Kanal2 ja TV3 said digitaaltelevisiooni ringhäälinguloa

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Mehed krt seal vahet kui sisu sama,kas digi või analoog mõlemal juhul ei ole sealt midagi vaatata.Kui mitte arvesse võtta reklaame(harivaid !)inteligentsetest molekulidest jne. :D
Kasutaja avatar
roska
Digivanake

Postitus Postitas roska »

Aasta tagasi planeeritud 1. veebruar 2012 on tänaseks nihkunud juba jaanuari 2010 ja see ei ole kuidagi Levira otsustada. Selle eesmärgi on tänaseks võtnud võimul olev valitsus. Kui riik ütleb erakanalitele, et peale Teie praeguste lubade lõppu enam uusi analooglube ei saa, siis ei jää nagu kanalitel eriti palju midagi üle.
Kanal 2 ja TV3 tulemine DVB-T platvormile ei ole üldse seotud uute programmide, vaid hoopis muude teguritega. Ei K2 ega ka TV3 ei ole kunagi väitnud, et nad ei tule DVB-T platvormile, küll nad tulevad, aga enne peavad toimuma sündmused A ja B, millised ma jätan siinkohal kirjeldamata.
Kasutaja avatar
cherry
Uudistaja

erinevused on kultuuri tajumisest

Postitus Postitas cherry »

Arte või Yle pealt tulevad dokumentaalid erinevad ikkagi kanal2 ja tv3 "dokumentaalidest", uue rammusa sisuga telekanali tekkimisse eestisse on minul küll vähe usku.
Kasutaja avatar
bozz
Uudistaja

Postitus Postitas bozz »

roska kirjutas:Ei K2 ega ka TV3 ei ole kunagi väitnud, et nad ei tule DVB-T platvormile, küll nad tulevad, aga enne peavad toimuma sündmused A ja B, millised ma jätan siinkohal kirjeldamata.
ehk siiski vihjad, mis sündmused need A ja B olla võiksid?! sanktsioonid, omanikuvahetused, isiklikud huvid ...
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

sündmused A ja B on lähenev tähtaeg. KUi aeg hakkab kukkuma siis on hilja kiiruga üle minna. Seetõttu oleks minu meelest loogiline kui digisse üleminek toimuks järk-järgult. Küsimus on tegelikult selles, kes selle digieetri kinni maksavad. Ma kardan et kui meil digi käima läheb, siis kaalub Majandusministeerium telekamaksu kehtestamist. Kui juba televaataja asja plekib, siis küll digi ka tuleb.

Teisi faktoreid, mis telekanaleid digisse suruks nagu ei ole. Riik ei saa enne midagi teha kui tähtaeg käes. Kui tähtajaks kanal nõuet täitnud pole, saab sanktsioonidega ähvardada.
Kasutaja avatar
bozz
Uudistaja

Postitus Postitas bozz »

Energizer kirjutas:sündmused A ja B on lähenev tähtaeg. KUi aeg hakkab kukkuma siis on hilja kiiruga üle minna. Seetõttu oleks minu meelest loogiline kui digisse üleminek toimuks järk-järgult. Küsimus on tegelikult selles, kes selle digieetri kinni maksavad. Ma kardan et kui meil digi käima läheb, siis kaalub Majandusministeerium telekamaksu kehtestamist. Kui juba televaataja asja plekib, siis küll digi ka tuleb.

Teisi faktoreid, mis telekanaleid digisse suruks nagu ei ole. Riik ei saa enne midagi teha kui tähtaeg käes. Kui tähtajaks kanal nõuet täitnud pole, saab sanktsioonidega ähvardada.
No see, et kommertskanalid saaks maksumaksja raha eest oma reklaame vaatajale pähe suruda, ei ole vist küll telekamaksu idee. et siis maksame, et näha reklaame, et teaks, mille eest maksta...
vist ongi asi ainult selles, et tüübid ei raatsi ülekande eest maksta. samas ju võiks panustada innovatsiooni ja kvaliteeti.
Kasutaja avatar
mĆønster
Edasijõudnu

Postitus Postitas mĆønster »

TV3 kuulub vist Viasatile, kas pole nii? Viasatil olekski nagu kasulikum digi TV3 enda sati pealt näidata, mitte maksta näitamise eest konkurendile ja lisaks veel oma kanali konkurendi paketti lisamisega vähendada oma potentsiaalseid kliente ja suurendada konkurendi omi.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

mønster kirjutas:TV3 kuulub vist Viasatile, kas pole nii? Viasatil olekski nagu kasulikum digi TV3 enda sati pealt näidata, mitte maksta näitamise eest konkurendile ja lisaks veel oma kanali konkurendi paketti lisamisega vähendada oma potentsiaalseid kliente ja suurendada konkurendi omi.
Aga täpselt seda Viasat ju teebki.
Ja uute digilevi lubadega on ka kõik JOKK, seega EstONIAs läheb edukas äri ikka edasi :?
Kasutaja avatar
roska
Digivanake

Mõelge näiteks 20 miljonile kroonile, mida täna erakanalid peavad maksma, see on üks väga hea hoob ju, kui see ära kaotada :)
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

roska kirjutas:Aasta tagasi planeeritud 1. veebruar 2012 on tänaseks nihkunud juba jaanuari 2010 ja see ei ole kuidagi Levira otsustada. Selle eesmärgi on tänaseks võtnud võimul olev valitsus. Kui riik ütleb erakanalitele, et peale Teie praeguste lubade lõppu enam uusi analooglube ei saa, siis ei jää nagu kanalitel eriti palju midagi üle.
Kanal 2 ja TV3 tulemine DVB-T platvormile ei ole üldse seotud uute programmide, vaid hoopis muude teguritega. Ei K2 ega ka TV3 ei ole kunagi väitnud, et nad ei tule DVB-T platvormile, küll nad tulevad, aga enne peavad toimuma sündmused A ja B, millised ma jätan siinkohal kirjeldamata.
Oskad sa, Roska seda öelda, kus see eesmärk maha öeldi? See on küll minu jaoks uudis.
Kasutaja avatar
a1
DigiTVfänn

Postitus Postitas a1 »

roska kirjutas:Mõelge näiteks 20 miljonile kroonile, mida täna erakanalid peavad maksma, see on üks väga hea hoob ju, kui see ära kaotada :)
Nagu eelnevast ETVga seondunud jutust paistis, siis digieeter pole Levira poolt pakutult mitte just oluliselt odavam. Kui taandada see raha hulk vaataja peale, siis digivaataja on võrreldes analoogvaatajaga ilmselt täna veel liiga kallis.

(tegemist on isikliku spekulatsiooniga)
Kasutaja avatar
roska
Digivanake

Tõesti, tegemist on Sinu isikliku spekulatsiooniga :)
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Teema jätkuks... Ma ei usu, et eesti televaataja digieetri programmi reklaami eest maksma hakkab.
Kui ma õieti aru olen saanud siis mujal Euroopas on telekamaksu mõte rahastada riiklike teleprogrammide FTA ja DVB-T edastust riigi territooriumil kõigile kodanikele. See tähendab seda et olemas on eetrivõrgustik, nende haldaja ja riik, kes maksab eelarvest teenuse kinni ja korjab kord aastas kodanikelt maksu sisse.

Sisuliselt peaks see tähendama seda et karjuv vajadus eetri müümiseks reklaami järele väheneb, kuna eetrikulud kannab vaataja. Ma võin olla ehk liiga optimistlik, aga ma loodan et digieetris ei hakka TV3 pesupulbri seebivahtu reklaamima 15 minuti tagant nagu ta praegu teeb.

Samuti on paljudes euroopa riikides omatoodangu reklaam ka ise tehtud, reklaamivad saatejuhid saate sponsorite toodangut. Sellest piisab et rahastada programmi tootmist.
Ma sain täna koju ühe reklaamlehe Tehnikatähe kaupluseketilt. Nad müüvad ühte SHARPi LCD telekat, millel on DVB-T tüüner sees, 16 tuhande EEKu eest. Kahjuks muidugi MPEG2 dekoodriga. Kurat, Levira ja Co, mida teen mina 5 aasta pärast sellise telekaga, kui ma selle praegu ära ostan??? ... :evil:
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

Energizer kirjutas:Ma sain täna koju ühe reklaamlehe Tehnikatähe kaupluseketilt. Nad müüvad ühte SHARPi LCD telekat, millel on DVB-T tüüner sees, 16 tuhande EEKu eest. Kahjuks muidugi MPEG2 dekoodriga. Kurat, Levira ja Co, mida teen mina 5 aasta pärast sellise telekaga, kui ma selle praegu ära ostan??? ... :evil:
Ma ei näe Leviral küll siin mingit süüd. Keegi ei käsi sul osta Eesti Digi-TV suhtes AEGUNUD tehnikat! Ja ülelahe soomlased on endast väljas, miks käivitati uus mux vananenud MPEG-2's aga mitte MPEG-4's!
Ehk ükskõik milline on otsus, kisajaid leidub alati.
Kokkuvõtteks, koerad hauguvad aga karavan liigub edasi.
Aktsepteeri ja katsu kohaneda ning sul on palju lihtsam elada! Peace! :)
Kasutaja avatar
PRR24
Entusiast

Postitus Postitas PRR24 »

Energizer kirjutas: Ma sain täna koju ühe reklaamlehe Tehnikatähe kaupluseketilt. Nad müüvad ühte SHARPi LCD telekat, millel on DVB-T tüüner sees, 16 tuhande EEKu eest. Kahjuks muidugi MPEG2 dekoodriga. Kurat, Levira ja Co, mida teen mina 5 aasta pärast sellise telekaga, kui ma selle praegu ära ostan??? ... :evil:
Sa saad osta ka teleka, millel pole üldse digituunerit sees, kui sa soovid.
Keegi ei keela ju osta telekat, millel on H.264 dekooder sees. Valik on sinu.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”