FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Muideks sai vaadatud elioni kaudu ka seda eurovisiooni siis. Ja peab tunnistama et ETV peal oli kuradi hea pilt samal ajal kui Yle2 oli puhas ruudumeri.
Tundub,et las olla see kvaliteedi jutt ja minu arvamust ei muuda miski peale oma silma 

paistab sedasi jah. Võidki rääkima ja küsima jääda vastust ikka ei saa.faas kirjutas:Tundub,et las olla see kvaliteedi jutt ja minu arvamust ei muuda miski peale oma silma
Mis sest, et ühel puhul näed teravsut ja selgeid piirjooni aga teisel puhu l "plastiliini" siis tuleb välja, et ikka kehv algmaterjal. See et jalgpall ETV 3 mega peal tiksus las tiksus, ega see pilti teravamaks ei tee. Kui kogu pild iainuke staatilin objekt on infoväli pildi servas ja selle vaatamiseks tugevasti pingutama, et sellest udukogust aru saada, mis seal kirjas ja seda siis ca 2,5-3 m kauguselt 42''lt ekraanilt no ju siis see krdi hea pilt ja vaat, et paremgi kui kui teistel, ainuke viga on see, et see paremus ei väljendu kuskil.
OK, diletandi kommentaar asjale.
Võtan digikaamerast DV formaaadis faili, mis siis suhteliselt pakkimata asi siis. Kasutan täiesti suvalisi setinguid selle konvertimiseks mpeg2 või mpeg4. Mõlemal juhul saan märkimisväärselt suure faili, mis on küll oluliselt väiksem kui algmaterjal.
Ainuke viga, mida ma ekraanil näen on miskid udukogud. Aga see eest olen väga suure faili.
Teine katse, näen rohkem vaeva et koodreid/dekoodreid õigesti seadistada ning saan oluliselt väiksema failisuuruse mõlemal juhul ning pilt mis ekraanilt vastu vaatab on igati silmasõbralik ning "siilid udus" on kadunud.
Ehk teisisõnu, olgu see bitrate kui suur tahes aga kui kodeerimine toimub mingitel valedel alustel siis see bitreidi hulk ei muuda pilti paremaks.
Eks lükake ümber või kiitke takka sellele teooriale. Kogu vahe on see, et mina tegin seda amatöörvahenditega aga eetrimüra tuleb profitehnikaga ja proffide poolt. Või ma eksin selles viimases??
Tundub, et esimene versioon kus olemasolevat tehnikat ja tarkvara ei osata vastavalt kasutada ning kellegil vastavatest tegelastes ei ole soovi/tahtmist seda viga tunnistada ja rääkida ausalt ära (nagu Agu Sihvka omal ajal tegi) milles point on.
Selle asemel käib üks eneseõigustus ja teiste maha tampimine.
Roska , tahtsid konkreetseid küsimusi, said konkreetsed küsimused.
Kuidas oleks nüüd vastustega??
huvitav, minul on jalgpalli staatiline infofäli - 40" SONY LCD 3m pealt vaadates - väga selge - 40km mastist ja 1 antenn 40 elemendine logo.sniff01 kirjutas: See et jalgpall ETV 3 mega peal tiksus las tiksus, ega see pilti teravamaks ei tee. Kui kogu pild iainuke staatilin objekt on infoväli pildi servas ja selle vaatamiseks tugevasti pingutama, et sellest udukogust aru saada, mis seal kirjas ja seda siis ca 2,5-3 m kauguselt 42''lt ekraanilt no ju siis see krdi hea pilt ja vaat, et paremgi kui kui teistel, ainuke viga on see, et see paremus ei väljendu kuskil.
OK, diletandi kommentaar asjale.
etv pilt on ikka üle prahi, tv3 on praegu ikka nõmeda kvaliteediga - nii nagu ta sealt tasuliselt muxist tuleb.
siin oli hoopis keset päeva mingit jama, mul kvaliteet levi ja kvaliteet mõlemad 97..99%, aga fta kanalid kõik müra täis???!!!! ja igasugune levikõikumine kohe ruudud ekraanil!!!!
Logoga õhtul jalka finaali aeg oli ainult korra müra.
kui kasutasin spets dm triax antenni, siis on mul sitem levi 99% kvaliteet 67..87%, krt selle odava logo'ga saan kogu aeg ka digi vahtida, kalli antenni pean ilmselt minema viskama.
Viimati muutis renee, 09:03, 30 Juun 2008, muudetud 1 kord kokku.
Seda ma tean isegi; ma tahtsin teada mida selles suhtes ette võetakse?roska kirjutas:Kalev Sport edastab ju 16:9 pilti isegi, aga nad ei saada WSS-i ning ükski STB seetõttu pilti ümber ei lülita.
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
- valgekotkas
- Admin
nonii - ma tean, et kohe saan kõvasti sõimatasniff01 kirjutas: Ehk teisisõnu, olgu see bitrate kui suur tahes aga kui kodeerimine toimub mingitel valedel alustel siis see bitreidi hulk ei muuda pilti paremaks.

su jutus on tõde aga ka pooltõde - proovi oma amatöörvahenditega lahendada järgmine ülesanne: võta korralik analoog videokaamera ja pane see kaamerana tööle näiteks seinakella vaatama, võta kaamerast analoogsignaal ja konverdi see digisse ning striimi üle võrgu teise arvutisse mille monitoriks pane kella kõrvale oma 42" LCD ... kui viivitus reaalajas jääb alla 3 sekundi ja pildil puuduvad pakkimisvead siis võid ennast profiks lugedasniff01 kirjutas: Eks lükake ümber või kiitke takka sellele teooriale. Kogu vahe on see, et mina tegin seda amatöörvahenditega aga eetrimüra tuleb profitehnikaga ja proffide poolt. Või ma eksin selles viimases??

kokkuvõtteks - minu arvamus on see, et eesti digis on võimalik hääd pilti näidata aga seda vaid juhul kui see kõigi osapoolte soov ja tahe on ...
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Sniff 01, kus see küsimus oli? Ega profitehnikas ei ole nii, et valid seal ise koodekeid ja muid asju. Ostetakse valmis toode, kus määrad bitrate, filtreid ja muid selliseid asju.
Zuumbox, see küsimus on valel aadressil. Seda peaks Kalev Spordist küsima. Levira taga ei seisa midagi.
Zuumbox, see küsimus on valel aadressil. Seda peaks Kalev Spordist küsima. Levira taga ei seisa midagi.
Mul on üldiselt jalgpallist üsna savi, aga ma siis teie juttude peale vaatasin eile seda. Võrdlesin ETV ja YLE2 pilti (mõlemad otse DVB-T, testi ajal Q 90 või rohkem). Riistaks zuumbox, HDMI kaudu HD projektori küljes, pildi diagonaal umbes 90 tolli, vaatekaugus 3.5m. Hea oli vaadata seda plönni, kus sees skoori näidatakse (mis on tõesti jalgpalli puhul üsna staatilinerenee kirjutas:huvitav, minul on jalgpalli staatiline infofäli - 40" SONY LCD 3m pealt vaadates - väga selge - 40km mastist ja 1 antenn 40 elemendine logo.

Üldse tekkis mul küsimus, kuidas te seda zuumi pilti vaatate? Ma loodan, et kõik, kes kvaliteedi koha pealt sõna võtavad, on ikka zuumboxi oma lustikummuti külge HDMI abil ühendanud. Kui ei, siis võib teema lõpetatuks lugeda, rohkem pole udupildist vaja rääkida. Zuumboxi analoogväljundid on uskumatult saastad, sealtkaudu pole midagi mõtet vaadata. Aga ega sellest, et zuumbox analoogi kaudu udukogu näitab, ei saa ometigi järeldada, et eesti DVB-T kui selline kuidagi talumatult halb on.
Martini
DVB-T/S: Golden 9060 & CT5000Cplus & HTPC
DVB-T/S: Golden 9060 & CT5000Cplus & HTPC
minul on igakord (loe korduvalt nähtud) just kogemus vastupidine, kui ikka kasutada RGB signaali scart kaablit, saad märgatavalt parema tulemuse kui see zuumi hdmi välja annab.Martini kirjutas:
Üldse tekkis mul küsimus, kuidas te seda zuumi pilti vaatate? Ma loodan, et kõik, kes kvaliteedi koha pealt sõna võtavad, on ikka zuumboxi oma lustikummuti külge HDMI abil ühendanud. Kui ei, siis võib teema lõpetatuks lugeda, rohkem pole udupildist vaja rääkida. Zuumboxi analoogväljundid on uskumatult saastad, sealtkaudu pole midagi mõtet vaadata. Aga ega sellest, et zuumbox analoogi kaudu udukogu näitab, ei saa ometigi järeldada, et eesti DVB-T kui selline kuidagi talumatult halb on.
jah kui sa just s-video väljundit ei vaata ja hdmi'ga ei võrdle
appi. mida võrdlused... 40" lcd ja suuremad.. olge head ja võtke tehke selline test : Tallinna mastist u 70 km kauguselt ajage logo ( või lairiba dm) püsti, pange järgi 15" crt ja vaadake millist analoog pilti näete... seda analoogpilti ei anna kõrvutada ühegi sd pildiga satilt ega eesti dvb-t'ga. Enamus TAVALISI inimesi kes sellises olukorras digiboxi järgi panevad, kiidavad pilti ! Seda sellepärast, et täiesti puhast ja müravaba ( et lumesaduta või teralisuseta) on niimoodi analoogis väga raske saavutada... Digiga pilt lihtsalt on / saab olema tavainimese jaoks tunduvalt parem kui analoog..
ma saan aru et kui mõnesjal inimesel on 40" ja suuremad telekad siis võtab kurtma.
kusjuures niipalju kui olen ctechiga ~40" crt'l (scart) vaadanud eesti tigi, pole kurta midagi..
ma saan aru et kui mõnesjal inimesel on 40" ja suuremad telekad siis võtab kurtma.
kusjuures niipalju kui olen ctechiga ~40" crt'l (scart) vaadanud eesti tigi, pole kurta midagi..
- peeter3000
- Digivanake
mi asi on 40 tolline crt?
mul siiamaani kogemus,et 36 tolline 16:9 on suurim!
mul siiamaani kogemus,et 36 tolline 16:9 on suurim!
Viimati muutis peeter3000, 16:51, 30 Juun 2008, muudetud 2 korda kokku.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
ca 100 cm CRT

DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
...
Viimati muutis ttt, 01:43, 28 Dets 2012, muudetud 1 kord kokku.
Sellise kolaka tõstmiseks on küll kraanat vaja; 350 lb ehk ligi 160 kg ikkagi 

peeter3000 kirjutas:mi asi on 40 tolline crt?
mul siiamaani kogemus,et 36 tolline 16:9 on suurim ,aga võta näpust!
igal juhul kõva pill Sul
ma panin sellise märgi ette ~ .. kui see tundmatu on siis kooli tagasi... ja just sellepärast et ma ei mäleta täpselt, vaid umbes. ja momendil liig kaugel et üle mõõta või täpset marki öelda