Soome digi

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
vahur24
Edasijõudnu

Postitus Postitas vahur24 »

Aga kas nii ei saa: 1. antenn Espoo peale, 2. Fiskarsi peale ja kasutada diversity tuunerit?
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

vahur24 kirjutas:Aga kas nii ei saa: 1. antenn Espoo peale, 2. Fiskarsi peale ja kasutada diversity tuunerit?
seda varianti on juba pakutud.
USB diversity pulgad (terratec,hauppauge)on suht nõrga tüüneriga--
keegi siin ei ole ka kirjutanud,et oleks seda varianti proovinud.
teine variant on ka auto diversity tüüner osta ja sellega proovida.

kui ma kunagi ostan autosse mpeg2-mpeg4-dvb-h autotüüneri(2008),siis vast proovin ära.

minul on ka E53 Q:0 .seal ju Fiskars ei sega.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
carrierlost
Edasijõudnu

Postitus Postitas carrierlost »

seda varianti on juba pakutud.
USB diversity pulgad (terratec,hauppauge)on suht nõrga tüüneriga--
keegi siin ei ole ka kirjutanud,et oleks seda varianti proovinud.
teine variant on ka auto diversity tüüner osta ja sellega proovida.
Olen selle USB diversity tüüneriga proovinud, aga ta on ikka suht tuim tükk - s.t. signaal peab olema tunduvalt paremate parameetritega kui zuumbox, et diversity pulgaga pilti näitama hakkaks. Katseid olen küll teinud ühe antenniga, kuna teist antenni ei ole jõudnud katusele tarida veel.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

peeter3000

Mul ka E53 Q 2...8.
Arvan, et Pärnu solgib ära, sest S ~60.
Kasutaja avatar
ottok
Entusiast

Postitus Postitas ottok »

peaks teemaga haakuma
milline antenn on praegu parim? suurima tundlikusega? kus müüa? mis hind?
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Triax 22...69 100 el. on üks parimaid Eestis saadaolevatest antennidest soodsa võimendusteguri ja hinna suhtega Serigost. Ei meeldi lindudele.
Kasutaja avatar
dreamants
Digivanake

Postitus Postitas dreamants »

elit kirjutas:Triax 22...69 100 el. on üks parimaid Eestis saadaolevatest antennidest soodsa võimendusteguri ja hinna suhtega Serigost. Ei meeldi lindudele.
Tekib küsimus kohe, et mis on see eelise alus võrreldes teistega, et ei meeldi lindudele. Ise elan sellises kandis kus on kohutavalt palju vareseid ja võin käe südamele pannes öelda, et ainus mis ei meeldi varestele (ka ikkagi linnud) on piksevarras!
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Ka minu ümbruses on väga palju linde varblastest vareste-ronkadeni ja
harakateni. Ainus koht istumiseks on ülemine reflektor, mida on väga lihtne kaitsta (5 minutiga).

Aastaid nad "ilustasid" mul 1,5 m parabooli, kuid siis mõne minutiga lahendasin selle probleemi ja enam pole mingit muret.

Ma kirjutasin: ...on üks parimaid... , mitte väites, et on parim.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Elit mul signaal 100 % ja Q enamus aega kah 100 ligidal ühe antenniga vahet suurt pole kas zoomboxsiga või finluxiga mõõtes.Aga sinu postis jäi arusaamatuks suht stabiilse vastuvõtu,kas see tähendab 24h 365 päeva?
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Jah. Nagu näitavad viimased ajad (kõrg-madalrõhkkonnad, ülilevi, sadu) siis 24 x 365 vähese probleemiga E46-l. Vt. mu sellekohast posti. Südasuvise aja ülilevi kohta kogemust pole, kuna siis olid antennid teisiti.

Kuid praegune antennide paigutus avaldas negatiivset mõju ülilevi ajal ainult E64 Q-le 5...15% (viisid E64 peaaegu vastasfaasi), sest vaatan ka eesti digikanaleid Soomele suunatud antennidega. Teised eestid tulevad ülihästi.
Vist suunan eesti analoogide logaperioodilise antenni signaali ka zuumboxile.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

:D ma vist enne kui hakkan teist antenni panema viskan av-63 vahelt minema panen midagi laiaribalist.Viimasel ajal jah pilt ees,kõige hullem oli nagu suve alguse selged soojad ilmad.Praegu kah näitajad Espoolt lähes 100%
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Arvan, et laiaribaline võim on etem (ei piira nagu AV63, kuigi endal on ja kaalun ka väljavahetamist).

Espoo vaatamisel on vastasfaasist kindel kasu ülilevi puhul teatud piires nurkade puhul Espoo ja Fiskarsi suhtes. Mingiks puuduseks on sõltuvus
sagedusest fiksatennide puhul, kuid saab leida "kiriku keset küla" nii, et
kõik 3 soomet tulevad.
Kasutaja avatar
mart
Entusiast

Postitus Postitas mart »

elit kirjutas:peeter3000

Mul ka E53 Q 2...8.
Arvan, et Pärnu solgib ära, sest S ~60.
Olen ka tähele pannud, et Espoo 53. kanal loeb väga palju vigu, samas signaalitugevus on üsna korralik. Pärnu tundub küll mitte eriti usutav, sest on selja taga ning masti kõrgus ja eriti võimsus ka oluliselt nigelamad kui Espool.
Kasutaja avatar
vanemleitnant
DigiTVfänn

Postitus Postitas vanemleitnant »

elit kirjutas: vaatan ka eesti digikanaleid Soomele suunatud antennidega. Teised eestid tulevad ülihästi.
Mina vaatan samuti Soomele suunatud antenniga ja Eesti 45, 59, 64 on head, aga 42 on väga nõrk. (Programme ei salvesta)
Kasutaja avatar
mart
Entusiast

Postitus Postitas mart »

vanemleitnant kirjutas:
elit kirjutas: vaatan ka eesti digikanaleid Soomele suunatud antennidega. Teised eestid tulevad ülihästi.
Mina vaatan samuti Soomele suunatud antenniga ja Eesti 45, 59, 64 on head, aga 42 on väga nõrk. (Programme ei salvesta)
Oleneb asukohast. Minul (paarkümmend km Kloostrimetsast) on Espoo ja Kloostrimetsa suundade vahe peaaegu 90 kraadi, Espoo poole suunatud antenniga tulevad väga tugevasti ka 45, 59 ja 64. 42 tuleb küll veidi madalama nivooga, aga kvaliteet on ikkagi väga hea, HD kanal Luxe.tv mängib ka (arvutis).
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”