Soome Digi DX ehk "levinäitajad S ja Q"
- peeter3000
- Digivanake
Re: Soome Digi DX ehk "levinäitajad S ja Q"
kui müra 6dB,siis see on soome vastuvõtuks liiga palju..
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Levi ja muu siis kevad-suvise hooaja algusega kihu sassis jälle ja segadust jägub
.Hetkel siis signaalid Lahtist ja Espoost läbisegi aga mis vaja näitab . 32 signaal ok pilt ees stabiilselt, 44 ja 46 pimedad, 47 pilt ees hetkel ja signaal korralik jämedalt 70-80% nii S kui Q,33 täitsa null hetkel kummalisel kombel ? .Kell 15.18

DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Mul Nõmmel ei tule hetkel ei Espoost ega Lahtist midagi.
Tere. Mul Espoost praegu 32 L78% Q39%,44 L56% Q39-46%, 46 L51% Q39% 53 L60% Qkõigub 0-27%.Tuuner on Clarke Tech 5000C.Asukoht Pääsküla.Lahtist signaali pole.
- peeter3000
- Digivanake
Viimati keerasin antenni eelmine kevad,kui olid ka "talumatud" leviolud.
Täna:
-keerasin antenni "kuulmise järgi" (Topfield) Pernaja peale(e23,e50)
-vahetasin võimendi ajutiselt MFA651 vastu(12dB)
e23 s96 q99
e50 s96 q99
vaatame kaua Pernajalt pilti tuleb..
Täna:
-keerasin antenni "kuulmise järgi" (Topfield) Pernaja peale(e23,e50)
-vahetasin võimendi ajutiselt MFA651 vastu(12dB)
e23 s96 q99
e50 s96 q99
vaatame kaua Pernajalt pilti tuleb..
Sorry, pole olnud vahepeal mingit erilist võimalust siin oma teemat edasi arndada, aga nüüd siis järgnev...
Selline "rest" siis katusel, antennist "splitterini" u. 17 m. siis u. 10 teleka seina auguni.
Võimendist ei tea ma ausalt öeldes miskit.
Kas ma siis peaks proovima veel mingi võimendi lisada (missuguse ja kuhu ta sobib?) või antenni vahetama või...?
Äkki peaks mingi parema Full HD teleka peale mõtlema...
Täna nägin jupiti TopGear, jummala kurb meel...
YLE-d tulevad nii et mühiseb, aga ülejäänutega on natsa keeruline.
Selline "rest" siis katusel, antennist "splitterini" u. 17 m. siis u. 10 teleka seina auguni.
Võimendist ei tea ma ausalt öeldes miskit.
Kas ma siis peaks proovima veel mingi võimendi lisada (missuguse ja kuhu ta sobib?) või antenni vahetama või...?
Äkki peaks mingi parema Full HD teleka peale mõtlema...
Täna nägin jupiti TopGear, jummala kurb meel...
YLE-d tulevad nii et mühiseb, aga ülejäänutega on natsa keeruline.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
- peeter3000
- Digivanake
vaheta ära antenn triax unix100 21-50 vastu, uus korralik kaabel ja madala müraga mastivõimendi.Kõik asjad võta UHF ja lairiba..
Kas sa võiksid natuke lihtsamalt mulle lahti seletada, see oli tõesti minu jaoks natuke liiga tehniline....
Kas ma pean antenni veel tõstma?
Kus ma need jubinad osta saan?
Keda ja mis firmast peaks app kutsuma, et asi korralikult tehtud saaks?
Mis tolle (koos kõigi vajaliku) komplekti umbmäärane hind võiks olla?
Ja tänud ka abi eest.
Ja tänud ka abi eest.
Selle antenni peaksid esmalt välja vahetama.
Vajuta Peeter3000 allkirjas oleva poe lingile. Sealt saad kõik vajamineva. Omaltpoolt kiidan seda poodi, soodne, kiire ja meeldiva teenindusega.
Vajuta Peeter3000 allkirjas oleva poe lingile. Sealt saad kõik vajamineva. Omaltpoolt kiidan seda poodi, soodne, kiire ja meeldiva teenindusega.
Sa võid alati jah kogu tehnika Peetrilt (peeter3000) tellida või osta (ta vähemalt teeeb kõik endast sõltuva et sul pilt kvaliteetne oleks).erkki2001 kirjutas:Kas sa võiksid natuke lihtsamalt mulle lahti seletada, see oli tõesti minu jaoks natuke liiga tehniline....
Ja tänud ka abi eest.
Samas, jätsid vastamata sellele: http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?p=111709#p111709
Kui Skyflex pole võimendi vaid splitter (ta on tegelikult TAP ehk ebasümmetriline hargmik) siis milleks sa seda pruugid? Kuidas ühendatud ja mis seadmed küljes?
Sellel "poola restil" on sul oma võimendi küljes? Milline mark/mudel (trükkplaadil kirjas)? kuidas sul sellele toide on viidud? Tavaliselt läheb neil toide läbi kaabli - selleks on toiteplokk nn liitmisotsikuga (IEC pesa ja pistik küljes), aga see SkyFlex TAP (T-106) ei lase ju toidet läbi.
Kas sul äkki pole tugeva signaaliga Tabasalus selline olukord, et sa püüad väljalülitatud võimendiga (toide ju üles ei jõua) antenniga signaali ja siis allpool veel nõrgendad teda 6dB?
Kuna asja pani üles antenni paigaldaja, siis ise pole väga kursis selle asjaga.
Aga püüan vastata.
Splitter (kui see on spltter) sai pandud selleks, et magamistuppa ka antenni saaks.
Magamistoas telekat veel pole ja muid asju nendel juhtmetel ka taga pole.
Võimendi kohta ei oska ma miskit öelda.
Kohe mitte miskit...
Kui see must karbike seal "resti" küljes võimendi pole, siis ei oska ma miskit rohkem ka lisada.
Tookord kui nad seda paigaldsid oli mingi väga hea päev vist, sest pilt oli hoobilt ees (nagu tavaliselt headel päevadel) ja sinna paika see jäi.
Nüüd aga tuleb välja, et päris nii hästi see siiski polnud.
Sellepärast siin oma väheste (või lausa puudulike) teadmistega üritang asja paremaks saada.
Ega siin see asi ilmselt ei parane enne kui Peeter kohale kutsuda ja asi ära teha.
Aga püüan vastata.
Splitter (kui see on spltter) sai pandud selleks, et magamistuppa ka antenni saaks.
Magamistoas telekat veel pole ja muid asju nendel juhtmetel ka taga pole.
Võimendi kohta ei oska ma miskit öelda.
Kohe mitte miskit...
Kui see must karbike seal "resti" küljes võimendi pole, siis ei oska ma miskit rohkem ka lisada.
Tookord kui nad seda paigaldsid oli mingi väga hea päev vist, sest pilt oli hoobilt ees (nagu tavaliselt headel päevadel) ja sinna paika see jäi.
Nüüd aga tuleb välja, et päris nii hästi see siiski polnud.
Sellepärast siin oma väheste (või lausa puudulike) teadmistega üritang asja paremaks saada.
Ega siin see asi ilmselt ei parane enne kui Peeter kohale kutsuda ja asi ära teha.
- peeter3000
- Digivanake
minu kogemused:
Soome vastuvõtul tehtavad vead:
1.algul üritatakse kõike ise teha ja ise juppe osta(rahakulu ja ajakulu)
2.siis küsitakse nõu ja ostetakse veel midagi juurde(rahakulu ja ajakulu)
3.siis saadakse aru,et Soomet ikka nii kergelt(odavalt) kätte ei saa(ajakulu)
4.võetakse appi spetsialist, kes siis paigaldab kalli ,kuid korraliku süsteemi (RAHAKULU)
5.nüüd mingil hetkel läheb Soome pilt ikkagi eest ära(ILM!) ning nüüd on võimalik kiruda ennast,spetsialisti,soome riiki,eesti riiki,digilevi jne.
..tegelikkuses asi nii hull pole kui ASUKOHT on soome vaatamiseks soodne..
Kokkuvõtteks:ASUKOHT ja ILM..
4.võetakse appi spetsialist, kes siis paigaldab kalli ,kuid korraliku süsteemi (RAHAKULU)
5.nüüd mingil hetkel läheb Soome pilt ikkagi eest ära(ILM!) ning nüüd on võimalik kiruda ennast,spetsialisti,soome riiki,eesti riiki,digilevi jne.
no kuule. Mis poolest see viga on. Mis rõõm Soome vaatamisest niimoodi oleks, kui ise F-pistikuid kruttida ei saakspeeter3000 kirjutas:Soome vastuvõtul tehtavad vead:

Aga see, et kergelt ja odavalt ei saa, pole päris õige. Kunagi ma alustasin nii, et ostsin 500 krooniga Iskra, keerasin masti otsa, külge 10m antennikaablit, sinna otsa korralik antennipistik ja zuumbox ning Soomet võis vahtida nii, et silm punnis. Edasi on kogu mööbeldamine juba selleks, et see mõistlikult maja jaotusvõrku ajada, et ülelevide tingimustes oma himu kaugemate saatjatega rahuldada jne. Nagu öeldud, nüüd ei oskagi enam midagi teha.
Martini
DVB-T/S: Golden 9060 & CT5000Cplus & HTPC
DVB-T/S: Golden 9060 & CT5000Cplus & HTPC
Minul väga lihtne.peeter3000 kirjutas:minu kogemused:
ALGUSEST peale olen asjad mida ise ei oska või ei jõua süveneda, lasknud teha spetsialistil.
Nii et need eelnevad punktid minu jaoks läbi käimata ja alustasin punktist 4.

Aga pilti tahan ikkagi korralikku saada.
Miskit oli sedakorda aga vast sinu spetsialistiga lahti.erkki2001 kirjutas: Minul väga lihtne.
ALGUSEST peale olen asjad mida ise ei oska või ei jõua süveneda, lasknud teha spetsialistil.
Nii et need eelnevad punktid minu jaoks läbi käimata ja alustasin punktist 4.
Aga pilti tahan ikkagi korralikku saada.
Sest kui peremees pärast spetsialisti lahkumist ei ta kas ta antenni võimendi toidet ka vajab või kuidas see sisse-välja käib siis pole ju olukord kõige parem.
Igasugu jagureid aga eriti veel hargmikke ei soovita ma kunagi enne vahele toppida kui: "kõik need mitmed telerid ja digiboxid ära on ostetud ja nad kohe kaabli külge ühendada saab".
P.S. Tulid oma probleemidega siia foorumisse - kas sul spetsialisti kes antenni ja juhtmestiku teostas enam üles leida ei õnnestunud?