Õnneks ma nati tean seda asja - mobla maste on 2 liiki, silmaga saab lausa vahet teha. Näiteks Elion ehitas päris palju maste justnimelt TV ja muid lisateenuste jaoks rentides maksimumvaruga - neid maste saab kasutades edukalt tagada 99% leviala (kuni 30 km moblamastist tavalise välisantenniga probleemita). See käib siis vaid ühe sidefirma kohta. Tele2 ja Elisa olid koonrimad, arvan, et neil on tugevdatud mastid vaid transmissioonilinkide teel ja nendega nüüd 90% ei tee.Mobiilioperaatorite maste kasutades on see väga kahtlane ettevõtmine, need mastid on omanike enda antenne kuhjaga täis ja tuulekoormused tuleb ka arvesse võtta...
Kuid olemasolevad mastid polegi niiväga olulised, uue masti püstipanemine on kommiraha, suurem probleem on maaomanikuga kaubale saada ja transmissioon masti saada. Näiteks sai kunagi seda ala õpitud ja soomes käidud ning imestasin, et teil sommide juures on kõik konkurendid ilusasti kõik ühe mobla masti otsas aga meil on kolm masti kõrvuti. Somm vastaski, et oled peaaegu õige vastuse endale leidnud, vaata teil on vaja iga hinna eest konkurendile jalg ükskõik mis võttega taha panna, kuid sellest ei ole ju mingit kasu - ta paneb minu masti seadmete mittelubamise korral masti meie oma kõrvale. Ja mast koos kõigi vidinatega maksab nii vähe, kuid lubamise korral maksab prisket renti ja "ma saan teda rahaliselt rohkem kahjustada kui ta oma masti püsti paneks"