FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Postitus Postitas mustkass »

siil udus kirjutas:
tigekala kirjutas:No ma küll ei tea, kus neid kinekaga telekaid müüakse. Isegi provintsilinna Rakvere Expert-is või Euronics-is neid küll müügis pole.
Võib olla Viljandis...
Ei, Viljandis ei ole. Viimane pood, kus üks Samsungi 21" CRT mudel üle-eelmine aasta müügil oli, läks eelmine aasta pankrotti.
ma tegelt mõtlesin kasutatud telekaid :roll:
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
siil udus
DigiTVfänn

Postitus Postitas siil udus »

azoo, ma hakkasin vahepeal kahtlema, et see võis siiski üle-üle-eelmine aasta olla.
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

Postitus Postitas jaanus- »

mõned crt telkud on siiski veel järgi järelturul mida kõik teavad: http://www.soov.ee/eesti/olmeelektrooni ... 0&st=s&f=p :mrgreen: ja siin (veidi vähem tuntud): http://www.hydra.ee/browse.php?main_sea ... gory_id=59 ja veel üks koht: http://www.kuldnebors.ee/search/search. ... vt_param=1
elu koosneb üllatustest
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

Postitus Postitas jaanus- »

Aga teemasse , üks tüüp tõi teises foorumis mõned võrdlus videod tv3-e kvaliteedist : viasat, elion ja dvb-t(maapealne levi)ja arvake mis tulemus on: dvb-t jäi teiseks viasati järel (pildi poolest) ja elion on kõige sitema pildiga ja seda vabandavad nad välja sellega, et liinikvaliteet on halb!!!!! smile114 smile04 See elion ajas lõpuks oma videoga(kvaliteet) lausa oksele, kui nägin, mis kvaliteet on viasatil !!! smile86 Siin teema ise: http://foorum.elion.ee/foorum/viewtopic ... 15&t=21107
elu koosneb üllatustest
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

mustkass kirjutas:Kas sul sellel CRT-l teatud saadetel osa pilti nagu ära ei kao,mul siin Finlux CRT ka suur aga on 4:3 ja osa pilti koos tekstiga lihtsalt teinekord ei näe mul amino tal järel olen püüdnud aminost sätitda ja telekast neid formaate aga kuna telku on 4:3 siis teatud filmid,saated lihtsalt ei näe teksti kuna praegust paljud asjad ju 16:9 oleks 16:9 CRT aga ei ole kuidas sinul sellega on?
Ma ei tea, ei mäleta et oleks probleeme olnud. Telekas lõikab lihtsalt servad maha, kõik on näha,lihtsalt kogu pildiinfo, k.a kanalilogo. Pildi mõõtmed on küll natuke vähendatud (ülevalt ja alt), aga see ei ole nii hull, ei sega vaatamist. Tegelikult, kui aus olla siis RAI näitab ka 90% 16:9-le ja siis on tõesti imelik, kui reklaamid on 4:3, aga seriaali/filmi jätkates on suhe ca 10 sekki 4:3,tundub kuvasuhe liiga suur, st pilt on nagu lärakas,siis lülitavad 16:9 ja pilt on jälle "OK". See tuleb sellest et olen juba harjunud filme 16:9 peal vaatama. Kuna kasutan subide tellimiseks TXT 777, siis on subid põhimõttelised selle alumise musta riba peal, txt tuleb telekal 4:3 suhtega,ei riiva pilti, ka alumist serva mitte, vaatamata sellele et pildi signaal on 16:9. Samas uudised tulevad seal 4:3 ja see on hea, sest ülevaatlik info, tiitrid, tekstiinfo on kõik üle ekraani seal kus nad olema peavad.
Kui telekas on Auto režiimis siis ta saab aru, millal kuvasuhe ringi lülitatakse. Kusjuures tuuner on seatud 4:3 Letterbox, ja sellest lähtuvalt on telekal kama kaks, mis signa sealt kanalilt tuleb, auto reziimis lõikab 16:9 ikka servad maha ja kui on õige, siis näitab 4:3- ühesõnaga ta ignoreerib dreami sätteid, see kuvasuhe on ilmselt pildiinfos sees. Samas tundub et dreami enda GUI on jah 4:3. Kui panna dream 16:9-sse siis on GUI kohe teleka kuvasuhtest paigast ära, lapik ja väike
Kuid pean tõdema et teleka 16:9 formaati ei saa kasutada ka päris 16:9 signaaliga, pilt surutakse ülalt-alt veel lapikumaks.Seega, enamasti kasutan siis 4:3 TV ja 16:9 signaal. Siis järgneb 4:3 TV-4:3 signaal, aga 16:9-16:9 ei saa kasutada.

Ainuke millega telekas toime ei tule, on HD või muus resos salvestatud videoklippidega (Muusikavideod). mpg ja avi, ei sisalda telekale vajalikku pildiinfot, nad kõik tulevad PAL SD-s vaatamata faili resole. Siis võib küll olenevalt salvestisest kas logo või osa tekstist serva "taha" ära kaduda. Mõne klipi puhul kasutan vaatamiseks teleka super-zoom-i, pilt tehakse suuremaks. Samas saab superzoomis pilti natuke ka liigutada, üles-alla, paremale vasakule , umbes nagu arvutimonitoridel pildi liigutamine käib. Milleks seda vaja on, ei tea, aga paistab, et mingi "kadunud" pildiinfo esile toomiseks, nt alumist teksti mis on serva taha kadunud, saab ülespoole tuua. Samas kannatab seeläbi mingi osa pildi ülemisest servast. Olen proovinud sättida , aga suurt tolku sellest pole. Kaldun arvama, et kõige paremat efekti annab see superzoom telekat arvutimängudega kasutades. Ei pea silmas tänapäevaste arvutikaartidele sobivaid mänge vaid vanemaid. Arvutimängudel saab ju videosettinguid (reso) muuta. Ja siis pärast kalibreerid nii, et kõik oleks enam-vähem nähtav.

KUi panen 16:9 resoga DVD mängima, siis lõikab telekas samuti lihtsalt servad ülalt-alt maha. Aga pildiinfo, st tekst ei kao kuhugi.

Kui seletus oli keeruline, siis proovin mobiiliga mõned pildid teha, saate aru, millises reziimis, kuidas mul pilt on.
Kokkuvõttes 29" tollisega ei ole hullu,21"-sega oleks probleem.

Samas mul on teine panasonic CRT, mille 20" CRT kinekas ei ole mitte 4:3 vaid 16:9. Selle telekaga kipub 4:3 suhe üle ekraani valguma. Pole proovinud kui tuuner 16:9 suhtele seadistada ja siis 16:9 pilti vaadata... Peab ära proovima.
Samas vaadatakse selle telekaga põhiliselt 13E pealt venelaste 1 channelit ja RTR-i. Ja seal 98% saadetest 4:3...nii et vahet pole.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

jaanus- kirjutas:mõned crt telkud on siiski veel järgi järelturul mida kõik teavad: http://www.soov.ee/eesti/olmeelektrooni ... 0&st=s&f=p :mrgreen: ja siin (veidi vähem tuntud): http://www.hydra.ee/browse.php?main_sea ... gory_id=59 ja veel üks koht: http://www.kuldnebors.ee/search/search. ... vt_param=1
palju koope on saadaval ka osta.ee kaudu, enamus neist vanad 4:3 koobid 21".
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

vabandan, väljendasin oma üle-eelmises postituses sõnadega 16:9 reso, see on loomulikult vale, pidanuks kasutama, kuvasuhe, aga lihtsam, lühem oli kirjutada reso, palun mitte tähti närida selle koha pealt.
bljumkin
DigiTVfänn

Postitus Postitas bljumkin »

martinj kirjutas:On ilmunud signaal nii E30 kui ka E42 peale. Sisuks test 6 ja test 7. Mõlemad on kinni.
Krt. Ja see E42 tapab mul totaalselt ära soomlaste 44 kanali muxi ...Q=0!Niipea, kui too test käivitub, pilt kaob.
Minu pisike ajuke ei võta mitte kinni, miks E45 soomlasi ei häiri aga E42 sooritab mõrva ...., smile67
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

bljumkin kirjutas:...
Minu pisike ajuke ei võta mitte kinni, miks E45 soomlasi ei häiri aga E42 sooritab mõrva ...., smile67
Las ma oletan...(ei pretendeeri 105% tõele)
Sul on ilmselt mingi võimendi antennitraktis kasutusel?
Kui nii, siis E42 ülitugev signaal "peksab" selle võimendi sisendi sassi ja ongi soomlaste nõrguke signaal häiritud/kadunud...
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
bljumkin
DigiTVfänn

Henkka kirjutas: Las ma oletan...(ei pretendeeri 105% tõele)
Kui nii, siis E42 ülitugev signaal "peksab" selle võimendi sisendi sassi ja ongi soomlaste nõrguke signaal häiritud/kadunud...
Võimendiks Ranteloni AV72; ribavõimendi siis.See krdi E42 ei tohiks teoreetiliselt üldse sisse tulla, niipalju kui mina aru saan, smile17
Ntx E28 peale kolinud meie vabakanalite muxi suudab ta ilusti maha suruda.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

bljumkin kirjutas:
Henkka kirjutas: Las ma oletan...(ei pretendeeri 105% tõele)
Võimendiks Ranteloni AV72; ribavõimendi siis.See krdi E42 ei tohiks teoreetiliselt üldse sisse tulla, niipalju kui mina aru saan, smile17
Ntx E28 peale kolinud meie vabakanalite muxi suudab ta ilusti maha suruda.
Filtrid (üldjuhul) ei ole võimendi sisendis ( enne esimest võimendusastet).
Aga kuna Sul on võimendi antennitraktis, siis see ongi probleemi põhjus (mida ma tegelikult oletasingi).
Proovi ilma võimendita - või mingeid alternatiivseid variante.
"Rusikareegel" on selline - nii vähe võimendeid antenni signaalitraktis kui vähegi võimalik...(ja needki nii vähese võimendusega ning suurima S/N suhtega, kui võimalik)
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
bljumkin
DigiTVfänn

Henkka kirjutas: Filtrid (üldjuhul) ei ole võimendi sisendis ( enne esimest võimendusastet).
Aga kuna Sul on võimendi antennitraktis, siis see ongi probleemi põhjus (mida ma tegelikult oletasingi).
"Rusikareegel" on selline - nii vähe võimendeid antenni signaalitraktis kui vähegi võimalik...(ja needki nii vähese võimendusega ning suurima S/N suhtega, kui võimalik)
Mnjah.Antenn asub 4-korruselise kortermaja katusel, võimendi pööningul, mina elan 1. korrusel.Ilma võimendita proovitud - ei tule läbi midagi.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

bljumkin kirjutas:
Henkka kirjutas: Filtrid (üldjuhul) ei ole võimendi sisendis ( enne esimest võimendusastet).
Mnjah.Antenn asub 4-korruselise kortermaja katusel, võimendi pööningul, mina elan 1. korrusel.Ilma võimendita proovitud - ei tule läbi midagi.

Nu siis on lihtsalt "elu ilma soometa..."
bljumkin
DigiTVfänn

Henkka kirjutas:
Nu siis on lihtsalt "elu ilma soometa..."
smile22
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Postitus Postitas martinj »

E35 on kah midagi tekkinud. S100 Q20 ja kanaleid ei leia.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”