Soome digi

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Re: Soome digi

Postitus Postitas peeter3000 »

elit kirjutas:suur13

Idee on põhimõtteliselt õige, kuid siiski arvan, et see eriti olukorda ei paranda, kuna:
-esiteks tulevad häirivad? signaalid ristsuunalt võrreldes vastuvõtu suunaga st. nende mõju on minimaalne;
-teiseks peavad E45 saatjad küllaltki hästi kinni neile eraldatud sagedusribast.
Kuid vaatamata eelöeldule, siiski "pead ei anna"... Arvan, et rohkem segab Fiskars või Espoo sõltuvalt sellest, kuhu antenn on suunatud. Soovitan proovida mõlemat suunda.

Antenni tõstmine on põhimõtteliselt kasulik igal-juhul.
tal on antenn plekk-katuse pinnast vaevalt 80cm kõrgamal.
ise soovitaksin katuse harjast ikka minimum 2m kõrgemale tõsta.(hetkel on fiskarsi suunal konkreetselt plekk sein-katus ees!)
võin lohutuseks öelda,et ega E44ga mul endalgi asjad head ei ole:
kl.1200
E32 s54 q42
E44 s62 q5-15
E46 s48 q48
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Arvan siiski, et nii vähene tõstmine olukorda eriti ei paranda.

Kui pole just väga keeruline, siis soovitaksin tõsta > 5 m. Samas ei saa kuidagi garanteerida, et unelmate tulemus saavutatakse. Seega on risk ... ja ostustada tuleb ise!
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Minul siin Anjalankoski mux B peab "konkureerima" samal sagedusel oleva Koeru TV3 analoogsaatjaga. Täna vastuvõtt vahelduva eduga. Koeru signaal peegeldub naabermaja seinalt. Sinna poole pöörates tema pilt parim. Otsesidet Koeruga õnneks pole. Praegu Nelose pilt normaalne teleka oma tuuneriga, pisut ruudutab vahetevahel, lülitasin teleri digi pealt korraks analoogile E27 peale, vaadates, palju seda "digi alt" välja paistab, pisut "pihkab" analoogi sisse, sünkrotriibud kohati on väga nõrgalt.
suur13
Edasijõudnu

Postitus Postitas suur13 »

elit kirjutas:Kui pole just väga keeruline, siis soovitaksin tõsta > 5 m.
Üle 2m. tõstmine oleks juba kapitaalne töö - uue masti kasutusele võtt ja vajadusel vana kollektiivmasti antennide mahavõtmine (või terve masti vahetus) mida peaks teostama kaskadöripaberitega inimene. Korvtõstukiga ka nagu väga ligi pääse...

Veel, kas ma saan õieti aru, et praeguse antenni katuseharjast kõrgemale viimine võib tähendada ohtu, et konkureeriv Fiskarsi saatja võib segama hakata ?
Kus see saatja asub? Espoost veidi läänes? Ja töötab samadel sagedustel?
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

suur13 kirjutas:
elit kirjutas:Kui pole just väga keeruline, siis soovitaksin tõsta > 5 m.
Üle 2m. tõstmine oleks juba kapitaalne töö - uue masti kasutusele võtt ja vajadusel vana kollektiivmasti antennide mahavõtmine (või terve masti vahetus) mida peaks teostama kaskadöripaberitega inimene. Korvtõstukiga ka nagu väga ligi pääse...

Veel, kas ma saan õieti aru, et praeguse antenni katuseharjast kõrgemale viimine võib tähendada ohtu, et konkureeriv Fiskarsi saatja võib segama hakata ?
Kus see saatja asub? Espoost veidi läänes? Ja töötab samadel sagedustel?
mina isiklikult ei ole täheldanud erilist Fiskarsi segamist.aga..
seda oskab võibolla kommenteerida kasutaja "mart",kes asub Tabasalu kandis ja arvas ka,et asi pole nii hull.(võid lugeda tema komme ja teha omad järeldused)
loe siit ca 5lk edasi: http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=4 ... a&start=75" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

elit kirjutas:Arvan siiski, et nii vähene tõstmine olukorda eriti ei paranda.

Kui pole just väga keeruline, siis soovitaksin tõsta > 5 m. Samas ei saa kuidagi garanteerida, et unelmate tulemus saavutatakse. Seega on risk ... ja ostustada tuleb ise!
kui sul võimalik võiksid siia UUESTI kirjutada oma kogemustest 2antenni liitmisest.
mis seis hetkel,mida soovitad,kuidas on süsteem ehitatud ja mis on liitjaks?
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Praegu on:

2 antenni TRIAX UNIX 100 21...69 kanalitele. Antennide vahe vertikaalipidi 625 mm ja horisontaalipidi 305 mm;

kokku on liidetud TRIAX 347002 HTS2 2-WAY SPLITTER -iga;

võimendi AV63, millega rahul ei ole.

E32 tuleb iga päev, E44 tuleb enamusel ajast ja E44 tuleb suhteliselt harva.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

elit kirjutas:Praegu on:

2 antenni TRIAX UNIX 100 21...69 kanalitele. Antennide vahe vertikaalipidi 625 mm ja horisontaalipidi 305 mm;

kokku on liidetud TRIAX 347002 HTS2 2-WAY SPLITTER -iga;

võimendi AV63, millega rahul ei ole.

E32 tuleb iga päev, E44 tuleb enamusel ajast ja E44 tuleb suhteliselt harva.
triaxil on spets liitjad 0,2dB through loss.(315114)(Triax stacking combiners 721 ja741)
aga ei tea kas neid üldse müügis kusagil on..
mõtlesin,et võiks liita 4 X triax unix52?
Kasutaja avatar
officer
DigiTVfänn

Postitus Postitas officer »

Praegu Espoo 0 ja Lahti täiega platsis :roll: !
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

officer kirjutas:Praegu Espoo 0 ja Lahti täiega platsis :roll: !
Kuskandis TLN-s vastuvõtt toimub?
Mul siin nagu kord Vestmann (Anjalankoski mux B E27) peal ja Piibeleht (Koeru TV3 PAL, E27) all ja vastupidi. Praegu Vestmann peal, oli terve päeva.
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Postitus Postitas Zuumbox »

Kipub jah ülileviks kätte. Minul on Espoost mux A nullis, teised veel vaadatavad (Q>20); Lahtist mux A ülihea (Q>90), ka mux B paistab (Q>30).
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Ja veel. Lugedes Tallinna kohta käivaid soome digivastuvõtu raporteid, on näha, et signaali kõikumine olenevalt ilmast ja muudest tingimustest on küllalki suur. Palju suurem kui analoogi korral. See viib sellele mõttele, et lisaks Tallinna poole tulevale nõrgemale suunatud kiirgusele on digisaatjate antennid Espoo telemastis ilmselt monteeritud madalamale vanast analoog UHF antennist (arvestades vahepealseid teateid nt Lahtis toimunud digisaatjate ühendamisest põhiantenni). Rääkimata veel Fiskarsi saatjate SFN tekitatud häiretest.
Sama arvan ma ka Anjalankoski kohta. Seal tulevad A, B ja C muxid kordades nõrgemini kui endisel MTV3 sagedusel töötav E-mux kanalil E56. Ilmselt tuleb see ka nö masti tipust. Võib- olla ma eksin.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

ühesõnaga,Soome digi vastuvõtt just täpselt Tallinnas,kuhu on ka tekitatud võimsuspiirang,
on eriti närvesööv tegevus(kuna kõigub kohutavalt ja aru ei saa mille tõttu).
huvitav on see tegevus küll :lol: ,aga krt Kymmenen Uutiseid tahaks ikkagi vaadata ja OTSE üle lahe tuleva signaaliga(nagu ma seda teinud olen KU algusest alates). :evil:
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Postitus Postitas Zuumbox »

Hetkeseis selline:
Lahti:
E33 S62 Q75
E47 S46 Q4 (pilti muidugi pole)
Espoo:
E32 S96 Q22
E44 S86 Q60
E46 S72 Q44
Nagu näha ülilevi natuke nõrgenes.
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Kasutaja avatar
Chill
Entusiast

Postitus Postitas Chill »

peeter3000 kirjutas:ühesõnaga,Soome digi vastuvõtt just täpselt Tallinnas,kuhu on ka tekitatud võimsuspiirang,
on eriti närvesööv tegevus(kuna kõigub kohutavalt ja aru ei saa mille tõttu).
huvitav on see tegevus küll :lol: ,aga krt Kymmenen Uutiseid tahaks ikkagi vaadata ja OTSE üle lahe tuleva signaaliga(nagu ma seda teinud olen KU algusest alates). :evil:
Koli Juminda poolsaare tippu.Seal sain ma auto salongist toaantenniga veatult Espoo digit vaadata.Q=100% kõigil muxidel.
Pärispea poolsaar peaks ka peaaegu sama hea koht olema,varsti proovin sealgi ära käia.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”