Tänud kõigile vastajatele.
Võttes aluseks oma rahakoti paksuse, õigemini selle kõhnuse

, siis maanduse ehitamise lükkan edasi.Praegu punnitades ilmselt teeksin eramule pigem kahju kui kasu. Lugesin siiski ühest kohast, et püüdurvardaid ei peagi tegelikult kasutama, tähtsam on piksevarras ja korralikult teostatud "maandustee" ehk varraste ühendamine ja otsene maandus...
Teiseks, nagu juba Valgekotkas mainis, otsetabamuse korral nagunii miski ei kaitse, siis saan aru, et maandus on pigem äikese "elektrivälja" mõjude vähendamiseks või minimeerimiseks(nimetan seda võhiklikult nii) . Võimalus et äike mööda EE võrku sisse lajatab on väga väike, sest uued alajaamad on korralikult maandatud (ise nägin alajaama, ka seestpoolt kust mulle elekter tuleb), siiski kõikideel. seadmete saba on siiski väljas ja mingit elektri tarbimist mu eramus ei ole, kui on äike.
Kui panna antenn eraldi toru külge siis vast käib korralik maandus üle jõu, samas, äikese jaoks pole mingi 2-3 meetrit mingi vahemaa,kui tabab sellise vahemaa peal siis nagunii avaldab mõju ka kodusele elektripaigaldisele- lõppjäreldus oleks- vahet vist nagu polegi. Mu õel on majal elektripaigaldisel maandus, aga kui äike tel. liinist sisse lajatas läks arvutustehnika, ellu jäi imekombel vaid LCD telekas... kuigi LCD oli Amino boxiga ühenduses (Box sai ka laksu).
Ja veel üks tähelepanek- miks soovitatakse peaaegu eranditult lihtsalt teleka TV antennist lahtiühendamist, kui see tegelikult ei kaitse, kui tuleb lähedalasuvast äikesest antennikaablist seda surakat nii ehk naa???
Ma loomulikult saan aru, et parem karta ja kahetseda...