Bluray vs 1080p .mkv
Bluray vs 1080p .mkv
Tirisin huvist mõlemad versioonid, bluray 45GB, mkv ca 10GB. Meediamängijaks PCH A110 ja pilti näitab Pana plasma. No ei ole vahet pildis, või on telekas s.tt, või meedijamängija, millest tuleb mahu vahe 4,5 korda?
Heli tõsi küll blurayl DTS-MA vs mkv-l DTS, aga ikkagi.
- valgekotkas
- Admin
Re: Bluray vs 1080p .mkv
selleks, et näha mingitki vahet peaksid blu-ray versiooni plaadile kõrvetama ja seda taasesitama blu-ray mängijaga - võrdluseks selline näide: võta odav läpakas ja kuula mp3 vs flac ja ilmselt sa ei kuule vahet, nüüd kirjuta flac-ist CD ja pane see audiosüsteemi mängimaantonio1 kirjutas:Tirisin huvist mõlemad versioonid, bluray 45GB, mkv ca 10GB. Meediamängijaks PCH A110 ja pilti näitab Pana plasma. No ei ole vahet pildis, või on telekas s.tt, või meedijamängija, millest tuleb mahu vahe 4,5 korda?

"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
OT: Eelistan alati flac-i alusmaterjalina, kui võimalik. Kuigi pole otseselt üht sama plaati võrrelnud leian, et 320 kbit/s mp3-st saab ka juba korraliku CD Mängijaks nad c-542valgekotkas kirjutas:...nüüd kirjuta flac-ist CD ja pane see audiosüsteemi mängima

BD mängijat mul pole, seega võrrelda kahjuks hetkel ei saa. Kas BD diskile eestikeelsete juttude saamine on samasugune k.pp, nagu DVD-ga oli?
- valgekotkas
- Admin
permanentselt jah ... arvutis mõned tarkvaralised meediamängitajad lubavad kasutada väliseid jutustusi ...antonio1 kirjutas: Kas BD diskile eestikeelsete juttude saamine on samasugune k.pp, nagu DVD-ga oli?
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Las see Bluray jääda siis. Toimetan mkv-dega edasi.valgekotkas kirjutas:permanentselt jah ... arvutis mõned tarkvaralised meediamängitajad lubavad kasutada väliseid jutustusi ...antonio1 kirjutas: Kas BD diskile eestikeelsete juttude saamine on samasugune k.pp, nagu DVD-ga oli?
1080p .mkv on kokku pakitud Blu-Ray.
Popcorn esitab seda täiesti korrektselt.Pildikvaliteet on ka korralikult pakitud .mkv'l väga hea,et vahet teha pakitud ja pakkimata materialil,on vajalik väga hea ekraan.
Mida .mkv puhul aga antud meediamängijaga teha ei saa - kuulata Blu-Ray audioformaate.
True-HD'd ei mängi too .mkv puhul üldse,DTS-HD'st ja DTS-HR'st edastab vaid DTS-core'i.Samuti ei mängi multichannel PCM'i.Kuigi jah,tavaliselt taolisi audioformaate .mkv'dele ei lisatagi,ehk ainult remux'ide puhul.Edasine jutt .mkv konteineris remux'e seega puudutabki.
Nii et selleks,et kuulata korralikku audiot,oleks vajalik vahetada konteinerit.
.m2ts'i ja .ts konteinerite puhul kõik ülalmainitud audioformaadid töötavad.Ühendus peab olema loomulikult (vähemalt)HDMI 1.3 ja ressiiver kah vastav.tsMuxeriga konteinerivahetus võtab aega mõned minutid.Sama jubinaga ntx saad lisada ka Blu-Ray'dele subtiitreid.
Paraku ei näita su popcorn Blu-Ray'd - vaatamiseks avad ju vastavas kataloogis .m2ts faili - ja ei mängi ka PGS-subtiitreid.Nii et subtiitrid pead sel juhul lisama eraldi failina.
Tahad kõike vaadata,upgrade'i oma popcorn C-200 peale.Tõsi,soft olevat tol toorevõitu ...
Kui sa audio kvaliteedile rõhku ei pane,vaata rahulikult .mkv'sid edasi.
Või sikuta edaspidi Blu-Ray remux'e - on ikkagi väiksemad,kui menüüde ja lisadega Blu-Ray'd - ja juhul,kui ka need on .mkv konteineris,vaheta konteinerit.
Popcorn esitab seda täiesti korrektselt.Pildikvaliteet on ka korralikult pakitud .mkv'l väga hea,et vahet teha pakitud ja pakkimata materialil,on vajalik väga hea ekraan.
Mida .mkv puhul aga antud meediamängijaga teha ei saa - kuulata Blu-Ray audioformaate.
True-HD'd ei mängi too .mkv puhul üldse,DTS-HD'st ja DTS-HR'st edastab vaid DTS-core'i.Samuti ei mängi multichannel PCM'i.Kuigi jah,tavaliselt taolisi audioformaate .mkv'dele ei lisatagi,ehk ainult remux'ide puhul.Edasine jutt .mkv konteineris remux'e seega puudutabki.
Nii et selleks,et kuulata korralikku audiot,oleks vajalik vahetada konteinerit.
.m2ts'i ja .ts konteinerite puhul kõik ülalmainitud audioformaadid töötavad.Ühendus peab olema loomulikult (vähemalt)HDMI 1.3 ja ressiiver kah vastav.tsMuxeriga konteinerivahetus võtab aega mõned minutid.Sama jubinaga ntx saad lisada ka Blu-Ray'dele subtiitreid.
Paraku ei näita su popcorn Blu-Ray'd - vaatamiseks avad ju vastavas kataloogis .m2ts faili - ja ei mängi ka PGS-subtiitreid.Nii et subtiitrid pead sel juhul lisama eraldi failina.
Tahad kõike vaadata,upgrade'i oma popcorn C-200 peale.Tõsi,soft olevat tol toorevõitu ...
Kui sa audio kvaliteedile rõhku ei pane,vaata rahulikult .mkv'sid edasi.
Või sikuta edaspidi Blu-Ray remux'e - on ikkagi väiksemad,kui menüüde ja lisadega Blu-Ray'd - ja juhul,kui ka need on .mkv konteineris,vaheta konteinerit.
Kas suunavat viidet saaks?valgekotkas kirjutas: ... arvutis mõned tarkvaralised meediamängitajad lubavad kasutada väliseid jutustusi ...

Kui sa jutustuse all mõtled teksti, mitte pealelugemist või dublaaži, siis VLC, mis on ühtlasi ka tasuta kasutatav. Pealegi on ta olemas igale operatsioonisüsteemile.xxmen kirjutas:Kas suunavat viidet saaks?valgekotkas kirjutas: ... arvutis mõned tarkvaralised meediamängitajad lubavad kasutada väliseid jutustusi ...
http://www.videolan.org/vlc/
Peale aastast arendustööd on soft suhteliselt probleemivaba.bljumkin kirjutas:Tahad kõike vaadata,upgrade'i oma popcorn C-200 peale.Tõsi,soft olevat tol toorevõitu ...
mkv versus bluray: isegi kui resolutsioon on mkv - l jäetud muutmata, siis tavaliselt on sealt välja roogitud supakad, HD - ja võõrkeelsed helirajad ning bitrate maha tõmmatud.
HD helisse tasub muide investeerida (ressiiver + korralik kõlarite setup), uskumatu elamuse võib saada.
Popcornil audioseadete valikus täiesti olemas DTS-MA, kuid kahjuks ei toeta minu poolt eelvõimuna kasutatav ressiiver Denon AVR-2308 HD heliformaate. Tootja poolt on küll kodulehel üleval üks tarkvarauuendus, aga seal neid sees pole. Niiet ilmselt ainus võimalus uus ressiiver osta. Alternatiivset softi vaevalt ressiiveritele keegi treib kuskil.bljumkin kirjutas:Mida .mkv puhul aga antud meediamängijaga teha ei saa - kuulata Blu-Ray audioformaate.
True-HD'd ei mängi too .mkv puhul üldse,DTS-HD'st ja DTS-HR'st edastab vaid DTS-core'i.Samuti ei mängi multichannel PCM'i.Kuigi jah,tavaliselt taolisi audioformaate .mkv'dele ei lisatagi,ehk ainult remux'ide puhul.
Õigus Sul. Samas näitab see popcorn mäletamist mööda DVD iso-sid. Pole kahjuks arvutis ühtegi blurayga seonduvat tarkvarajuppi, et proovida, aga kui see kataloogide mudru kuidagi bluray.iso -ks teha, kas popcorn siis ka ei näita teda koos menüüde ja kõigega?bljumkin kirjutas:Paraku ei näita su popcorn Blu-Ray'd - vaatamiseks avad ju vastavas kataloogis .m2ts faili - ja ei mängi ka PGS-subtiitreid.Nii et subtiitrid pead sel juhul lisama eraldi failina.
OT: Mul popcorni tarkvara üsna pikalt uuendamata, kas on oht, et uuendamine kustutab sisemiselt kettalt ka kogu filmivaliku?
Muidugi tahaks, aga kuna 2008 teine pool sai tehtud suurem upgrade AV tehnikale, siis seda hetkel veel ratsionaalseks ei pea, tootjad nagunii lisavad uuendusi alati näpuotsaga.bljumkin kirjutas:Tahad kõike vaadata,upgrade'i oma popcorn C-200 peale...Kui sa audio kvaliteedile rõhku ei pane,vaata rahulikult .mkv'sid edasi.
Arvan, et mitte. A 110 (oli sul vist selline?) kohta täpselt ei tea, aga C 200 pakub uuendamisel variante ketta formaatimisega ja ilma.antonio1 kirjutas: OT: Mul popcorni tarkvara üsna pikalt uuendamata, kas on oht, et uuendamine kustutab sisemiselt kettalt ka kogu filmivaliku?
A-110 on mul jah. Ise ka ei tea, sellepärast polegi uuendanud igaks juhuks. Äkki leidub keegi, kes midagi kindlat oskab öelda?linni kirjutas:Arvan, et mitte. A 110 (oli sul vist selline?) kohta täpselt ei tea.
E: üks hea inimene PS teel ütles, et saab ka nii, et HDD sisu ei kaota. Tänud!
Supakad on üldjuhul siiski alles.Bitrate tõmmatakse jah maha,Blu-ray audioformaadid konverditakse kas DTS'i või AC3 formaatidesse.linni kirjutas:Peale aastast arendustööd on soft suhteliselt probleemivaba.bljumkin kirjutas:Tahad kõike vaadata,upgrade'i oma popcorn C-200 peale.Tõsi,soft olevat tol toorevõitu ...
mkv versus bluray: isegi kui resolutsioon on mkv - l jäetud muutmata, siis tavaliselt on sealt välja roogitud supakad, HD - ja võõrkeelsed helirajad ning bitrate maha tõmmatud.
HD helisse tasub muide investeerida (ressiiver + korralik kõlarite setup), uskumatu elamuse võib saada.
Aga et C-200 areneb,see on tore.Peab vist tihedamini nende foorumis käima ja pilgu peal hoidma.Ehk uuel aastal ...,

.mkv konteineris Popcorn DTS-HD MA'd ikkagi ei mängi.antonio1 kirjutas: Popcornil audioseadete valikus täiesti olemas DTS-MA, kuid kahjuks ei toeta minu poolt eelvõimuna kasutatav ressiiver Denon AVR-2308 HD heliformaate. Tootja poolt on küll kodulehel üleval üks tarkvarauuendus, aga seal neid sees pole. Niiet ilmselt ainus võimalus uus ressiiver osta. Alternatiivset softi vaevalt ressiiveritele keegi treib kuskil.
Ei.antonio1 kirjutas: kui see kataloogide mudru kuidagi bluray.iso -ks teha, kas popcorn siis ka ei näita teda koos menüüde ja kõigega?
Ei tohiks.antonio1 kirjutas: OT: Mul popcorni tarkvara üsna pikalt uuendamata, kas on oht, et uuendamine kustutab sisemiselt kettalt ka kogu filmivaliku?
Enamus uuendusi ei eelda üldse formattimist.
Ja kui ka formatid,siis ext3 on siuke tore failisüsteem,mis formattimisel ei kustuta eelnenut,kui seda just ise ei taha.
Tõsi,minu puhul muutis formattimisega uuendus masina aeglaseks,nii et panin sisse uue HDD ja tegin uuenduse uuesti .Vanem HDD on nüüd lihtsalt väline kõvaketas.
Kuidas oleks võimalik korraldada selline asi, et saaks olemasolevale 1080p mkv filmile sama filmi bluray remux versioonis M2TS konteineris olev eesti keelne audio? Kõnealune audio on formaadis AC3 5.1, 640 kbps. Mkvmerge GUI vist M2TS lahti ei tee? (M2TS pole veel kohale jõudnud, seega katsetada ei saa).
Kui eelnev ei peaks lihtsate vahenditega võimalik olema, siis kuidas saaksin kustutada M2TS konteineris olevad mittevajalikud audiorajad?
Kui eelnev ei peaks lihtsate vahenditega võimalik olema, siis kuidas saaksin kustutada M2TS konteineris olevad mittevajalikud audiorajad?
Asi väga lihtne.antonio1 kirjutas:Kuidas oleks võimalik korraldada selline asi, et saaks olemasolevale 1080p mkv filmile sama filmi bluray remux versioonis M2TS konteineris olev eesti keelne audio? Kõnealune audio on formaadis AC3 5.1, 640 kbps. Mkvmerge GUI vist M2TS lahti ei tee? (M2TS pole veel kohale jõudnud, seega katsetada ei saa).
tsMuxer teeb ära kõik mida soovisid.Võid demuxida audio,võid lisada või kustutada auditrack'e,võid lisada-kustutada sube.Soovid kustutada - linnuke kastist maha ja kõik...
Samuti saad soovi korral konvertida bluray audioformaatidest (DTS-HD MA või DTS-HR eriti aga TrueHD) ac3 heliks.
Töötab nii windooza kui linuxi all.