Algus nagu ikka, box teleka taha ning alustas ta kohe ka esmase otsinguga, leidis kõik eesti vabad kanalid ja ka lisaks läti omad (maakodu asub tõstamaa taga suht mere ääres).
Tõstsin seal siis natuke kanalite järjestust, kui sattusin ETV2 peale ning telekas viskas ennast AV sisendi pealt TV peale (mitte kohe, vaid alguses heli mängima hakkab ja siis kui pilt peaks tulema, viskab ära). Valisin suvalise muu kanali, lülitas telepurk ennast automaatselt AV-le tagasi ning pilt OK. Nüüd ma täpselt peast ei mäleta mida ma seal digiboxi pildinäitamis menüüdes muutsin (seal neid valikuid oli suht vähe, aga pole juhendit käepärast), kuid sain asja niikaugele, et pilti ta enam TVle seda kanalit valides ei visanud, kuid vaadata seda kah kahjuks ei saa, jääb selline kõver täiesti arusaamatu asi ette.
Oskab keegi öelda millest selline asi võib tingitud olla? kõik muud kanalid viimasepeal, kuid selle ühega nüüd selline jama.
Seadmeteks on dbox R101 ning pilti näitab vana kineskoop BEKO 21TW1TX.
Suurt probleemi sellest vast nii väga ei olekski, kui nüüd asi ei oleks läinud selleni, et vanaema kogemata valis selle neljanda kanali ning tee või tina, ei saa enam kuidagi sellepealt maha. Box puldist sisse välja lülitub, aga kanalite muutmine teda salvestatud neljanda kanali pealt ära ei vii, võiks ju vanainimese saamatust kah süüdistada, aga vähe noorem generatsioon oli telefoni kõne hetkel kohapeal ning nemad seal vajutasid nuppe mida palusin.
Eks ma pean nüüd tallinnast uuesti selle reisi sinna ette võtma, aga mida teha? foorumit suts uurides jõudsin selleni, et äkki on asi pildi formaadis ja seda just teleka poolt, et too on automaatse peal kuid ETV2ga ei suuda seda õiget lülitada?
Ehk siis, on kellegil ideid mida teha, proovida?