Humax CX PVR-9200C
Ma enda kogemusest,USB to RS 232 ei taha õieti toimida.Hummile ei saanud softi peale,kaarti üle progeja proges 20 minutit.Panin otse arvutile taha ok kõik.Soft 20 sekundiga peal jne.Adapteri andsin ära ja enam ei kasuta,keerad pilli tuksi täitsa kui lõpuni ei loe uut softi või midagi valesti läheb.Ma küll sati tüünerit näppinud aga mis vahet seal erilist kaabli tüüneriga softi peale paneku kohalt.Siin ennem oli pakkumine 1l kanget võtta see vastu kahju väiksem 

Uuri kas com port on läpakast õige määratud, ja siis veel kaabel, oled kindel et sul vajalik? Neid ju kahte sorti, pööratud ja tavaline. Juhul kui kaabel ei toimi võta jootekolb ja vaheta 2 ja 3 kontaktil juhtmed omavahel. Kui enam mitte miski ei aita viska see Vista kus kurat, see ei ole op süsteem, see on mingi õudus. 

Panasonic TX-P60ST60Y, DM800HD, GM Spark One, 1W, 4,8E, 9E, 13E, 19,2E, 28E, 36E
Kas liitrist polnud abi?linni kirjutas:Leidsin lõpuks netist uue Prolificu draiveri, mille ka Vista omaks tunnistas. Nalja teeb juba, asi ikka ei toimi
Äkki viga kaablites? Läpakast läheb välja USB - RS232 isane, selle ja tüüneri vahel veel emane-emane RS232 juhe. Bitid peaksid nagu liikuma, äkki lihtsalt mõni defektne juhe?

Humax soome lehel on tarkvara siiski olemas: http://www.humax.fi/pvr9200c_cx_pvr9200c.html
Lasin peale versiooni mis sellelt lehelt pakuti.
Positiivne:
* menüü saab muuta eesti keelseks
* ventika urisemine on standby olekus kadunud
* EPG töötab kiiremini
Negatiivne:
Eesti subtiitrid näiteks TV1000 juures on kirillitsas
Kas keegi sellele lahendust ei oska pakkuda või on see softi versiooni viga?
Näiteks läti ja leedu pole kirillitsas.
Lasin peale versiooni mis sellelt lehelt pakuti.
Positiivne:
* menüü saab muuta eesti keelseks
* ventika urisemine on standby olekus kadunud
* EPG töötab kiiremini
Negatiivne:
Eesti subtiitrid näiteks TV1000 juures on kirillitsas
Kas keegi sellele lahendust ei oska pakkuda või on see softi versiooni viga?
Näiteks läti ja leedu pole kirillitsas.
Miks ta peaks viimaseks jääma? Humaxi kodukalt pole mina ka ühtegi uuendust leidnud aga Soome lehtedelt ikka kusagilt peaks saama.linni kirjutas:Ahjaa, ilmselt jääb see viimaseks apdeidiks, sest Finnsat teeb seda nüüd automaatselt kaabellevi kaudu ning Humaxi kodukalt ei suutnud tuvastada ühtegi 9200C uuendusfaili.
Olen jälginud ka Soome delle digiboxi teemalis foorumit ja 26. septembril oli üks selline postitus:
Mina saan nii aru, et 1.00.12 versioonile järgmist uuendust on oodata.Originally Posted by Finnsat
Terve
Et maininnut onko kyseessä T vai C malli, mutta joka tapauksessa molempiin
on tulossa päivitys jossa parannetaan salauksenpurkuun liittyvä ongelmia.
Päivitys tulee http://www.finnsat.fi/paivitykset sivuille jakoon ja myöhemmin
verkonkautta (T ja C)
Tarkempaa aikataulua en vielä pysty antamaan, mutta julkaisuversiot ovat
parhaillaan laatutesteissä.
Starmanist pole küsinud, kas Eesti jaoks ka mingit uuendust on oodata. Karta on, et sealt mingit vastust ei saa. Need kirillitsas subtiitrid on jama küll ja see pildi jõnksutamine ikka kestab.
Ahjaa, Soome foorumit lugedes sain niipalju aru, et jõnksutamist ei ole, kui vabade kanalite (meil ETV, KANAL2, TV3) vaatamisel vaatajakaart välja võtta.
detsembri alguses uus firmware
Jälgin ka soome foorumeid selle digiboksi kohta ja nüüd oli selline postitus:
Nii et detsembri alguses peaks uut firmwaret oodata olema. Ja see peaks siis aitama selle jõnksutamise koha pealt.Päivitys tulossa kuulemma joulukuussa
Lähetin Finnsatille mailin ja sain vastaukseksi että uuden version levitys verkon kautta on tarkoitus aloittaa joulukuun alussa. Ja sen pitäisi siis ilmeisesti ainakin auttaa pätkimiseen yms. salaukseen liittyviin ongelmiin.