Viasati paigaldus Paides

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Teekas! Eelluureta ei ole tõesti mõistlik asja ette võtta. Ka see kes minule paigaldas tuli enne kohale, vaatas maja üle ja otsustas kuhu ta paneb . Lõpliku hinna saime ka temalt peale paigaldust. Ju siis polnud minu objekt kuigi keeruline. Aga mis seal siis keerulist on? Sati paigalduse kõige raskem osa olevat minu meelest mitme pea täppishäälestus. Mina seda lõbu muidugi ei nõudnud. Siiamaani ajan ühe peaga hotbirdi vahtides hakkama.
Kasutaja avatar
Radionov
DigiTVfänn

Tellimuste täitmise tähtajad

Postitus Postitas Radionov »

Paigalduse hinnaga seonduvalt olen ise äsja sunnitud täheldama ka seda, et selle ülalhoidmisega ei tohiks praegu ka probleeme olla, kuivõrd päringud viite erinevasse firmasse said vastuse a´la "paigaldusega me ei tegele, kuna oleme hõivatud püsiklientidega, "järjekord on vähemalt nädal" , "see boks on meil otsas" , jne.

Minule kui potentsiaalsele kliendile on tegelikult arusaamatu, et soovin osta ca 7000 krooni maksva seadme koos selle juurde kuuluva pea, et maksumumprogrammi vidinatega, tellida samalt komplekti müüjalt ka paigaldus (mis võiks siis olla ka ntx lisaväärtus, millest 1 eelkõneleja rääkis - minu poolest kasvõi tasuline) ning mulle öeldakse - mitte enne nädalat ... Konkurentsi tihedusest vist siinkohal ei tasu rääkida .... Ja komplekt on mul tänaseni muide ostmata, sest mis ma tast nädalaks toa nurka seisma ostan...
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

MInul läks sati püstipaneku ideest alates müüjaga konsultatsioonist kuni paigalduseni 10 päeva. Esiteks oli ta tõesti hõivatud ja teiseks olin sunnitud ootama palgapäeva. Mõnele "suurele" satifännile tundub see naljakas, aga mina pean arvestama oma rahakotiga teistmoodi.. KOnkurentsist tol ajal küll rääkida ei saa. Ta on üks väheseid tegijaid meie kandis. Aga normaalne mees on. Ütles et ta tavaliselt järelmaksuga ei anna aga seekord tegi erandi.
Tavaliselt on nii et suurtel tegijatel on suuremad objektid mis tähendab mitme pea ja mitme tüüneriga süsteemide paigaldamist eramutesse. SEalt ka need pikad järjekorrad. Minetea võib-olla on asja taga ka mitteoskajad visatati värsked kliendid kelle juures neil käia tuleb. Pakettakende tellimisega oli täpselt samamoodi.l Tulid kohale, võtsid mõõdud, läksid minema, tegid hinnapakkumise, läksin lepingut sõlmima, maksin ettemaksu 50% ja 3 nädala pärast olid aknad ees nagu lepingus näidatud.
Ma usun et mida keerukam on süsteem seda rohkem teeb firma selleks et tehingust rohkem kasu lõigata.
Nii et kui raha on, siis võivad nad süsteemi ka kiiresti kokku panna. Sõltub muidugi firma teeninduskultuurist.
Kasutaja avatar
TarmoS
Entusiast

Postitus Postitas TarmoS »

kõik on kõvad paigaldajad või? siis paigaldage ise endale. ja kui ise ei suuda seda asja teha, siis tuleb ju maksta vm? või olla ilma. ma ei saa aaru inimestest, kes arvavad saavat kõike tasuta.

satfinderitest ja kallites mõõteriistadest rääkides... kuidas häälestada tavalisi maapealseid antenne sellega? kuidas mõõta signaali seinapesades?

muidugi nii lolli juttu ma loen siit tõesti esimest korda nagu kirjutas "Inq" (vist oli nii). parem ütelgu, et ta ei taha firmat, kes kaevab kraavi kopaga vaid teek seda käsitsi. või temapärast sõitku taksod õhu ja armastusega. peaasi, et tasuta oleks.

kas sa oled kelleltki haledalt lüpsta saanud või see 3000 eegu ja muu jutt on väljamõeldis.

ei ütle rohkemat!
Kasutaja avatar
Inq
Entusiast

Postitus Postitas Inq »

TarmoS kirjutas: muidugi nii lolli juttu ma loen siit tõesti esimest korda nagu kirjutas "Inq" (vist oli nii). parem ütelgu, et ta ei taha firmat, kes kaevab kraavi kopaga vaid teek seda käsitsi. või temapärast sõitku taksod õhu ja armastusega. peaasi, et tasuta oleks.
kas sa oled kelleltki haledalt lüpsta saanud või see 3000 eegu ja muu jutt on väljamõeldis.

ei ütle rohkemat!
Võibolla argumenteerid natuke rohkem. Kraavi kaevamise jutt ja taksosõidu võrdlus ei olnud väga veenev. Milles mu loll jutt seisnes? Kas selles, et tõin näite elust kus küsiti ebaõiglast hinda ja taheti nahka üle kõrvade tõmmata?
Kasutaja avatar
TarmoS
Entusiast

Inq kirjutas:
Mind kui klienti ei koti absoluutselt palju tööriistu vaja on ja mis need maksavad. See on sama hea kui telliks puusepa ja see küsiks kliendilt ega sul höövlit, saagi ja peitlit äkki ei leidu. Spellid ja muu pudi padi kuulub väikevahendite hulka ja käib asja juurde. Automaaler ei ütle ka, et sorry mul läks 5 lehte liivapaberit rohkem kui arvasin, köhi pappi juurde. Need ei ole küll argumendid sellist hinda küsida. Kui oled mingi asja spetsialist, siis on ka selge et sul on selleks vajalikud tööriistad olemas.
tööriistad ei ole ju tasuta. selleks, et töörissta osta on vaja raha. huvitav kust selline raha tuleb? kui sa ei ole nõus, et sulle tehakse kallimaid tööriistu kasutades tööd kiiremini ja parema tulemusega, ei ole midagi parata.
Kasutaja avatar
teekas
Õpetaja

Postitus Postitas teekas »

Kuna teema jälle kuum, siis toon näite eilsest paigaldusest.
Kliendiga leppisime eelnevalt kokku (telefonitsi), sest vahemaa oli päris suur et topelt sõita. Uurisin järgi loomulikult lõuna-suunal paiknavad takistused j.n.e. Väidetavalt kõik lõunaga OK. Puhas vaade lagedale väljale. Kuna asi tundus olema normaalne, ei võtnud kaasa maste, pikka redelit, teleskoop kinnitusi j.n.e. Ainult vajaliku. Autosse ja tuld (85km). Jõudsin kohale tulid, külmavärinad peale. Majast lõuna-suunal u.20-25 m kõrgused puud. Väidetav lõuna-suund koos lagendikuga aga läänes. Mets majast u.20m. LÕBUS. Veidi vaidlust lõuna suuna-suhtes mille lõpetas kompass ja siis otsima kohta kuhu oleks võimalik antenn panna. Järgnes tund - poolteist kasutut sebimist lootuses leida auk kust kiireke läbi poeks. Auk leidus aga see koht ei sobinud peremehele. Üle jäi katus(maja 2 kordne + korralikult kõrge viilkatus). Katusel redel (aastast 70, puit) ja ausõnaga seisev mast koos ''silgurestiga''. Selle-külge pann ja esimise tuulega kadunud. Katuselt leidsin õnneks koha kus signaali piisavalt. Puudus aga mast kuhu pann panna. Selgus et kusagil kellelgi olevat ehk sobilik toru olemas. Sõit sinna, oligi. Vaja aga ka kinnitusi, millega toru kinnitada. Õnneks leitsin autost 2 triax panni kinnitust ja olid ka vajaliku pikkusega poldid olemas. Kell oli aga jõudnud juba üle 8 ja sõber valgus hakkas lahkuma. Õnneks alati autos proze. Natuke aega ja valgus sai. Auk katusesse, mast püsti. Peremehel uus mure. Auk ju katuses. Soovitasin otsida tüki autokummi ja teha sellest ajutine tihend. Lõpuks leidus ka vajalik kumm, sai selle torule kaela ja tekkis viimaks ka võimalus alustada antenni-paigaldamisega. Kell oli 21.15 kui lõpuks pilt tuppa-jõudis. Siis värskele satiomanikule kiire selgitus kuidas ja mida, kola kokku ja kodupoole 85km. Kogu operatsioon koos olematu sati-kiire otsimisega õuel, ekskursiooniga kohalikus külas, vanaraua sorteerimisega ja lõpuks akropaatiliste etüüdidega katusel kulus ainult 4 tundi ja 45 minutit. Lisaks veel võimalus läbida 180km kauni Eestimaa kaunil maastikul millest 80 teehöövlist unistaval kruusateel. Kogu üritus u.7 tundi.
Ja kas keegi soovib nüüd õelda et selle ürituse maksumus on 500 krooni?
Siis soovitan sellel onul või tädil pöörduda ruttu teatud asutusse kus kontrollitakse teatud organi töö-võimet.
Lisan veel et sellised paigaldused ei ole haruldased. Tuleb ette, sest mõnes-kohas arvatakse et meie lõuna-suund ei ole kohe mitte lõunas vaid mujal ja kompass majapidamisse osta on kallis. Aga see et puude-tüved on lõunasuunalt veidi erinevad kui põhjasuunalt on ununenud, või tehti sellest koolitunnist pausi.
Seda jama ei oleks loomulikult juhtunud kui oleks objekti eelnevalt ülevaadanud aga peremees väitis kindlalt et LÕUNA-SUUNAL KÕIK OK ja ei viitsinud tõesti sead vahemaad topelt sõita.

Niipalju siis paigaldustest ja selle-eest küsitavast rahast.
NB! Kui keegi on sellist tsirkust aga nõus tegema 500 või 1000 krooniga, andke teada. Loobun meeleldi sellistest paigaldustest.
Viasat pakub ju ka "professionaalset paigaldust". Kunagi oli siin sellest juttu kah. Tuttav kunagi uuris paigalduse asja ja pakkumine tehti 3 kilo. Päris kirves kui arvestada et komplekti saab 1 krooniga
Kui ka selline tsirkus siis normaalne.
Kasutaja avatar
TarmoS
Entusiast

häälestamisel ei kasutanud ju ometi satfinderit? kui kasutasid siis tõstan käed üles ja ei vaidle enam.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Jaa huvitav lugu. No kui vaatame kütuseliitri hinda siis pikapeale lähevad sellised sõidud küll kalliks. Ühe korra ehk kannatab veel ära käia aga kui teised külataadid kõik peremehe eeskujul satti tahavad, siis ei tasu ära.
Ma ei ole pädev vastama, palju see töö väärt on, aga 500 see kindlasti väärt ei ole.
Tegelikult on töötegemisega üks selline huvitav lugu. Suuremates firmades on ntx Elioni ja ML Arvutite poolt IT spetsialisti tunnitasu 300 EEK. Sõltumata töö keerukusest. Seega kui nad tahavad, võivad venitada natuke rohkem. Nii teenib.

Sinu näite puhuil tuleks töötasu vähemalt 2200 EEK+ materjalid kliendi poolt (toru, tihend). Mõni firma armastab väljasõidu tasu määraks arvestada kilomeetri hinda. 180x ntx 8 EEK. Väga hea teenistus!
SEe oli minu poolt üldistav kalkulatsioon ja kommentaar . Ma ei taha maha teha ühtegi tööd, aga usun, et mõni asi lihtsalt ei ole madalat või liiga kõrget hinda väärt.
Kasutaja avatar
Inq
Entusiast

Postitus Postitas Inq »

Olen Teekaga täiesti päri, et selline kino maksab rohkem kui 500.-, esiteks kaugus, teiseks tellija poolt antud väär info, kolmandaks puuduvad vahendid jne. Nende kahe juhtumi vahel on vahe selles nagu varem mainisin, objekt asus Tallinnas, puid ees pole, uus mast katusel olemas jne, lisaks tulid mehed ise kohale vaatama/hinnapakkumist tegema. Olen endiselt seisukohal, et iga juhtum on erinev ja lähtusin puhtalt ja ainult minu poolt kirjeldatud olukorrast ja hinnast mis oli 3 kilo.

Tööriistadest niipalju, et kui oled oma ala meister ja tahad leiba teenida, siis on ka meistrimehel selleks vajalikud instrumendid olemas. Kust see raha tuleb nende ostmiseks, see ei pea huvitama klienti. Ja nõme on kliendile kurta kui raske on töö ja kui palju maksavad tööriistad. Ma vahepeal palusin, et keegi kirjutaks lahti mida klient saab selle 3000 krooni eest, siis oli saalis vaikus.
Kasutaja avatar
TarmoS
Entusiast

3000 eest võib saada erinevaid asju.
kõigepealt ütle mida sinule lubati selle 3000 eest. kas see oli ainult töö või sisaldas see ka mignit rauda või elektroonikat.
Kasutaja avatar
kkrahv
Entusiast

Postitus Postitas kkrahv »

Ma olen inimesele lõuna suuna määramiseks (et kui kompassi pole) soovitanud päike appi võtta. Ehk siis vaadaku, kust suunast keset päeva (ütleme 13-ne paiku) päike paistab. Muidugi ei pruugi sügisel palju päikest paista aga paikne elanik kindlasti teab millisest aknast tal päeval päike sisse paistab.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

Teekas sai eile poole väiksema summa eest (minu arvamus) korralikku keppi näha... :wink:
Üldse ei imestaks, kui tsuktsi kombe päraselt, pakuti ka perenaist proovida...
Kasutaja avatar
Inq
Entusiast

Postitus Postitas Inq »

TarmoS kirjutas:3000 eest võib saada erinevaid asju.
kõigepealt ütle mida sinule lubati selle 3000 eest. kas see oli ainult töö või sisaldas see ka mignit rauda või elektroonikat.
Minule ei lubatud midagi, tegemist oli hea tuttavaga. Kordan siis üle tingimused: tegemist 2 kordse eramajaga, katuse kalle 10-15 kraadi (seda küll silma järgi), katusel on redel+luuk+korstna ja antennimasti vahel seismiseks korralik metallist alus. Antennimast on sisuliselt uus 1-2 a tagasi paigaldatud. Inimesel oli olemas 1 kroonine komplekt koos kõigega mida see sisaldab. Hinnas pidi sisalduma töö koos häälestamisega, samuti väikevahendeid.
Kasutaja avatar
TarmoS
Entusiast

siis ei oska ma muud midagi ütelda, kui TURUHIND oli see.

mehed sati alal, tõstke hindasid! sest tegelikud hinnad on kõrgemad :D

see ei olnud paha pärast
Vasta

Mine “Üldfoorum”