Tigekala, ma ei tee saladust, et mu praegune kinekas on kasutuses pigem majanduslikel kaalutlustel, pole seda raha teist nii palju võtta, et lambist paneelikale üle minna.
SD-s saab hakkama küll, eriti, kui on twin tuuner ja IDE ketas, salvesta, vaata ja kuula.
Ükskord tegin katse, kuidas toimib audiosalvestus (raadiosaade). Toimis. Oli Radio Italia 30 aastase tähtpäeva juubelikontsert. Väga tore oli seda kuulata.
Kui HD pildi teravus ja pikslite arv (kuvasuhe) välja arvata siis ma leian et pole mitte midagi veel kaotanud. Muus osas, tilulilud pildiparandused 3D valmidus näoraamat ja wifi telekas ei ole minu jaoks primaarsed. Öeldakse et igaühel omad mänguasjad. Minu jaoks ei ole telekas see mänguasi.
Mina lihtsalt leian et kui osta siis ainult põhjusega, mitte sellepärast et oleks naabrist parem.
Aga mis ma sest ikka räägin, igaühele oma.

Mustkass ja Peeter3000, igast seeriast saab kord n.ö moraalselt ja tehniliselt vanaraud. Öeldakse ju, et selleks ajaks kui sa uue PC koju tood, on ta juba vananenud. Telekate puhul see tehniline ja moraalne vananemine pole küll nii kiire, aga ausalt öeldes on ju audiovisuaalse tehnika arenemine aeglustunud: Hea küll, tuli HD (tänaseks juba vana standard) , tulid integreeritud DVB-C-T-S tüünerid telekatesse, USB pesad ja puha, pluss Smat TV ja mis iganes, võrgukaart ja wifi. 3D, aga mis edasi???
Teleka esmane funktsioon on edastada pilti ehk infot, see mis kujul ta telekasse jõuab ja mis kujul ta pildi välja laseb, pole enam tegelikult nii väga oluline. See on maitse asi.
Kokkuvõttes taandub kõik sellele, et olgu andme/info/helikandja milline tahes, info olemus sellest ei muutu. Kas midagi muutub sellest, kui vaatad AK-d näiteks, rõhutan, näiteks3D-s? Sõnum jääb samaks, uudise sisu ei muutu. OK inimesele on tehtud teleka vaatamine huvitavaks just et sul igav ei oleks ja sa pulti-klaviatuuri näppides oma aega sisustad, vahet pole kas netis striimides või USB pulgalt maha mängides- Kas sellest muutub midagi? Mitte midagi ei muutu. Ainult see muutub, et istud kauem teleka ees ja sõltud internetist veel rohkem kui enne. Pärast sured nälga ka veel, kui telekas mingi errori tõttu toitu ei telli ja kohvi ei keeda...