DreamBox DM800 HD PVR

Vasta
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Re: DreamBox DM800 HD PVR

Postitus Postitas kain »

800-seeria pillidele on tänase kuupäevaga lastud välja bootloader'i anti freeze fix; "Anti freeze(secondstage 62) fix": http://dreamboxupdate.com/opendreambox/ ... 00/images/

Kas keegi oskab öelda, kust selle kohta rohkem infot võiks saada?
Mis täpsemalt parandatud, millised box'e / image'eid puudutab jne.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

kain kirjutas:Mis täpsemalt parandatud, millised box'e / image'eid puudutab jne.
S/N 86... 87... Kõiki image'id... Muudab bootloader'i 62ks...

Pilt

Peale lastakse samuti nagu image'gi...
"release-dm800_20080912.nfi - Anti freeze (secondstage 62)
fix is included in this image and all newer!"
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Postitus Postitas kain »

tigekala kirjutas:S/N 86... 87... Kõiki image'id... Muudab bootloader'i 62ks...
Ok, peab siis proovima.

Ma ei saa küll ainult aru, kuidas hangumine bootloader'iga seotud on... ega täpsemalt teada pole, mis viga seal oli?
ice
Õpetaja

Postitus Postitas ice »

see bootloader'i fix ei paranda masina hangumist töötamisel vaid just ja ainult käivitumisel. Töötamisel hangumise vastu ei aita muu kui ehitada tuuneri ja prose vahele korralik toimiv jahutus ning juhtida kuum õhk korpusest välja kuumatorude või ventilaatoritega.
Kasutaja avatar
aandra
Õpetaja

Postitus Postitas aandra »

Mina ei ole saanud veel kordagi oma Dreami hanguma. Võib olla põhjus selles, et ei ole toppinud niigi kitsasse anumasse sisemist kõvaketast. Ketas mul väljaspool ja kõik OK. Minu lolli mõistuse jaoks on see liig, kui sellesse väikesesse karpi tuline hdd ka veel kuumutama panna.
ice
Õpetaja

Postitus Postitas ice »

aandra, SD kanalitega ei saagi seda tuunerit ja proset nii kuumaks, et midagi toimuks. Enne jahutus kleepimist prosele kippus minu oma kaa HD'd vaadates paari tunniga ära hanguma. Kettaraam on ammuilma välja visatud sealt karbist. Prosele ja tuunerile sai radikad termoliimiga selga pandud ning nüüd veel vent vaja aretada selleks, et kuum õhk korpusest kiiremini lahkuks. Eriliselt hea koormuse saab prosele anda 720p .mkv faile vaadates...

Edu!
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

Mul on õnnestunud, ca 4 kuu kasutusaja vältel, 1 kord DM800HD PVR kokku jooksutada.
See toimus peale 36 tunnist NTV+ kanali HD Kino, vaatamist.
Ja kuna NTV+ HD kanalid ei näita kunagi reso siis arvangi, et see on 1280 x 720p.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

ice kirjutas:aandra, SD kanalitega ei saagi seda tuunerit ja proset nii kuumaks, et midagi toimuks. Enne jahutus kleepimist prosele kippus minu oma kaa HD'd vaadates paari tunniga ära hanguma. Kettaraam on ammuilma välja visatud sealt karbist. Prosele ja tuunerile sai radikad termoliimiga selga pandud ning nüüd veel vent vaja aretada selleks, et kuum õhk korpusest kiiremini lahkuks. Eriliselt hea koormuse saab prosele anda 720p .mkv faile vaadates...

Edu!
Mis sa arvad kas parem kui puhub külma sisse või imeb sooja välja :) pill küll teine aga kah kuumenemis mured sai kõvakas kõhtu pandud ja krt läheb kuumaks ja ketta tervisele see hea ei ole :) .Ja kas oskad soovitada head vaikset vurri diogonaaliga 55 mm,kunagi sai hummile jahutus tehtud odavate vurridega see undas nagu TU 134 :) .
ice
Õpetaja

Postitus Postitas ice »

faas kirjutas:Mis sa arvad kas parem kui puhub külma sisse või imeb sooja välja :) pill küll teine aga kah kuumenemis mured sai kõvakas kõhtu pandud ja krt läheb kuumaks ja ketta tervisele see hea ei ole :) .Ja kas oskad soovitada head vaikset vurri diogonaaliga 55 mm,kunagi sai hummile jahutus tehtud odavate vurridega see undas nagu TU 134 :) .
Soojal on komme ise tõusta välja läbi ribide aga selleks, et midagi jahutada peab sinna jahedamat peale puhuma. Siit ka vastus - ikka parem puhugu külma sinna radika peale...

Vurri müraga tegelegu imeväike loogikaahel, mis vastavalt temperatuurile tõstab ja langetab pöördeid. Oleneval sinu valitud ventikast käib see kas läbi pinge või impulsisageduse muutmise. Abiks on otsida kohe juba madalama pöördega ja vaiksemaid ventikaid. Ma olen kunagi ELFAst saanud mingeid 40x40 vente, mis 1250rpm juures teevad < 20dB müra. Lisa sinna veel siis temperatuuri loogika + soft-start/stop (spin-up/down käib sujuvalt!) ja saadki abiks asja!
Kasutaja avatar
raivo
Digivanake

Postitus Postitas raivo »

ice kirjutas:Enne jahutus kleepimist prosele kippus minu oma kaa HD'd vaadates paari tunniga ära hanguma. Kettaraam on ammuilma välja visatud sealt karbist. Prosele ja tuunerile sai radikad termoliimiga selga pandud ning nüüd veel vent vaja aretada selleks, et kuum õhk korpusest kiiremini lahkuks. Eriliselt hea koormuse saab prosele anda 720p .mkv faile vaadates...
Ilma et ma nüüd noriks Hr ICE Teie kallal, oleks paar küsimust.Teades, et Te ka müüte dream 800, siis palju jääb Teie õpetuste puhul ka garantiid alles?100%, 50%, 10%?Kas peate ca 7000 krooni maksva SAKSA tuuneri puhul ka seda igati normaalseks, et iga kasutaja peaks sinna sisse hakkama liimima radiaatoreid ja paigaldama ventilaatoreid?Paljukiidetud SAKSA kvaliteet?

Olen muidu täiesti nõus, et sisse EI tohi mingil juhul kõvaketast paigaldada.Ventilaator oleks enam kui soovitav.Küsimus on lihtsalt selles, et miks härrased sakslased ise ei võinud sinna need vajalikud radiaatorid ja ventilaatorid panna?

Kas keegi teab millisest eesti firmast saaks osta usb ventilaatorit ja kas sellest oleks abi dreami jahutamisel?See oleks kõige lihtsam ja mugavam lahendus.
Toroidal T90 39E <---> 5W, Amiko Viper 4K, Drembox 920HD, LG UHD OLED 55" ja LCD UHD 75"
ice
Õpetaja

Postitus Postitas ice »

Aga tee siis kõige lihtsamat viisi - võta modem välja, sealt august tõmba kaabel ja driimi peale pane kummipaeltega 80x80 ... 120x120 ventikas kõvaketta toitepistiku +5V pealt käima. Ei mühise ega riku ka garantiid. Jahutab ilusasti....

See, et DMM pole suutnud korralikult jahutuse teemat ära vormistada on muidugi kahju aga jah, mina neid ei valmista ja seega ei saa ennast siin väga süüdi pidada.

Edu!
Kasutaja avatar
aandra
Õpetaja

Postitus Postitas aandra »

Mina praktiliselt sd kanaleid ei vaatagi aga nagu ütlesin, pole mul ketast dreami sees, vaid on väljas, siis pole temperatuuriga probleeme olnud ja pole ka HD kanalitel kordagi Nabilosati imagega kokku jooksnud. Dream pärit Ice-i käest ja väga rahul!
Kui ma Dreami ei vaata, siis ma teda välja ei ole lülitanud ja olen ta jätnud alati Discovery HD peale. Monitori sisse lülitamisel järgmisel päeval mängib ilusasti!
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Postitus Postitas kain »

ice kirjutas:Aga tee siis kõige lihtsamat viisi - võta modem välja, sealt august tõmba kaabel ja driimi peale pane kummipaeltega 80x80 ... 120x120 ventikas kõvaketta toitepistiku +5V pealt käima. Ei mühise ega riku ka garantiid. Jahutab ilusasti....
Minu "lahenduses" tuleb jahutuse toide USB kaudu:
Pilt
...ja box on täiesti külm aga ikka jookseb 2-3h peale HD kanalile lülitamist kokku.
Kusjuures uuemal CVS'il põhinevate image'itega jookseb kiiremini kokku... kõige stabiilsem tundub Gemini 3.50'ga.

Mul on küll seal ka kõvaketas sees ja kahjuks pole vastavat IR-/lasertermomeetrit, et prose temperatuuri täpsemalt mõõta aga nagu ma juba ütlesin, siis käega katsudes box'il ühtegi kuuma kohta ei leia.
Kasutaja avatar
raivo
Digivanake

Postitus Postitas raivo »

Ma lahendasin selle vendi asja siis selliselt.Box püsib HD kanalil 35 kraadi juures.Vent on õhuke ja kaan ikka peal tagasi.5V juures käib vent täiesti vaikselt ja mingit lisa müra pole.Vendi kinnitasin kahepoolse teibiga.Selle bootloaderi fixi lasin ka peale.Jätan nüüd ööseks suva HD kanalile ja eks siis paistab mis hommikul ees ootab.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Toroidal T90 39E <---> 5W, Amiko Viper 4K, Drembox 920HD, LG UHD OLED 55" ja LCD UHD 75"
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Postitus Postitas kain »

Muide, Mart Tali rääkis mulle täna, et oli DMM'ist saanud infot, et see bootloader'i fix pidi siiski aitama ka HD kanalitel hangumiste vastu ja et need kinnijooksmised siiski ei ole ainult temperatuuri probleem (nagu ma oma box'i ekspluateerimise käigus juba ka veenduda jõudsin).
Vasta

Mine “>> Dreambox <<”