Panasonicu plasma või LCD?

Siin räägitakse seda mis sülg suhu toob
Vasta
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

Postitus Postitas skystar »

ok... tänaseks aitab tõesti :lol:
aga lõpetaks siis Heints Valgu sõnadega... ükskord te ostate LCD nagunii :lol:
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

Postitus Postitas joonas »

skystar kirjutas:aga lõpetaks siis Heints Valgu sõnadega... ükskord te ostate LCD nagunii :lol:
Ükskord, siis kui lcd-st asja saab ja tema puudused kõrvaldatakse, loomulikult ostame, kuid võib juhtuda, et tolle aja peale ei pruugi seda tehnoloogiat enam eksisteerida. :)
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

Lisan veel - LCD on vanem tehnoloogia kui PLASMA. Skystar, mäletad numbrinäiduga käekelli... millal need juba välja ilmusid. Aasta oli vist 1974... arvan, et Sa polnud sündinudki. :lol:
Ja värvi saab tõesti muuta 3nda põlvkonna PLASMAdel. Nüüdseks on käes juba 7nda põlvkonna omad. Aga see selleks. :wink:
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

skystar kirjutas:ok ok... tundub, et sul ei ole nimi ilmaasjata Tigekala :lol:
võtame siis siit esimese plasma... ja mitte kõige odavama... muidu ütled et vana mudel.... Samsung PS50P5HX... maksam üle 50 tuhhi...
puust ja punasest siis ette... vajutad menüü, liigud reale Picture, siis liigud My Color Control, Detail Control... ja palun regulli palju tahad...
Service Menu'sse minekut ei hakka õpetama... seda ei tohiks igaüks teada
Skystarikene, oled ikka tegija küll. Sa tuled siin võrdlema VIIENDA generatsiooni televiisorit, kui toodetakse juba ammu SEITSMENDA generatsiooni telereid, mis on võrreldes viiendaga palju täiuslikumad. Ütle, spetsialist, et kus kohas on praeguse seitsmenda generatsiooni Q7H mudeli värvimenüü.

Võrdle siis vanu plasmasid juba ka aastatetaguste lcd-dega, kui hiilata tahad :lol:
Viimati muutis joonas, 23:28, 22 Sept 2006, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

me räägime teleritest mitte kelladest
kui nii siis, võiks omalt poolt lisada, et millal esimene päevavalguslamp leiutati :lol: ... seal ju ka plasma sees
käisin 74-ndal aastal juba ammu koolis 8)

ärme räägime tunnetest... et mulle tundub jne.
tooge ka mõni konkreetne mõõtmistulemus mulle välja
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

skystar kirjutas:me räägime teleritest mitte kelladest
kui nii siis, võiks omalt poolt lisada, et millal esimene päevavalguslamp leiutati :lol: ... seal ju ka plasma sees
käisin 74-ndal aastal juba ammu koolis 8)

ärme räägime tunnetest... et mulle tundub jne.
tooge ka mõni konkreetne mõõtmistulemus mulle välja
Käisid koolis siis juba? Tähendab, sitasti õppisid. Päevavalguslambil pole PLASMA tehnoloogiaga midagi ühist. Mina rääkisin tehnoloogiatest -
kumb vanem. Mõõtmistulemused olid juba esimesel lehel:
http://www.pioneer.eu/eur/content/press ... Vslcd.html
Võta sealt alt "Downloading the full research report."
Aga kuna sa sitasti õppisid, siis sa vist seda keelt ei mõista.
Viimati muutis tigekala, 20:47, 22 Sept 2006, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

vaadake plasma pooldajad oma argumente:
kui mina ütlen, et LCD's saab lampi lihtsalt vahetada, siis teie väidate , et lamp maksabki teleri hinna...
minge vaadake poest, mis maksavad päevavalduslampide torud
kui ütlen, et menüüdest saab värve muuta, siis ütlete, et kolviga ??? jne
kõigis tänapäeva telerites saab muuta värve eraldi... ka kineskooptelerites
peab lihtsalt oskama...
aga igaühele seda ei saa õpetada, siis on varsti parandustöökojad täis telereid, mida "spetsid" on ise püüdnud "paremaks " teha :oops:
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Sa loed ka, mida siin kirjutatakse? Keegi ei vaheta LCD lampe, kuna 30 aasta pärast pole lihtsalt neid lampe. 3nda põlvkonna PLASMAtelekatel sai värve muuta. Ammu enam ei saa... See Samsung, mille sa näiteks tõid, on vana põlvkonna paneeliga. Lihtsalt paneel pandud uude ümbrisesse. Mina arvan, et LCD kaob üldse peale OLED telekate hinnaklassi alandumist.
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

Mis nende mõõtmistulemuste mõte on? Et mõõta plasma musta värvi tumedust ja lcd musta heledust või lcd varju pikkust ning muud sarnast?

Pilti ei vaata masin, vaid inimene ja antaksegi subjektiivne hinnang, et kumma pilt rohkem meeldib, kas siis lcd või plasma ja selle hinnangu juures saab anda põhjendusi, et miks just selline valik. Pioneeri uuring kajastab samuti paljude inimeste subjektiivseid hinnanguid, millest järeldub, et inimestele meeldib plasma pilt rohkem kui lcd.

Lauslollus on kellelegi soovitada telekat mingi tehnilise mõõtmise tulemusena. Tavavaatajat see ei koti, tema tahab head pilti. Teda ei huvita, kas mingi värvi toon erineb teisest mingi koefitsendi võrra.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Joonas, ta paneb seda Reiljani rida - Mis siis, et 75% Eesti rahvast on Ilvese poolt.
Aga Eestile on vaja head presidenti... mitte Ilvest. :lol:
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

skystar kirjutas:kõigis tänapäeva telerites saab muuta värve eraldi... ka kineskooptelerites
peab lihtsalt oskama...
aga igaühele seda ei saa õpetada, siis on varsti parandustöökojad täis telereid, mida "spetsid" on ise püüdnud "paremaks " teha :oops:
Loomulikult tehnikute jaoks jäetaks service menüüsse kõikvõimalikke valikuid, mida muuta. Tavavaatajal ei lähe neid lihtsalt vaja.

PS! Ära tee üksikute postituste põhjal üldistusi.
Viimati muutis joonas, 21:01, 22 Sept 2006, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

tigekala kirjutas:Joonas, ta paneb seda Reiljani rida - Mis siis, et 75% Eesti rahvast on Ilvese poolt.
Aga Eestile on vaja head presidenti... mitte Ilvest. :lol:
Jätame poliitika välja, muidu jäävad telerid tahaplaanile :wink:

PS! Kas sulle tigekala ei tundu skystari postituse stiil kuidagi tuttav :cool:
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

joonas kirjutas:PS! Kas sulle tigekala ei tundu skystari postituse stiil kuidagi tuttav :cool:
Saan aru küll, keda sa mõtled... Aga nickname "skystar" on minu arust siin vana olija... ainult ei teadnud, et nii seniilne... Muuseas, skystar, PLASMAde eluiga on ka juba 50 000 tundi.
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

olen reiljani ja savisaare meeste kõige vastasemast parteist
niipalju poliitikast :D

alguses ütlesite, et teleri energiatarbivus pole oluline...
siis selgus, et kõik vaatavad plasmadest kogu aeg kandilist pilti kas venitatult
või lõigatult(et mitte näha halle ääri)
mina vaatan näiteks eesti kanaleid reziimis 14:9, sest LCD'l ei häiri must ääre riba (see on sügavmust)
nüüd selgub, et ka värvide õige edastus pole oluline...
et kui vaatan telerist politseiautot, siis on see mitte sinivalge vaid rohevalge (nagu lätis ) :lol:
keerake nüüd oma plasmal hääl maha ja korraks kuulatage... siriseb...
kõrgepinge muundurid töötavad...
või on kõrv juba vananenud, ei kuule kõrgeid helisid ???
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

skystar kirjutas:olen reiljani ja savisaare meeste kõige vastasemast parteist... niipalju poliitikast :D
Seegi hea.
Et siis sinus on ainult positiivne Vassermani test? Tead, millest jutt? :lol:
skystar kirjutas:siis selgus, et kõik vaatavad plasmadest kogu aeg kandilist pilti kas venitatult või lõigatult(et mitte näha halle ääri)
Kus kohast selle välja lugesid? Mul on küll kogu aeg auto peal. Mingeid ääri pole kuskil.
Ja mingi logo ka sisse ei põle. Tuleb lihtsalt osta õige PLASMA. Mitte vananenud paneeliga, millede spets oled sina.
Vasta

Mine “Muidujutt”