Kuidas E45 Soome detsimeetriantennist välja filtreerida?

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
erikm76
Uudistaja

Kuidas E45 Soome detsimeetriantennist välja filtreerida?

Postitus Postitas erikm76 »

Tehnika: TRIAX UNIX 100 EL E21-69, Rantelon AD-32 võim ja Starman digiboks.
Probleem järgmine: Soome digi-tv kanalid tulevad Espoo mastist kenasti, aga antenn Eestit võtab kohati nigelalt ehk pilt kipub kohati hakkima, kuna Eesti signaal tuleb võrdlemisi külje pealt (vaatamata sellele, et S ja Q on muutumatult tugevad).

Kas Eesti digi-tv kanalit E45 on võimalik Soome poole suunatud antennist kuidagimoodi välja filtreerida? Mul on veel Eesti telemasti suunas ka eraldi detsimeetriantenn, kuid selle liitmisel Soome detsikaga ei ole abi, kuna Soome detsika poolt vastuvõetud Eesti signaal ikkagi tungib läbi ja segab.
Kasutaja avatar
satDX
Entusiast

Re: Kuidas E45 Soome detsimeetriantennist välja filtreerida?

Postitus Postitas satDX »

üks variant on ranteloni saidil kirjeldatud, kaks antenni kõrvuti niisuguse vahega, et eesti signaal kahe antenni liitumisel sumbuks, vaata
http://www.rantelon.ee/est/docs/digi-tv-soomest.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ise kasutan seda varianti laagris ja soome kanalid 44 ja 46 tulevad nüüd hästi, aga eesti pakett on ka veel tugevalt esindatud
Foorumil
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Postitus Postitas Zuumbox »

Võib-olla on asi selles, et AD-32 võimendab E45 tugevalt üle :roll: (kui lähedal mastile oled?). Minul tuleb E45 samamoodi küljepealt sisse ja pole probleemi. Muidu mingi signaali mahasurumiseks on veel olemas tõkkefiltrid. Näiteks see: http://www.rantelon.ee/cgi-bin/prodinf? ... ang_id=est
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
erikm76
Uudistaja

Asun Vääna kandis ja Soome tuleb mul väga hästi ja kinni ei kiilu (keskmiselt S=80-85 Q98-100). Eesti tuleb vanast detsikast samuti hästi, aga paganama Soome antenn püüab ka Eesti kanalit. Nu igasugu tõkkefiltrid mind ei aita seni kuni need ei takista E45-te, aga nagu ma lugesin, siis seda E45 tõkkefiltrit ei ole praktiliselt võimalik teha. Vahel pole probleemi, aga täna kiilub eesti Soome detsikast ikka tublisti - pidevalt ütleb, et "AV puudub" :(
erikm76
Uudistaja

Zuumbox kirjutas:Võib-olla on asi selles, et AD-32 võimendab E45 tugevalt üle :roll: (kui lähedal mastile oled?). Minul tuleb E45 samamoodi küljepealt sisse ja pole probleemi. Muidu mingi signaali mahasurumiseks on veel olemas tõkkefiltrid. Näiteks see: http://www.rantelon.ee/cgi-bin/prodinf? ... ang_id=est
Äkki tõesti AD32 liiga võimas ja peaks AD20 proovima. Soome mõttes kindlasti AD32 hea, aga Eesti ilmselt mitte.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

:) Arvan,et Eesti ei sega vaid selgest ilmast tingitud kerge ülelevi ja Fiskars keerab pildi Soome suunalt tuksi ja vastupidi.Vääna kandis paljud jändavad Eesti pildiga kui foorumit lugeda.
erikm76
Uudistaja

faas kirjutas::) Arvan,et Eesti ei sega vaid selgest ilmast tingitud kerge ülelevi ja Fiskars keerab pildi Soome suunalt tuksi ja vastupidi.Vääna kandis paljud jändavad Eesti pildiga kui foorumit lugeda.

Oot oot oot, mis moodi Fiskarsist tulev signaal Eesti signaali mõjutab? Mul Soome tuleb Espoost väga hästi ja seda ka selge ilmaga.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Kustutatud, kuna mõte liikus mujale...
Viimati muutis elit, 10:55, 07 Nov 2008, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

Mina saan küll Su probleemist aru:
-Soome vastuvõtuga sul probleemi ei ole!!!(Elit ka ei saanud aru)
-varasemalt on sealkandis ennegi olnud probleem Eesti E45 vastuvõtuga Soome suunas antennidega
-mina ei ole aru saanud miks nii on
-võta kasutusele teine antenn,mis suunatud Tallinnale ja ühenda need siis liitjaga(või sul oligi vana antenn suunatud TLN?)
-või kasuta Tallinna suunal KORRALIKKU uut antenni(nt.Triax unix52,100)
-sel juhul võta võimendi üldse ära(või võimendi Triax mfa 651 12dB 5volti)
-....
jne
Viimati muutis peeter3000, 10:59, 07 Nov 2008, muudetud 2 korda kokku.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Kustutatud.
Viimati muutis elit, 11:01, 07 Nov 2008, muudetud 2 korda kokku.
erikm76
Uudistaja

peeter3000 on ainuke, kes asjale pihta sai :) ja elit ma ei tõlgenda valesti :), sest Kloostrimetsa poole suunatud detsikaga ei esine absoluutselt mingeid probleeme E45 vastuvõtuga. Minu ainuke probleem on see, et Soome poole suunatud detsikas püüab Kloostrimetsa signaali samuti ja see on katkendlik.

peeter3000, mul ongi vana antenn Kloostrimetsa poole suunatud ja toas viidud splitteriga kokku Soome antenniga, aga see ei aita, kuna Soome antennist sissejooksev Eesti ikka segab vahele, vaatamata sellele, et ka vana detsika signaaliga kogu krempel ühendatud. Kuidas ma selle järelduseni jõudsin on lihtne - ainult vana Kloostrimetsa poole suunatud detsika kaablist tuleb e45 kenasti, nagu liidan Soome detsika, on asi nihusti. Vahel ei ole jama, aga vahel on - sõltuvalt ilmastikust.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

erikm76 kirjutas:peeter3000 on ainuke, kes asjale pihta sai :) ja elit ma ei tõlgenda valesti :), sest Kloostrimetsa poole suunatud detsikaga ei esine absoluutselt mingeid probleeme E45 vastuvõtuga. Minu ainuke probleem on see, et Soome poole suunatud detsikas püüab Kloostrimetsa signaali samuti ja see on katkendlik.

peeter3000, mul ongi vana antenn Kloostrimetsa poole suunatud ja toas viidud splitteriga kokku Soome antenniga, aga see ei aita, kuna Soome antennist sissejooksev Eesti ikka segab vahele, vaatamata sellele, et ka vana detsika signaaliga kogu krempel ühendatud. Kuidas ma selle järelduseni jõudsin on lihtne - ainult vana Kloostrimetsa poole suunatud detsika kaablist tuleb e45 kenasti, nagu liidan Soome detsika, on asi nihusti. Vahel ei ole jama, aga vahel on - sõltuvalt ilmastikust.
..sel juhul tuleb Soome antennist e45 mingi peegeldusega võibolla??(kuigi ei tohiks segada)
-see splitter kindlast tekitabki jama??
-tuleks mingi korralik liitja panna??
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
erikm76
Uudistaja

elit kirjutas:erikm76
Kus elad. et Espoo tuleb pidevalt hästi?
Elan veidi Hüürust edasi, mäe peal. Fiskarsist tuleb mul samuti hästi ja signaal isegi tugevam, aga millegipärast tundub Espoo stabiilsem - vähemalt Espoost ei ole mul veel kordagi Soome pilt tõsisemalt streikinud.
Aga ega Fiskars mu probleemi laheda, kuna e45 tuleb nii või teisiti külje pealt sisse ja Fiskarsi puhul veelgi halvema nurga pealt ehk siis ilmselt signaal e45 osas veelgi katkendlikum. Ma ei saa aru, miks pääseb Soome detsikast tulev Kloostrimetsa signaal niivõrd hästi digiboksis löögile, vaatamata sellele, et kaablisse jookseb ka vanast detsikast tuleva korralik Kloostrimetsa signaal. Miks digiboks viimast rohkem arvesse ei võta. Keeruline on see signaalide maailm!
erikm76
Uudistaja

peeter3000 kirjutas:
erikm76 kirjutas:peeter3000 on ainuke, kes asjale pihta sai :) ja elit ma ei tõlgenda valesti :), sest Kloostrimetsa poole suunatud detsikaga ei esine absoluutselt mingeid probleeme E45 vastuvõtuga. Minu ainuke probleem on see, et Soome poole suunatud detsikas püüab Kloostrimetsa signaali samuti ja see on katkendlik.

..sel juhul tuleb Soome antennist e45 mingi peegeldusega võibolla??(kuigi ei tohiks segada)
-see splitter kindlast tekitabki jama??
-tuleks mingi korralik liitja panna??
Kas peaksin antennid juba masti juures kuidagi omavahel kokku liitma või võib need kaks antennikaablit ka toas liita? Millist liitjat julgeksid soovitada. Olen ka TAP-8 proovinud, aga see samuti ei aidanud.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Soome antennist tuleva E45 väljafiltreerimine on kulukas lõbu (liiga lähedaste sageduste tõttu).
Üheks võimaluseks oleks siis panna kõrgsageduslik relee antenne ümberlülitama.

Kahju, et praegu saadaolevad DVB-T box`id on ühe antennisisendiga ja neil pole ka 0/12V väljundit (nagu paljudel sattüüneritel).
Vasta

Mine “Üldfoorum”