Punktid 4 ja 7 on päevakorras ning 6 on ääre peal ...

Ärge riidu minge, valimised tulevad ja lähevad.
Vaevalt, faas. Selle foorumi valim on umbkeelse "eestimaalase" vaba. Kui aga reform ja IRL sellisesse tasakaalu jääks, oleks see ainult hea.faas kirjutas:Ma loodan valimised lõppevad sama tulemusega kui küsitluses![]()
Terve mõistus siis võidab
Selleks peab minema valima ja oma hääle andmaRadionov kirjutas:Vaevalt, faas. Selle foorumi valim on umbkeelse "eestimaalase" vaba. Kui aga reform ja IRL sellisesse tasakaalu jääks, oleks see ainult hea.faas kirjutas:Ma loodan valimised lõppevad sama tulemusega kui küsitluses![]()
Terve mõistus siis võidab
martinj kirjutas:Nüüd saab head huumorit, kui vaadata ETV-2te . Hea sünkroontõlge .Aga paljud eestimaalased seda ikka vahivad ?
Rumalusi räägid.Rahvus ei mängi Eesti kodakondsuse juures mingit rolli.Eestlane olemine ei taga kodakondsust.Mingi lühikese aja jooksul 90ndate keskel said eestlase(ja soome-ugri rahvaste esindajad) kodakondsuse lihtsustatud korras.Nii said ntx kodakondsuse Abhaasia eestlased.Pärtel kirjutas:Teatavasti saavad Riigikogu valimistel hääletada vaid inimesed, kellel on eesti kodakondsus. Eestis on selleks kolm võimalus: sündides peab üks vanematest olema eestlane .
tean ise palju venekeelseid kodanikke kes eesti keelest mõhkugi aru ei saa. tõlge pole asjatu !Pärtel kirjutas:Kutsuksin omaltpoolt üles inimesi saatma ERR-le kirja, milles juhiksite tähelepanu venekeelse debati mõttetusele. Teatavasti saavad Riigikogu valimistel hääletada vaid inimesed, kellel on eesti kodakondsus. Eestis on selleks kolm võimalus: sündides peab üks vanematest olema eestlane (mis 99% tähendab, et laps oskab ka eesti keelt), naturalisatsioon (mille üks nõue on eesti keele eksami edukas sooritamine) ning head teened (neid, kes nii saavad on kaduvvähe ja see ei välista samuti keeleoskust). Seega leian ma, et venekeelse debati korraldamine ja tänane sünkroontõlkimine on raharaiskamine, selle raha oleks võinud pigem kanda ETV HD-stumise fondi või investeerida programmi ning ma usun, et kõigil oleks sellest parem. Kiikasin korra ka Elioni hetke vaadatumate saadete edetabelisse ning kuigi ETV-st tulnud debatt oli esikohal, siis ETV2 debatti ma seal ei näinud.
kreisi kirjutas: tean ise palju venekeelseid kodanikke kes eesti keelest mõhkugi aru ei saa. tõlge pole asjatu !
elioni edetabel mida see näitab?
venelastel paljudel ei ole elion, nendel stv või starman, kes ei "nuhi" mida parasjagu vaatad
Umbkeelsete kodanike osakaal on siiski liiga marginaalne, et ERR peaks niimoodi raha raiskama. Lisaks sellele on minu arvates selline venekeelsete inimeste ees pugemine eesti keele alaväärtustamine ja selle peale sülitamine. Mina EV kodanikuna olen igatahes äärmiselt solvunud. Eestis on vaid üks riigikeel, seega on vene keel riigi tasandil sama tähtsusetu kui läti, mandariini või retoromaani keel. Küsin siis, kuhu jäi inglisekeelse tõlkega debatt. Ma usun, et nii mõnigi vene ega eesti keelt kõnelev isik oleks tahtnud ka eesti poliitikat lähemalt tundma õppida.bljumkin kirjutas: Rumalusi räägid.Rahvus ei mängi Eesti kodakondsuse juures mingit rolli.Eestlane olemine ei taga kodakondsust.Mingi lühikese aja jooksul 90ndate keskel said eestlase(ja soome-ugri rahvaste esindajad) kodakondsuse lihtsustatud korras.Nii said ntx kodakondsuse Abhaasia eestlased.
Eesti Vabariigi kodanik võib olla täiesti umbkeelne,kui tegemist on sünnijärgse kodaniku või sünnijärgse kodaniku järeltulijatega.Taolisi seltsimehi meil siin piisavalt.