DM 500HD kloon

Vasta
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Re: DM 500HD kloon

Postitus Postitas satik »

Näites mina olen teinud nii et annan eraisikuna garantii 2 aastat oma pakutud tootele, ei ole probleeme tekkinud sellega seoses. On ka esinenud mõned juhused kus on kliendil tarvis läinud garantiilahendit, üks isegi selline kus seadmed osutusid rikutuks Eesti Energia võrgurikke tõttu. EE aksepteeris nii minu selgitust rikke tekkimisest kui ka vajadust maksta kinni seadmed, seda tehti kokkulepitud tingimustel ja kellegil pretsensioone polnud. Mõned juhused on sellised kus on ilmnenud tootja vead, ka need on lahendatud kõigile sobivalt, ei ole küll probleeme olnud.
Juhtum EE võrgurikkega aga näitas hästi et samas valdkonnas tegutsev firma lasi kõrges kaares oma klientidele ning kui need taipasid mis nendega tehti... :wink:

Mis tahan öelda - kui müüja on m**n, siis ei aita küll see kuidagi et tal on/ta esindab firmat. Kui mehe renomee maksab siis ei lööda risti ette selle pärast et "tal pole ju firmat". Õige mees ajab asjad korda igal juhul.
Vabandused elundi nimetamise pärast, kuid me oleme täiskasvanud inimesed ja räägima nagu asi on.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

satik kirjutas: Kui mehe renomee maksab siis ei lööda risti ette selle pärast et "tal pole ju firmat". Õige mees ajab asjad korda igal juhul.
täiesti nõus Sinuga aga kuidas see haakub kloonide teemaga ... et kui nimega mees müüb kloone siis see on OK aga kui suguelund müüb kloone siis see ei ole OK :roll: vaevalt, et keegi teist julgeks oma pakutavas teenuses kasutada teada tuntud komponentide asemel krt teab mida smile36
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Tõsi, nii see on et igast ettejuhtuvast toodet koostada ei saa ega julge. Ma ei õhuta kedagi kloone hankima, pigem peaks ostja hoopis suutma aru saada et olulisim on toode ja/või teenus mida ostetakse ja mis tingimustel. kaido mõtet aga toetan - firma ei taga automaatselt mitte midagi.
Näiteks kala kaart - on mees mis on kuid kui ütleb millega tegu - respect selle eest. Kui sergei ei ütle mismoodi laheneb garantii - teeb ju valvsaks?
Kui ostja teab et garantii- selavii! siis pole nagunii vahet mida ostetakse ja pole ka mõtet sellest jahudagi.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

4 Kaido
Kuidas jääb garantiiga kui ostad EU majandusruumi mitte Eesti DMM esindajalt ?
Õige vastus :
Omal kulul saadad sinna poodi või kus kohast ostsid, tagasi. 4 nädala jooksul saad sealt, kas uue või parandatud, DMM kulul tagasi.
Vahva mis, kuu aega ilma tuunerita olla ?
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

kaido kirjutas:
Radionov kirjutas:Kaido, mis Sa selle eraisikuga teed kui tal hinge taga tühjus laiutab ja kodanik paljas nagu püksinööp on ?
Hämara taustaga tüübiga ma mingeid tehinguid ei teekski! Kuid risk jääb muidugi alati vastu pükse saada, samuti nagu ka firmadega. Eks ma prooviksin vähemalt kaabaka nime täis teha, firma puhul on seegi mõttetu!
Vaata selle asjaga on igasugused konksud. Selle loogika järgi peaksid aru saama mis risk on pärapõrgust neti teel kaupa tellida, täpselt samasusugsed on su riskid ka siin Eestis. Üldiselt on müüja tausta uurimine suht raske, selle eest tuleb sul kas krediidiinfost raha eest päring teha ja heal juhul sa saad teada et tegemist on nt riiulifirmaga.Halvemal juhul pole üldse mingit infot ja hea kui foorumist õnnestub müüja kohta infot hankida.
Mis puudutab kloone siis paljud müüjad ei salgagi, et müüvad kloone, netti riputatakse lihtsalt "müüa dreambox XXXX Made In china" . Klooni päritolule viitab hind. Nii, garantii: Kloonide puhul eeldaks garantii seda et müüjal on sulle kohe uus samasugune loteriiga kloon välja võtta, kui läheb hästi, saad töötava, kui mitte siis samasuguse surnud toote. Mina näiteks tegin omale enne DM 7025+ originaali ostu omale selgeks et kloonidega ei maksa mängida, nimelt ringlesid Gemini imaged, milles ajapomm sees, mis aktiveerus teatud aja jooksul juhul, kui image oli istutatud kloon-driimi. Muidugi, kloon on odavam, aga risk on selle võrra suurem. Kokkuvõttes ootasin oma driimi peaaegu 4 aastat, aga ostetud sain. Põhimõte oli: kindlasti originaal. Ma pole nii rikas et osta koguaeg uusi bokse.

Tuleme tagasi garantii juurde. Eestis ja vähegi soliidselt või ausalt müüjalt saad sa arve, garantiikaardi ja kindlasti firma rekvisiidid, kelle poole pöörduda kui vajadus grantii järele, sest kui ostad klooni siis juhtub nt nii, et firma likvideeritakse, kõnedele ei vastata jne. Ja jäädki pika ninaga.

Eraisiku vastutus müüdud kauba osas kehtib ainult teatud aja. Eraisik ei ole minu teada (võib-olla eksin) kohustatud tegelema garantiiga aga kui kaubale laieneb näiteks 6 kuuline garantii jääk alates ostukuupäevast, on ta kohustatud asjasepuutuvad dokumendid nagu ostuŧšekk, garantiikaart, tehniline pass uuele omanikule kaasa andma ja andma juhised kelle poole garantii osas pöörduda. See jutt käib üldiselt kasutatud asjade kohta. Juriidilisel isikul aga laieneb terviklik vastutus sest juriidilisel isikul on tegevuslitsents (või müügiluba) ja ta peab tarbijakaitsenõuetest kinni pidama.
Kasutaja avatar
kaido
Entusiast

Postitus Postitas kaido »

...
Viimati muutis kaido, 17:49, 04 Jaan 2013, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

kaido kirjutas:Huvitav, kas DM800 meie maaletooja käest saab enam osta ja kui jah, siis umbes mis hinnaga?
no aga helista või saada mail. kontaktandmed http://www.dreambox.ee" onclick="window.open(this.href);return false; kas on tõesti nii raske minna maaletooja lehele ja ühendust võtta? Laiskus, muud midagi...
smile31
Kasutaja avatar
kaido
Entusiast

...
Viimati muutis kaido, 17:49, 04 Jaan 2013, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

kaido kirjutas:Kell helistamiseks liiga palju, lootsin, et mõni sinne fänn teab! :wink:
Kas ei kannata siis hommikuni oodata?!? Või saada meil, usun, et igal juhul saabub vastus esimesel võimalusel.
Kasutaja avatar
Radionov
DigiTVfänn

Postitus Postitas Radionov »

Energizer kirjutas:
kaido kirjutas:
Radionov kirjutas:Kaido, mis Sa selle eraisikuga teed kui tal hinge taga tühjus laiutab ja kodanik paljas nagu püksinööp on ?
Hämara taustaga tüübiga ma mingeid tehinguid ei teekski! Kuid risk jääb muidugi alati vastu pükse saada, samuti nagu ka firmadega. Eks ma prooviksin vähemalt kaabaka nime täis teha, firma puhul on seegi mõttetu!
Vaata selle asjaga on igasugused konksud. Selle loogika järgi peaksid aru saama mis risk on pärapõrgust neti teel kaupa tellida, täpselt samasusugsed on su riskid ka siin Eestis. Üldiselt on müüja tausta uurimine suht raske, selle eest tuleb sul kas krediidiinfost raha eest päring teha ja heal juhul sa saad teada et tegemist on nt riiulifirmaga.Halvemal juhul pole üldse mingit infot ja hea kui foorumist õnnestub müüja kohta infot hankida.
Mis puudutab kloone siis paljud müüjad ei salgagi, et müüvad kloone, netti riputatakse lihtsalt "müüa dreambox XXXX Made In china" . Klooni päritolule viitab hind. Nii, garantii: Kloonide puhul eeldaks garantii seda et müüjal on sulle kohe uus samasugune loteriiga kloon välja võtta, kui läheb hästi, saad töötava, kui mitte siis samasuguse surnud toote. Mina näiteks tegin omale enne DM 7025+ originaali ostu omale selgeks et kloonidega ei maksa mängida, nimelt ringlesid Gemini imaged, milles ajapomm sees, mis aktiveerus teatud aja jooksul juhul, kui image oli istutatud kloon-driimi. Muidugi, kloon on odavam, aga risk on selle võrra suurem. Kokkuvõttes ootasin oma driimi peaaegu 4 aastat, aga ostetud sain. Põhimõte oli: kindlasti originaal. Ma pole nii rikas et osta koguaeg uusi bokse.

Tuleme tagasi garantii juurde. Eestis ja vähegi soliidselt või ausalt müüjalt saad sa arve, garantiikaardi ja kindlasti firma rekvisiidid, kelle poole pöörduda kui vajadus grantii järele, sest kui ostad klooni siis juhtub nt nii, et firma likvideeritakse, kõnedele ei vastata jne. Ja jäädki pika ninaga.

Eraisiku vastutus müüdud kauba osas kehtib ainult teatud aja. Eraisik ei ole minu teada (võib-olla eksin) kohustatud tegelema garantiiga aga kui kaubale laieneb näiteks 6 kuuline garantii jääk alates ostukuupäevast, on ta kohustatud asjasepuutuvad dokumendid nagu ostuŧšekk, garantiikaart, tehniline pass uuele omanikule kaasa andma ja andma juhised kelle poole garantii osas pöörduda. See jutt käib üldiselt kasutatud asjade kohta. Juriidilisel isikul aga laieneb terviklik vastutus sest juriidilisel isikul on tegevuslitsents (või müügiluba) ja ta peab tarbijakaitsenõuetest kinni pidama.
Energizer, Loen. Ja silm puhkab. Nii palju asjakohast, elulist ja isiklikule kogemusele tuginevat infot ühes postis. smile20 Minul läks mõnevõrra kergemini või mine siis tea ...

Ajaloost: a) DM 7020 - leidis uue õnneliku omaniku. b) 7020 kõrvale kloon DM500 - töötab suvekodus siiani aegajalt jupsiva võrguühendusega aastaringselt c) Ipbox 900HD- oli põnev, mugavaks vaatamiseks oleks teist tüünerit juurde vaja d) sai siis ostetud:Kloon DM800HD - tööle pannes ei kuulnud telekat enam, vendi vuhin käis üle, müüja lubas vendi maha võtta, "garantii" pidi säiluma, siis hakkas aegajalt sulava plastiku hais häirima. Siis sai küllalt e) kokkuhoid ei ole alati ostujõud, hetkel DM 8000HD omanik ja ei soovita alustada millestki muust, eriti kellel kodust multimeedia keskust (HD koduvideod, muusika, TV salvestus etc) vaja. Kui, et siis enne e) -d suvaline odav HD tüüner, et maitse suhu saada ja et raha korjamisel motivatsioon oleks. Mul ei olnud need motiveerivad elemendid obligatoorsed. Asjadest, mida ei ole omanud, ei räägi. Eriti uuest 800-st. Mul ei ole seda vaja. Ei ole ka ilmselt tulevikus :)
DVB-S(2):13E;9E;5E;1W;5W@0,9m+19,2E;23,5E;28,2E;36E@1,1m
DVB-T: toaantenn
DM8000HD, Experimental (opendreambox 2.0)+ 2TB HDD +
Xbox One + Nvidia Shield pro + LG OLED77CX3LA + LG 70LB650v
Kasutaja avatar
sergei2004
Entusiast

Postitus Postitas sergei2004 »

no problem.....

on garantiid 2 a,on arved ,mis veel vaja???????????????

ostsin HD SE euroopast..... tahan müün,tahan ei müü edasi(ka arvega),ei taha jääb endale,mis probleemid?

ps.teema sellest,et väidavad et 800se ORIGINAL vale sisuga!!!!!!!!!!!!!!!

s
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Siis on ju lihtne - kui oled nõus vastutama garantii eest ise siis müüd vastava kokkuleppega, kui ei taha aga soovid et ostjal jääks alles euroopas antud garantii siis saab ta kaasa euroopas ostmisel saadud arve e. tseki. Ja kogu lugu. Paari tunniga garantii ei toimu, aga näiteks ka kõvaketaste tehasegarantii ei toimu samuti mitte kahe ööpäevaga... kuigi on ketas ostetud EUs ja tehaseteenindus asub EUs.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

sergei2004 kirjutas:Teema sellest,et väidavad et 800SE ORIGINAL vale sisuga !
Привет Серёга.
Tы выпил немного ?
Näita kohta, kus ma väitsin, et just Sinu DM800HD PVR SE sellised on ?
Kui Sa seal, koos oma Viljandi tatarlasest sõbraga, pohmellis agronoomi unenägusid näed,
siis meile pole neid unenägusid vaja teadustada !
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Teeks äkki rahu :?:
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Kasutaja avatar
kaido
Entusiast

...
Viimati muutis kaido, 17:50, 04 Jaan 2013, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Mine “>> Dreambox <<”