HELP!!!

Räägime siin HDTV vastuvõtuseadmetest
Vasta
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Re: HELP!!!

Postitus Postitas mustkass »

zoom kirjutas:
tigekala kirjutas:
mustkass kirjutas:... ja kuna telku autoformatis siis nagu ise midagi näppima ei pea, või olen ma millestki valesti aru saanud :?:
Vahe on selles - Sul on SCART ühendus, mille käsurida toetab autoformaati telekal.
HDMI ühendus, aga ei toeta seda.
Nojah, mul nii vingeid pille pole, aga üle component ühenduse toimib automaatne formaadi valik samuti.
Palju parem kvaliteet, kui scart RGB või taevas hoidku- komposiitühendus.

Endal teler(16:9 pill)ja Eesti kanaleid vaatan 4:3 küljesuhtes, kuniks mingi TV-6; ETV2 või põder oma signaaliga juhtima hakkab.
Paljud on küsinud, et miks ma seda aknakest keset ekraani vaatan, saab ju üle ekraani ka venitada :mrgreen: .
Aga noh, neil ju kodus vinged fullHD pillid, las vahivad seda moonutatud pilti, millest enamus kusagile servade taha cropitud.

Isegi mu kaasa keeldub seda laiaksvenitatud pilti vaatamast. :wink:
Laiaksvenitamise vastu ikka autoformaat,vähemalt minu Philipsi mudelil paneb pildi ilusasti paika Pilt
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

zoom kirjutas:Aga noh, neil ju kodus vinged full HD pillid, las vahivad seda moonutatud pilti, millest enamus kusagile servade taha cropitud.
Kui viitsid uuesti lugeda siis ehk saad aru, et pole nii.
DM800/8000HD PVRil on A/V reziim pillarbox. Ja/või... kui SD kanali saade pole 16:9 formaat'is, siis vahetad HDMI ühenduse puhul 16:9 reziimi telekast 4:3 reziimi peale.
eejos
Uudistaja

Postitus Postitas eejos »

tigekala kirjutas:
zoom kirjutas:Aga noh, neil ju kodus vinged full HD pillid, las vahivad seda moonutatud pilti, millest enamus kusagile servade taha cropitud.
Kui viitsid uuesti lugeda siis ehk saad aru, et pole nii.
DM800/8000HD PVRil on A/V reziim pillarbox. Ja/või... kui SD kanali saade pole 16:9 formaat'is, siis vahetad HDMI ühenduse puhul 16:9 reziimi telekast 4:3 reziimi peale.
DM7000 oli seadistatud mul 16:9 ja video tuli Scardist komponendiks ja telku oskas toimetada autoreziimis ilusti. Proovisin täna DM8000 ühendada komponendiga aga seis täpselt sama. Siin ei ole probleemiks mitte HDMI ühendus vaid tuuner ei oska seda teha. Sama jama oli Humax kaabli tuuneriga Elioni optika otsas, ei osanud see karp soome kanaleid 16:9 peale ümberlülitada. Haige on see formaadi jama ja kui nüüd lisandub veel Phillipsi laiformaat lisaks juurde, siis palju õnne.
Kasutaja avatar
Filmix
Entusiast

Postitus Postitas Filmix »

Ja mis põhjus saab olla, et 4:3 pildi jaoks pillarboxi ei taheta kasutada :roll:
Vu+ Solo 2 - 0.8W ; 4.8E ; 9.0E ; 13.0E ; 19.2E - Triax 110
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Filmix kirjutas:Ja mis põhjus saab olla, et 4:3 pildi jaoks pillarboxi ei taheta kasutada :roll:
Eks sa vaata ise, mis moodi pillarbox venitab. Umbes samuti nagu 16:9 nonlinear.
Kasutaja avatar
Filmix
Entusiast

Huvitav, millest sa räägid :? Kas see oleneb siis mingitest muudest boxi või teleka settingutest, aga minu Sony LCD peal on 4:3 pilt pillarboxiga igastahes täpselt õigetes proportsioonides. Sinu jutu peale nüüd vaatasin veel igaks juhuks üle, et äkki ma pole aru saanud, aga nii test tabelit vaadates, kui ka kineskoobi pildiga võrreldes on pilt ilusti 4:3 ja pole mitte mingit pidi välja venitatud :roll:
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Sul on telekas 4:3 formaat arvatavasti, mitte Full 16:9 või wide-zoom..
Kasutaja avatar
Filmix
Entusiast

tigekala kirjutas:Sul on telekas 4:3 formaat arvatavasti, mitte Full 16:9 või wide-zoom..
Telekas on pidevalt Wide reziimis ja seda ma ei muuda kunagi. Kogu pildi juhtimine käib dream'ist ja muidugi automaatselt. Nii 4:3, kui ka 16:9 pildid on kõik alati õigetes proportsioonides. Ma ei kujuta ettegi, et see teisiti võiks olla :roll:
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Kas me räägime ikka SD kanalist, mis saadab 4:3 formaatis pilti või me räägime SD kanalist,
mis saadab 16:9 formaatis pilti ?
Sul näitab nii ?

Pilt

Või nii ?

Pilt

Veel parem, pane siia oma screen mõnest Eesti kanalist Siriuselt...
Või vaatad Sa oma 8-sajase Dream'iga üleüldse üle SCARTi SD kanaleid ?
Kasutaja avatar
Filmix
Entusiast

Dream on loomulikult ühendatud HDMI-ga. Jutt käib ikka 4:3 SD pildist. Näiteks ETV, Kanal2 jne. Mul on pildil vasakul ja paremal mustad ribad, mitte ei ole üle ekraani venitatud ja proportsioonid on õiged. Kahjuks ei oska teha screenshoti nii, et pildile jääks kõik täpselt samuti, kui telekast näha on :oops: Ei saa web interfaceist, ega ka telnetist grab käsuga (ükskõik, mis parameetrit kasutades) sellist screenshoti kätte :roll: Ainus võimalus oleks vist pildistada telekat :?
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Ma saan kah sellise pildi panna, nagu Sul on.
Aga mind, konkreetselt, häirivad need musta raamid vasakul ja paremal rohkem kui laiaksvenitatud pilt.
Kasutaja avatar
Filmix
Entusiast

Nohh, eks see ole maitse asi :) Mina tahan näha pilti siiski sellistes proportsioonides, nagu ette on nähtud ja mind häirivad väljavenitatud lõustad palju rohkem, kui need mustad ribad :roll:
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Postitus Postitas mustkass »

Filmix kirjutas:Nohh, eks see ole maitse asi :) Mina tahan näha pilti siiski sellistes proportsioonides, nagu ette on nähtud ja mind häirivad väljavenitatud lõustad palju rohkem, kui need mustad ribad :roll:
Siis on sul niru telekas :wink:
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
zoom
Digivanake

Postitus Postitas zoom »

Eelistan ikka siresäärseid modelle vaadata, mitte lühikesi , jässakaid tädikesi. :P
Pilt olgu ikka proportsioonis.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Kui ei peaks Eesti kanaleid vaatama, siis ma vaataks ainult HD kanaleid või siis äärmisel juhul
SD kanaleid, mis kõik saadavad 16:9 formaatis pilti. Kus on kõik proportsioonis.
Vasta

Mine “>> HDTV Seadmed <<”