copraonu kirjutas:Sain kõik tööle!
Probleem oli sisemise ketta vormindamises, millega kõige uuem OpenPLi millegipärast hakkama ei saanud ja pärast boxi lolliks ajas.
Lasin originaal image peale, vormindasin ketta ära ja OpenPLi uuesti otsa.
Box salvestab probleemivabalt sisemisele kettale ja samal ajal saab ka teistel kanalitel timeshift-i kasutada. Pikalt pole katsetada saanud, aga tundub, et kõik funktsioonid töötavad probleemivabalt.
Vara hõiskasin.
Box hakkas 4-5 korda päevas kokku jooksma ja alustasin uuesti otsast peale.
Testisin siis sellist rauda:
3,5" WD Scorpio Black @ 7200rpm 1TB (Server Grade)
3,5" Seagate Barracuda @ 7200rpm 750GB (Desktop)
3,5" Seagate Constellation ES @ 7200rpm 1TB (Server Grade)
3,5" Hitachi Deskstar 7K1000.B @ 7200rpm 320GB (Desktop)
2,5" Toshiba MK3253GSX @ 5400RPM 250GB (Desktop)
Väline eSata kettabox
OWC Mercury Elite Pro
Avastasin, et pole mingit vahet, kas tegemist on sisemise, või välise kettaga. Minu Dreambox (OpenPLi) pole võimeline kettaid korrektselt vormindama.
Vajutad Harddisk - Initialize - Yes ja mingit statusbari ei kuvata. Nagu midagi ei toimuks. Aga kui kohe pärast vormindamise nupu vajutamist proovida teha Restart enigma, siis kuvatakse "In Progress: Initializing storage device... (95%) Really reboot now?" Vajutan "no" ja lasen lõpuni ära teha, aga mingit abi sellest pole. Ei ole abi ka FTP-ga "movie" ja "lost+found" kaustade loomisest (media/hdd). Timeshift ja lindistamine tööle ei hakka. No HDD found or HDD not initialized!
Teine lugu on siis, kui panen sisse Linux arvuti poolt vormindatud ketta:
- format ext4, siis timeshift ei tööta, aga box on võimeline salvestama, aga 30 min jooksul 2 kokkujooksmist.
- format ext3, siis töötas nii timeshift, kui salvestamine, aga tunni jooksul 2 kokkujooksmist
Huvitav on veel see, et kui kasutada välist eSata ketast, siis ketta info näitab ikka "Bus: Internal".
Ma välistaks kõvaketta vea. Probleem peab olema kas OpenPLi-s, või DM7020 HD vigases rauas.
Kiirel sirvimisel ma OpenPLi foorumist sarnast probleemi ei leidnud.