Ukraina

Siin räägitakse seda mis sülg suhu toob
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 17:01, 30 Mai 2022

tigekala kirjutas:Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia viivad ellu Vene eriteenistuste Ukraina kapituleerumise plaani
https://www.delfi.ee/artikkel/120012830 ... ise-plaani

ma ka enne lugesin seda ja kohe nägin ühtivusi selle uudisega:

„Eesti peaministrit Kaja Kallast, kes nõudis lääne liidritelt Putinile mitte helistamist, on saatnud ebaedu – kõik lääne liidrid on käest ära läinud, helistavad ja helistavad.
--
Ilmselt jätkab ta üleskutseid mitte helistada. Ma arvan, et on aeg hakata nõudma: anda oma välisministeeriumile käsk kutsuda välja Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia suursaadikud ja teha neile korralik peapesu.
https://www.delfi.ee/artikkel/120012704 ... d-putinile

NRK
Hollandi osaliselt riigile kuuluv gaasifirma Gasterra teatas, et on lõpetanud gaasi vastuvõtmise Venemaa riiklikult gaasifirmalt Gazprom, teatab Reuters. Põhjus on selles, et Gasterra keeldub Gazpromile rublades maksmast.

Reutersi andmetel on Gasterral lepingud teiste tarnijatega Vene gaasi asendamiseks.

Ka Taani gaasifirma Ørsted on keeldunud Gazpromile rublades maksmast, teatab Danmarks Radio. Ilma Vene gaasita katab Taani gaasihoidla hinnanguliselt eragaasitarbijate ja ligikaudu 30 000 ettevõtte vajadused parimal juhul novembrini.

is fi
Biden: USA ei tarni Venemaale pikema maa rakette

USA presidendi Joe Bideni sõnul ei varustata Ukrainat raketisüsteemidega, millest piisab Venemaani löögi andmiseks.

Biden kommenteeris seda teemat esmaspäeval. USA on lubanud Ukrainat relvatarnetega toetada.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 06:01, 31 Mai 2022

is fi
Venemaa propagandasaatejuht: Venemaa peab demilitariseerima kogu NATO.

Venemaa "erioperatsioon" Ukrainas võib olla lõppenud ja tõeline sõda algab, ütleb Vene riigitelevisiooni saatejuht Olga Skabejeva.

"Võib-olla on aeg tunnistada, et Venemaa erioperatsioon Ukrainas on lõppenud tõelise sõja, III maailmasõja puhkemisega. Oleme sunnitud demilitariseerima – mitte ainult Ukrainat –, vaid NATOt tervikuna," ütles Skabejeva oma kõnes. stuudiokülalised kuulasid vaikselt.

BBC ajakirjanik Francis Scarr postitas oma Twitteri kontole ingliskeelse subtiitritega video Skabejeva kommentaaridest.

Skabejeva juhib Rossija 1 populaarset 60-minutilist saadet. Ta on tuntud telenägu, kes kaitseb Venemaa sõjaprojekti ja keda on nimetatud "Putini televisiooni raudmeheks".
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Kasutaja avatar
tigekala
Vana kala
Postitusi: 14396
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
Asukoht: puhta pees...
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 102 korda
On tänatud: 385 korda
Kontakt:

Re: Ukraina

PostitusPostitas tigekala » 12:25, 31 Mai 2022

Tuntud Vene rokkar saatis riigi juhtkonna pimedasse kohta
https://www.err.ee/1608614122/tuntud-ve ... asse-kohta

Ligi 90 protsenti Vene ettevõtjatest tunnistab sanktsioonide mõju
https://www.err.ee/1608614869/ligi-90-p ... onide-moju
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 14:05, 31 Mai 2022

CNN
(CNN: Julia Presniakova ja Bex Wright)
Laev lahkub Mariupoli sadamast, suundudes Venemaale esimest korda pärast seda, kui Moskva väed linna vallutasid

Lõuna-Ukraina Mariupoli sadamast lahkus laev, mis on esimene väljunud pärast seda, kui Venemaa linna vallutas, teatas Vene võimude nimel esinenud isehakanud Donetski rahvavabariigi liider.

"2500 tonni kuumvaltsitud lehti" vedav laev RM-3 suundub Venemaa lääneosas asuvasse Rostovisse, ütles Deniss Pušilin oma Telegrami kanalil.
Eraldi teatas Donetski Rahvavabariigi rahvamiilitsaosakonna pressiteenistus, et laev laaditi eriüksuste ja Vene mereväe kaitse all.
Ukraina on Venemaad korduvalt süüdistanud selliste toodete nagu teravilja ja metalli riisumises riigist.

Natuke tausta: Ukraina kritiseeris laupäeval Venemaad selle eest, et ta saatis laeva Mariupoli Venemaale suunduva metallisaadetise laadimiseks. Ukraina parlamendi inimõiguste volinik Liudmõla Denisova ütles toona, et Vene väed kavatsevad saata Mariupolist Doni-äärsesse Rostovisse (Venemaal) laeva, mis veab "3000 tonni metalltooteid".

Denisova ütles, et Mariupoli sadamas oli enne Venemaa sissetungi Ukrainasse umbes 200 000 tonni metalli ja malmi väärtuses 170 miljonit dollarit.

is fi
Grupp Ukraina ja rahvusvahelisi juriste valmistab praegu ette massilisi kohtuasju Venemaa riigi, erapalgaarmeede ja Venemaa vaenutegevuse toetajate äritegevuse vastu. Guardiani teatel tahetakse saada rahalist hüvitist miljonite Ukraina sõjaohvrite eest.

Ajalehe andmetel kuulub gruppi sadu advokaate ja ka mitu suurt advokaadibürood, kes kavandavad "mitu hagi erinevates kohtutes ja mitme sihtmärgi vastu". Kohtuasjad on plaanis muu hulgas USA-s ja Suurbritannias.

NRK
Ukraina on tuvastanud enam kui 600 sõjakuritegudes kahtlustatavat venelast ja alustanud neist 60 suhtes kohtumenetlust. Nii ütleb Ukraina peaprokurör pressikonverentsil Haagis, kirjutab Reuters.

Nimekirjas on see, mida peaprokurör Irina Venediktova kirjeldab kui "sõjaväe tippe, poliitikuid ja Venemaa propagandaagente".

Venediktova ütleb, et Eesti, Läti ja Slovakkia on ühinenud rahvusvahelise uurimisrühmaga Ukrainas.

is fi
Duuma esindaja unistas Venemaa riigitelevisioonis NATO kaitseministri röövimisest

Venemaa riigitelevisioonis näivad voorud kiirenevat. Esmaspäeva õhtul saates Rossija-1 intervjueeritud valitsuspartei Ühtne Venemaa pressiesindaja Oleg Morozov tõstatas NATO kaitseministri võimaliku röövimise küsimuse.

- Olen välja töötanud potentsiaalselt fantastilise süžee. Selline, kus NATO sõjaminister sõidaks lähiajal Kiievisse, et rääkida (president Volodõmõr) Zelenskiga. Aga ta ei jõudnud sinna. Ta ärkaks kuskil Moskvas, ütles Morozov.

- Kas sa mõtled, et me röövime nad? küsis Morozovit intervjueerinud intervjueerija Olga Skabajeva.

- Jah, vastas Morozov.

NRK
Venemaa loobub tuumakoostööst

Venemaa võimud on Norrale teatanud, et nad loobuvad tuumaohutusealasest koostööst.

See juhtub hoolimata sellest, et Norra oli lootnud koostööd jätkata. Seega on jääle pandud 25 aastat vaeva.

- Seoses sellega, et Norra külmutas Loode-Venemaa projektide rahastamise, on Venemaa teatanud, et peatab koostöö tuumakomisjonis, ütles kiirguskaitse ja tuumaohutuse direktoraadi direktor Per Strand.

CNN
Ungari valitsus võitis esmaspäeval Euroopa Liidult suure järeleandmise, millega tagatakse peaaegu täielik erand bloki Venemaa naftaimpordi keelust.

Erand aitab peaminister Viktor Orbani populistlikul valitsusel hoida Ungari gaasipumpade hindu vaos – kuid ainult ungarlaste jaoks.

Valitsus võttis eelmisest reedest alates üle riigi bensiinijaamades kasutusele topelthinnasüsteemi. Kui praegu on ungarlaste jaoks bensiini hinna ülempiir 480 HUF/liiter (1,30 dollarit liiter või 4,92 dollarit galloni kohta), siis Ungaris tankivad välismaised juhid maksavad nüüd palju rohkem.

Ungari valitsus kehtestas novembris esmakordselt hinnapiirangud kütusele ja mõnele põhitoidukaubale, püüdes pehmendada kiiresti tõusvate hindade mõju valijatele enne aprillis toimuvaid olulisi üldvalimisi.

Süüdistades kolimises "bensiiniturismi", teatas valitsus reedel, et madalam hind on saadaval ainult Ungari numbrimärkidega sõidukitele.

EL-i naaberriikide pumpade hinnad on juba kuid olnud oluliselt kõrgemad ning mõne piiriala autojuhid on Ungari poliitikat ära kasutanud. Euroopa Komisjoni andmetel kõikusid hinnad eelmisel nädalal Slovakkias, Horvaatias ja Austrias 1,80 euro (1,93 dollari) liitri kohta ning Rumeenias ja Sloveenias 1,60 euro (1,70 dollari) ümber.

Ungari peaministri bürood juhtiv Gergely Gulyás ütles eelmisel nädalal toimunud pressikonverentsil, et kütuse külmutamine "tagab Euroopas parimad hinnad".

"Kuid kõrge kuritarvitamise tõttu lubatakse alates [reedest] bensiinijaamades tankida alandatud hinnaga ainult Ungari registreerimismärkidega autosid," ütles ta.

Euroopa Ülemkogu liidrid teatasid esmaspäeval, et Euroopa Liit leppis kokku keelustada aasta lõpuks 90% Venemaa naftaimpordist osana Moskva-vastasest sanktsioonipaketist seoses Moskva provotseerimata rünnakuga Ukrainale.

Orban on keeldunud toetamast Venemaa nafta- ja gaasikeeldu, nimetades EL-i "vastutustundetuks" oma liikmete majanduse ohtu seadmise eest.

Selle asemel, et riskida, et Orban paneb veto kogu sanktsioonide paketi peale, leppis EL kokku erandi tegemises Družba gaasijuhtme lõunaosas. Torujuhtme põhjaosa teenindab Poolat ja Saksamaad, kes on embargoga nõustunud. Lõunaosa läheb Ungarile, Slovakkiale ja Tšehhile.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Keela Adblock

See veebileht toimib ainult reklaamirahadest.
Kui sa näed seda teksti siis sa blokeerid reklaame.
Palun kaalu Adblocki keelamist siin toetamaks Digi-tv.ee veebilehte.


Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 07:26, 01 Juun 2022

is fi
Interfax : Venemaa tuumajõud treenivad Moskvast kirdes

Venemaa tuumajõud treenivad Ivanovo piirkonnas, teatas Venemaa kaitseministeerium Interfaxi teatel.

Tuumarelvade õppus on osa suuremast sõjaväeõppusest, milles osaleb umbes tuhat inimest ja sadakond sõjaväesõidukit.

Interfaxi teatel kasutatakse õppusel ka mandritevaheliste ballistiliste Jars-rakettide stardiplatvorme.

Ivanovo asub Moskvast umbes 300 kilomeetrit kirdes.

CNN
USA lisab Kiievile relvi tarnides õli tulle, ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kolmapäeval vastuseks president Joe Bideni otsusele pakkuda Ukrainale arenenumaid raketisüsteeme.

"Usume, et USA valab sihikindlalt ja usinalt õli tulle," ütles Peskov ajakirjanikele tavapärases konverentskõnes.

Ukraina võimud on juba pikka aega palunud USA-l tarnida kõrgtehnoloogilisi keskmise ulatusega raketisüsteeme. Biden ütles teisipäeval, et USA pakub Ukrainale "täiuslikumaid raketisüsteeme ja laskemoona", kuna sõda Venemaaga jätkub.

"Sellised tarned ei aita kaasa Ukraina juhtkonna valmisolekule rahuläbirääkimisi jätkata," ütles Peskov.

Peskov lisas ka, et Kreml ei usalda Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenski sõnu, et Kiiev ei kasutaks mitut raketisüsteemi, et rünnata Venemaa territooriumi, kui nad saavad need USA-lt.

CNN
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles kolmapäeval, et Ukraina nõudmised läänele täiustatud raketiheitjate tarnimise osas lähevad kaugemale "kõikidest piiridest ja sündsusest" ning on "otsene provokatsioon".

"Sellised riskid [kolmandate riikide kaasamine Ukraina konflikti] muidugi on olemas, see, mida Kiievi režiim nii kategooriliselt, äriliselt, ma ütleks, oma lääne patroonidelt nõuab esiteks ületab kõik piirid. sündsusest ja diplomaatilisest suhtlusest ning teiseks on see otsene provokatsioon, mille eesmärk on tõmmata läänt vaenutegevusse. Muidugi mõistavad terve mõistusega lääne poliitikud neid riske. Mitte kõik," ütles Lavrov Saudi Araabias pressikonverentsil.

Ta jätkas: „Euroopa Liidus, eriti selle põhjaosas. On poliitikuid, kes on valmis sellesse hullusesse minema, et oma ambitsioone rahuldada. Kuid Euroopa Liidu tõsised riigid on selliste stsenaariumide vastuvõetamatusest muidugi hästi teadlikud ja hiljuti kuulsime Washingtonist märke mõistlikest hinnangutest.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 10:39, 02 Juun 2022

NRK
USA: Musta mere blokaadi tühistamine on väga riskantne.

USA kaitseminister Mark Milley ütles, et igasugune katse lõpetada Venemaa blokaad Ukraina sadamalinnale Odesale oleks väga riskantne.

Milley juhib tähelepanu, et Venemaa on merevägede ja miinidega blokeerinud laevateed Mustal merel. See toob kaasa hirmu ülemaailmse toidukriisi ees, kuna kümned laevad on Odesas kinni ja ei tule teraviljaga maailmaturule välja.

– Nende laevateede avamine nõuaks ühelt riigilt või riikide rühmalt väga suuri sõjalisi jõupingutusi. Kõik on kaalumisel, midagi ei saa välistada, kuid see oleks kõrge riskiga operatsioon, ütleb Milley ja rõhutab, et selline operatsioon oleks poliitiline otsus. (NTB)
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Kasutaja avatar
tigekala
Vana kala
Postitusi: 14396
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
Asukoht: puhta pees...
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 102 korda
On tänatud: 385 korda
Kontakt:

Re: Ukraina

PostitusPostitas tigekala » 12:56, 02 Juun 2022

Aeglasem kui pesumasinas :smile174
Taiwan piirab Venemaale saadetavate protsessorite kiirust 25 MHz peale

https://tehnika.postimees.ee/7536431/ae ... -mhz-peale
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 13:23, 02 Juun 2022

NRK
Venemaa kaalub suvel valimisi Ida-Ukrainas.

Venemaa kaalub neljas enda kontrolli all olevas Ukraina piirkonnas referendumite korraldamist juba sel suvel.

Need on Donetski, Luganski, Hersoni ja Zaporižžja piirkonnad riigi idaosas, kirjutab DR.

Just Venemaa Rahvusassamblee duuma väliskomisjoni esimehe Leonid Slutski sõnul võib suveks hääletusi tulla.

Rahvahääletustel räägitakse sellest, kas piirkonnad ühinevad Venemaaga. Pärast seda, kui Venemaa 2014. aastal Krimmi tungis, korraldati sarnane referendum. Maailma üldsus mõistis selle hukka kui ebademokraatlikuks.

NRK
Venemaa Balti merevägi treenib lahinguvalmidust.

Venemaa Balti merevägi alustas Kaliningradis õppust. Vene mereväe teatel osaleb õppusel üle 1000 sõduri.

Õppusel osalevad nii sõjaväe juhtimisfunktsioonid kui ka sõjaväeüksused, teatab merevägi Venemaa uudisteagentuuri Interfaxi teatel pressiteates.

Eesmärk on harjutada vägede täielikku valmisolekusse panemist juhuks, kui see tuleb lühikese etteteatamisega lahinguülesannetele saata või eriolukordades, seisab teates.

Piirkonda on loodud juhtimiskeskused ning tehtud koostööd sõjaväe ja Venemaa lääne sõjaväeringkonnaga. (NTB)

is fi
RIA: Venemaa käes olev Zaporižžja piirkond kavatseb Ukraina riigivara natsionaliseerida.

Ukraina Venemaa kontrolli all oleva Zaporižžja piirkonna administratsioon kavatseb üle võtta Ukraina riigivara, sealhulgas strateegilised ettevõtted, maa ja loodusvarad, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti administratsiooni neljapäeval sõnu, Reuters teatas.

Märtsis võttis Venemaa Hersoni piirkonna täieliku kontrolli alla ja otsis endale osi Zaporižžja piirkonna kirdeosas.

Zaporižžjas asub Euroopa suurim tuumaelektrijaam.

is fi
Ukraina riikliku tuumajaama operaator Energoatom eitab jutte tuumajaama sulgemisest Venemaa hallatavas Zaporižžja piirkonnas, vahendas Guardian.

See tuumaelektrijaam on Euroopa suurim. Praegu on selle hõivanud Vene sõdurid, kuid elektrijaama juhivad endiselt ukrainlased.

Varem teatas Vene Interfax, et Ukraina presidendi abi ütles, et elektrijaam suletakse, kui Ukraina kaotab kontrolli.

Energoatom ütles oma avalduses, et tehast ei saa sulgeda tehnilistel, poliitilistel, majanduslikel ega ohutuskaalutlustel.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Kasutaja avatar
tigekala
Vana kala
Postitusi: 14396
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
Asukoht: puhta pees...
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 102 korda
On tänatud: 385 korda
Kontakt:

Re: Ukraina

PostitusPostitas tigekala » 13:50, 05 Juun 2022

Hispaania on valmis tarnima Ukrainale õhutõrjerakette ja Leopardi tanke
https://www.err.ee/1608619969/hispaania ... ardi-tanke

Emmanuel Macroni kõne seoses Putiniga tekitas üle maailma suurt pahameelt
https://elu24.postimees.ee/7538363/emma ... -pahameelt

Euroopal tuleb tunnistada idapoliitika pankrotti
https://www.postimees.ee/7538399/mihkel ... -pankrotti

Kunagise Ukraina presidendi Janukovitši videopöördumine ukrainlaste poole
https://www.youtube.com/watch?v=QgrfwCVczIE
Eeldab vene keele oskust

Lavrovi lennukit ei lastud Serbiasse
https://www.err.ee/1608620464/lavrovi-l ... -serbiasse
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix

Kasutaja avatar
Scott
Digivanake
Postitusi: 3156
Liitunud: 02:00, 22 Dets 2005
    Ubuntu Firefox
On tänanud: 63 korda
On tänatud: 153 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas Scott » 09:19, 06 Juun 2022

Kõik pole nii, nagu kirjutatakse. Mine võta kinni, kus tõde on.

https://observers.france24.com/en/europ ... ial-visits

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 15:13, 06 Juun 2022

. Kuna riigid loobuvad või Venemaa tarned katkevad, kasvab Norra gaasieksport 2022. aastal 8%.

Sel nädalal sõidab rannikul asuvast Hammerfesti LNG-st Barentsi merre esimene koorem vedelgaasi viimase 20 kuu jooksul.

"See on väga oluline ajal, mil prognoositavad ja usaldusväärsed tarned on paljude riikide ja klientide jaoks väga olulised," ütles Equinori tegevasepresident Irene Rummelhoff.

Equinor tõi eelmisel nädalal Norra põhjapoolseimas Hammerfesti lähedal asuva Melkøyas asuva tehase uuesti võrku pärast seda, kui 2020. aasta septembris toimunud tulekahju sundis täielikku seiskamist ja keerukaid remonditöid.
https://thebarentsobserver.com/en/arcti ... x7k1WQ3UoM

NRK
USA on sihikule võtnud Abramovitši

USA süüdistab Vene ärimeest Roman Abramovitšit kahe lennuki litsentsita Venemaale eksportimises. Sellest teatab Reuters.

Lennuki eksportimiseks oli litsents vajalik pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse kehtestatud sanktsioonide tõttu.

Väidetavalt pani Abramovitš oma lapsed kahe lennuki, Boeing 787 Dreamlineri ja Gulfstream G650 ER-i omavate ettevõtete omanikeks, kuigi tegelikult kontrollis ta neid ise.

Manhattani prokurörid üritavad nüüd kahte lennukit konfiskeerida.

CNN
Ukraina merevägi teatas, et Venemaa Musta mere laevastiku laevad on rakettide ja droonide rünnakute tõttu taandunud enam kui 100 kilomeetri kaugusele Ukraina rannikust.

Esmaspäeval teatas merevägi, et püüdes taastada kontrolli Musta mere loodeosa üle, on venelased paigutanud Krimmi ja Hersoni piirkondadesse rannikualade raketisüsteemid.

Seal väideti, et merelt tulevate raketirünnakute oht püsib. "Alates pealetungi algusest on vaenlase laevad ja allveelaevad Ukraina territooriumile välja lasknud üle 300 tiibraketti. Praegu on tiibrakettidega Caliber löökide intensiivsus vähenenud, samas kui vaenlane asus maapealseid sihtmärke tabama laevatõrjerakettidega. ...Tõenäoliselt viitab see sellele, et Venemaa on kasutanud ära märkimisväärsel hulgal kaasaegseid raketirelvi ja on sunnitud kasutama aegunud tüüpi rakette.

Merevägi teatas, et umbes 30 Vene laeva ja allveelaeva jätkasid tsiviillaevanduse blokeerimist. «Praegu on Mustal merel kuni 12 suurt dessantlaeva, kuid enam kui kolmandik neist on remondis,» teatas merevägi.

"Me võtsime Vene Musta mere laevastikult täieliku kontrolli Musta mere loodeosa üle, millest on saanud "hall tsoon". Samal ajal on vaenlane meie taktikat taibanud ja püüab taastada kontrolli Musta mere loodeosa üle. Musta mere loodeosa rannikualade raketisüsteemide ja õhupõhiste tiibrakettide kaudu," seisis mereväe avalduses. Kuid lisas, et venelaste taktikaliste vägede ning sabotaaži- ja luurerühmade maabumise oht Odesa rannikul püsib, eriti suviste soodsate ilmastikutingimuste korral.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 12:39, 07 Juun 2022

NRK
Ukraina: Ukraina õhulöök Venemaa vägede vastu lõunas

Ukraina sõjaväelased väidavad, et on õhujõududega rünnanud Vene vägesid Hersoni oblastis ja Lõuna-Ukrainas Mõkolaivi oblastis.

Ukraina helikopterid on rünnanud Hersoni oblastis vaenlase vägede rühmitusi ja lennukid Mõkolaivi oblastis relvaladusid, teatasid teisipäeva hommikul Ukraina sõjaväelased.

Kuna Venemaa on õhutõrjes üle, on Ukraina seni oma õhuvägede kasutamisse tõrksalt suhtunud. (NTB)

is fi
Medvedev: "Ma annan endast kõik, et ukrainlased maailmakaardilt pühkida"

Venemaa ekspresident Dmitri Medvedev pole pärast Venemaa pealetungisõja algust sõnu säästnud. Medvedev, kes on praegu julgeolekunõukogu aseesimees, tulistas Guardiani teatel oma Telegrami kanalis taas teravaid ütlusi Ukraina kohta.

Medvedev põhjendab oma sõnumit sellega, et saab palju päringuid selle kohta, miks tema väljaanded on nii karmid.

- Vastus on, et ma vihkan neid. Ukrainlased on pätid ja friigid, laadib Medvedev oma väljaandesse üles. Samuti väidab ta, et ukrainlased tahavad Venemaa surma.

- Kuni vaim minus susiseb, annan endast parima, et ukrainlased maailmakaardilt pühkida.

Medvedev oli Venemaa president aastatel 2008–2012, mil peaministriks sai Vladimir Putin. Medvedev naasis peaministriks pärast seda, kui Putin naasis võimule ja oli ametis kuni 2020. aastani.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Kasutaja avatar
tigekala
Vana kala
Postitusi: 14396
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
Asukoht: puhta pees...
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 102 korda
On tänatud: 385 korda
Kontakt:

Re: Ukraina

PostitusPostitas tigekala » 18:33, 08 Juun 2022

Ei saa kuidagi Putinita?
Venemaa suurim hokistaar sattus taas skandaali

https://sport.postimees.ee/7540510/ei-s ... -skandaali

Vene tuntud saatejuht soovitas pärast Saksa ministri märkust sissetungi Saksamaale
https://elu24.postimees.ee/7540903/vene ... saksamaale

Poola president Saksa lehele: kas omal ajal rääkis keegi, et Adolf Hitler peab oma näo säilitama?
https://www.delfi.ee/artikkel/120018654 ... -sailitama

Scholz jätkab vana rada: Ukrainale lubatud raskerelvad ei jõua kohale enne aasta lõppu
https://forte.delfi.ee/artikkel/1200188 ... asta-loppu
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix

Kasutaja avatar
tigekala
Vana kala
Postitusi: 14396
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
Asukoht: puhta pees...
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 102 korda
On tänatud: 385 korda
Kontakt:

Re: Ukraina

PostitusPostitas tigekala » 13:55, 10 Juun 2022

USA saatis Ukrainale uue partii M777 haubitsaid
https://forte.delfi.ee/artikkel/1200189 ... haubitsaid

Inglismaa Premier League otsustas Venemaad sõja eest karistada
https://sport.delfi.ee/artikkel/1200190 ... -karistada

Putin: Venemaa eesmärk on vallutada uusi territooriume.
Ta mainis "maa tagasi võtmise" plaanides ka Rootsit ja Narvat

https://www.ohtuleht.ee/1064003/blogi-p ... -ja-narvat

Venemaal ilmus Soome konsulaadi aiale plakat tekstiga "Hüvasti Venemaa, tere NATO!"
https://elu24.postimees.ee/7542093/valj ... -tere-nato
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8092
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukraina

PostitusPostitas peeter3000 » 15:25, 11 Juun 2022

ERR
Leedulased otsustasid Türgi drooni ostmiseks korjatud raha eest, mis jäi üle, kuna Türgi andis selle tasuta, soetada hoopis Eesti ettevõtte vaatlusdroone. Kõik droonid saadetakse Venemaa agressiooni tõrjuvatele Ukraina vägedele.

Leedus korjandusega kogunenud rohkem kui viis miljonit eurot kasutatakse kokku kuue Eesti ettevõttes Threod Systems valmistatud drooni ostuks ja Ukrainale annetamiseks, selgub lennundusuudiste väljaande aerotime.aero artiklist. Kaks drooni on Leedu juba saanud ning andnud nendele nimeks Magyla-1' ja 'Magyla-2'. See on balti hõimude surmajumalanna nimi, märkis aerotime.
https://www.err.ee/1608627040/leedulase ... sti-droone
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Keela Adblock

See veebileht toimib ainult reklaamirahadest.
Kui sa näed seda teksti siis sa blokeerid reklaame.
Palun kaalu Adblocki keelamist siin toetamaks Digi-tv.ee veebilehte.



Mine

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 50 külalist