jyri403 kirjutas:vanemleitnant kirjutas:Mulle tundub järjest rohkem, et need kes zoomi (ja ETV-d + Kalev Sporti) digis vaatavad on vait ja need kes ei vaata kisavad.
On ka erandeid. Mina vaatan Kalev Sporti ka läbi zuumi ja ETV-d ka kord digist, kord analoogist ja kisan kahh, sest soome digi mpeg2 ja ETV analoog teevad ETV eetridigile, Kalev Sport digile(eeter) ja zuumile pildikvaliteedi poolest pika puuga ära. Endal 32 tolli LCD pill. CRT-ga sama asi. Siin pole mõtet vaielda. Meie mpeg4 on kehv.
Ei ole nõus sellega,nagu oleks DVB-T ETV pilt analoogist kehvem,isegi kui analoog on ideaalleviga,rääkimata kehvematest vastuvõtutingimustest.Eelkõige teravuses ja detailiderohkuses on tuntav vahe digi kasuks.Kui kellelgi on vastupidi,siis tuleb vast põhjust otsida konkreetsest zuumboxist või teleri(te)st.Ja meeldetuletuseks - analoogsaatjatesse tuleb sisse MPEG2 digist saadud signaal,seega rumal oleks analoogpilti taevani kiita kui puhast,veatut jne.
Tõsi Elioni IPTV kaudu edastatavale MPEG2 pildile jääb DVB-T pilt siiski nõksu alla,aga see vahe pole suur.Kõige rohkem on seda näha kanali logo juures,kus selle piirjooned kiiresti liikuva pildi puhul hägustuvad.Eks kooderi seaded vajavad veel peenhäälestust ilmselt.
Mina olen igaljuhul DVB-T fänn ja ma ei saa aru sellest suures osas mõttetust ja ebaadekvaatsest vingumisest siin ja mujal,kuigi üht-teist oleks ka mul ette heita,eelkõige Levirale - saatjad võiksid tunduvalt võimsamad olla näiteks,ei pea niimoodi koonerdama minu arust.Soomes on heale levile näiteks tunduvalt rohkem panustatud.Ja üldse Levira ei ole end näidanud kui kvaliteetettevõte,toome näiteks selle pohhuismi,kus K-Nõmme mast kuude kaupa vigast signaali edastas ja see ämber selle 33. kanali saatjaga (neid vilju nopime suvel,kui soome ja eesti signaalist üks sigrimigri kokku tekib).
Siis sellega on tõesti väga lollisti,et K2 ja TV3-e digis pole,aga see on siiski ajutine nähtus ja ei kesta igavesti.Zuumi kanalite valikuga aga võiks minu arust küll enamvähem rahule jääda kui arvestada ressursi piiratust ja seda,et need kanalid on valitud Starmani kaablikanalite seast (kuigi tahaks ka veel et VH1 ja Travel seal oleksid,ehk jõuavad kunagi?).Loomulikult näeb sati pealt palju huvitavamaid asju,mis aga ei ole üldse meie regioonile mõeldud,seega neid ei saagi edastada,ei zuumis ega kaablis ega kusagil.Ja olgu seal zuumis ka mõttetuid kanaleid minu arust,nagu spordi,uudiste või vene kanalid,mind see ei häiri,sest ma aktsepteerin seda et on kindlasti ka neid inimesi keda just need huvitavad ja kindlasti pole neid vähe.Mul põhiline et need kanalid oleks olemas mis mind huvitavad,näiteks NG,mis lõpuks ka lisati.
Riistvara kättesaadavusega on ka kõik ok - ma usun et mitte kellegile ei tohiks üle jõu käia maksta mingi närune 39.- kuus boxi eest renti ja rentida saab ju igaüks,ei pea zuumi lepingut tegema.Ja ega see väljaostuhindki - 2000 - midagi erilist pole,arvestades,et box toetab HD-d,HDMI-d ja on seega küllaltki tulevikukindel.Samas see box on tegelikult kohitsetud versioon universaalsest boxist,mis toetab ka DVB-S2-te.Seega selline DVB-S2 lisamoodul võiks sellele müügil olla ja ka tarkvara vastavalt arendatud.Praegu aga sellist moodulit kasutada ei saagi,kuna kuigi trükiplaadil on koht selle jaoks olemas,siis ei ole suvatsetud joota sisse pesa ega sinna ümber passiivelemente.Samuti tuleks aretada välise USB ketta kasutamise võimalus,riistvara ju suudaks,vaja ainult tarkvara vastavas suunas arendada.
Igal juhul tänu DVB-T-le näen ma nüüd maal nii ilusat pilti ja selliseid kanaleid,mida seal kunagi varem nähtud pole.Tõsi,oleks mul võimalus saada sinna Elioni IPTV-d,ei kõhkleks ma hetkegi viimase kasuks.
DVB-T kaudu aga saaks ilusa pildi kätte läpakaga autos,matkal jne (See ongi DVB-T suurim pluss,katsu sa SAT-i kaudu sama tulemust saada!),kui ainult levi korralikult arendataks,sest praegu on selline mittepaikne,ilma massiivse välisantennita vastuvõtt võimalik kokkuhoiupoliitika tõttu vaid mastidele suhteliselt lähedal.Kaugemal ei saa tihtipeale üleüldse signaali kätte,isegi paikselt ja välisantenniga,kuigi levikaardi järgi justkui levi oleks.
Seega kitsaskohti on,kuid üldjoontes on suund õige ja analoog võiks minu arust küll võimalikult kiiresti DVB-Tga asenduda,2009 algus võiks sobiv aeg olla näiteks.