Eesti Digi DVB-T2

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Re: Eesti Digi DVB-T2

Postitus Postitas martinj »

0000 kirjutas:Ma ka ei saa aru kustkohast võtab roska õiguse otsustada minu eest, mida mina vaadata tahan või ei taha. Ja kust võtad Sa õiguse otsustada rahva eest, mida rahvas vaadata tahab? Rahvas tahab vaadata HD kanaleid. Rahvas ei taha vaadata ETV's reklaame. Mida veel? Rahvas EI TAHA selle eest maksta. Ja me ei taha "sita" kvaliteediga pilti, veelvähem selle eest maksta.
Ei saa mitte vaiki olla.
Ühes elektroonikafoorumis käidi välja mõttetera, et naiste hulgas on audiofiilide hulk praktiliselt olematu. Seda väidet laiendades julgeks öelda, et ka videofiilide hulk.
Rääkides inimestega , tundub, et ainsad tõelised HD huvilised on siin foorumis+ veel mõned üksikud.
Katsu keskmisele eestlasele, eriti naissoost, seletada, mis on HD. Neid huvitab vaid sisu ja ODAV sisu.
Enda arvamus ühtib paraku siinse enamuse arvamusega.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Kasutaja avatar
kokku123
Digivanake

Postitus Postitas kokku123 »

See HD sisu pole piisav. HD sisu + värske kraam max 24h peale USAs eetrisolekut koos eesti tiitritega ja v0t siis hakkame rääkima.

1 põhjus, miks eesti telekanalitel välismaiste saadete/sarjade vaadatavus nii väike on, ongi selles, et kõigil on ammuilma enne ära nähtud ning korraliku pildi ja DD5.1 heliga.

Ja üleüldse see, et vingutakse "HD kallis jne" siis ütleks ausalt et kerige piixu. Kust otsast see kallim on kui korralik SD? Nagunii toodate HDs kogu kraami tänapäeval. See "kallis" on puhas ahnus.
Kasutaja avatar
officer
DigiTVfänn

Postitus Postitas officer »

martinj kirjutas: Katsu keskmisele eestlasele, eriti naissoost, seletada, mis on HD. Neid huvitab vaid sisu ja ODAV sisu.
Enda arvamus ühtib paraku siinse enamuse arvamusega.
...minu tütar oskas küll nõuda küll HD FTV :)
Viimsi poolsaare alguses,Triax100+antenni ajam RAK380;
TV'd: Sam. QE65-Q ja LE40D550 + Elion boxid ARRIS VIP1113 ja VIP5305
soundb:Sam.HW-K450
blue-ray: Sam.BD-J5500
Raadio: Yam. R-N303D ja Imperial DABMAN i200 + 9el.vert. DAB-yagi az.WE
Kasutaja avatar
ziege
DigiTVfänn

Postitus Postitas ziege »

Ise arvan et oleks HD olemas siis küllap jätkuks ka vaatajaid. Hetkel lihtsalt arvatakse et kuna pole ega siis keegi ei tahaks ka :) .
Jannayf
Edasijõudnu

Postitus Postitas Jannayf »

Tegelikult on ju Starmanil (ja Elionil teada), et kui suur huvi vaatajatel HD vastu on.

Samas on ka mõistetav, et Starmani kaablis on ruumi küll ja sinna võib neid kanaleid juurde laduda. Üle õhu on aga ressurss piiratud ja kui valida on, et kas näidata ühte HD kanalit või 4 SD seebika kanalit, siis võidab alati SD seep.
(Eriti kui seebile on loeb meeldiv eesti meeshääl teksti peale).
Viimati muutis Jannayf, 12:32, 12 Dets 2011, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
roska
Digivanake

Postitus Postitas roska »

Ma ei ole mingi HD vastane, aga olen realist. Kui HD oleks täna masstoode, oleks ma väga õnnelik. Ma võin saladuskatte all öelda, et esimese lokaliseeritud HD kanali turuletoomisega tegeletakse väga intensiivselt, aga kas see toeks saab oleneb väga palju operaatoritest ja sealsetest otsustajatest. Kahjuks on terves Baltikumis ainult mõned edumeelsed operaatorid, kes on valmis ka hea sisu eest õiglast hinda maksma, enamus tahab saada kõike niisama kätte. Kuni kestab selline "näljutamine", siis ei saagi siin midagi korralikku olema, selle tõttu tulevad enamus kanalitest meil ka läbi Venemaa.

Turner on olnud palju riskialtim, kui näiteks Fox ja Sony, tuues Baltikumi ainult nendele riikidele mõeldud versioonid. Kõik teised (Viasat välja arvatud), on teinud kanalid suurtele territooriumitele ja siis andnud ka Baltikumile.

Mis puudutab veel HD-d, siis see asi pole veel äri isegi Saksamaal, on kahjumiäri Skandinaavias, ainuke, kus see on väga positiivselt käima läinud on Suurbritannia. Mida me siin veel Eestist räägime.
siil udus
DigiTVfänn

Postitus Postitas siil udus »

roska kirjutas:Ma võin saladuskatte all öelda, et esimese lokaliseeritud HD kanali turuletoomisega tegeletakse väga intensiivselt, aga kas see toeks saab oleneb väga palju operaatoritest ja sealsetest otsustajatest.
Kas see on siis FoxLife? Või mis? Naistele mõeldud kanal, ... kuigi naised on enamuses rahul ka SD-ga nagu siin kommitakse.
roska kirjutas:Mis puudutab veel HD-d, siis see asi pole veel äri isegi Saksamaal...
Saksal polegi veel mingit plaani HD-ga äri ajama hakata. HD-ks lähevad neil 2012 või on juba läinud kõik FTA kanalid mühinal plus siis veel muud kanalid.
Lisaks paistab nende SD juba praegu parem, kui mingi Elioni või Starmani HD.
Kasutaja avatar
tutakas
Entusiast

Postitus Postitas tutakas »

Esimene lokaliseeritud HD-kanal võiks olla History HD.
99% sama kava, mis juba lokaliseeritud History SD-l, lihtsalt natuke teises järjestuses. Ei tea, miks pole viitsitud Eesti tiitreid alla keevitada sinna. Ilmselt tahavad rohkem pappi küsida Elionilt-Starmanilt selle eest.

Järgmine võiks olla Silver HD. Jällegi samad filmid, mis SD-s, võimalik et HD-õigusedki juba olemas.
Kui vaid Elion-Starman papi välja köhiksid, saaks sisse lülitada.

Kas mina telliksin mitu korda kallima raha eest HD? Sorry, ei. Ma rahul ka sisu, mitte pildi, tarbimisega.
Starmanis tuttava pool vaatasin kunagi SD ja HD pilti, kui vahepeal mingi aeg tasuta pakuti HD-d.
Telekas oli 30-40 tolli vahel. Jällegi sorry, minu silm ei teinud vahet SD- ja HD-kanalil.
Ma harjunud vanasti maal jalgpalli vaatama Tuvikeste stiilis ("assume Fox network viewing positions"). Ma ei hakka iial silm krillis ekraanilt mingid ruute või säbrutamist passima ja suurem osa Eestit on kahjuks minuga.
HD on friikide teema ja jõuab ilmselt Eestisse siis, kui rahvusvaheliselt enam ei toodeta SD-versioone kanalitele ning on valik, kas näidata HD-s või üldse mitte näidata.
Kasutaja avatar
kreisi
DigiTVfänn

Postitus Postitas kreisi »

no kui ei tee vahet sd ja hd pildil on küll midagi väga valesti, kas nägemisega või seadmetega. ei imesta kui hd box on ühendatud composiit või rgb ühendust kasutades :D
ERR
Kasutaja avatar
ziege
DigiTVfänn

Ja telekas- tutakas ei õelnud ju et tegu paneeliga, täitsa võimalik et tegu oligi kineskoobiga kus kõik pildid ühesugused ja mingit erinevust nagu polegi.
Ise vaatan starmani digi 50" pasmast dreambox-ga ja pildikvaliteedi üle ei kurda. Vähemalt hea teada et pole põhjust dreamboxi DVB-T2 tüüneri puudumise pärast magama nutta sest soome DVB-T2 ei levi ja eesti omast ei hakka ka midagi mõistlikku tulema.
Sombi
In Memoriam

Postitus Postitas Sombi »

Ärge jamage! Ma nägin oma arvuti molul (CRT) väga hästi HD pilti (eurovisioon). Kineskoope pole mõtet maha teha, kui ei tea nende võimalusi!
Olen rääkinud!
Kasutaja avatar
ziege
DigiTVfänn

Keegi ei tee neid maha aga olgem ausad kui sul HD tüüner scardiga üle 30 tollise teleka taga siis on see samaväärne SD pildiga . Keegi ei tee midagi maha vaid konstateerin fakti et nii on.

Aga huvitav kas dvb-t2 teenuspakkuja kavatseb tasuta oma tehnikat jagama hakata sest potensiaalne klient eeldab et saab oma Rimi digiboksiga hakata teenust tarbima.. Friigid keda HD huvitab ehk oleks nõus uue boksi muretsema aga tavatarbijal suht raske aru saada miks ta peaks jälle uue boksi muretsema?
Kasutaja avatar
kreisi
DigiTVfänn

Postitus Postitas kreisi »

Sombi kirjutas:Ärge jamage! Ma nägin oma arvuti molul (CRT) väga hästi HD pilti (eurovisioon). Kineskoope pole mõtet maha teha, kui ei tea nende võimalusi!
Olen rääkinud!
nujahh! ega sellise asja peale ei olegi midagi lisada...
ERR
Kasutaja avatar
0000
Tegija

Postitus Postitas 0000 »

Minul tekkis selline küsimus- kui on teine teenusepakkuja siis on ilmselt ka teine vaatajakaart. Et kuidas erinevad pillid sellega hakkama saavad. Kui on kaks Conax kaarti siis ehk saavad hakkama aga kui on mingi muu kodeering siis ... võib kanalivahetus väga aeglaseks muutuda (kui erinevate kodeeringute vahel plõksida). Seda juhul kui seda teenust ei panda Zoomi kaardile. Ja nagu ma siit ridade vahelt loen siis see on keegi teine või kolmas operaator?
Kasutaja avatar
roska
Digivanake

Postitus Postitas roska »

Eesti seadustes on kaartide ristkasutuse nõue sees. Erinevad DTT operaatorid on kohustatud kokku leppima ja pakkuma üksteise teenuseid oma kaardiga. Klient ei pea omandama kahte kaarti.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”