjutas:mõtle nüüd veel ja kirjuta uuesti!Energizer kirjutas: Lõppkokkuvõttes, kui Kanal11 ka ära kaob, siis võib sajaprotsendiliselt väita et Eesti üleminek digile on totaalselt läbi kukkunud.
Digile üleminek ei ole kuidagi seotud kanalite arvuga. analoogi ajastu saab läbi nagu sai secam aeg. siis oli samuti ohkijaid aga praegu ei nuta keegi secamit taga.
Kas soomlaste "Taevas TV7" ei laienda end dvb-t platvormile? saunajuttude tasemel olen sellest plaanist kuulnud...
OK analoog on ajalugu, olen täitsa nõus, aga andke siis inimestele maapealses digis ka valikut! Valik on aina väiksem.
Seevastu tekib varsti olukord kus teatud kaabeloperaatorid on monopoolses seisundis ja võivad oma erakliendi hinnapoliitikaga teha, mida aga tahavad. Kui riik lõpuks otsustab, et ok MaSu on läbi ja rahandusministeerium lajatab näiteks uue eelnõuga: telekamaks iga digiboksi või teleka pealt. Mis me siis teeme, maksame telekamaksu mingi näruse paari-kolme kanali eest (DVB-T kliendid)? Lisakulu ja ei mingit tulu, lapime riigieelarvet, aga vastu saame tühja mux1. On siis sellel mõtet ka või?
Pooltühja mux1 -e mahuks 1 HD. Aga sellest ei ole SD boxil tolku.Energizer kirjutas:Tead, asi on põhimõttes. OK otseselt kanaliarv muidugi ei tähenda digilevi läbikukkumist, aga see põhimõtteliselt võrdub umbes samasuguse olukooraga nagu MPEG2 telekad vs MPEG4 telekad. Paar aastat tagasi müüdi inimestele ohtralt MPEG2 tüüneriga telekaid, millega tegelikult midagi Eesti DTT-s üldse vaadata pole. Nüüd on risk et DVB-T digiboksi soetamine on üldse mõttetu, erandina muidugi kaabeloperaatorite DVB-C ja IPTV digiboksid.kreisi kirjutas:mõtle nüüd veel ja kirjuta uuesti!Energizer kirjutas: Lõppkokkuvõttes, kui Kanal11 ka ära kaob, siis võib sajaprotsendiliselt väita et Eesti üleminek digile on totaalselt läbi kukkunud.
OK analoog on ajalugu, olen täitsa nõus, aga andke siis inimestele maapealses digis ka valikut! Valik on aina väiksem.
Seevastu tekib varsti olukord kus teatud kaabeloperaatorid on monopoolses seisundis ja võivad oma erakliendi hinnapoliitikaga teha, mida aga tahavad. Kui riik lõpuks otsustab, et ok MaSu on läbi ja rahandusministeerium lajatab näiteks uue eelnõuga: telekamaks iga digiboksi või teleka pealt. Mis me siis teeme, maksame telekamaksu mingi näruse paari-kolme kanali eest (DVB-T kliendid)? Lisakulu ja ei mingit tulu, lapime riigieelarvet, aga vastu saame tühja mux1. On siis sellel mõtet ka või?
Eesti olukord on väga sarnane teistele riikidele. Vabasse digilevisse läksid kõikjal need kanalid, mis olid analoogis vabalt saada. On Eesti traagika, et selliseid kanaleid oli siin kõigest kolm (ETV, Kanal 2, TV3).
Üksikud kanalid tehti kõikjal juurde või liikusid kaablist DTT-sse (Eestis: ETV2, Kanal 11 - TV6 langeb nüüd ära).
Ja suurem osa uutest kanalitest on kõikjal digilevis tasulised või ainult kaablis (a la Soomes MTV3 kanavapaketti, Rootsis TV4 lisakanalid - Eestis võrdub nendega Fox Crime, Fox Life jne).
Kuskil riigis pole olnud nii, et käsu korras oleks spetsiaalselt tasuta digilevi jaoks kümme uut kanalit tehtud. See on lihtsalt Eesti probleem, et meil pole kanaleid, mida sinna tasuta levisse pista. Ja Eesti suguses riigis ei saa -16% majanduslanguse tingimustes nullist ühe muxi jagu uusi kanaleid teha. Niigi üritati - kõik on pankrotti läinud.
Üksikud kanalid tehti kõikjal juurde või liikusid kaablist DTT-sse (Eestis: ETV2, Kanal 11 - TV6 langeb nüüd ära).
Ja suurem osa uutest kanalitest on kõikjal digilevis tasulised või ainult kaablis (a la Soomes MTV3 kanavapaketti, Rootsis TV4 lisakanalid - Eestis võrdub nendega Fox Crime, Fox Life jne).
Kuskil riigis pole olnud nii, et käsu korras oleks spetsiaalselt tasuta digilevi jaoks kümme uut kanalit tehtud. See on lihtsalt Eesti probleem, et meil pole kanaleid, mida sinna tasuta levisse pista. Ja Eesti suguses riigis ei saa -16% majanduslanguse tingimustes nullist ühe muxi jagu uusi kanaleid teha. Niigi üritati - kõik on pankrotti läinud.
e-ee ...tutakas kirjutas: Kuskil riigis pole olnud nii, et käsu korras oleks spetsiaalselt tasuta digilevi jaoks kümme uut kanalit tehtud. See on lihtsalt Eesti probleem, et meil pole kanaleid, mida sinna tasuta levisse pista. Ja Eesti suguses riigis ei saa -16% majanduslanguse tingimustes nullist ühe muxi jagu uusi kanaleid teha. Niigi üritati - kõik on pankrotti läinud.
Soomes ju on.Ja 'ästi palju kohe:Sub,YLE FST5,YLE Teema,Urheilukanava,Liv,Suomi TV,The Voice,TV Viisi,Jim ...
Käsu korrast ei tea ma midagi,aga nood kanalid on tehtud SPETSIAALSELT DIGILEVI JAOKS.
Äkki prooviks edaspidi esitada argumente faktide alusel ...,

Seda, et nood tekkinud Soome telekanalid ei suuda ennast samamoodi ära majandada, on ka juttu olnud. Kuigi sealmaal on 7 miljonit klienti enam, kui Eestis.
Viisi ja Voice on esimesed raskustes ja liitunud kanalid, mis meelde turgatavad.
Lisaks need kaks harju&pontioinenit, või mis nimega kanalitäited need iganes seal istuvad.
Ilmselt ei suudeta ka programmi edastada, no mani.
Viisi ja Voice on esimesed raskustes ja liitunud kanalid, mis meelde turgatavad.
Lisaks need kaks harju&pontioinenit, või mis nimega kanalitäited need iganes seal istuvad.
Ilmselt ei suudeta ka programmi edastada, no mani.
- peeter3000
- Digivanake
Soomes :bljumkin kirjutas: e-ee ...
Soomes ju on.Ja 'ästi palju kohe:Sub,YLE FST5,YLE Teema,Urheilukanava,Liv,Suomi TV,The Voice,TV Viisi,Jim ...
Käsu korrast ei tea ma midagi,aga nood kanalid on tehtud SPETSIAALSELT DIGILEVI JAOKS.
Äkki prooviks edaspidi esitada argumente faktide alusel ...,
-on kanalid väga kurjad Digita hindade peale..
Yle Teema laseb arhiivist paar filmi päevas,FST5 on nagu riiklik "vähemusrahvuse" kanal.The Voice-l pole raha jne. Ega seal pole asi midagi nii "roosiline" ja TV-maksu tõstetakse uuest aastast kõvasti, kõik maksavad-on tv või mitte!!
Eestis on suurimad kaotajad need kes tahavad vaadata TV6-e ja ostsid FTA-boxi.
Nüüd peavad nad ostma uue Conaxiga boxi ja hakkama kuus 99.- lisaks maksma..
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Sub, Voice, Urheilukanava on väga vanad kanalid ja olid kõik olemas kaablis.
Jim ja Liv on ainsad Neloneni tasuta sõsarkanalid, mis tõepoolest digilevi jaoks tehtud. Eestis vastab neile Kanal 11.
Soome MTV3 ehk Eesti võrreldav vaste TV3 ei ole uusi kanaleid teinud tasuta levi jaoks, vaid tegi maksulisi kanaleid. Sub võrdub enam-vähem TV6-ga, aga see oli juba 10 aastat tagasi olemas ja koliti kaablist digilevisse.
YLE on teinud paar lisakanalit (võrdub ETV - ETV2).
Aga kommertsalusel peale Jimi ja Livi ei meenu Soomes spetsiaalselt tehtud uusi kanaleid.
Jim ja Liv on ainsad Neloneni tasuta sõsarkanalid, mis tõepoolest digilevi jaoks tehtud. Eestis vastab neile Kanal 11.
Soome MTV3 ehk Eesti võrreldav vaste TV3 ei ole uusi kanaleid teinud tasuta levi jaoks, vaid tegi maksulisi kanaleid. Sub võrdub enam-vähem TV6-ga, aga see oli juba 10 aastat tagasi olemas ja koliti kaablist digilevisse.
YLE on teinud paar lisakanalit (võrdub ETV - ETV2).
Aga kommertsalusel peale Jimi ja Livi ei meenu Soomes spetsiaalselt tehtud uusi kanaleid.
Äkki oleks siis natuke oodanud selle digilevi projektiga? Vaevalt et EL-ist meid välja visatakse kui me näiteks seda aasta 2012 soovitust ei järgi.tutakas kirjutas:Eesti olukord on väga sarnane teistele riikidele. Vabasse digilevisse läksid kõikjal need kanalid, mis olid analoogis vabalt saada. On Eesti traagika, et selliseid kanaleid oli siin kõigest kolm (ETV, Kanal 2, TV3).
See et kanalid on pankrotti läinud jah, tubli üritus, aga tegelikult on minu meelest praegustes tingimustes mõttetu taguda vastu rindu et näed, MPEG4-s saame ühes muxis rohkem kanaleid näidata, kui tegelikult pole kanaleid, mida näidata. Digi-TV eelised lihtsalt muutuvad hetkel mõttetuks, sest pole teenuseid.
Hea küll mux2 ja mux3 mingis mõttes muidugi õigustavad end, Zuumile on turgu. Aga lootus et meile maapealses digis valikut tuleb, on lootusetu. Kaablioperaatoritel on muidugi hea meel inimesed on sunnitud liituma, järelikult saab pappi, kasuminumbrid suurenevad ning juhtkonnal on hea oma aastatasusid ja preemiaid välja võtta.
Kui võtta vandenõuteooria stsenaarium, siis pole üldse mitte utoopiline järeldada et Digilevi projekt kukutatakse meelega läbi või siis vähemalt tehakse Digilevi maine nii maha, et inimesed pettuvad ja ikkagi liituvad tasulise teenusega.Eestis on ju JOKK skeemitamine jätkuvalt "au" sees. Või on võimalus et kaablioperaatorid on head lobitööd teinud. Kõik saavad ju aru et üle poole Eesti elanikest elavad linnades kus on kaabel, olenemata võrgu omanikust, siiski olemas. Keegi ei taha et inimene oleks oma valikute tegemisel sõltumatu.
Juba see paneb tegelikult "karju appi" juukseid peast katkuma kui lugeda siin foorumist inimeste kogemust erinevate digibokside sh mingisuguse Strongiga, mis on jätkuvalt negatiivne.
Tuleva aasta suvel ütleb riik, et "vabandust, aga EL käsib analoogi välja lülitada, me ei saa midagi teha, investeeringud on tehtud ja tagasiteed ei ole.". Kurb, kas pole. S...tast saia ikkagi ei tee, aga näed siin ikka üritatakse.
Lõppkokkuvõttes arvan ikkagi et see on kivi riigi kapsaaeda: Nad ei toeta eratelekanaleid digisse üleminekul.
Viimati muutis Energizer, 22:26, 30 Dets 2009, muudetud 1 kord kokku.
- valgekotkas
- Admin
nii lapsikut läminat pole ammu kuulda olnudEnergizer kirjutas:
Lõppkokkuvõttes arvan ikkagi et see on kivi riigi kapsaaeda: Nad ei toeta eratelekanaleid digisse üleminekul.

"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Riik toetas ropult. TV3 ja Kanal 2 ei pidanud maksma 20 milli aastas ETV eelarvesse.
See oli meeletu vastutulek ja kapituleerumine erakapitali ees.
Võib öelda, et TV3-le ja Kanal 2-le maksti digisse ülemineku ja lisakanalite avamise kulu kinni ja nad kullati veel üle ka. Seda aastal 2007, kui mõlemad teenisid üle 50 milli kasumit aastas.
Seepärast ma loodangi, et äkki ei rahuldata nii kergelt TV3 taotlust TV6 ära koristada - praegu on ju ainult taotlus, mida pole veel heaks kiidetud.
Aga mida enamat riik teha saab? Isegi kui tasuta digilevi saatjaid tasuta pakkuda, ei hakka keegi ainult sellepärast Eesti teleturule investeerima praegu.
Mis teha, majandus on pees ja kunagi ülekuldamine unustatud ja vaba digilevi pole enam tasuv.
See oli meeletu vastutulek ja kapituleerumine erakapitali ees.
Võib öelda, et TV3-le ja Kanal 2-le maksti digisse ülemineku ja lisakanalite avamise kulu kinni ja nad kullati veel üle ka. Seda aastal 2007, kui mõlemad teenisid üle 50 milli kasumit aastas.
Seepärast ma loodangi, et äkki ei rahuldata nii kergelt TV3 taotlust TV6 ära koristada - praegu on ju ainult taotlus, mida pole veel heaks kiidetud.
Aga mida enamat riik teha saab? Isegi kui tasuta digilevi saatjaid tasuta pakkuda, ei hakka keegi ainult sellepärast Eesti teleturule investeerima praegu.
Mis teha, majandus on pees ja kunagi ülekuldamine unustatud ja vaba digilevi pole enam tasuv.
Viimati muutis tutakas, 22:33, 30 Dets 2009, muudetud 1 kord kokku.
ja kui öeldakse et pole makse, pole riiki, kus see loogika siin siis on???valgekotkas kirjutas:nii lapsikut läminat pole ammu kuulda olnudEnergizer kirjutas:
Lõppkokkuvõttes arvan ikkagi et see on kivi riigi kapsaaeda: Nad ei toeta eratelekanaleid digisse üleminekul.... mina isiklikult maksumaksjana ei taha näha mitte sentigi liikumas eratelekanalite toetuseks
OK formuleerime väite ümber: Ma oleksin isiklikult nõus et riik doteeriks eratelekanaleid digisse üleminekul (selleks pole palju vaja, näiteks vabastaks litsentsiaotlejad litsentsitasust 3-ks aastaks), usun et nii mõnigi kanal suudab end selle aja peale digisse ilusti üle viia, natuke kapitali koguda ja siis makse maksta.), juhul kui sisu vastab kvaliteedile, st ei lasta eetrisse igasugust paska.
Või teine variant, oleks nõus telekamaksu maksma, kui sisu oleks kvaliteetne ja korrektne vastuvõtt samuti garanteeritud.
Sina ei ole nõus hetkel, oletan ainult selle pärast et telekanalite sisu ei kannata kriitikat.
Viimati muutis Energizer, 22:43, 30 Dets 2009, muudetud 1 kord kokku.