Härrased, pöördun teie poole algaja murega. Olen oma elust 25 aastat ülelahe kanaleid vaadanud ning nüüd, kui nad on kaablist kadunud, tegin ühe vallatu teo - nimelt ühendasin Kakumäele ostetud majaga kaasa saadud (soome analoogi jms vastuvõtuks mõeldud) antennimasti ka oma MPEG2 tuuneriga Samsungi telerile taha...ja hopsassaa - Soome digil pilt ees - paraku ainult "kanavanippu" A ja "kanavanippu" E - ehk siis MTV3e ja Nelonen'i teps mitte ei näe...
Seoses sellega on mul alljärgnevad küsimused...
a) kas praegune häireteta vastuvõtt võib olla tingitud headest ilmastikutingimustest? (Yle-de puhul näitaks signaali tugevuseks 34%, skrambleeritud Kino TV-l aga suisa 68%)
b) kas asjaolu, et 32 kanal tuleb ilusti sisse ja 44 üldse mitte võib sõltuda võimendist (nagu mainitud, oli masti otsa pandud võimendi analoogi vastuvõtuks) ?
c) kas teie hulgas on keegi, kes mulle kokkuleppelise kompensatsiooni eest sooritaks kodukülastuse ning juhul, kui võimendi vajab välja vahetamist, seda ka teeks, ning paigaldaks Elioni kaabli ja antennikaabli vahele jaguri, mis selle "kilbis" ühte kaablisse juhib ning teleka juures taas kaheks jagab? (Üks ots telekasse ja teine Elioni digiboxi...)