Täna õhtupoolikul olen Soinaste masti levialas mitmeid-mitmeid kordi pidanud taluma "programmiuuendusi". Mida kuradit uuendatakse - aru ei saa. OTA uuendused olen menüüs ära keelanud, kuid neid f*%&¤ng progammiuuendusi kinni panna ei saa ja samas uuenduste käigus midagi tegelikkuses teiseks kah ei muutu. Lisaks pilt hangub ja heli hakib ilma nonde uuendustetagi viimastel päevadel sagedasti. M a s e n d a v !!! Olen aeg-ajalt huvitatud üht-teist salvestada, kuid sellised jamad salvestisel rikuvad tõsiselt tuju ja ajavad teenusepakkuja peale tigedaks .
Seda enam, et olen omalt poolt kõik teinud, et signaalid oleks maksimaalsed. Nii "S" kui "Q" on 96-100%.
Mul näiteks on Tallinnas Voom HD peal ilus kiri - Ligipääs puudub,
kuigi kõik rahad on kogu aeg olnud õigel ajal makstud.
Ja TV3-le näiteks saab ligi, kaarti välja tõmmates jääb asi seisma kirjaga "no card inserted"
Krt seda asja jagab - Voom HD-d vaatan ma vajadusel satelliidi pealt ja kurat selle tähemehega, aga igal vaatajal ei pruugi seda võimalust olla
Eile õhtul sain küll mõlemad lahti aga ma ei kasuta seda super zoomboxi vaid vantage 7100 HD kasti. Praegu olen Hiiumaal ja siin ei näita Voomi aga TV3 tuleb küll lahti Vantagega.
Voom on testkanal ja ei kuulu starmani zuumi "komplekti". Kui teda ei näe, siis pole ka põhjust nuriseda - ei peagi nägema. TV-3 on mingi nihverdamisega lisatud starmani maksulisse osasse - ilmselt on see hetkel ainuke võimalus teda DVB-T's näha, sest kanal ise ei liiguta lillegi maapealsesse digisse vabakanalina tulekuks.
Sai märtsi lõpus küsitud selle TV3 FTA-sse tuleku kohta, keegi ilmselt mitte kõige pädevam sellel alal seal ütles, et 1.maist... . Tegelikult asi seadusemuudatuse taga, mis käib litsentsitasude kohta. Roska siin vist varem mainis täpsemalt, et selle järgi kui enne 1. juunit kanal FTA-sse tuleb, ei pea 2009.aastast enam seda tasu maksma, kui veel analoogis on. Andke andeks, kui eksin, võib-olla olen valesti aru saanud sellest asjast. Aga meie armas Riigikogu otsustas selle asjaga venitama hakata. Mis kaalutlustest, ei tea
Voom HD läks maha sellega seoses, et hakati testima ETV upconverditud HD-d. Füüsiliselt ei mahu need 2 lihtsalt muxi ära, kuna Voom üksinda võtab üle poole muxi mahust. Kuna tehniline häälestus alles käib, siis on ETV HD test koodi all, hiljem võetakse kood maha. Lisaks tuleb sinna ilmselt Luxe.TV HD, kuid seekord juba kodeeritult, kuna vabalt levitamise aeg sai läbi.
Mis puudutab seadusemuudatust, siis jõuab see kolmapäeval uuesti Riigikokku ning peaks neljapäeval vastu võetama. Kuupäevaks määratakse 1. juuli 2008, mil peaksid kõik FTA kanalid olema DTT vabas eetris, kui nad tahavad RH-loamaksu vabastust 2009. aastast ning üleminek digile nihkub ka 1. juulile 2010.
Menetluses on ka veel teine muudatus, Elektroonilise sideseaduse oma, millega kohustatakse kõiki võrke (sõltumata tehnoloogiast) FTA kanaleid edastama ning kanalid ise ei saa keelduda, kui neile on antud Eesti FTA luba. See võetakse loodetavasti vastu ülejärgmisel nädalal ning suve jooksul peaks see veel ka jõustuma, mis tähendab, et saaga TV6 vs Elion peaks selle suvega ühele poole saama.
Arvan siis juristidel tööd jagub ja ilmselt leitakse auk mis ei kohusta otseselt kõigile kõike jägama. Ja tarbija võib sellest võita pean silmas kvaliteeti,programmi sisu jne.kui läheb väikseks sõjaks klientide pärast.
faas kirjutas:Arvan siis juristidel tööd jagub ja ilmselt leitakse auk mis ei kohusta otseselt kõigile kõike jägama. Ja tarbija võib sellest võita pean silmas kvaliteeti,programmi sisu jne.kui läheb väikseks sõjaks klientide pärast.
Ootame selle aja ära ja vaatame, mis juhtub. Muide antud eelnõu tekst ja menetlusetappidest ülevaade Riigikogu kodulehel täiesti olemas.
Aadress: http://www.riigikogu.ee/?page=en_vaade& ... 0607171449" onclick="window.open(this.href);return false;
No TV3-e tegelased millalgi ütlesid ,et ei või välistada ,et TV6-est kunagi tasulist kanalit ei saa (nagu 3+,TV1000, Explorer, History jne). Kuid tahaks uskuda ,et puhtalt Elioni pärast Viasat sellist käiku ei tee ja nii kiuslikud ei ole.