abi televiisori valikul

Siin räägitakse seda mis sülg suhu toob
Vasta
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

Peale selle kõige. Mulle tuleb meelde, et seda teemat on siinses foorumis juba korra vaieldud. Nii umbes aasta tagasi...
Tookord mind nii ei sõimatud... :( Oponendid olid vist vanemad ja tsiviliseeritumad. :D
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

Postitus Postitas joonas »

kamm kirjutas:Ei mõista kedagi hukka, aga ei kujta ette, et saaks oma igapäevast tööd teha LCD monitori taga, seega ei istu mulle ka need telekad. Olgu 100 kg nurgas, aga 100Hz pilti annab väga hea tulemuse sõltumata sellest, mis nurga all vaatad. Mul on päris kallis HP läpakas, aga kui ma 19-tollise ViewSonic Professionali taha istun, siis silmad lausa puhkavad.
no offence but oh my god :wink:

Läpaka ekraanid on ka kallistel mudelitel suht pussud. Suht keskmise hinnaklassi (ca 5k-6k) tavalised lcd monitorid (nt. LG, Samsung) on head vaadata ja väga terava pildiga. PS! Samsung on üheks LCD ekraanide arendamise pioneeriks ja erinevalt tavatelekatest on tema lcd toodang väga heal tasemel. Televiisoriga on ka asi lihtne. Vaata poes näidiseid ja ära plasmaga segi aja. Kindlasti leiad, et nii mõndagi mudelit saad igast poosist ilusa pildiga vaadata eeldusel, et need riiulis olevad 50+ telekat ka korraliku signaali sisse saavad.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Lugupeetud Kamm. Ma arvan et see sõltub täiesti sellest millist tööd arvutiga teha. Kui suurt graafikatööd ja disaninimist, siis võib-olla jah,korralik CRT koos korraliku videokaardiga teevad selle töö paremini ära, aga näiteks koduse arvuti puhul kui inimene kasutab ainult Outlook Expressi, IE-d ning vahel wordi, siis saab edukalt ka LCD taga hakkama. MIna näiteks ei igatse oma vana molu tagasi. Mul on 17" Hitachi LCD. Pilt on palju parem, ei värele. Varem ma ei suutnud arvuti taga olla kauem kui 2h (silmad ja pea hakkasid molu pärast valutama), moluks oli miskine AOC 7F Spectrum. Nüüd, selle HItachi taga võin vabalt teha midagi ka 4-5h järjest. Samas pean ütlema et filme ja muusikavideosid eelistan kõigele vaatamata vaadata siiski telekast. Läpakate LCD või TFT ekraanide kohta ei oska ma midagi öelda kui ainult seda et nende integreerimine läpakatesse ongi üks argument miks korralik läpakas tubli üle 20 kiloeegu väärt on.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Lugupeetud MYYQ! Ma nõustun et praegu on hind CRT telekate kasuks, kuid pikemas perspektiivis peaks LCD telekas olema kasulikum silmadele.Võimaluse korral oleks kindlasti silmade tervisele mõeldes targem osta LCD 30" telekas, kui sama raha eest CRT. Plasma hinnad on sellest veel klassi võrra kõrgemad, aga see on juba liigne luksus, mida ma ei saa omale vist kunagi lubada. Samas konkreetselt näiteks arvutite puhul on täiesti vaieldav, kas osta 5000 EEKune LCD või sama hinnaga CRT. Mina vahetasin oma uue, kuid äärmiselt kehva molu LCD vastu ja ei kahetse. Siinkohal seega, molude seisukohalt on vaekauss 1:1 võrdne LCD-de ja CRT-de vahel. Mõnel juhul isegi 2:1 LCD kasuks.
Mõni arvutimängur kindlasti vaidleb mulle praegu vastu ja kiidab oma CRT molu, aga mina seevastu ei mängi ning lepin oma 16 ms LCD reageerimiskiirusega. MIs peaks olema piisav et vaadata filme.Loomulikult on olemas ka 8ms molusid, aga kui ma Elioni poodi LCD valima läksin siis Hitachi näitas satituuneri pilti korralikumalt (värvid loomulikumad) kui kõrvalseisvad Samsungid.
Degauss odavamate CRT-de puhul ei aita üldse, tee seda kui tihti tahad, aga kui molu ikka kiirgab ülemäära kiirgust, siis ei ole midagi teha.
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

Ma arvasin ka enne kui mul LCD-d ei olnud, et LCD on paha ja minu 8k maksev Sony CRT hea, aga nüüd ei igatse vana molu (mis oli ka suht värske veel) tagasi. Mul võttis CRT silmad veriseks ja ühel hetkel hakkasin tervisele mõtlema. LCD koos DVI digisisendiga on väga hea pildiga. Paljud inimesed ei oska ainult LCD monitori efektiivselt kasutada ja vaatavad udust pilti. S.t. ei kasutata native resolutsiooni ehk siis resot, mis vastaks tegelikule punktide arvule.

Ei maksa unustada ka asjaolu, et LCD 17" > CRT 17" . Natuke üle ühe tolli on vahe. CRT-del jääb päris paras osa kineskoobist raami servade taha. 17"-se monitori nähtav osa on tavaliselt 16" või 15.8".

LCD puhul on laual ka rohkem ruumi tänu monitori väikestele mõõtmetele.

Muidugi hind paneb kõik paika, et kas istuda kiiritava elektronkahuri ees või vaadata monitori, mis kiirgab valgust :wink:
Kasutaja avatar
sniff01
DigiTVfänn

Postitus Postitas sniff01 »

joonas kirjutas: Muidugi hind paneb kõik paika, et kas istuda kiiritava elektronkahuri ees või vaadata monitori, mis kiirgab valgust :wink:
Kiirgava valguse puhul tegu rohkem plasma kui LCD-ga.
Kasutaja avatar
kanajuurikas
Entusiast

Postitus Postitas kanajuurikas »

Kineskooptelekal on üks halb omadus - kõrgsageduslik vilin. Muidu on aga väga hea 4:3 PAL kvaliteediga pilti edastama. Puudub igasugune mõte viitsadat horisontaalrida tuhande reaga monitori pealt vaadata.
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

sniff01 kirjutas:Kiirgava valguse puhul tegu rohkem plasma kui LCD-ga.
LCD tehnoloogia põhineb valgusallikast tuleva valgusega manipuleerimisel. Googelda veidi, sealt leiab väga erinevaid jooniseid LCD tööpõhimõtte kohta.
Kasutaja avatar
sniff01
DigiTVfänn

Postitus Postitas sniff01 »

joonas kirjutas:
sniff01 kirjutas:Kiirgava valguse puhul tegu rohkem plasma kui LCD-ga.
LCD tehnoloogia põhineb valgusallikast tuleva valgusega manipuleerimisel. Googelda veidi, sealt leiab väga erinevaid jooniseid LCD tööpõhimõtte kohta.
Ok, väike parandus siis TFT LCD ei kiirga ise aktiivselt valgust, erinevalt CRTst ja plasmast.
Kasutaja avatar
kanajuurikas
Entusiast

Postitus Postitas kanajuurikas »

sniff01 kirjutas:Ok, väike parandus siis TFT LCD ei kiirga ise aktiivselt valgust, erinevalt CRTst ja plasmast.
Ei tea, kes seda valgust siis pimedas toas kiirgama peaks kui mitte LCD telekas? Laualambi pean talle näkku suunama või, et pilti näeks? ;)

Kõrgsagedusvilin on ka päris uutel koopidel küljes, ju siis kõigil saastad kondekad sees.

Ja mis native reso te LCD telekal muuta tahate? HDTV reso olgu native ja kõik on korras, midagi ei ole vaja muuta.
Kasutaja avatar
kamm
Õpetaja

Postitus Postitas kamm »

Energizer kirjutas:Varem ma ei suutnud arvuti taga olla kauem kui 2h (silmad ja pea hakkasid molu pärast valutama), moluks oli miskine AOC 7F Spectrum. Nüüd, selle HItachi taga võin vabalt teha midagi ka 4-5h järjest
Ei vaidle vastu, aga inimesena kes oma elatise arvuti taga kodus istudes teenib ning tööpäev vahel ka 18h kanti kisub ei tekihimu LCD osta. Rahas pole probleem. Sul muidugi õigus, et MS Wordi või muu jamaga saab iga juustuga hakkama. Photoshop sellist luksust kahjuks ei luba.

Aga kindlasti tuleb aeg kui ka omale LCD-sid seinad täis riputan.
Vasta

Mine “Muidujutt”