Ise elan kah Murastes, panga all. No soome Espoo saatjaga pole ühtegi probleemi. Iga ilmaga on levi põhjas.Henkka kirjutas:Arvan, et nii hea koha peal (Tallinna MUX 45 ju ei sega üldse) peaks abi olema kas Fiskarsi vastuvõtu puhul Espoo minimiseerimisest (või siis risti vastupidi) kahe korraliku Yagi tüüpi antenni ja hoolikalt valitud antennide vahekauguse ja kaabelduse pikkusega.freeman kirjutas:Seda minagi mõtlesin . . .![]()
Kokkuvõtteks Televes katusele suunaga Lahti + mastivõimendi + liinivõimendi (et mu kõik tarbijapesad,ühendused ja jagurid seda head asja nahka ei pistaks)
Televes (kahjuks suur on keskelt kinnitusega) vs. Iskra 91 ?
AV-72 vs. masti lairiba võimendi ?
ühendused jagurid pikk kaabel ja tarbijapesad vs. liinivõimendi ?
Hetkel siis Iskra 91 suunaga Espoo, võimendi AV-72 palju ühendusi ja pikk kaabel Lahti saatjalt tulemuseks mux`id 33 ja 47 S 33 Q 9
või on minu loogika ....![]()
Ette Tänades
See on kõik vaid mu esialgne teooria (NB! ideaalselt toimima saab sellise minimiseerimise vaid kas MUX32 jaoks või siis enam-vähem MUX4 ja 46 jaoks - hetkel arvan, et see viimane variant on vist targem realiseerida).
Ise hakkan katsetama, kui välistemperatuur normaliseeruma hakkab![]()
NB! Kui on DVB-T huvilisi ja/või UHF antennide installijaid, kes tõstukit (10-15 m) valdavad ja tahaks tööd suve poole ette võtta, võiks sõnumi kaudu mulle teada anda.
Mul on probleeme eesti E59 kanaliga mis ei taha läbi tulla. E45 töötab ilusasti. Soome võimenditest on mul vahel see Ranteloni Espoo võimendi, eesti omade jaoks on mingi 33dB lairibavõimendi. Ilmselt peaks antenni, mis eestit vastu võtab välja vahetama.
Antud kohas soome digi-tv kanalitega pole mitte mingit probleemi, eriti kui panga peal veel elada (+20m).