FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Postitus Postitas Energizer »

mustkass kirjutas:energizer osta "plasma" ära ega nad enne sind rahule ei jäta :mrgreen:
selleks et see juhtuks peab crt tõesti üles ütlema või äkki võidaks lotoga mingi kena summa...

Faas, milleks ennast õigustada kui olen algusest peale olnud siin must lammas teiste seas... ma ei solvu selle peale, igas kogukonnas peab üks teisitimõtleja olema, eks ma mängin siis seda rolli, muidu oleks teil siin igav kui kõigil foorumiliikmetel oleks ühtemoodi, surmigavalt dvb-s2... :D ei saagi oma lemmiktoitu nautida...ja just, ma pole nii rikas et elionist paneeli osta, veel vähem minna poodi ja asi sula eest koju tuua.
siil udus
DigiTVfänn

Postitus Postitas siil udus »

Ega keegi ei käsi osta telekat, mis ruudumerd näitab. Ja see DVB-T paneelis ei pane enam ammu mingit tunnetavat hinda juurde ja seda ei nimetata lisavõimaluseks. See on standart.
Energizer, sellest punktist, kus sina seisma jäid, on muu maailm ammu kaugemale edasi liikunud.
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Postitus Postitas mustkass »

siil udus kirjutas:Ega keegi ei käsi osta telekat, mis ruudumerd näitab. Ja see DVB-T paneelis ei pane enam ammu mingit tunnetavat hinda juurde ja seda ei nimetata lisavõimaluseks. See on standart.
Energizer, sellest punktist, kus sina seisma jäid, on muu maailm ammu kaugemale edasi liikunud.
Noh ega see päris nüüd nii ka ei ole,ka tänapäeval müüakse neid viimaseid CRT (ma mõtlen siis täislameda ekraaniga) päris palju ja kui müüakse järelikut ka ostjaid leidub :mrgreen: Muidugi on pilt parem mistahes LCD/LED/Plasma ekraanist kui sul see film on 100x kokku pakitud (tõsi küll viimasel ajal tundub nagu jääks seda järjest vähemaks)kui nüüd kõik saated saaks ka 16:9 üle viia oleks ju päris super,sest ka CRT telekaid on 16:9´muideks sellest ka kohe küsimus energizerile,mis formaati ka sul on 4:3 või 16:9 ?
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
bljumkin
DigiTVfänn

Postitus Postitas bljumkin »

Energizer kirjutas:Bljumkin: No ma ka ei tea, kui DM7025+ on sinu meelest käkk, siis mis saaks SD pildi puhul sellest dreamist parem olla?SD on sd ja hd on hd, milleks võrrelda... Olen millegipärast veendunud, et SD pilt üle DVB-S-i CRT-ga, on parem kui mingi Full HD paneeliga eesti digilevi SD pilti kaeda. Pean silmas neid ca 300-400 euroseid dvb-t võimelisi paneele või arvutimonitore millel dvb-t vastuvõtt sisse ehitatud...
Ostad suure paneeli ja vaatad digilevi ruudumerd, sest telku peab sd reso upscalema paneeli kuvasuhtele. väga mõnus küll, eks ole.

HD signaal ja HD telekas on õige kooslus, aga kas me saame eesti kanalite puhul rääkida Hd-st aka DVB-T2? Ei saa ju.

see et ma ei näe DVB-S2 kanaleid on teine teema, aga ma ka ei pretendeeri sellele, sest sisu, mida ma DVB-S-ilt vaatan, rahuldab täielikult, teistel põhjustel.

See eesti digilevi on umbes samas võrdlusklassis ja seisus, kui paned sapakale ferrari mootori peale.
aga nii ei saa ju. või saab äkki, ostad elionist mingi samsa full hd... :mrgreen:
Pilt=HD, smile13
Siidiuss
DigiTVfänn

Postitus Postitas Siidiuss »

Kui inimene/inimesed tahavad vaadata eesti sd säästu kanaleid DVB-T võrgust, sisuliselt valikuvõimalust ei olegi sest säästu võrgus muud ju ei liigugi. Siis lõppkokkuvõttes selle jura vaatamiseks polegi midagi enamat vaja kui vana hea crt :lol: Ühilduvad omavahel suurepäraselt. Ja ega seda sd pilti ei kannatagi suurematelt paneelidelt lähedalt vaadata. Veetakse see veel hägusemaks ja ruudulisemaks laiali kui crt või väiksemate lcd paneelide peal. Muidugi võib siis kaugemalt vaadata, et silmad ei leiaks niipalju vigu. Aga siis muutub asi ikkagi lõppkokkuvõttes mõttetuks. Ja võib vaadata seda sd pilti vabalt väiksemate pealt ja mõne meetri lähemalt. Midagi nägemata ei jää ja elektrikulu on ka väiksem :mrgreen:
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Siidiuss kirjutas: Midagi nägemata ei jää ja elektrikulu on ka väiksem :mrgreen:
Elektrikulu on LED/LCD-ga ikka kordades väiksem kui CRT-telekatega.
Aga saab ka hea pildi kätte meie kanalitelt lihtsalt selleks on vaja pisut kallimat ja paremat telekat kui odavad mudelid.
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

:wink: No näete, juttu jätkub veel...
Aga vastan siis:
Mustkass, telekas on aastast 2005 panasonic quintrix 100 hz kineskoop 29", 4:3. Tol ajal ei olnud vist 16:9-le veel nii populaarne ja ilmselt ka crt-de tootmisliinid huugasid tehastes ööpäevaringselt... Ma ei tea mitmekotdselt nt RAI1 peal filme kokku pakitakse, aga ei ütleks et pilt väga kaka oleks.

Jah, head ja odavat korraga ei saa, seepärast mingit keskmist lcd-d ostma ei hakkagi, põhimõttel, kas kõik või mitte midagi.
Ütleme siis nii, et siidiussi kommentaar on heaks põhimõtteliseks näiteks, miks ma eelistan jääda crt-le. teine põhjus on lihtsalt materiaalne- raha.
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Kas sul sellel CRT-l teatud saadetel osa pilti nagu ära ei kao,mul siin Finlux CRT ka suur aga on 4:3 ja osa pilti koos tekstiga lihtsalt teinekord ei näe mul amino tal järel olen püüdnud aminost sätitda ja telekast neid formaate aga kuna telku on 4:3 siis teatud filmid,saated lihtsalt ei näe teksti kuna praegust paljud asjad ju 16:9 oleks 16:9 CRT aga ei ole kuidas sinul sellega on?
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Siidiuss
DigiTVfänn

Postitus Postitas Siidiuss »

Ma räägin, et väiksemad led valgustusega paneelid võtavad vähem elektrit kui suuremad led valgustusega paneelid. Mitte crt vs led. See selleks. Ja ei tee need kallimad ja suuremad ka mingit imet selle pildiga mis näiteks zuumi kodeeritud ehk tasulistelt muxidelt tuleb. HD pildist jääb ikka väääga palju puudu. Ja need tasulised on kahjuks veel rohkem kokku pakitud kui need 5 mis kodeerimata liiguvad.
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Mul zuumi tasulisi pole aga elioni pilt(oli)Philipsi 8 seeriaga talutav.
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

mustkass kirjutas:... ka tänapäeval müüakse neid viimaseid CRT (ma mõtlen siis täislameda ekraaniga) päris palju ja kui müüakse järelikut ka ostjaid leidub...
No ma küll ei tea, kus neid kinekaga telekaid müüakse. Isegi provintsilinna Rakvere Expert-is või Euronics-is neid küll müügis pole.
Võib olla Viljandis...
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix
Kasutaja avatar
humanoid
Entusiast

Postitus Postitas humanoid »

Siidiuss kirjutas:Ma räägin, et väiksemad led valgustusega paneelid võtavad vähem elektrit kui suuremad led valgustusega paneelid. Mitte crt vs led. See selleks. Ja ei tee need kallimad ja suuremad ka mingit imet selle pildiga mis näiteks zuumi kodeeritud ehk tasulistelt muxidelt tuleb. HD pildist jääb ikka väääga palju puudu. Ja need tasulised on kahjuks veel rohkem kokku pakitud kui need 5 mis kodeerimata liiguvad.

Mina nii kriitiline ei oleks, jah zuum on natsa kehvem kui eesti vabad, kuid minu Pana VT30(50) ´ga on see vahe ikka päris väike. Mina hindaks kümnepalli skaalas nii: Saksa SD 10, Soome ja Eesti SD 8, Zuum 7. Siin peaks ikka vahet tegema MIDA vaadatakse ja MILLEGA vaadatakse, kui tulevad vanemad kaadrid siis see ongi kehvem, ja kui vaadatakse odava paneeliga siis see ongi sitem.
Ja võrrelda SD´d HD´ga on sama kui sinu vanaema oleks sinu naine :lol:
Panasonic TX-P50VT30E// 4G Telia TV // Ressiiver Yamaha R-N602
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

humanoid kirjutas:Mina hindaks kümnepalli skaalas nii: Saksa SD 10, Soome SD 8...
Kui Saksa SD on 10, sellisel juhul YLE1, YLE2 ja just eriti MTV3 stuudiosaated on kümnepallisüsteemis 12.
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Postitus Postitas martinj »

On ilmunud signaal nii E30 kui ka E42 peale. Sisuks test 6 ja test 7. Mõlemad on kinni.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
siil udus
DigiTVfänn

Postitus Postitas siil udus »

tigekala kirjutas:No ma küll ei tea, kus neid kinekaga telekaid müüakse. Isegi provintsilinna Rakvere Expert-is või Euronics-is neid küll müügis pole.
Võib olla Viljandis...
Ei, Viljandis ei ole. Viimane pood, kus üks Samsungi 21" CRT mudel müügil oli, läks eelmine aasta pankrotti.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”