Dreambox Ftp serveriks

Kasutaja avatar
Radionov
DigiTVfänn

Dreambox Ftp serveriks

Postitus Postitas Radionov »

Kuidas oleks võimalik driimile tekitada erinevaid ftp kasutajakontosid? Soov oleks välja jagada üksnes teatud folderid driimi kõvakettalt. Elionist võetud staatiline IP (kuigi selle vajadus pidi suht küsitav olema). Pordid on ilusti suunatud ja ise pääsen nii driimi webinterface´i kui ka ftp kaudu driimi HDD-le ligi ka koduvõrgust ja ruuteri tagant väljas olles. Küsimus on, et kas ja kui, siis kuidas oma HDD-d jagada nii, et kindel kasutaja näeks kindlat folderit HDD-l ? Hetkel on boksi võimalik siseneda ühe ja ainsa kasutajanime ja salasõnaga. Kas neid saaks tekitada mitu ja erinevate õigustega? smile06 Tänud ette.
DVB-S(2):13E;9E;5E;1W;5W@0,9m+19,2E;23,5E;28,2E;36E@1,1m
DVB-T: toaantenn
DM8000HD, Experimental (opendreambox 2.0)+ 2TB HDD +
Xbox One + Nvidia Shield pro + LG OLED77CX3LA + LG 70LB650v
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Re: Dreambox Ftp serveriks

Postitus Postitas valgekotkas »

aga märksõnaks on samba smile85

EDIT: erilist servidori koormust sul muidugi driim vastu ei pea kui hunnik kasutajaid kallale lasta smile70
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

kodus paari kolme kasutajakontoga saaks vast veel hakkama, aga arvan ka et kui mitu kasutajat korraga faile liigutama hakkavad siis kukub kiirus kõvasti alla.
Kasutaja avatar
Radionov
DigiTVfänn

Eesmärk ei olegi mingi toru või pumpa tekitada, vaid aegajalt headel sõpradele (peamiselt väljaspool eestit) salvestusi jagada.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Radionov kirjutas:Eesmärk ei olegi mingi toru või pumpa tekitada, vaid aegajalt headel sõpradele (peamiselt väljaspool eestit) salvestusi jagada.
kas mõnd asisemat kasti servuks ei kannataks teha? uploadi on piisavalt?
Kasutaja avatar
Radionov
DigiTVfänn

Kotkas, ei taha rohkem kaste koju. Upload on piisav ühe/kahe kasutaja jaoks korraga. Asja tuumaks on ikkagi HDD piiratud jagamine.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Radionov kirjutas:Kotkas, ei taha rohkem kaste koju. Upload on piisav ühe/kahe kasutaja jaoks korraga. Asja tuumaks on ikkagi HDD piiratud jagamine.
noh aga milles siis küsimus - ma ju vihje andsin ... või ootad kogu smb.conf faili koos kasutajanimede ja paroolidega smile11

EDIT mitte, et ma kade oleks aga hetkel ma olen nädalast nii rihm, et ei viitsi hakata süvenema kust ja kuidas samba installida aga hetkel ma teisiti turvaliselt (niivõrd kuivõrd) määratud kaustu jagama ei hakkaks kuigi kui käib upload siis driimi prose on kindlasti koomas smile14

EDIT2 E2 samba server plugin peaks asja nimi olema ...

EDIT3 lühidalt käiks asi nii:
1. Extract attached file to root filesystem (dont use winrar becouse the file attributes will be lost, use tar zxv instead)
2. Edit /var/etc/rcS_user.sh and add this line '/etc/init.d/samba start' (without quotes ) to enable autostart
3. Edit /etc/samba/smb.conf to adjust your shares and set your workgroup (by default /hdd and root filesystem are shared)
4. Reboot E2 (or execute /etc/init.d/samba start)
5. From Windows select start-->run and type \\192.168.1.100 (replase with your box ip), or if u have set the workgroup the box will appear in 'network places'
smb.conf modimise kohta on nett õpetusi täis smile85

EDIT4 linixis ei saa jagada HDD-d - saad jagada kaustu ja neile piiratud juurdepääsu teha sest - sellist asja nagu win maailmast tuttav C: D: E: jne ketast lihtsalt pole - on juurikas milles omakorda kataloomad (visuaalselt see hunnik kaustu mida sa näed kui driimi sisse FTP-tad) :wink:
Kasutaja avatar
Radionov
DigiTVfänn

Tänud Kotkas, samba paistis OpenPli -l olemas olevat ja kohe ka aktiveeritud. Windows 7 puhul pääses boksl läbi network interface ´i ilusti ligi. Liigagi ilusti, selles suhtes, et smb.conf failis oli security = shared. Muutsin selle ära security = user, nüüd ei saa aga enam oma läpakast default boksi kasutajanime ja parooliga ligi. Veebibrauseri ja ftp kaudu ei ole probleemi ligipääsuga, windows 7 network ´alt aga ei pääse ligi. Netis on jahh seda smb.conf faili modimise kohta infot küll, paraku Linuxi võhikule nagu ma olen, on selles suht keeruline aru saada. Nagu ma aru siiski sain tuleks faili lisada ka rida: smb passwd file = /etc/smbpasswd , samas minul etc kausta alla smbpasswd faili ei ole ja selle rea lisamisel ka ei teki. Seega kui kellegi mahti puust ette ja punaseks teha, millise read peavad olemas smb.conf failis olema, et oleks määratletud ligipääs üksnes kindlatele kasutajatele ja kui tuleks eraldi modida ka passwd või smbpasswd faili, millised read peavad seal olema, et määratleda kindel kasutaja ja kindlale kasutajale juurdepääs kindlale kaustale ?

Hetkel näeb smb.conf file välja selline:

[global]
load printers = no
printcap name = /dev/null
guest account = root
log file = /tmp/smb.log
log level = 0
security = user
server string = Samba server %h
workgroup = WORKGROUP
netbios name = %h
case sensitive=yes
preserve case=yes
short preserve case=yes
socket options = TCP_NODELAY
preferred master = no

[Harddisk]
comment = The harddisk
path = /hdd
read only = no
public = no
guest ok = yes

[Root]
comment = Everything - take care!
path = /
read only = no
public = no
guest ok = yes
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

kasutaja ja passwordi pead juba driimis tegema käsureal - adduser ja passwd abiks käsud - siis tekivad ka vajalikud failid smile85
Kasutaja avatar
Radionov
DigiTVfänn

smb passwd faili see kasutaja lisamine ei tekitanud. Küll tekkis uus kasutaja ja salasõna etc/passwd faili. Tekitas uue kasutaja lisamine aga küll selle, mida mul vaja ei ole - kasutaja kes pääseb ligi boksile nii webinterface ´i kaudu kui ka ftp kaudu. Ftp kaudu ei saa ta ligi HDD-le. Kõigele muule - palun väga. Windows 7 läbi network ´i samuti selle uue kasutajaga ligi ei pääse.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

no aga vaata oma konfifaili ja mõtle - loe oma read läbi ja mõtle veelkord - kus on no ja kus on yes ja kas kausta mis on juurikas saab jagada nii, et juurikale ligipääs puudub ja miks on olemas home ja mis on kaustade õigused!... siis loe mu postitus veelkord läbi kus ma kirjutasin kaustade jagamisest aga mitte terve ketta jagamisest ja mõtle smile11 - asi on lihtsalt selles, et sa pead ise lõpuks täpselt aru saama mida sa teed ja kellele mis õigused annad !!! aga selleks pead samba manuali ette võtma ja RTFM

EDIT: pereringis kasutamiseks võiks asi umbes nii välja näha (ma su pere kosseisu ei tea) aga siit saad juba ühe vihje
;[myshare]
; comment = Radionovi pere staff
; path = /hdd/movie
; valid users = Radionov Naine Laps
; public = no
; writable = yes
; printable = no
; create mask = 0765
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Radionov äkki siit leiad abi (W7 ja Vistal samad mured :wink: )
http://www.builderau.com.au/blogs/codem ... =339270746
Ma väga ei süvenenud aga ..... kae ise. :)
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Kasutaja avatar
Radionov
DigiTVfänn

Kas see samba vajab peale config faili mudimist ka käsureal mingit käsklust restardiks vms? Olen proovinud peale moditud config faili boksi saatmist E2 restarti. Hetkel ei tundu asi igatahes kuidagi õnnestuvat.

Endiselt uus loodud kasutaja pääseb boksi ligi aga HDD-le mitte. Windows 7 masin näeb/ei näe läbi networki boksi. Kuigi sai loodud config faili sellised read:

[myshare]
comment = Koduftp
path = /hdd
valid users = Kasutaja123
public = no
writable = yes
printable = no
create mask = 0765

Kui keegi viitsib puust ette ja punaseks õpetuse teha, oleksin tänulik. Vihjete põhjal asja käima saamiskes olen liialt loll. Ja ka laisk (puudub erihuvi), et kogu see samba how to läbi ratsutada. M.O.T.T.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Radionov kirjutas:Kas see samba vajab peale config faili mudimist ka käsureal mingit käsklust restardiks vms? .

Kood: Vali kõik

su /etc/init.d/smb restart
Kasutaja avatar
seston
Digivanake
Kontakt:

Postitus Postitas seston »

sa viska oma win võssa ja driim ei ole ette nähtud ftp serveriks.Vaata mis võrgukaart seal on ja chipset või mis iganes.FTP serveriks valutult sobib Freenas näiteks.Driimist teha seda.............Ansip tule appi! smile85
radionovi samba konf on selline jälle,et.................. ma ei saa öelda sest pannakse tald alla.
Mehed: ROOT ei ole kasutaja.Ta on pealik.Seda enam auklikes driimi progedes.Ma paneks driimi 7-e tulemüüri taha.
Viimati muutis seston, 20:58, 30 Apr 2011, muudetud 1 kord kokku.
minul on CRT 21" ja VEF radioola.Merseedest ei ole. Enam ei ole
Vasta

Mine “>> Dreambox <<”