Soome digi
Viasatil on ikka mõru pill see, et tema näidata ei saa MTV3 ja Nelost Eestis. Seepärast pigistab teisi. Selles valguses on Viasati vastus tema KKK lehel MTV3 ja Nelose kohta üsna silmakirjalik, kui nad väitsid, et proovivad Eestis saada MTV3 ja Nelose näitamisõigusi. Ilmselt ei saanud ja siis püüavad teistel ka kraanid kinni keerata. Ilmselt mõte hakkas neil kohe ses suunas liikuma, kui MTV3 ja Nelonen Zuumi ilmusid...
- TarmoTanilsoo
- Digivanake
- Kontakt:
Kas Viasat oligi see satioperaator, kes hakkas MTV3 kallal nutulaulu laulma et neid diskrimineeritakse?jyri403 kirjutas:Viasatil on ikka mõru pill see, et tema näidata ei saa MTV3 ja Nelost Eestis. Seepärast pigistab teisi. Selles valguses on Viasati vastus tema KKK lehel MTV3 ja Nelose kohta üsna silmakirjalik, kui nad väitsid, et proovivad Eestis saada MTV3 ja Nelose näitamisõigusi. Ilmselt ei saanud ja siis püüavad teistel ka kraanid kinni keerata. Ilmselt mõte hakkas neil kohe ses suunas liikuma, kui MTV3 ja Nelonen Zuumi ilmusid...
Igatahes kõlab natuke absurdselt, et meie poolt postitavate levitugevuste pärast kuskil signaali hakataks piirama. See poleks enam demokraatia... Loodan, et Põhja-Eestis jätkab soome digisignaal ka edaspidi levimist.
Siin Roska ühest eelnevast postitusest tuleb nii välja. Aga milleks neil seda digisignaali levi vaja spetsiaalselt piirama hakata on vaja , sellest ei saa aru, Eesti on niigi levitsoonist väljas. Selleks oleksa vaja hakata antenne ümber suunama jms kammaijaaga tegelema. Üleliigne töö mastimontööridele jms. Kõik see maksab. Nt Rootsi digi paistab ka Norrasse ja keegi ei piira seal midagi.TarmoTanilsoo kirjutas: Kas Viasat oligi see satioperaator, kes hakkas MTV3 kallal nutulaulu laulma et neid diskrimineeritakse?
Igatahes kõlab natuke absurdselt, et meie poolt postitavate levitugevuste pärast kuskil signaali hakataks piirama. See poleks enam demokraatia... Loodan, et Põhja-Eestis jätkab soome digisignaal ka edaspidi levimist.
- TarmoTanilsoo
- Digivanake
- Kontakt:
Nii ta on... Nii, et kirjutage julgelt levitingimustest... Ei usu, et keegi siia kirjutatud levitulemuste pärast signaali muutma hakkabjyri403 kirjutas:Siin Roska ühest eelnevast postitusest tuleb nii välja. Aga milleks neil seda digisignaali levi vaja spetsiaalselt piirama hakata on vaja , sellest ei saa aru, Eesti on niigi levitsoonist väljas. Selleks oleksa vaja hakata antenne ümber suunama jms kammaijaaga tegelema. Üleliigne töö mastimontööridele jms. Kõik see maksab. Nt Rootsi digi paistab ka Norrasse ja keegi ei piira seal midagi.

TOM: Soome tele- ja raadiosaadete levik Eestis
https://www.eesti.ee/tom/ideas.py/show?idea_id=2217
https://www.eesti.ee/tom/ideas.py/show?idea_id=2217
Soome MUX-id 44 ja 46
Tahtsin küsida, kui hästi praegusel aastaajal on nähtavad mux 44 (MTV3, Nelonen, Subtv, Jim) ja mux 46 (Urheilukanava ja Canal Digital-id)? Kui hästi te neid näete ja kus kandis asute? Mina asun Põhja-Tallinnas ja minul on mux 32 stabiilselt S95 Q88, kuid mux 44 S45 Q25 ja mux 46 S 40 Q10. Seda on vähe, tahaksin 46-t muxi parandada. Mul on paralleelne antennisüsteem, võimendi AV72 ja olen tõstnud antennid nii kõrgele, kui võimalik. Mida võiks veel teha? Kutsuda spetsialistid? Olen arvutanud Espoo ja Kloostrimetsa-vahelise nurga Ranteloni valemi järgi, selle järgi siis antennide omavahelise kauguse (30 cm). Ikka on midagi puudu. Palun jagage oma kogemusi, olen väga huvitatud. Kumb segab rohkem, Kloostrimetsa või Fiskars?
Ütleme nii,et lux levi praegu,näitajad jäävad 75-100 vahele,kadunud pole vist augusti lõpust saati.Muidugi ma linnast väljas ja soome suunal ehitisi pole.Ma enda antenni keerasin veits ida poole,et ülelevi puhul Lahtilt vastu võtta.Siin erinevad kasutajad päris palju kirjutanud mis ja kuidas näevad.(ise olen selles 2 antenni süüsteemis kahtleval seisukohal kas ta ikka on parim).Kummalisel kombel teletorn mind ei sega ja praeguste ilmadega probleeme pole.Eks pead katuse vahet jooksma ja proovima mis sinul parim,krt see värk erineb kõigil vahet võib olla ainult 1 km 

- peeter3000
- Digivanake
minu arvamus(1 aastase kogemuse põhjal):
-kuna soomlased Espoo saatja võimsust "piiravad" Eesti suunal,siis Nõmme jääb just sellele alale.
-lisaks tekib linnas kõikvõimalikke häireid väga palju ja võimendi ainult tugevdab neid häireid.
-siin on puud ka nii kõrged,et neist üle ei saa kohe kuidagi.
-minul tuleb kõige kehvemini E44
-E46 ja E32 on pilt praktiliselt kogu aeg ees.(kuigi Q langeb 7-15-ni E46 peal vahest,aga pilti hoiab ikka ees)
jne......
-kuna soomlased Espoo saatja võimsust "piiravad" Eesti suunal,siis Nõmme jääb just sellele alale.
-lisaks tekib linnas kõikvõimalikke häireid väga palju ja võimendi ainult tugevdab neid häireid.
-siin on puud ka nii kõrged,et neist üle ei saa kohe kuidagi.

-minul tuleb kõige kehvemini E44
-E46 ja E32 on pilt praktiliselt kogu aeg ees.(kuigi Q langeb 7-15-ni E46 peal vahest,aga pilti hoiab ikka ees)
jne......
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kas keegi on proovinud Espoo digisaatjate signaali Espoost kagusse jäävas suunas vastu võtta? Mõeldud on Lääne- Virus nt Võsu kanti. Keegi sealt siia foorumisse postitas midagi sel teemal ja ei kurtnud eriti kehva vastuvõtu üle. Ise tahaks Kundas katsetada E44 (MTV3, Nelonen). Minu põhisaatjast Anjalankoskist on B-mux kanalil E27 Koeru analoogi poolt blokeeritud. Sideameti andmetel pidi kagu poole ka Espoost -8dB piirang olema, kuigi Digita kaart seda ei näita. A ja C mux tulevad rehuldavalt, vahel kakuvad. E-mux 56.kanalilt tuleb väga hästi. Pidevalt pole tsekkanud, sest seal on kõik kinni.
- peeter3000
- Digivanake
Soome digi
kanalid 44;46;53 ei tule Tuleb ainult 32 s70 q 45;44 s58 q0-7; 46 s38 q 0-7;53 s 60 q0-7 kasutan antenni Triax 100 21-69 ja võimu av 63 asun nõmmel[/b][/i][/list]
Re: Soome digi
Täpselt sama siin. Ise ka nõmmel. Kivimäel. Krt just tahtsin Urheilu pealt LIVE bundesligat vaadataberku kirjutas:kanalid 44;46;53 ei tule Tuleb ainult 32 s70 q 45;44 s58 q0-7; 46 s38 q 0-7;53 s 60 q0-7 kasutan antenni Triax 100 21-69 ja võimu av 63 asun nõmmel[/b][/i][/list]

soome digi
Mis siis juhtub,kui asetan AV63 ette AD-20?